HÍREK
A Rovatból

Hatalmas vihar csapott le Budapestre, megdöbbentő fotók

Viharos széllökésekre, felhőszakadásra és jégesőre figyelmeztettek korában az előrejelzésekben. A zivatarlánc este megérkezett a fővárosba is.


Hatalmas vihar érte el kedd este Budapestet.

A HungaroMet Zrt. már délután másodfokú riasztást adott ki Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira

a heves zivatarok miatt. A zivatarlánc már 6 óra előtt el is érte az ország délnyugati részét, Nagykanizsán például így nézett ki az ég:

Az Időkép Facebook-oldalán közzétett műholdképen látható, ahogy a zivatarrendszer tovább mozog északkelet felé, és lassan megközelíti Budapestet.

Este 8 óra körül ilyen apokaliptikus látványt nyújtott az ég a Budapesttől délre fekvő Szigethalomnál:

Budapesten pedig így néztek ki a viharfelhők:

A HungaroMet korábban azt írta az előrejelzésében, hogy a délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer fokozatosan gyengülve halad majd tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri.

A zivatarokat viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökés, felhőszakadás, apróbb szemű jég kísérheti. A Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak 2-4 centiméteres jéggel, óránkénti 90 kilométeres sebességet meghaladó széllökéssel. Az éjszaka második felére a zivatarok az ország északkeleti felére tevődnek át.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta:

javasolják, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, az emberek fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében.

A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat - kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt - javasolt védett helyre vinni. Azt kérik, lehetőleg senki ne parkoljon villanyvezetékek és fák alá, a fasorok mellett pedig kellő figyelemmel közlekedjen mindenki. Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón - mondta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Előkerült Novák Katalin: fapados repülővel utazik a német-magyar focimeccsre
A lemondott köztársasági elnök a WizzAir gépével utazik Stuttgartba a második magyar csoportmérkőzésre. Józsa László dokumentumfilmessel szelfizett a reptéren.


Józsa László dokumentumfilmes a Liszt Ferenc Repülőtéren,

a Stuttgartba tartó WizzAir gépre várva futott össze Novák Katalin volt köztársasági elnökkel, aki gyerekeivel szintén a Németország-Magyarország mérkőzésre tartott.

Józsa az Instagram-oldalára fel is töltött egy közös szelfit Novákkal, majd a 444 megkeresésére tisztázta, hogy ő egyébként nem fideszes, de még sose szelfizett közszereplővel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Balog Zoltán 6 év alatt 36-szor utazott külföldre Novák Katalinnal, sokszor kettesben
Balog a statisztikákra reagálva kijelentette, hogy a „páros” utazások többségénél más minisztériumi tisztségviselők is jelen voltak. Azt állítja, hogy Novák gyakori jelenlétét kezdetben a nyelvtudása indokolta.


Balog Zoltán miniszterként 131-szer utazott külföldre, összesen több mint egy évet volt távol hat év alatt, amíg emberi erőforrás miniszter volt.

2012 és 2018 között Balog 131 hivatalos külföldi úton vett részt, amelyek közül sokszor Novák is vele tartott. Novák, aki 2012 és 2014 között kabinetfőnökként, majd 2014-től családügyi államtitkárként kísérte főnökét összesen 36-szor vett részt ezen utazásokon. Ráadásul több alkalommal kettesben utaztak a világ különböző pontjaira.

Balog a statisztikákra reagálva kijelentette, hogy a „páros” utazások többségénél más minisztériumi tisztségviselők is jelen voltak. Azt állítja, hogy Novák gyakori jelenlétét kezdetben nyelvtudása indokolta, mivel 2014 őszéig nem volt nemzetközi helyettes államtitkárság a minisztériumban.

Később pedig azért volt szükség Novákra, mert a családügy a minisztérium legfontosabb területévé vált.

Balog szerint

„szükség volt a külföldi tapasztalatcserére és a népszerűsítésre”.

(via Válasz Online)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Vitézy Dávid: jelenleg a börtönből végzik a BKK törvényes működésének felügyeletét
Nem véletlenül mondta végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni.


Korábban írtunk róla, hogy letartóztatták Óbuda alpolgármesterét.

A hatóságok a kedd reggeli házkutatások során őrizetbe vették Czeglédy Gergő alpolgármestert.

Erre reagált a BKK volt vezérigazgatója, Vitézy Dávid a Facebook-oldalán.

"A tegnapi sajtóhírek szerint az ügyészség által őrizetbe vett óbudai alpolgármester, aki korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke is volt, és akinek a jelölését a kampányban is szóvá tettem, hisz Karácsony Gergely listáján is szerepelt a fővárosi listás választáson.

Pontosan ezt a gyakorlatot nem szabadna tovább folytatni. Nem véletlenül mondtam végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni. A főpolgármester-választás végeredményétől függetlenül továbbra is így gondolom."

- írta Vitézy a bejegyzésében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Videó: Kim Dzsongun léggömbökkel és gigantikus portréképpel fogadta Putyint
Putyin 24 év után először tette tiszteletét az észak-koreai fővárosban, ami valószínűleg jelentős változásokat hoz majd a két ország kapcsolatában, különösen egy olyan időszakban, amikor mind Oroszország, mind Észak-Korea nemzetközi elszigeteltséggel küzd.


Szerdán Phenjanban nagy felhajtás közepette fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnököt Kim Dzsongun észak-koreai vezető - foglalta össze az RTL.

Az események középpontjában a Kim Ir Szen téren rendezett nagyszabású ünnepség állt, ahol rengeteg észak-koreai gyűlt össze, sokan léggömbökkel a kezükben, hogy üdvözöljék a két vezetőt. A tér közepén a Kim és Putyin óriási portréi díszítették a Nagy Népi Tanulmányterem homlokzatát.

A díszfogadás után a két vezető a Kumsusan-palotába vonult, ahol csúcstalálkozót tartottak. A történelmi látogatásról az orosz média számolt be részletesen.

Putyin 24 év után először tette tiszteletét az észak-koreai fővárosban, ami valószínűleg jelentős változásokat hoz majd a két ország kapcsolatában, különösen egy olyan időszakban, amikor mind Oroszország, mind Észak-Korea nemzetközi elszigeteltséggel küzd.

A találkozó azért is aktuális, mert Phenjan állítólag tüzérségi lövedékekkel és ballisztikus rakétákkal támogatta Moszkvát az ukrajnai háborúban. A két vezető most azon dolgozik, hogy szorosabbra fűzzék a nemzeteik közötti kapcsolatokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: