hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Gulyás: Harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványok érvényességét

A miniszter azt még nem tudta megmondani, ez mikortól következik be, erről részben az operatív törzs dönt.

Link másolása

hirdetés

A harmadik oltás felvétele kulcsfontosságú a koronavírus elleni harcban - mondta el a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette, akik az első hullámában felvették az első két oltást, azt külön meg fogják keresni, hogy rávegyék a harmadik vakcina beadatására.

Sőt azt is mondta, egy idő után az oltottsági igazolványt is a harmadik vakcina felvételéhez fogják kötni

Hozzátetette, erről az operatív törzs bevonásával fognak dönteni.

Gulyás arról is beszélt, a december 13-i héten megérkezik az a kétmillió vakcina, amivel az 5 és 12 éves kor közötti gyerekeket fogják oltani.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A kormányszóvivő egyik TikTok-videójában egy B*szni fogok című orosz–kazah szám szól
Fiatalos, lendületes Szentkirályi Alexandra határkerítést bemutató kisfilmje – csak éppen a háttérzene megválasztása nem volt ideális.

Link másolása

hirdetés

A 444 szúrta ki, hogy Szentkirályi Alexandra TikTok csatornát indított, feltehetően azért, hogy a Fidesz által eddig kevésbé megszólított fiatal réteget is elérhessék. Szintén a portál munkatársai vették észre, hogy a kormányszóvivő nemrég a határkerítés fontosságáról szóló videót töltött fel a platformra, amihez egy, a közösségben népszerű orosz-kazak nyelvű számot választott zenének. Ez nem bizonyult a legjobb választásnak, hiszen

Moreart és IHI dalának címe Я буду ебать, ami azt jelenti, 'Baszni fogok', és tartalma is hasonlóan obszcén.

A lap egyik szerzője, Gazda Albert a szám orosz részeit így fordította le:

„Baszni fogok és tartalmat tolni

Olyan ez most, mint egy comeback

hirdetés

A szuka érti a stílusomat és a szlenget

Baszni fogom, mint a dollár a tengét.”

(A tenge Kazahsztán hivatalos pénzneme. Jelenleg, részben az országban uralkodó forrongó hangulatnak is köszönhetően meglehetősen alacsony az értéke, mai árfolyamon 436 tengét kell fizetni egy dollárért.)

Szentkirályi Alexandra a fenti sorokra mutatja be a kerítést, beszélget az ott szolgálatot teljesítő rendőrökkel és Bakondi Györggyel, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgatójával.

@alexandra.szentkiralyi Határszemle #border #hatar #fy #foryou #fyp #fouryoupage #magyartiktok #nekedbelegyen #szentkiralyialexandra ♬ Я буду ебать - MOREART


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
4 százalékkal vezet a Fidesz az ellenzéki lista előtt az IDEA Intézet felmérése szerint
A közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy minimális a mozgás a két politikai térfélen. Az ellenzék pedig nem tudta fenntartani a cselekvőképesség látszatát az előválasztás után.

Link másolása

hirdetés

A biztos szavazók körében 4 százalékpont a Fidesz-KDNP előnye az Egységben Magyarországért választási szövetséggel szemben – derül ki az IDEA Intézet 2022. január 4. és január 14. között készített reprezentatív adatfelvételéből. A kampány kezdetekor a kormányzópárt minden vizsgált választói csoportban vezet, de előnye nem behozhatatlan az egységes ellenzék előtt.

A teljes népesség vonatkozásában a Fidesz-KDNP listája 2, míg a biztos szavazó pártot választók körében 4 százalékponttal vezet az egységes ellenzéki listával szemben.

Az ellenzék támogatottsága decemberhez képest 1 százalékponttal csökkent, míg a kormánypárt 1 százalékponttal növekedett. Az előválasztás, tehát 2021. októberéhez képest a Fidesz esetében mindössze 1 százalékpontos emelkedésről, az ellenzék vonatkozásában viszont 2–3 százalékpontos, azaz hibahatáron lévő csökkenésről lehet beszélni. A listás szavazatukat titkolók aránya továbbra is 8 százalékon áll.

A Fidesz-KDNP népszerűsége az előző hónaphoz képest 2 százalékponttal növekedett, így jelenleg 37 százalékos. Ez a legmagasabb arány a 2020-as koronavírus-járvány kitörése óta. Az ellenzéki pártok közül a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom támogatottsága 11%, illetve 6%, az MSZP-é 1 százalékponttal növekedett (4%), míg a többi párté változatlan. A Jobbik 8, a Párbeszéd 2, míg az LMP 1 százalékon áll. Az ellenzéki pártok mechanikusan összeadott össztámogatottsága 32 százalék a teljes választókorú népesség szegmensében. Vagyis 5 százalékponttal kevesebb, mint a Fidesz-KDNP esetében.

A parlamenten kívüli Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom egyaránt 3–3 százalékot kapna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson. Az ismeretlen preferenciájúak (akik nem tudják vagy nem árulják el döntésüket) aránya 25 százalék, ami a legalacsonyabb érték a koronavírus-járvány kitörése óta.

A biztos szavazó pártot választók esetében a Fidesz-KDNP támogatottsága hibahatáron belül, 1 százalékponttal növekedett (48%), az ellenzéki oldalon szintén elhanyagolható, 1–1 százalékpontos változások történtek.

Az IDEA Intézet összefoglalója szerint az adatok arra is utalnak, hogy ellenzék még nem talált vissza a 2021. októberi önmagához, amikor az előválasztást követően erősnek, határozottnak és cselekvőnek tűnt a választók szemében.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Fideszes EU-s képviselő: az európai baloldal is beszáll a magyar választási kampányba
Hidvéghi Balázs egy nyílt levélre reagált, amit 62 EP-képviselő írt alá. A levelet az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek küldték, hogy teljes körű misszió felügyelje a magyarországi parlamenti választásokat.

Link másolása

hirdetés

A bevándorláspárti európai baloldal és a Soros-hálózat is beszáll a magyar választási kampányba – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Korábban öt európai parlamenti frakció képviselői küldtek levelet az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ), hogy teljes körű misszió felügyelje a magyarországi parlamenti választásokat. Hidvéghi szerint ez azt mutatja, hogy „a bevándorláspárti európai baloldal és a Soros-hálózat is teljes gőzzel beszáll a magyar választási kampányba”.

Hidvéghi Balázs szerint a levelet író politikusok Magyarországot támadják, és némelyikük mögött Soros György valamelyik szervezete áll.

Hidvéghi elmondta azt is, hogy az aláírók között vannak DK-s és momentumos EP-képviselők is. Szerinte a levél csak hergelés, de szerinte bárki eljöhet Magyarországra megnézni a választást. „Bárki és bármilyen megfigyelő csoport bátran jöhet Magyarországra. Saját szemükkel is meggyőződhetnek arról, hogy a magyar választások szabadok és demokratikusan zajlanak, ugyanúgy, ahogy az elmúlt években megtartott választások is mind demokratikusak és szabadok voltak” – szögezte le.

A levél aláírói között egyébként radikális baloldali, zöld, liberális és szociáldemokrata mellett több jobbközép kereszténydemokrata képviselő is van.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Biden szerint Oroszország meg fogja támadni Ukrajnát, de nagy árat fizet majd érte
Az amerikai elnök komoly katonai és pénzpiaci szankciókat ígér, ha az oroszok behatolnak a szomszédos ország területére, ugyanakkor tárgyalna is orosz kollégájával.

Link másolása

hirdetés

Joe Biden amerikai elnök szerdán kijelentette, hogy szerinte Oroszország meg fogja támadni Ukrajnát, és figyelmeztette Vlagyimir Putyin elnököt, hogy országa "drágán" megfizet majd az elvesztett életekért és a globális bankrendszertől való esetleges elszakadásért. Az elnök szerint egy esetleges orosz bevonulás esetén nem engedik majd, hogy a világ legnagyobb országa dollárban intézze tranzakcióit.

Biden szerint Putyin nem akar teljes, széleskörű háborút, inkább csak teszteli a nyugati hatalmak vezetőit, például egy kibertámadással. A válasz szerinte függhet Moszkva erőszakosságának mértékétől, és attól is, hogy az USA szövetségesei mennyire tudnak egységesen fellépni Oroszország ellen. Azt mindenesetre leszögezte, hogy

Oroszországot keményen felelősségre fogják vonni, ha behatolnak a szomszédos országba, és ukrán katonák halnak meg.

Az egy éve hatalomba iktatott Biden ugyanakkor azt is kifejtette, nem zárkózna elé egy újabb csúcstalálkozótól az orosz elnökkel. Hozzátette, hogy ugyan a NATO nem zárja be kapuit Ukrajna előtt, nem valószínű, hogy az ország a közeljövőben a szervezet tagja lesz, Putyin ebbéli félelmei alaptalanok. Az oroszok másik követelése, hogy a nyugati hatalmak ne telepítsenek katonai stratégiai fegyverzetet ukrán földre. Joe Biden szerint erre is lehet megfelelő megoldást találni.

(AP News)

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: