hirdetés

HÍREK

Gyurcsány Ferenc ellopta a show-t, amikor hozzászólt egy róla szóló cikkhez

A DK elnöke is meglepődött azon, hogy milyen sokszor ejtették ki a nevét az M1 kedd esti híradójában.
Címkép: Gyurcsány Ferenc/Facebook - szmo.hu
2021. március 03.

hirdetés

Mint megírtuk, Gyurcsány Ferencnek sikerült ismét magára vonnia a Fidesz figyelmét. Hétfőn arról írt a Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották a koronavírus ellen. Az jutott eszébe, hogy az édesanyja gyakran tejfölös dobozban tette el a csirkepaprikást.

A fideszes Hollik István és Kocsis Máté nem hagyta válasz nélkül a DK elnökének szavait. Mindketten élesen kritizálták a volt miniszterelnököt azért, mert megkérdőjelezi a kormányfőnek beadott vakcinát.

Talán emiatt történhetett meg az, hogy az M1 kedd esti fél 8-as híradójában 23-szor említették Gyurcsány Ferenc nevét - számolt be róla a 444.hu "Megdőlt a fedett pályás gyurcsányozási világrekord" című cikkében.

De nem is ez a pláne, hanem az, hogy a portál cikkéhez maga a DK elnöke is hozzászólt a Facebookon.

hirdetés
"Az komoly :D" – írta a politikus kommentben, amire alig 2 óra alatt 9900 reakciót kapott (többet, mint maga a poszt).


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

7-10 napon belül aligha javulnak a számok: stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

Galgóczi Ágnes beszélt a járványgörbe alakulásáról.
MTI, nyitókép forrása: NNK - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Jól halad az oltási program Magyarországon - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának vasárnap.

Galgóczi Ágnes közölte, 2,8 millióan kapták meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, 1,2 millió embernek pedig már mindkét dózist beadták. Ez azt jelenti, hogy a lakosság 28 százaléka már legalább egy oltást megkapott, míg az európai uniós átlag csupán 13 százalék - hangsúlyozta.

Magyarországon is többféle mutációját mutatták már ki a vírusnak. A leggyakoribb a brit mutáns, amely nagyon gyorsan terjed, és súlyosabb megbetegedést okoz, sok fiatal is kórházba kerül miatta - mondta az osztályvezető.

Megjegyezte, hogy bár a kórházban kezeltek száma örvendetesen csökkent, még mindig 10 ezer feletti. Az elmúlt 24 órában 6296 új fertőzöttet regisztráltak, és 206-an haltak bele a fertőzésbe.

Továbbra is a járvány harmadik hullámában van az ország - közölte Galgóczi Ágnes.

hirdetés
A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja szinte minden vizsgálati ponton stagnál a szennyvízben. Ez a mutató hét-tíz nappal vetíti előre a járványgörbe alakulását

- jegyezte meg.

Az osztályvezető arról is beszélt, hogy a háziorvosok teljes listát kapnak azokról, akik a praxisukból regisztráltak a vakcináért. Az idősek mellett már a krónikus betegséggel küzdő fiatalabbakat is beküldhetik az oltópontokra - emelte ki.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Gyurcsány Ferenc: „Oltásellenes a dédnagymamátok térdkalácsa”

A DK elnöke a közösségi oldalán reagált a kormánypártnak arra a vádjára, hogy az ellenzék oltásellenes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, a Publicus felmérést végzett az oltások elfogadottságáról. A megkérdezettek kétharmada nem gondolja az ellenzéket oltásellenesnek. Ha választhatnának, a legtöbben Pfizerrel oltatnák be magukat. A jobboldali szavazók pedig szkeptikusabbak az oltások elfogadását illetően, mint a baloldaliak. Ugyanakkor a felmérés adatai szerint nem igazolható a kormánypárt által sulykolt állítás, miszerint az ellenzék oltásellenes lenne.

A hírre Gyurcsány Ferenc a Facebookon reagált.

A DK politikusa a Publicus felmérésére hivatkozva azt írja:

"Oltásellenes a dédnagymamátok térdkalácsa!"
"Ahogy látom, épp ellenkezőleg."

A Publicus Intézet friss kutatása szerint az ellenzéki szavazóknál nagyobb az oltási hajlandóság.

hirdetés

Ezért is Gyurcsány a hibás?

Hogy pont a ti világotok hisz kevésbé a vakcinában, a normalitásban.

Persze szerintetek lehet, hogy két ima Orbánért jobb, mint egy oltás, de mi nem ezt gondoljuk.

Inkább regisztráljatok az oltásra! Mert az a megoldás."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Reagált a kormány Fekete-Győr Andrásnak, aki közös oltáspárti videóra kérte fel Orbánt

Spoiler: nem támogatják az ötletet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András vasárnap reggel arra kérte Orbán Viktort, hogy egy közös videóban álljanak ki amellett, hogy minden magyar oltsa be magát. „Ez nem pártpolitika! Szükségünk van összefogásra az oltások érdekében”- mondta Fekete-Győr.

Nem sokkal ezután a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki a felhívásra reagálva. Az MTI OS szolgálatában megjelent nyilatkozatban azt írták:

„Akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől!”

Egyúttal felszólították a baloldalt, hogy „azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Fekete-Győr közös videót szeretne Orbánnal, amiben oltásra buzdíthatnák az embereket

A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint ez most a legnagyobb, közös nemzeti ügyünk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

„A magyarság legfontosabb ügye most az, hogy mindannyian be legyünk oltva és biztonságban legyünk. Ez nem pártpolitika. Szükségünk van összefogásra az oltások érdekében” – mondta Fekete-Győr András vasárnapi Facebook-videójában.

A felvétellel Orbánnak is üzent:

A Momentum miniszterelnök-jelöltjeként arra szólítom fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy közös videóban álljunk ki amellett, hogy minden magyar oltsa be magát! Ha fontos a kormánynak az oltási hajlandóság növelése, csináljunk úgy, mint egy normális, nyugati országban: politikai háborúzás helyett ösztönözzünk közösen a védőoltások beadására.

Fekete-Győr hozzátette, az oltásra regisztráltak száma még mindig 4 millió alatt van, miközben a halálos áldozatok száma naponta több százzal nő. „Nincs most ennél fontosabb nemzeti ügy. Tegyük félre a pártpolitikát, és mentsük meg közösen több ezer magyar életét” - fogalmazott.

Fekete-Győr András videója:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: