News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hadházy Ákos: „Az állami tévében többet keres egy sminkes vagy egy fodrász, mint egy főorvos?”

A politikus azt írja, hogy naponta 1,2 millió forintot fizet az állami tévé egy cégnek a stylist munkák elvégzéséért.

Link másolása

hirdetés

Hadházy Ákos független képviselő most a köztévé egyik szolgáltatójának nézett utána. A politikus a közösségi oldalán írta meg, hogy mennyibe kerül egy napi "szépítés".

"Az állami tévében többet keres egy sminkes vagy egy fodrász, mint egy főorvos?" című posztjában azt írja:

A tények röviden:

- évi bruttó 444 milliót fizetnek ki a műsorvezetők, vendégek sminkeléséért, fésüléséért és öltöztetéséért ("stylist");

- így naponta 1,2 milliót fizetnek ki az Önök pénzéből fésülésre és púderezésre;

hirdetés

- a szerződés szerint kb. 80.000 munkaórát kell szolgáltatnia a nyertes cégnek;

- ezek szerint óránként 5500 forintért, havi egymillióért végzik a munkájukat az MTVA sminkesei;

- a nyertes céget MEGHÍVÁSOS közbeszerzési eljárásban hívták meg;

- a dokumentumok szerint EGYETLEN CÉGTŐL KÉRTEK AJÁNLATOT (ez egyébként törvénytelen).

"A megfejtés nyilván az, hogy nem a sminkesek és fodrászok keresnek ilyen jól, hanem a cég, amelyik ezeket a megbízásokat évről évre megkapja, majd továbbadja a tényleges munkát az alvállalkozóinak. Közben nyilván csinos profit keletkezik"

- vélekedik Hadházy.

A posztjához kitett fotót is elmagyarázza:

Az MTVA sminkszobájában készült kép azt ábrázolja, amikor egyszer ott volt: "amikor az ellenzék a sminkszobában aludt, amikor a propaganda ellen küzdöttünk ott benn" - írja.

A politikus egyik forrása: kozbeszerzes.hu

A hvg.hu egy tavalyi cikkében arról számolt be, hogy a "Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA, vagyis a közmédia) 350 millió forint értékben kötött keretszerződést egy évre smink, stylist és fodrász szolgáltatás igénybevételére". Ez az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből derült ki. A feladatra egy cég jelentkezett, a budapesti Make-Up Team Kft., amely már évek óta ellátja ezt a megbízást az MTVA-nak - írta a lap 2020. májusában.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Civil ruhás rendőrrel várta a tankerületi központ vezetője a tanárokat, akik elmentek átvenni a figyelmezető leveleket
Rábel Krisztina be sem mutatkozott a tanároknak, akiket kirúgással fenyeget.

Link másolása

hirdetés

Több száz tiltakozó kísérte el péntek reggel a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium tanárait a Külső-Pesti Tankerületi Központ épületéhez, hogy a tankerületi igazgatótól személyesen vegyék át a nekik címzett leveleket. A pedagógusok részt vettek a szerdai polgári engedetlenségben, ezután az igazgatójukat berendelték a tankerülethez és 24 névre szóló levelet adtak át neki, hogy azokat kézbesítse az érintett pedagógusoknak.

Ők azonban megtagadták ezek átvételét, arra hivatkozva, hogy az ő munkáltatójuk nem az igazgató, hanem Rábel Krisztina tankerületi igazgató.

Ezért péntek reggel személyesen mentek el a levelekért a tankerület Üllői úti épületéhez, ahol úgy tűnik, komoly felkészülés előzte meg az érkezésüket.

„Három úriemberen keresztül jutottunk be, akik nem annyira akarták elmondani, hogy miért csak kettesével mehetünk be, és első körben az ügyvédeinket sem akarták beengedni velünk. Amikor bejutottunk, akkor egyiküktől megtudtuk, hogy ő egyébként egy civil ruhás rendőr”

- mondta Berta Beáta, aki elsőként ment be két kollégájával a tankerületi vezetőhöz.

Azonban nem ez volt az egyetlen furcsaság a látogatás során. Beáta elmondása szerint bár ők mindenkinek bemutatkoztak, nekik senki nem árult el a nevét a bent lévők közül. Még tankerületi központ vezetője sem, akivel eddig ő nem találkozott.

hirdetés
„Kezet fogtam vele, bemutatkoztam, ő megfogta a kezem, a szemembe nézett, de nem mondta meg a nevét”

- írta le a jelenetet a pedagógus.

Mint később kiderült, az átvett levelekben lényegében azonnali felmondással fenyegetik meg őket, ha részt vesznek újabb polgári engedetlenségben. Az esemény után a tanárok visszatértek az iskolába, a tiltakozók pedig még egy ideig az épület előtt maradtak.

A korábbi élő bejelentkezésünket itt tudod megnézni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Helyreállt a rend: így viszik el a felhalmozódott szemetet a kukások Budapesten
Az összes budapesti telephelyről elindultak a kukásautók péntek hajnalban. Az FKF azt is közölte, hogyan szállítják el az elmúlt napok alatt összegyűlt hulladékot.

Link másolása

hirdetés

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) kukásautói pénteken a megszokott rend szerint minden telephelyről kivonultak, hogy begyűjtsék a hulladékot Budapesten - írta a társaság péntek reggeli közleményében.

Ezt a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) elnöke is megerősítette lapunknak.

„Tegnapelőtt megérkeztek a gépjárművekhez az alkatrészek, csütörtökön pedig az autókat két műszakban készítették fel a munkára. Van, még amit nem sikerült megjavítani, de tudtommal végül ma minden járat ki tudott vonulni”

- mondta Király András kérdésünkre.

A kukásautók péntek hajnali indulásáról még egy videót is közzétettek a YouTube-on.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden reggel az Ecseri úti telephelyen sztrájkkal fenyegetőztek a dolgozók, ezt követően pedig több telephelyről sem indultak el reggel a kukásautók.

hirdetés

Csütörtök este aztán megszültetett a megállapodás, amit a Budapesti Közművek vezérigazgatója, valamint a munkavállalók képviseletében a HVDSZ 2000 Szakszervezet elnöke írt alá. Ennek részeként

a dolgozók rendkívüli, fejenként 200 ezer forintos rezsitámogatást, illetve decemberben 120 ezer forintos karácsonyi jutalmat kapnak.

Ők cserébe vállalták, hogy szeptember 7-én a korábbi kukaürítési rendnek megfelelően kivonulnak, és az elmúlt napokban felhalmozott lemaradást is a lehető leghamarabb ledolgozzák.

Az FKF pénteki közleményében arra kérte az elmúlt napok munkabeszüntetésében érintett területek lakóit, hogy

azt a hulladékmennyiséget, ami az ürítés elmaradása miatt a tartályokban már nem fér el lezárt zsákban helyezzék ki a megszokott gyűjtési napon a hulladékgyűjtő tartályokkal együtt reggel 5 óráig az ingatlan elé.

A szelektíven gyűjtött papírt, valamint vegyes csomagolási hulladékot külön-külön, lehetőleg átlátszó, a kommunális hulladékot pedig bármilyen egyéb színű zsákba kérik gyűjteni. A társasházak esetén a zsákokat a hulladékgyűjtőket tároló helyiségben a megtelt tartályok mellé kell kihelyezni.

Az ehhez szükséges zsákokat az FKF korlátozott mennyiségben díjmentesen biztosítja,

ezek Budapesti Közművek személyes ügyfélszolgálati irodáiban, illetve a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban vehetők át.

A VI. kerületben és Dunabogdányban a napokban lett volna lomtalanítás, ezeket azonban most elhalasztották. Az új időpontokról hamarosan tájékoztatják majd a lakosokat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Videó: kifütyülték és pfujolták Orbán Viktort a tüntetők Prágában
A kormányfő azonban meg sem rezdült: mosolyogva vonult végig az újságírók előtt.

Link másolása

hirdetés

Füttyszóval és pfujolással fogadták a tüntetők Orbán Viktort Prágában, a rendkívüli EU-csúcs helyszínén pénteken - derül ki az rtl.hu által közzétett felvételből.

A pénteki informális csúcstalálkozón az ukrajnai háború és az energiaválság lesznek a legfőbb témák. A helyszínen néhány tucat tüntető „Nem a vétókra” feliratú táblákkal és „Erős uniót!” rigmusokkal fogadta az eseményre érkező állam- és kormányfőket.

A találkozóra Orbán Viktor az utolsók között, egyedül érkezett, és

amikor kiszállt a kisbuszból, fütyülni és pfujolni kezdtek a tiltakozók.

A magyar kormányfő eközben mosolyogva vonult végig az újságírók előtt, interjúkat azonban nem adott.

Csütörtökön este a kormányfő egy Facebook-videóban azt mondta a csúcs kapcsán, hogy „súlyos témák vannak az asztalon”. Szerinte a magyar kormány által is megszavazott szankciók "az égbe emelték" az energia árát, ezért szerinte változtatni kell a szankciós politikán.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A sztrájkbizottság összehívását és oktatási kormánybiztos kinevezését kérik a pedagógus-szakszervezetek
A jövőben nem fogadják el azt az érvet, „miszerint a baloldal, továbbá Brüsszel akadályozza az oktatásban dolgozók bérének emelését”.
MTI, fotó: SZMO - szmo.hu
2022. október 07.


Link másolása

hirdetés

A sztrájkbizottság ülésének jövő heti összehívását, valamint az "oktatás minden területéhez értő" kormánybiztos kinevezését kéri a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött nyílt levélben.

A pénteken az MTI-hez is eljuttatott levélben a szakszervezetek felidézték, a kormány - saját bevallása szerint - azért nem tárgyal az érdekképviseleti szervekkel, mert várja az Európai Bizottság döntését a béremelés finanszírozásáról. A sztrájkbizottság szerint azonban a kormány az állami költségvetésből is megkezdheti az "érdemi béremelések" azonnali kifizetését, ezért jelezték, hogy a jövőben nem fogadják el azt az érvet, "miszerint a baloldal, továbbá Brüsszel akadályozza az oktatásban dolgozók bérének emelését".

A PSZ és a PDSZ azt is kéri, hogy a miniszterelnök "haladéktalanul nevezzen ki olyan, az oktatás minden területéhez értő és az elmúlt időszak kudarcaihoz nem köthető" kormánybiztost, akivel a szakmai párbeszédet folytathatnak az oktatás strukturális átalakításáról, a pedagógushiány megszüntetéséről, a munkaterhek csökkentéséről, a Nemzeti Alaptanterv felülvizsgálatáról és a közoktatás modernizációjáról, ezen témák megvitatása ugyanis "nem tűr halasztást".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: