HÍREK

„Föl kéne szabadulni már” – újra megszólalt a kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd

A névtelenséget kérő jogász a Facebookon leírta, miért hozta nyilvánosságra a Novák Katalin lemondásához vezető kegyelmi ügyet, és miket tart a Fidesz legnagyobb bűneinek.
Fotó: archív/MTI - szmo.hu
2024. február 24.


Link másolása

A kegyelmi ügyet kirobbantó ügyvéd Vidéki prókátor néven Facebook-oldalt indított – tájékoztatta a névtelenséget kérő vidéki jogász a Telexet. Az ügyvéd szerint ma Magyarország az Európai Unió második legszegényebb és egyben a legkorruptabb országa.

A „vidéki prókátor” bevallotta, fiatalkorában belépett a Magyar Demokrata Fórumba, később pedig Orbán Viktor híve lett, és nagyon örült a Fidesz 2010-es győzelmének, habár szerinte „a baljós, sötét fellegek helyi szinten már ekkor is jól láthatók voltak”.

„2010-re ugyanis nemcsak megjelentek közöttünk azok a jellemtelen és gátlástalan hiénák, akik 15-20 évvel a rendszerváltozás után, a zsákmány szagát megérezve úgy fedezték fel magukban hirtelen a keresztényt, a vallásost és a jobboldalit, mint annak idején a kommunisták a reformert meg a szociáldemokratát, hanem teljesen átvették az irányítást és a gátlástalan egyéniségüket felhasználva visszataszítóan erőszakos módon kezdtek el mindent leuralni és behálózni” – írta az ügyvéd. Hozzátette, szerinte „ezek a figurák alkotják ma is a NER ocsmány, mindent átszövő feudális vidéki struktúrájának a személyi állományát.”

A jogász szerint hatalomra kerülése után Orbán azonnal nekiállt formálissá tenni a demokráciát és leépíteni a jogállamot, végül pedig elérte, hogy az alkotmányos intézmények kizárólag a kormányt és a miniszterelnököt szolgálják. A „vidéki prókátor” azt írta, Magyarország ma az Európai Unió második legszegényebb és egyben a legkorruptabb országa, miközben kemény kritikát fogalmazott meg a lezüllesztett egészségüggyel, oktatással, a vasút helyzetével, az út- és vízhálózattal, az energiahatékonysággal és a postával szemben.

„Ennél bizony még a Kádár-rendszerben is jobb volt a közszolgáltatások színvonala. A 14 éve kétharmados többséggel kormányzó hatalom mindezt megbocsájthatatlan, bűnös közömbösséggel nézi végig” – írta a jogász, aki szerint ma Magyarországon egy gyermek sorsát szinte teljesen meghatározza az a körülmény, hogy milyen családba született, „ami nem nevezhető másnak, mint nemzeti sorstragédiának”.

„Ki kell mondani: ez így nem mehet tovább! A nemzeti gondolat, a konzervativizmus és a kereszténység nevében nem lehet büntetlenül meggyalázni a nemzetet, elvenni tőle az erkölcsét, a becsületét, a hitét és a vagyonát, a nemzeti sorskérdések iránt bűnös közömbösséget tanúsítva nem lehet büntetlenül szándékosan jobbágysorban tartani azért, hogy könnyebb legyen uralkodni fölötte” – írta a „vidéki prókátor”.

Az ügyvéd kiemelte, egyúttal példamutatónak nevezte a független sajtó munkáját és az Orbán Viktor rendszerének visszáságai ellen felszólaló influenszerek tevékenységét:

„Kövessétek őket! Olvassátok a független sajtó cikkeit, híreit, nézzétek az adásait, kövessétek a független influenszereket! Ők legyenek a Ti nyilvánosságotok, a hazug, göbbelsi szintű kormánypropagandától pedig teljes mértékben függetlenítsétek magatokat! (…) Most felgyulladt talán egy kis láng, mely reményt adhat mindannyiunknak arra, hogy egyszer még újra normális országban élhetünk. (…) A mi dolgunk, civileké pedig most az, hogy – Adyval szólva – »Tegyünk a tűzre, ébresztgessük.«”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter Orbán Viktornak: „Milyen érzés fenyegetni a saját népét és közben eljátszani az áldozatot?”
A miniszterelnök a héten betiltott brüsszeli esemény kapcsán kesergett a jogállam állapotáról, majd jött a TISZA Párt politikusa, és tartolt.

Link másolása

A kampányidőszak beindulásával magas fokozatra kapcsolt Orbán Viktor Facebook-oldala is. Hol van már február eleje, amikor Novák Katalin kegyelmi ügyének kirobbanása és a köztársasági elnök lemondása után a miniszterelnök egy hétre eltűnt a közösségi médiából?

Manapság megint visszatért a több poszt/nap tempóra, általában a kampányra tartogatott témák lövöldözésével. Így volt ez szombat délután is, amikor a miniszterelnök (Facebook-oldalának kezelője) a héten Brüsszelben betiltott (majd később mégis engedélyezett) szélsőjobboldali találkozó kapcsán osztotta meg gondolatait a jogállamiság nyugati pusztulásáról.

Aztán megérkezett, már-már menetrendszerűen Magyar Péter, és mondhatni, mindent vitt. A TISZA Párt ellenzéki politikusa a bejegyzés alatti kommentjében azt írja:

„Jó duma. Önök pedig kirúgatták Tarr Zoltán háromgyermekes református lelkészt, aki fel mert szólalni a több százezres április 6-i rendezvényünkön. És állásuk elvesztésével fenyegetik a vidéki embereket, ha eljönnek a TISZA Párt rendezvényeire. Mikor veszett el Önből a demokrata, Miniszterelnök Úr? Milyen érzés fenyegetni a saját népét és közben eljátszani az áldozatot?”

Bő egy órával a komment után Orbán bejegyzésén több mint 1800 reakció volt, igaz 1100-700 a nevetős arcok vezettek. Ezzel szemben ugyanekkor Magyar Péter kommentjén már több mint 3000 ezer lájk, szemben pár tucatnyi nevetős vagy dühös fejjel.

Ha ez nem kampány, akkor semmi nem az! Magyar Péter egyébként nem sokat tétlenkedik, mert kevéssel a bejegyzés írása előtt még fotós kollégánknak pózolt a Városligetben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter háborút, Gyurcsány Ferenc migrációt, Karácsony Gergely pedig gender-propagandát tálal fel a Fidesz új kampányvideójában
Az Európai Bizottság elnöke egy csengővel jelez a pincérként megjelenő ellenzéki politikusnak. A Brüsszel szóba pedig egy dollárjelet szerkesztettek.

Link másolása

Új reklámanyagot tett közzé a Fidesz a közösségi oldalán - szúrta ki az RTL.

A kampányfilmben az ellenzéki „főgonoszok” szerepelnek, ahol helyet kapott már

Magyar Péter is, aki a kormánypárt szerint háborút hoz nekünk. De Karácsony Gergely, Budapest regnáló főpolgármestere is pincérként lép fel, aki a Gender-propagandát szolgálja fel. A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc pedig migrációt tesz az asztalra.

Míg viszont a többi politikus hoz valamit, addig Dobrev Klára üres kézzel jelenik meg a videóban.

Külön érdekesség, hogy a Brüsszel szóba bekerült egy dollárjel, így a belga fővárost a reklámban Brü$szelként írják. Ugyanakkor a videós anyag szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke irányítja az ellenzéki politikusokat.

A kampányvideó itt tekinthető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péter is kinn tekert az I Bike Budapesten – fotósunknak meg is állt egy kis időre
A TISZA Párt politikusa megállt lapunknak egy fotó erejéig. Párja társaságában volt a rendezvényen.

Link másolása

Kis túlzással a fél magyar sajtó Magyar Pétert kereste a szombati I Bike Budapest rendezvényen – számolt be a helyszínen tartózkodó kollégánk.

A legtöbben azonban nem szúrták ki a tömegben, sőt a városligeti nagy közös bringaemelésen sem.

Fotósunknak azonban szerencséje volt: nem sokkal a rendezvény hivatalos vége után a napozórét és a Néprajzi Múzeum közötti részen összefutott a TISZA Párt alelnökével, aki meg is állt egy fotó erejéig.

A politikus párjával vett részt a tekerésen, ahol egyébként szimpatizánsok körében is biciklizett. Kollégánknak elmondta: jól érezték magukat a délután során.

Magyar Péter korábban egyébként be is jelentkezett a város legnagyobb biciklis rendezvényéről:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Kettesével járnak majd az ellenőrök a kórházakban, „vizuálisan ellenőrzik” a betegjelenlétet
A Belügyminisztérium elmondta, nem igazoltatják majd a betegeket. Céljuk az, hogy hatékonyabb legyen az ellátás.

Link másolása

Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, revizorokat küldene a kórházakba a Belügyminisztérium.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) erről levélben értesítette az állami intézményeket. „A levelekből az derül ki, hogy legalább 2 fős mobil ellenőrző csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban. Ezeknek az lesz a feladatuk, hogy ellenőrizzék az orvosok és a szakdolgozókat abban, hogy munkaidőben valóban ott vannak az egészségügyi intézményben” – mondta el Élő Anita a Válasz Online újságírója az RTL Híradójának.

Az ellenőrzések célja, hogy hatékonyabb legyen az ellátás. A munkaidő mellett vizsgálják majd a betegjogok biztosítását, a betegvárakozást, a várólisták kialakulásának okait és az állami anyagi források felhasználását. Azaz például azt is, hogy egy beteg ténylegesen az osztályon van-e és nem csak papíron számolja-e el a kórház az ellátását.

A csatorna érdeklődött a Belügyminisztériumnál is. Ott azt közölték:

a betegeket nem igazoltatják, a betegjelenlétet vizuálisan ellenőrzik.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint az ellenőrzés nem oldja meg a szakemberhiányt és az alulfinanszírozottságot sem. A Független Egészségügyi Szakszervezetnél azt mondták, a jelenléti íveket is vizsgálni kellene, mivel most szerintük havonta átlagosan egy műszaknyi túlórát nem fizetnek ki a dolgozóknak.

Az RTL Híradó riportja a kórházi ellenőrökről

Link másolása
KÖVESS MINKET: