News here

HÍREK

Gyurcsány Ferenc: „Orbán Viktor náci politikus”

A DK elnöke szerint a kormányfő „a magyart fajnak, kiválasztottnak, felsőbbrendűnek tekinti”.

Link másolása

Újabb értekezést tett közzé csütörtök délelőtt Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a bejegyzésében arra a következtetésre jut, hogy Orbán Viktor náci politikus.

„Utat talál? Utat téveszt? Megy? Sodródik? Vezetik? Jó vagy rossz irányba?”

– kezdi a bejegyzését az egykori miniszterelnök, aki szerint a nemzeti politika legnagyobb kérdése, hogy hova tart a nemzet.

Gyurcsány ezután Fukuyama, Huntington és Harari műveire utal, majd olyan kérdéseket feszeget, hogy:

 • A többi nemzettel közös, vagy külön utat járunk?
 • A hagyományt ötvözzük a holnappal, a nemzetet az egyetemes emberiséggel?
 • Lehet-e magyarnak lenni európaiként, európai embernek lenni, közben felelősséget viselni az egész emberiségért?

  A DK elnöke szerint Orbánnak nincs mondanivalója az egyetemes emberi fajról, Isten népéről.

  „Miközben tudja, hogy a magyar is kevert világú nemzet, mint mindegyik, de mégis: náci módon magyar különlegességről, kiválasztottságról beszél és így cselekszik” – fejti ki a politikus.

  Végül Gyurcsány Ferenc arra jut, hogy Orbán náci politikus.

  „Mert a magyart fajnak, kiválasztottnak, felsőbbrendűnek tekinti, magát pedig az emberi világ feletti létvaló kiválasztottjának. Politikai szörny, mentálisan beteg.”


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  Orbánék hatvanpusztai „palotájáról”, mint a korrupció szimbólumáról cikkezik egy vezető spanyol lap
  Az El País szerint „az ingatlan körüli gyanúsítások és milliós kapcsolatok egy olyan rendszert illusztrálnak, amely példátlan büntetést kapott az EU-ban”.
  Fotó: elpais.com - szmo.hu
  2022. december 04.


  Link másolása

  Az Orbán család „palotája” a korrupció szimbóluma Magyarországon

  - ezzel a címmel jelentetett meg cikket az El País spanyol napilap a magyar miniszterelnök családi tulajdonában álló hatvanpusztai majorságról, amit a Telex szúrt ki.

  A lap úgy véli, hogy „az ingatlan körüli gyanúsítások és milliós kapcsolatok egy olyan rendszert illusztrálnak, amely példátlan büntetést kapott az EU-ban”.

  A legnagyobb példányszámban eladott spanyol napilap újságíróinak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mutatta meg a birtokot.

  Az El País a megjelent írásban úgy fogalmaz, hogy a Budapesttől 40 kilométtere fekvő 13 hektáros hatvanpusztai birtok Orbán Győző, Orbán Viktor édesapjának tulajdonában áll, a környező földek pedig a miniszterelnök „gyerekkori barátjáé.”

  Szerintük a majorság annak a korrupcióra épülő rendszernek az allegóriája, amelyet az uniós pénzek megvonásával büntetett nemrég az Európai Unió.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  Orbán Putyin trójai falova, és csak az EU-s pénzeknek köszönheti hatalmát a bajor közmédia cikke szerint
  A szerzők úgy vélik, a magyar miniszterelnök „nyilvánvalóan képtelen vagy nem akarja megrontani Putyinnal fenntartott jó kapcsolatát”.

  Link másolása

  Kritikus cikk jelent meg Orbán Viktorról a bajor közmédia oldalán - szúrta ki az Index. A bevezetőben ezekkel a kérdésekkel indítanak:

  „Mi az oka annak, hogy Orbán közel áll Putyinhoz? És miért engedi meg ezt neki az Európai Unió?”

  A három szerző szerint a magyar miniszterelnök az orosz elnök bábja, trójai falova Európában, ezért tartja akadályozza hónapok óta az Oroszország elleni háborús szankciókat. Úgy vélik, ez veszélyes kettős játék, amivel gyengíti az Európai Unió egységét.

  A kormányfő oroszbarát politikájának magyarázata szerintük az, hogy Magyarország gazdasága függ Oroszországtól. Mint írják,

  a háború ellenére Orbán „nyilvánvalóan képtelen vagy nem akarja megrontani Putyinnal fenntartott jó kapcsolatát”.

  Arra is kitérnek a cikkben, hogy 2014 és 2021 között több mint 27 milliárd euró uniós forrást kapott Magyarország.

  „A pénz nélkül Orbán soha nem lett volna ilyen hatalmas, de ennek vége lehet, mivel az Európai Bizottság több mint 13 milliárd euró uniós forrás befagyasztását javasolta a tagállamoknak” - állapították meg a szerzők.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Belügyi államtitkár: „A hajléktalanellátók miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak?”
  Felkai László szerint a válság miatt most mindenkinek kell valami terhet vállalni a spórolásban, beleértve a hajléktalanellátókat is.

  Link másolása

  Novák Katalin köztársasági elnök a napokban aláírta a szociális törvény módosítását is tartalmazó salátatörvényt az ellenzéki és civil tiltakozások ellenére. Ezt egy kormányrendelettel is kiegészítette a kormány, amellyel jelentősen lecsökkentik az emberi és területi követelményeket, amelyeket a törvény garantál a szociális ellátó intézményeknek.

  Jámbor András ellenzéki képviselő korábban úgy nyilatkozott erről, hogy ez nyílt beismerése annak, hogy nincsen pénz, és inkább az ellátások színvonalát csökkentik az intézmények. Most a Törvényalkotási Bizottság legutóbbi ülésén kérdezett rá a politikus arra, hogy mi szükség van az egészre.

  A Belügyminisztérium részéről Felkai László közigazgatási államtitkár válaszolt a kérdésre. Azt mondta, hogy csak így lehetett elkerülni az intézmények bezárását. A bezárás viszont az idei évben nem valósult volna meg az államtitkár által is ismertetett határidők miatt. Arról is beszélt, hogy a válság miatt most mindenkinek összébb kell húzni a nadrágszíjat.

  "Mindenkinek kell valami terhet vállalni, a magán háztartásoknak is. A hajléktalanellátók miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak? Kevesebb négyzetméter jut, egyszerűen erről van szó"

  – mondta a közigazgatási államtitkár.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Tantermet biztosítanak a kirúgott tanároknak Iványi Gáborék, hogy a végzős diákjaikat felkészíthessék
  Eszközöket, de minden más feltételt is biztosítanak annak érdekében, hogy a végzősök sikeresen készülhessenek az érettségire.

  Link másolása

  A Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tantermeket ajánlott fel a kirúgott pedagógusoknak, hogy a végzős osztályokat oktatók fel tudják készíteni a diákjaikat az érettségire. A felhívást azután tették közzé, hogy a Belügyminisztérium elbocsátott a fővárosban nyolc olyan tanárt, akik polgári engedetlenséggel hívták fel a figyelmet az oktatás helyzetére.

  Az intézmény vezetője, Pizarro-Iványi Júlia a Facebookon osztotta meg, hogy az Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott intézmény hogyan segítené a kirúgott, de végzőst osztályt oktató tanároknak.

  A hét bizonyos napjain 8 tantermet, 2 interaktív táblát, számítógépeket és minden más feltételt is biztosítanak.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: