HÍREK
A Rovatból

Győztek a civilek: módosítják a Normafára tervezett parkolót

Nem fog nőni a parkolóhelyek száma fakivágások árán.

Link másolása

Korábban mi is megírtuk, hogy a Normafán a Konkoly-Thege Miklós úton kialakítandó parkoló miatt 220 fát, többségükben magas kőriseket akart kivágatni a 12. kerületi önkormányzat, valamint 250 négyzetméternyi cserjét is. A döntés ellen petíció indult, Szabó Tímea a Párbeszéd nevében pedig közleményt adott ki, melyben felszólítja a képviselőket, és név szerint Pokorni Zoltán kerületi polgármestert is, hogy álljanak el a fák kivágásától. Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetést kezdett Pokornival az ügyben.

Az önkormányzat álláspontja szerint az érintett terület, ahol parkolót terveznek kialakítani, nem erdőövezet, besorolása szerint közlekedési terület, amelynek egy része már most is parkolóként üzemel. Mint írták, a Normafa rehabilitációjának fontos része, hogy megszüntessék azt a gyakorlatot, hogy hétvégenként a Normafára látogatók az autóikkal gyakran járdán, természetvédelmi területen parkolnak szabálytalanul.

A petíciót is közzétevő aHang nevű szervezet pénteki közleményéből kiderül: 18 ezer aláírás gyűlt össze szűk egy hét alatt, közte több mint 2000-en kerületi lakosoké. Ennek köszönhetően ma délben fogadta a szervezet képviselőit Pokorni Zoltán.

"Ami remek hír, hogy az önkormányzat - látva és megértve a lakossági tiltakozást - átgondolta a tervezett parkoló kibővítését. Pokorni Zoltán tájékoztatott, hogy a hivatal munkatársai éppen átnézik az érintett területet és újratervezik a parkolót. A lényeg röviden:

minden 20 cm átmérőnél nagyobb fát meghagynak, nem vágják ki őket, a 10-20 centiméter átmérőjűeknél pedig igyekeznek minél többet megtartani. Így a tervezettnél kevesebb parkolóhely lesz és - ahogy a polgármester fogalmazott - nem egy szabályos, hanem egy 'amőbaszerű' parkoló lesz árnyékot adó fákkal.

A lényeg tehát, hogy nem fog nőni a parkolóhelyek száma fakivágások árán"

- összegezték az elhangzottakat.

Mint írják, Pokorni elmondása alapján ez nem egy új gigaparkoló lesz, hanem a jelenleg is meglevő parkolók összevonása, áthelyezése.

"Az eredeti átalakítási tervben is szerepelt, hogy a jelenleg erdő besorolású területen levő buszvégállomást és parkolót fölszámolják, parkosítják és az erdei út bejáratánál lévő sorompót mintegy 400 méterrel lejjebb hozzák, így a Normafa kapujához érkező autók nem tudnak behajtani védett területre, egy kerülőúton tudják csak megközelíteni a parkolót.

A polgármester azt mondta, hogy ez által az ide parkoló autókat gyakorlatilag 'beterelik egy elkülönített karámba' és a 'vadparkolás' gyakorlata is megszűnik, nem tudnak majd erdei utakon parkolni.

A gerincről elhúzzák az Eötvös út felső szakaszát, amely így hamarabb, a volt Hotel Olimpia területe alatt már lekanyarodik a Konkoly-Thege út felé. Innen lenne megközelíthető az új parkoló, amely a Síház felé zsákutcává váló Konkoly-Thege úton lenne. A cél pedig továbbra is a fogaskerekű fejlesztése, ami azonban legalább 5 évet vehet igénybe, ha a szükséges anyagi erőforrások biztosítottak - ehhez kell a főváros és a kormány támogatása is. Ha ez elkészül, akkor pedig érdemes akár a parkoló megszüntetése körüli vitát is kinyitni."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter anyák napi nagygyűlésére fél órával a kezdés előtt elkezdett gyűlni a tömeg Debrecenben
Számháborúskodás nélkül annyi elmondható, hogy ahhoz képest, hogy még volt idő, szép számmal álltak már korábban is az emelvény előtt.

Link másolása

Szellősen bár, de elkezdték megtölteni a teret Debrecenben az emberek, ahova nemrég vonattal érkezett meg Magyar Péter és csapata. A Tisza párt alelnöke részéről

merész húzásnak tűnik, hogy a Fidesz vidéki fellegvárába hirdetett nagygyűlést,

ráadásul a budapesti sok tízezres megmozdulás után, perceken belül eldől, hogy beválik-e Magyar újabb húzása.

A Szeretlek Magyarország fotósának sikerült elkapnia a demonstráció előtti perceket:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Így néz ki Magyar Péter tüntetése a debreceni webkamerán, amit tegnap még karbantartottak
Sikerült visszakapcsolni a térfigyelőket, így látszik a Tisza Párt rendezvényére összegyűlt tömeg.

Link másolása

Visszakapcsolták a webkamerákat Debrecenben azután, hogy szombaton még karbantartásra hivatkozva nem lehetett látni a Debrecen.hu oldalon a teret, ahova Magyar Péter demonstrációt szervezett vasárnapra.

A képek tanúsága szerint az esemény kezdete után így nézett ki a Nagytemplom előtti tér:

A tüntetést Magyar Péter Facebook-oldalán élőben is lehet követni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Itt lehet élőben követni Magyar Péter debreceni demonstrációját
Az eseményt ezen kívül számos YouTube-csatorna is közvetíti, a legfontosabb eseményekről mi is beszámolunk.

Link másolása

Aki az interneten követné az eseményeket, elindult az élő közvetítés a Tisza Pért debreceni tüntetéséről.

Magyar korábban a rendezvénnyel kapcsolatban az alábbi kéréseket írta követőinek:

A rendezvényt több száz önkéntes és a rendőrség biztosítja. Szükség esetén igyekszünk vizet biztosítani.

Kaptunk olyan információkat, hogy szervezett provokátorok akarják megzavarni a rendezvényt. Kósa Lajos és a Fidesz az éjszaka folyamán ideiglenes rendszámú darus autókról lejárató, provokáló táblákat helyeztek ki a rendezvény helyszínén adófizetői pénzből. Ne rongálja meg senki a táblákat, ne vegyünk róluk tudomást.

Kérlek, legyetek békések és türelmesek. Ne adjuk meg nekik azt a szívességet, hogy a propagandasajtó bármilyen erőszakos cselekedetről tudjon beszámolni. Ha bármi gyanúsat, zavarót észleltek, azonnal jelezzétek a szervezőknek és a rendőröknek és rögzítsétek telefonnal. Kérem, hogy hagyjátok szabadon dolgozni a sajtó munkatársait, a propagandistákat is. Mi békés emberek vagyunk.

1) kérem, hogy csak magyar zászlót és helységnév táblákat hozzatok magatokkal, pártzászlók használata a Talpra Magyarok Közösségének szimbólumain kívül nem engedélyezett

2) senki ne takarja el az arcát;

3) ne provokáljatok másokat és ne hagyjátok magatok provokálni;

4) a szervezők és a rendőrség kéréseit és utasításait maradéktalanul tartsátok be;

5) figyeljetek a környezetetekre, ha azt látjátok, hogy valaki rosszul van, azonnal kérjetek segítsétek az önkéntesektől a rendőrségtől, vagy az önkéntes mentősöktől;

6) ne rongáljatok, ne lökdösődjetek, tartózkodjatok minden szabálysértéstől;

7) ne szemeteljetek, az önkéntesektől kérhettek szemeteszsákot;

8.) legyen nálatok elég folyadék;

9) ha bármilyen szabálytalanságot, rendbontást észleltek, azonnal jelezzétek a rendőröknek, vagy az önkénteseknek;

Vigyázzatok magatokra és egymásra!”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
20 perccel a kezdés előtt megijedt és lemondta a Rost Andreát kísérő zenész - jelentették be a tüntetésen
Rost Andrea így is színpadra lépett, és zenei kíséret nélkül énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. Azt kérte, a tömeg énekelje vele.

Link másolása

„Isten hozta ezt a bátor nemzetet!” – köszöntötte a tömeget Rost Andrea. Mindenkit megnyugtatott, most nem fog áriázni, mert azt szeretné, ha mindenki tudna vele énekelni, és „átérezné ezt a rezgést, ezt a gyönyörű szép dallamot.”

A műsorvezető elmondta, hogy a zenei kíséretet biztosító művész 20 perccel a kezdés előtt lemondta a fellépést, mert megijedt. „Sokan vannak így, őket támogatnunk kell” – tette hozzá.

Közkívánatra még egyszer elénekelte, ezúttal már Magyar Péterrel és barátnőjével együtt, beléjük karolva.

Rost Andrea ezután elmondta, 8 éves koráig a nagyszülei nevelték Szolnokon. Anyák napján kimentek a ház mögötti rétre, ő összeszedte az összes virágot, és elénekelte azt a dalt, amit most is.


Link másolása
KÖVESS MINKET: