hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hadházy Ákost támogatja a Kétfarkú Kutya Párt Zuglóban az előválasztáson

Korábban az MSZP mellett a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik is Tóth Csaba mellé állt.

Link másolása

hirdetés

Néhány hete komoly vitákat váltott ki az ellenzéki oldalon, amikor kiderült, hogy a Jobbik, a DK és a Párbeszéd (valamint maga Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt) is az MSZP-s Tóth Csabát támogatja a zuglói előválasztáson a Momentum által jelölt Hadházy Ákossal szemben.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt már korábban bejelentette, hogy nem vesznek részt az előválasztáson, legalább 71 körzetben önállóan indítanak majd jelöltet jövő áprilisban. Ennek ellenére most fontosnak érezték, hogy kiálljanak Hadházy mellett.

Kovács Gergely, a párt elnöke egy rövid videóban bejelentette: a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét, a jelenleg független képviselőként dolgozó Hadházy Ákost támogatják a zuglói előválasztáson.

A szokásos iróniát sem mellőző felvételen Kovács a következőket mondja:

Tóth Csaba végülis annyira nem gáz. Máshol is előfordult, hogy eltűntek képviselők. Az, hogy a feleségének a cége besegít a zuglói önkormányzatnak, szintén egy remek dolog. És rengeteg emberrel gyarapította az MSZP tagságát Vas megyében, ami szintén becsülendő.

A XII. kerületben önkormányzati képviselőként is dolgozó pártelnök ugyanakkor hozzátette: szavazóiknak valószínűleg ez nem menne le a torkán, ezért támogatják Hadházyt. Kovács Gergely stílszerűen mindezt egy „Tóth Csaba. Nem olyan gáz” feliratú pólóban közölte a nyilvánossággal.

hirdetés

A felvétel hátterében egy ásó alak is látható, ami Karácsony Gergely korábban kiszivárgott hangfelvételére lehet utalás, amelyen az akkor még csak főpolgármester-jelölt arról beszél: ha visszamegy Zuglóba, őt ott „elássák”.

Karácsony később tagadta, hogy ezzel Tóth Csabára utalt volna, ahogy azt is, hogy Tóth többször megfenyegette a családját. Állítása szerint a hangfelvételt, amelyen ez hangzik el, manipulálták. Nemrég úgy fogalmazott: ha régebben voltak is viták köztük, az már a „múlt része”.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Cserbenhagyta a vezetőjük őket: több orosz alpinista is meghalt az Elbruszon

Legkevesebb öten életüket vesztették egy, az Elbruszon viharba került 19 fős orosz alpinistacsoportból. A csoport mintegy 5400 méter magasságba jutott fel a hegyen.

Link másolása

hirdetés

Legkevesebb öten életüket vesztették egy, az Elbruszon viharba került 19 fős orosz alpinistacsoportból. A csoport mintegy 5400 méter magasságba jutott fel a hegyen, ahol mínusz 20 fokos a hőmérséklet és hóvihar van, a széllökések sebessége meghaladja az óránkénti 140 kilométert, a látótávolság pedig alig haladja meg az egy métert. A bajba jutott csoportot a hegyi vezetője cserbenhagyta.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának kabard- és balkárföldi kirendeltsége pénteken azt közölte: az emberek szétszóródtak a hegyen, ezért a mentőalakulatok ötezer méternél kezdték a kutatást, erőfeszítéseiket azonban nagyban akadályozza az ítéletidő.

Eddig 14 embert sikerült lehozni az hegyről, közülük 11-en kórházi ápolásra szorulnak. A mentéshez 69 embert és 16 műszaki eszközt vetettek be.

Az Elbrusz nyugati csúcsa 5642 méter magas, ezzel ez Európa legmagasabb pontja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Jakab Péter: „Nem az aprót kérjük vissza, miniszterelnök úr, hanem mindent”

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje egy posztban reagált Orbán Viktor rádióinterjújára.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában többek között arról is beszélt, hogy a kormány egyik feladata, hogy jóvá téve elődeik hibáját, adjanak vissza legalább egyhavi fizetést és legalább egyhavi nyugdíjat.

Jakab Péter a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán erre reagálva azt írta:

"Vissza akar adni egy havi fizetést, majd valamikor, és a 13. havi nyugdíjat. Értem én. De mi lenne, ha visszaadná azt is, amit ő vett el a magyaroktól 2010 óta? Nem egy havi elinflálódott fizetést meg nyugdíjat, hanem mindent.

Az ellopott magánnyugdíj-megtakarítást, a lakáskasszát, a szolgálati nyugdíjat, a cafeteriát, a szabadnapot, az ellopott földeket, üzemeket, a Balatont, Tokaj Hegyalját, az egyetemeket, az egészségünket, az elüldözött gyermekeinket, a hazánkat".

"Nem az aprót kérjük vissza, miniszterelnök úr, hanem mindent"

- fogalmazott posztja végén Jakab.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Napok óta száznál több koronavírusos hal meg 24 óra alatt, alig van már szabad intenzív ágy Romániában

Kezd berobbanni a negyedik hullám a szomszédos országban, tavaly december óta nem volt ennyi fertőzött.

Link másolása

hirdetés

A koronavírus-fertőzöttek és az elhunytak száma is nagyon megugrott az elmúlt napokban Romániában. A Főtér cikke szerint

harmadik napja több mint 7000 új megbetegedést regisztrálnak az országban, és négy napja már száznál is többen halnak meg 24 óra alatt. Tavaly december óta nem volt ennyi beteg Romániában, a pozitivitási ráta jelenleg 12,56%-os.

Ahogy egyre jobban terjed a vírus, egyre többen kerülnek kórházba is. Péntekre már átlépte az ezret az intenzív osztályon ápolt súlyos betegek száma, és közelít a 10 ezerhez a kórházi ellátásra szorulók száma (jelenleg 9476 ilyen beteg van). Ráadásul egyre több gyerek is kórházba kerül, napról napra emelkedik a számuk. A legfrissebb adatok szerint 255 kiskorút kezelnek kórházban, közülük 16-ot intenzíven.

Országosan már csak 23 szabad ágy van az intenzív osztályokon.

Bukarestben csak kettő, Kolozsváron három, Temes megyében pedig szintén kettő. A legtöbb, öt intenzív ágyat Szeben megyében tudják biztosítani.

A lakosságarányos fertőzési ráta alapján már hét megye vörös kategóriás, tizenegy pedig sárga. A legtöbb új esetet Bukarestben (991), Temes (470), Kolozs (347), Ilfov (338) és Dolj (327) megyében regisztrálták.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Elfogatóparancsot adtak ki Gabby Petito vőlegénye ellen

Még mindig nem tudni, hol van a holtan talált 22 éves amerikai influenszer, Gabby Petito párja, aki azután tűnt el, hogy egyedül tért vissza a jegyesével közösen megkezdett utazásról.
gabspetito/Instagram - szmo.hu
2021. szeptember 24.


Link másolása

hirdetés

A holtan talált 22 éves amerikai influenszer párja, a 23 éves Brian Laundrie ellen elfogatóparancsot adott ki az FBI, miután két nő is azt állította: pár nappal Gabby Petito eltűnése után felvették a lány stoppoló vőlegényét Wyoming államban.

Amerikát és a világot is sokkolta a hír, hogy egy 22 éves lány holttestét találták meg szeptember 19-én egy nomád kemping területén Wyoming államban. Azóta kiderült, hogy az áldozat a néhány hete eltűnt Gabby Petito, egy népszerű amerikai influenszer. A rendőrség megerősítette, hogy a fiatal nő gyilkosság áldozata lett. Megölésével a vőlegényét, Brian Laundrie-t gyanúsítják, a férfi ugyanis egyedül tért haza arról az öthónaposra tervezett álomutazásról, amelybe még közösen vágtak bele a nyáron.

Brian Laundrie szeptember 1-jén érkezett vissza a lány utazáshoz átalakított furgonjával floridai otthonába, ám sem a rendőrökkel, sem Gabby Petito szüleivel nem volt hajlandó beszélni a történtekről. Ezután nem sokkal ő is eltűnt.

A rendőrség jelenleg nagy erőkkel keresi, az otthonában házkutatást tartottak, az FBI pedig elfogatóparancsot adott ki ellene, miután két nő is arról számolt be, hogy pár nappal Gabby Petito eltűnése után felvették a lány stoppoló vőlegényét Wyoming államban.

Miranda Baker a szeptember 17-én közétett TikTok-videójában arról számol be, hogy ő és a barátja augusztus 29-én 17:30-kor vették fel Brian Laundrie-t, aki az utazás során valami miatt kiborult, ezért a Jackson Lake gátnál megkérték, hogy szálljon ki a kocsijukból. A nő azt mondta, értesítette a rendőrséget a találkozóról.

A másik nő, Norma Jean Jalovec a Fox Newsnak azt nyilatkozta, hogy miután látta Miranda Baker TikTok-videóját, rájött, hogy augusztus 29-én – két nappal azután, hogy Gabby Petitót utoljára élve látták – ő is a stoppoló Brian Laundrie-t vette fel a wyomingi Grand Teton Nemzeti Parkban.

hirdetés

Norma Jean Jalovec azt mondta, spontán döntött úgy, hogy aznap meglátogatja a Grand Teton Nemzeti Park római katolikus templomát, és részt vesz az ott tartandó istentiszteleten. A templom felé azon az útvonalon ment, amelyek a Jackson Lake gát található, így látta meg az út szélén várakozó, stoppoló Brian Laundrie-t. Miután felvette, a férfi azt kérdezte tőle, hogy Jacksonba megy-e, amire ő azt válaszolta, hogy nem, mivel éppen az ellenkező irányban lakik. Ekkor a férfi azt kérdezte, hogy akkor elviszi-e őt a néhány kilométerre lévő Spread Creek kempinghez, amire igent mondott.

A nő úgy emlékszik, körülbelül húsz percig autóztak, a férfi pedig elég szűkszavúan beszélt, mindössze annyit mondott neki, hogy jelenleg a Snake River közelében túrázik, és van egy menyasszonya. Norma Jean Jalovec a Fox Newsnak azt mondta, ő is beszámolt az esetről az FBI-nak.

Az FBI csütörtökön bejelentette, hogy a wyomingi kerületi bíróság szövetségi elfogatóparancsot adott ki Brian Laundrie ellen, akit Gabby Petito eltűnésének és meggyilkolásának ügyében gyanúsítanak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: