HÍREK
A Rovatból

Halcsontvázak és szétrepedt föld az egykori oázis helyén – Újabb megrázó képek kiszáradt vizeinkről

A Bicsérdi horgásztóról készült képek posztapokaliptikus látványt mutatnak. Eközben még mindig várat magára egy kiadós esőzés, a szárazság folytatódik.

Link másolása

Hazánkban továbbra is folytatódik a kánikula és az extrém szárazság. A nyár kétharmada jelentősebb csapadék nélkül telt el, amelynek most meg is van a böjtje: az idei termés sokkal gyérebb, a legelők kiégtek, tavaink pedig kiszáradtak. Az aszálykár egyre súlyosabb, immár 800 milliárd forintra becsülik.

Most Kiefer Béla, fotós, saját lencséjén keresztül mutatta be, hogy a korábban élettel teli Bicsérdi horgásztó milyen borzalmas állapotban van.

A fotókon azonnal szembetűnik, hogy a Pécs melletti tó teljesen kiszáradt, a föld szétrepedezett.

A látvány szinte posztapokaliptikus: nyoma sincsen a népszerű horgásztónak.
A sivataggá vált mederben halcsontvázak hevernek.

Senki sem tudja mikor állhat vissza a tó eredeti állapotába, ha ez egyáltalán valaha bekövetkezik. Itt megtekinthető, hogy az extrém szárazság előtt hogyan nézett ki a Bicsérdi horgásztó.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen tavunk, amely ilyen gyalázatosan járt a szárazság miatt: az egykor oázisként szolgáló Velencei-tóban talán soha nem volt ilyen kevés víz. Kollégánk személyes sorsokon és megrázó képeken mutatja be a kedvelt fürdőhely jelenlegi lesújtó állapotát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Megtelt a Széchenyi tér Magyar Péter pécsi fórumán – fotók
A Búza térről sétáltak át a résztvevők a Széchenyi térre, ahol a politikus a szokásos nemzeti színre festett furgon platójáról beszélt. Baranya megyében folytatta az országjárását, ahol péntekre egy újabb budapesti demonstrációt hirdetett meg.

Link másolása

Pécsen folytatódott Magyar Péter országjárása, kedden délutána Széchenyi téren tartott a beszédet a politikus.

Itt egy újabb demonstrációt jelentett be, a belügyminisztérium épülete elé péntekre. Mindezt azután, hogy elmondása szerint, a város felé jövet olvasta a hírt, hogy előzetes letartóztatásba helyezték egy fővárosi gyermekotthon munkatársát, miután többek ellen szexuális abúzust követett el.

Azt is elmondta, hogy átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban.

„Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, helyette álságos alaptörvény-módosítást ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézmények falai közt”

- mondta a pécsi fórumon.

Magyar szerda délelőtt több fotót is megosztott a Facebook-oldalán a keddi eseményről, amelyeken látszik, mennyien voltak a pécsi Széchenyi téren. A politikus itt is a korábbi tüntetésekről ismerős, nemzeti színekkel lefújt furgonról beszélt az érdeklődőknek.

A szerdai bejegyzésben a fotók mellé azt írta:

„Köszönjük Pécs, Köszönjük Baranya!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A szivárványszínű legókra is lecsaphat a kormány - kiterjesztették a korlátozó szabályokat
Kedden jelent meg a Magyar Közlöny és a választási manifesztum szelleme, amelyben a kormány a korábban könyvekre kivetett törvényét módosítja, így más termékek is hasonló sorsra fognak jutni, mint a fóliázott irományok.

Link másolása

A magyar kormány módosította azon törvényeit, amelyek összefüggenek a fogyasztóvédelemmel - írja a 24.hu. Sok más mellett például változik a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállási kötezelettség időtartama, mely szerint a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint

  • a 10 000 forintot elérő, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
  • 250 000 forint eladási ár felett három év lesz a kötelező jótállási idő. Ha a jótállási idő alatt a fogyasztási cikket már háromszor megjavították, mégis elromlik, azt kötelesek nyolc napon belül kicserélni.

Amennyiben nem lehetséges az adott cikk kicserélése, úgy a vállalkozásnak kötelessége a jótállási jegyen - vagy annak hiánya esetén a fogyasztó által bemutatott bizonylaton (számla vagy nyugta) - feltüntetett összeget 8 napon belül visszatéríteni a fogyasztó részére.

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány választási manifesztemunának szellemében jegyzi a rendeletet, amely módosítja például a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeit is.

Azt a gyermekeknek szóló terméket, amelynek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a megjelenítése vagy népszerűsítése vagy a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása, kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos.

A rendelet ekképp folytatódik:

Az olyan terméket, amelynek kialakítása, külseje vagy csomagolása jól látható módon a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást jeleníti meg vagy a szexualitást közvetlenül, naturálisan vagy öncélúan ábrázolja, kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos.

És még nincs vége:

Nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt más hely bármely bejáratától számított 200 méteres közúti (közterületi) távolságon belül nem forgalmazható olyan termék, amelynek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a népszerűsítése vagy a szexualitás öncélú ábrázolása,

megjelenítése.

Sőt a könyves szakma sem maradt ki, ugyanis

könyv forgalmazása esetén a kiadó köteles tájékoztatni a kereskedőt arról, ha a könyv meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a megjelenítése vagy népszerűsítése vagy a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása.

A rendelet ugyanakkor általánosan fogalmaz, így a korábban megjelent rendelet szerint a kormányközeli sajtóorgánumok - akik szerint az LMBTQ-lobbi már a gyerekjátékokba is beférkőzött -

felkutatták a "szivárványszínű legókészletet, gendersemleges, illetve nemváltó matrjoska babát."

De könnyen ilyen termékké válhategy adott rajzfilm szereplője vagy egy szivárványos táska is, sőt egy korábban megjelent cikkben a fideszes Böröcz László miniszteri biztos szóvá tette, hogy egy rajzfilmszolgáltató transznemű szereplőket sorakoztatott fel a meséiben, egy másik pedig a szívárványos zászlót használta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megvan Balog Zoltán utódja a református egyházban, Steinbach József lett a zsinat lelkészi elnöke
Pásztor Dániel tiszáninneni püspök marad a lelkészi alelnök. Balog lemondását tudomásul vették, elismerték az egyházért végzett szolgálatát.

Link másolása

Steinbach József dunántúli püspököt választotta meg a Magyarországi Református Egyház zsinat lelkészi elnöknek.

Az egyház szerdai közleménye szerint Pásztor Dániel tiszáninneni püspök marad a lelkészi alelnök. Balog Zoltán püspök Zsinat lelkészi elnöki tisztségéről való lemondását pedig határozatok keretében vette tudomásul a Zsinat.

Azt is hozzátették, hogy Balog Zoltán áhítatát, valamint a megalakulást és a tárgysorozat ismertetését követően zárt körben folytatódott a Zsinat tavaszi ülésszaka.

„Az egybegyűltek határozat keretében tudomásul vették Balog Zoltán püspök Zsinat lelkészi elnöki tisztségről való lemondását, valamint ismerték el az egyházért végzett szolgálatát”

- írják.

Ezután egyhangúlag Steinbach József dunántúli püspököt választották meg a Zsinat lelkészi elnökének. Balog Zoltán lemondása után ideiglenesen Pásztor Dániel alelnök látta el az elnöki teendőket. Steinbach József megválasztása mellett a tiszáninneni püspök marad a Zsinat lelkészi alelnöke a ciklus végéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Botrány: Ugyanarról a címről küldték a nyertes és a vesztes árajánlatot is – összejátszott több napelemes cég
22 alkalommal azonosított közösnek tűnő árajánlatot az Integritás Hatóság. Bár szerintük nincs közvetlen kapcsolat a vállalkozások között, mégis vannak olyanok, akik elnökségi tagjai a Magyar Napelem Napkollektor Szövetségnek.

Link másolása

Az Integritás Hatóság szerint több uniós pályázaton összejátszott több olyan cég, amely napelemekkel foglalkozik, és ezzel a versenyt korlátozta több napelemekkel foglalkozó cég, ezért a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult – írta meg a 24.hu.

Az Integritás Hatóság honlapján tette közzé, hogy bejelentés alapján hivatalból vizsgálatot indított a Vidékfejlesztési Program VP6-7.2.1.4-17 azonosítószámú, “Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című felhívás keretében benyújtott támogatási kérelmek kapcsán.

A projektekben a győztes ajánlattevő a valódi piaci árverseny kizárása érdekében két másik vállalkozással összejátszva érte el, hogy a saját árajánlata legyen a győztesnek számító ajánlat a napelemes rendszer telepítés tárgyú pályázatok során.

A támogatási kérelem során vesztes árajánlatot nyújtó társaságok árajánlatai is a nyertes ajánlattevő vállalkozás céges e-mail címéről érkeztek.

A szervezet két olyan vállalkozás esetében állapította meg - amelyek támogatásban is részesültek -, hogy tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás kockázata áll fenn, ami miatt bejelentéssel élt a Gazdasági Versenyhivatal.


Link másolása
KÖVESS MINKET: