HÍREK
A Rovatból

Gulyás: Pontos és objektív adatokat tartalmaz a kormány vakcinatáblázata

Szerinte a kormány fő üzenete a vakcinák adatainak közzétételével az volt, hogy mindegyik hatékony és biztonságos.

Link másolása

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón beszélt a kormány által közzétett, de több szakember részéről is bírált táblázatról, ami a vakcinák hatékonyságát, és azok esetleges mellékhatásait hivatott bemutatni. Mint ismeretes, a kormány által megosztott információk alapján a keleti (orosz és kínai) oltónyagok hatékonyabbak, és kevesebb mellékhatással járnak, de Kemenesi Gábor, Karikó Katalin vagy épp Zsiday Viktor szerint ezek az adatok nem alkalmasak az összehasonlításra. Mint később kiderült, a megosztott táblázat nagyon hasonlít egy orosz Twitter-oldalon megosztott hasonló adatsorra.

Most Gulyás kiemelte, a táblázat fő üzenete, hogy

az összes, Magyarországon elérhető oltóanyag hatásos és biztonságos, mert minden, azokhoz köthető megbetegedés elenyésző ahhoz képest, amit a betegség okoz.

A miniszter hozzátette, hogy Karikó Katalin olyan adatokat tett hozzá a kormányzat által közzétettekhez, amelyek eddig is ismertek voltak, de ezt ő nem tartja gondnak, sőt, mint fogalmazott, örül is neki, hogy társadalmi vita alakult ki a kérdésben.

Karikó azon megállapítása igaz, hogy a legtöbb idős embert Pfizerrel oltották, és hogy azzal oltunk a legrégebben, az összehasonlítási idő más, de ezek mind ismert tények voltak. Gulyás szerint először az volt a baj, hogy nem hozzák nyilvánosságra, aztán az, hogy ismert szempontokat nem tesznek hozzá.

Mint hozzátette, a kormány nem megy bele abba a vitába, hogy melyik vakcina jobb, mert nincs érdemi különbség,

de ha mégis van, akkor a Szputnyik javára - bár ezt csak "zárójelben" tette hozzá.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Nagy Ervin cáfolt: fake news, hogy Magyar Péter fővárosi listáját vezetné
A színész szerint hamis állítás, hogy őt is indítaná a TISZA párt a júniusi önkormányzati választáson. A hírre Magyar Péter is reagált korábban.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy sajtóértesülés szerint a fővárosért folytatott küzdelembe is beszállhat Magyar Péter, három kerületben is indulna a Tisza Párt. Állítólag Nagy Ervin színművészt is felkérték. A hírre Magyar Péter reagált, azt mondta, hogy nem tudja megerősíteni mindezt, mert ezzel kapcsolatban még nem hozták meg a döntést.

A színész az RTL Híradónknak azt mondta, hogy

ez fake news, "hamis állítás. Én nem akarok elindulni egyáltalán az önkormányzati választásokon".

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Így jampecosabb” – Orbán Viktor fiatalokkal fotózkodott, amiről a TikTokon posztolt is egy videót
Menő szemüveg, fotózkodás, vagány autó, bicepszfeszítés: ilyennek láthatjuk a Szakma Sztár Fesztivált a kormányfő videómegosztóján keresztül.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. április 25.


Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-videójában mutatta be, milyen élmény volt a kormányfő számára a Szakma Sztár Fesztiválon találkozni a fiatalokkal.

A videó elején a kormányfő két fiatalemberrel fotózkodik, amikor egyiküknek azt mondja: „Menő a szemüvege”, mire a fiatal fiú átnyújtja a miniszterelnöknek, hogy próbálja fel, s így lőnek egy közös képet. A kép készítése közben türelmet kér a miniszterelnök, és előrébb tolja a szemüveget, majd hozzáteszi: „így jampecosabb”.

De Orbán a videóban fotózkodik kisiskolás lányokkal is, sőt a fesztiválon kiállított luxusautóban ülő három lányt is megszólítja:

„Mit szólnak hozzá, hogy ez Magyarországon készült?” Mire egyikőjük azt mondja: „Hát elég jó!”, míg a másiktól annyit hallhatunk: „Ott lakom!”, majd valaki hozzáteszi, hogy „Én hazaviszem!”

A sok fotó között viszont akad olyan is, ahol munkásruhában lévő fiatalokkal bicepszet feszít a miniszterelnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Facebook-csata: Magyar Péter lerogánozta Hadházy Ákost, miután a Diákhitel Központ visszás szerződéseiről posztolt a képviselő
A független képviselő azt üzente, hogy bizonyítékokat is bemutat, és volna pár kérdése ezekkel kapcsolatban a TISZA Párt politikusához.

Link másolása

Magyar Péter a Diákhitel Központ vezetőjeként visszás szerződéseket kötött – írja Hadházy Ákos a közösségi oldalán.

A posztot a TISZA-párt politikusa is olvasta, és kommentben lerogánozta a független képviselőt, aki válaszul lefideszezte Magyar Pétert.

Hadházy Ákos többek között azt írta:

„betekintést kértem a Diákhitel Központ néhány szerződésébe. Némileg meglepő módon meg is kaptam a lehetőséget... persze ez nyilván összefügg azzal, hogy zömében a Magyar Péter vezérigazgatósága alatt születt szerződések érdekeltek. A feladatot is ő maga adta, amikor arról beszélt, hogy az állami cég vezetőjeként felesleges és túlárazott szerződéseket írt alá Balásy Gyula cégeivel...

Sajnos azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem csak a propagandasajtót finanszírozó szerződések hasznossága és/vagy ára volt megkérdőjelezhető. Amit láttam, az szerintem a büntetőjogi felelősség kérdését is felvetheti százmilliós nagyságrendű, egyéb szerződéseknél is”

– írta.

Azt ígérte, hogy hamarosan részletesen bemutatja, mit látott, „hiszen rendkívül tanulságosak, jól mutatják a rendszer működését”.

Példának felhozta: „De vannak itt közvélemény-kutatások, erősen megkérdőjelezhető árazással, tanulmányok, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak és még sok, nagyon furcsa szerződés”.

Majd még hozzátette:

„Azoknak, akik feltétel nélkül bíznak Magyar Péterben, azt tudom javasolni, ne olvassák el az ezekről a szerződésekről szóló posztjaimat. Vele egyébként egyetértek abban, hogy a jelenlegi ellenzék komoly megújulása nélkül esélytelen a rendszer megdöntése. Viszont sajnos téved vagy szándékosan hazudik, amikor azt mondja, hogy egy hibrid rezsimben a kormány biztosan leváltható választásokon”.

A bejegyzésra Magyar Péter is reagált. Azt írta hozzászólásban:

„Tisztelt Képviselő Úr!

Ez így egy szimpla rágalmazás. Természetesen, ha az Ön célja, hogy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatelit pártokat 14 év után végre egy - valódi alternatívát kínáló és erőt felmutató - politikai közösség leváltsa, akkor majd idővel elszámol a lelkiismeretével.

Jó posztolgatást! Üdvözlettel a TISZA Párt országjáró körútjáról, útban Tolna városába.”

Erre Hadházy Ákos azt válaszolta:

„Ön jogász, tehát biztosan tudja, hogy rágalmazás vádja esetén helye van a valóság bizonyításának. Ezt a következő napokban meg fogom tenni. Az egyértelmű tények mellett sok kérdésem is van ezekkel a szerződésekkel kapcsolatban, szívesen feltenném ezeket személyesen önnek.

Egyébként pedig higgye el, hogy önön kívül vannak még néhányan, akik meg akarják dönteni ezt a rendszert. Az viszont nem sokban különbözik a Fidesz módszereitől, ha mindenkit azonnal ellenségnek tekint, aki nem feltétlenül ért egyet önnel. Ha egy új rendszer ilyen elvek mentén működne, akkor az valójában nem is lenne új rendszer.”

Forrás: 444.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ellenőrizték a háziorvosokat: a rendelési időben 39 százalékuk nem volt a rendelőben
Számos hiányosságot is feltártak, többek között az orvosok elérhetőségével is gondok voltak, és a szakdolgozók egy része sem dolgozta ki a munkaidőt.

Link másolása

Hiába ellenőrizték a háziorvosi rendelőket tavaly, az újabb ellenőrzésnél is gondokat tapasztaltak - közölte a Belügyminisztérium a Népszava kérdésére.

A bejelentés nélkül érkező ellenőrök több helyen nem találtak rendelést, sőt volt, hogy rendelőt sem. Az első vizsgálódáskor az alapellátók harmadánál nem voltak hiányosságok. A második esetben, egy utóellenőrzéskor is tártak fel problémákat.

Az 1452 telephelyen – amit 401 háziorvosi szolgáltató működtetett – a rendelők 12 százaléka továbbra sem volt megtalálható. Ahol betegfogadási idő volt, ott 39 százalékukban nem volt orvosi ellátás. Az orvosok rendelőn kívüli elérhetősége is problémás volt, egyharmadukat telefonon sem lehetett elérni

– írja a lap.

Volt olyan is, hogy a betöltetlen körzetekben helyettesítő háziorvosok a saját rendelőjükbe vitették a betegeket önkormányzati kisbuszokkal. A háziorvosok háromnegyedénél volt csak jól látható helyre kiírva a rendelési idő. Több helyen tapasztalták az ellenőrök, hogy a teljes – nyolcórás – munkaidőre bejelentett szakdolgozók csak négy órában voltak a munkahelyükön.

A Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár által tavaly létrehozta az „ellenőrzésfelügyeleti szolgálat” feladata, hogy összehangolja az egészségügyi szakhatóságok (az egészségbiztosító, az OKFŐ, és az egykori ÁNTSZ, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ) ellenőrzéseit, s feltárja a betegellátás hibáit.

Tavaly tavasszal Baranya, Tolna, Vas valamint Győr-Moson-Sopron megyében ellenőriztek 569 háziorvosi és alapellátó fogorvosi szolgálatot. Elsősorban ott, ahol egynél több bejelentett telephely volt. Majd soron kívül még 11 háziorvosi ellátást végző szolgáltatót is felkerestek.

Az ellenőrzés után a nem működő telephelyek működéséi engedélyét visszavonták. A tárca úgy vélte, hogy a háziorvosok további ellenőrzése indokolt, és azt kiterjesztik a háziorvosi ügyeletekre is.


Link másolása
KÖVESS MINKET: