HÍREK

Forma-1: 1100 forint a legolcsóbb sör, a hamburger 4500, egy kovászos uborka 700 a Hungaroringen

A félliteres ásványvízért 700 forintot kérnek a szurkolóktól, de a nassolnivalók sem olcsók.

Link másolása

A hétvégén tartják a Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, ahová rengeteg hazai és külföldi szurkoló látogat ki. A verseny napja, vasárnap teltházas lesz, ugyanis az összes belépőjegyet eladták. Mivel a versenypályára csak korlátozottan lehet bevinni ételt és italt, szinte elkerülhetetlen, hogy a rajongók ne látogassák meg a büféket, ahol olyan árakkal találkozhatnak, mint például a nagy zenei fesztiválokon. A Blikk és a hvg.hu cikke alapján összeszedtük, mi mennyibe kerül.

A félliteres ásványvíz 700 forint, az üdítő 900, az alkoholmentes sör 900. A dobozos sörért 1100-1300 forintot kérnek, míg a csapolt sör ára 1300-ról indul, valahol 1500 forintba kerül.

Az ételekért is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a szurkolóknak. A chips a legolcsóbb, ami 900 forint, egy perec már 1200.

Sonkás vagy szalámis szendvicset 1700 forintért, a csirkéset már 2500-ért lehet kapni. A sima lángost 1300-ért, a sajtos-tejfölöset 1900-ért, a hot dogot pedig 2200-ért adják.

A grillkolbászos bagettért 2500 forintot, hamburgerért 3000-4500-at, a rántott húsos zsemléért pedig 4400-at kell fizetni. A saslik kenyérrel és a sültkolbász kenyérrel és mustárral 4500 forint.

Egy adag sültkrumplit 1500 Ft-ért kínálják, míg

egy darab kovászos uborkáért 700 forintot kell kicsengetni.

A nassolnivalók sem sokkal olcsóbbak. Egy jégkrém ára 1200-1600 forint körül mozog, a kürtőskalács pedig 1700 forintba kerül.

A Blikk megjegyzi, hogy tavaly "csak" 3500 forintba került a dupla húsos hamburger (aminek az ára most 4500), míg a sajtos-tejfölös lángos és a kürtőskalács 1500 forint volt. Az ásványvízért 600, az üdítőkért 800, a sörért 1150 forintot kértek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Balog Zoltán egyházkerülete ingyen kapott az államtól egy 1,4 milliárd forintos ingatlant
1950 óta volt a ház a magyar állam tulajdonában. Az egyház 15 év múlva akár el is adhatja.

Link másolása

Az rtl.hu járt utána, hogy január végén teljesen ingyen kapta meg az államtól a Dunamelléki Református Egyházkerület, melyet Balog Zoltán vezet, az Alkotmány utca 25. szám alatti ingatlant.

Az 569 négyzetméteres irodaház több mint 1,4 milliárd forintot ér a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adatai szerint.

A tervek szerint az egyházkerület hivatali munkáját végzik majd benne. Az ingatlan 1950 óta a magyar állam tulajdonában volt. A földhivatali iratok szerint a tulajdonát később el is adhatja az egyház, mivel a magyar állam csak 15 évre jegyeztetett be elidegenítési tilalmat. Az rtl.hu értesőlései szerint már korábban is a reformátusok használták az irodaházat, eddig csak bérlőként.

Link másolása
KÖVESS MINKET:



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Hadházy Ákos segít pénzt gyűjteni a szekszárdi kórházból kirúgott takarítónőknek
Balog Tímea és Szabó Anikó azután kapta meg a felmondását, hogy felemelték a szavukat, mert „fertőtlenítő pótlékot” fizettek nekik túlóra helyett.

Link másolása

Hadházy Ákos Facebook posztban számol be két, szekszárdi takarítónő sorsáról. Az RTL Házon kívül legutóbbi adásában is bemutatott Balog Tímea és Szabó Anikó ugyanazon a napon, indoklás nélkül kapta meg a felmondását. Azt gondolják, mindez azért történt, mert felemelték a hangjukat, többek között azért, hogy egy úgynevezett „fertőtlenítő pótlékot” fizetnek túlóra helyett.

A felmondást nem indokolták, megtehették, mert bár kilenc éve dolgoztak a kórháznál, de mivel januártól a B+N Referencia kft. alá szervezték ki a kórházban a takarítókat, így próbaidősnek minősültek.

300 ezer bruttó fizetéssel kecsegtették őket, de az első fizetésnél kiderült, hogy a túlórát nem túlórában számolták el, hanem úgynevezett „fertőtlenítő pótlékot” adtak. Így nem kellett például a hétvégékre dupla óradíjat fizetni, ahogy azt a szabályok előírják. A nők ezután a NAV-hoz fordultak, ahol szintén nem értették, mi lehet az a bizonyos pótlék.

A B+N szerint viszont ők szabályosan jártak el. Azt írták, hogy ha a kollégák túlóráznak és „jelenléti íven is így rögzíti a csoportvezető, akkor ezt így is számfejtik”.

A bökkenő csak annyi volt, hogy nem vezettek jelenléti ívet a dolgozók szerint, így ők nem tudják bebizonyítani, hogy mikor túlóráztak.

Tímea és Anikó bejelentése nyomán a NAV eljárást indított, és munkaügyi ellenőrök is jártak azóta a szekszárdi kórházban. Márciustól alvállalkozónak szervezte ki a B+N a kórház takarítását.

Hadházy Ákos szerint ahhoz, hogy ezek a bátor nők sikerrel vívhassák meg a harcukat, segítségére van szükségük.

„Azért, hogy meg tudják fizetni az őket segítő ügyvédeket, és azért is, hogy ne kerüljenek kiszolgáltatott helyzetbe.”


Link másolása
KÖVESS MINKET: