News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Én vagyok az Egyesült Államok kibaszott elnöke” - titkosszolgálati források nyilatkoztak Trump agresszív viselkedéséről a Capitolium ostromakor

Az akkori elnök sofőrjétől érkezett információk szerint még a kormányt is megpróbálta elragadni, hogy az ostromhoz vigyék.

Link másolása

hirdetés

2021. január 6-án Donald Trump hívei ostrom alá vették a Capitoliumot az Egyesült Államokban. Most titkosszolgálati források nyilatkoztak a CNN-nek arról, hogy az akkori elnök milyen viselkedést tanúsított.

Az incidensről kiderült részletek egybevágnak Cassidy Hutchinson, egykori fehér házi tanácsadó vallomásával, amelyet Trump és szövetségesei megpróbáltak hitelteleníteni. Hutchinson azt állította, Trump és kabinetfőnöke, Mark Meadows tisztában volt azzal, hogy január 6-án erőszakos cselekményekre kerülhet sor, és hogy az akkori elnök támogatóinál fegyverek voltak.

A mostani beszámolók szerint Trump a Capitolium ostromakor mindenáron a helyszínre akart menni. Amikor pedig védőosztagának vezetője közölte, hogy veszélyes odamennie, dühösen követelőzött és agresszíven viselkedett. Akkori sofőrje szerint azt is mondta, hogy:

„...én vagyok az Egyesült Államok kibaszott elnöke, nem mondhatják meg nekem, hogy mit tegyek!”

A forrás szerint Trump az autóban megpróbált előreugrani sofőrjéhez, hogy megragadja a kormányt. Fennáll a gyanú, hogy az egykori elnök az embereinek is nekiesett idegességében, bár konkrét esetről nem számoltak be az informátorok.

hirdetés
A titkosszolgálati ügynökök és az elnök védőosztagának emberei közül többen is vallottak Trump dühkitöréseiről. Gyakran dobálózott, tört össze dolgokat - állításuk szerint nem csak tányérokat.

Eközben Hutchinson a héten arról beszélt, hogy ketchupot látott szétkenődve a falon, és egy porcelántányért összetörve a Fehér Ház ebédlőjének padlóján. Trump valószínűleg a falhoz vágta az ebédjét, miután meghallotta William Barr akkori főügyész nyilatkozatát, amely szerint nem volt széles körű csalás a 2020-as választásokon.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Levélben kérte számon az újpesti polgármestert egy lakos, aki már nem hallja a Sziget fellépőit az erkélyéről
Duna Lipát és Justin Biebert várom, amióta bejelentették, most akkor Justin sem hallgathatom majd pénteken miattad? – fakadt ki a levélíró.

Link másolása

hirdetés

Több év kényszerű kihagyás után idén újra megrendezték a Sziget Fesztivált, az esemény szerdán rajtolt el, és egészen jövő hét hétfő estig tart majd a mulatozás a Hajógyári-szigeten.

A fesztivál kezdete szinte minden évben előkerül a zajszennyezés kérdése, amire nem csak a III. kerületben élők, hanem az újpestiek is gyakran panaszkodtak. A probléma most is felszínre tört, igaz az eredeti felvetéshez képest pont fordítva.

Déri Tibor IV. kerületi polgármester tett ki egy levelet a Facebook-oldalára, amelyben az egyik újpesti lakó azért háborog, mert nem hallja a koncerteket az erkélyéről.

„Mit képzelsz Te meg? Mi az, hogy nem hallom a Szigetet? Miért tüntetted el a Szigetet?”

– kezdi levelét a „felháborodott lakos”, aki ezután bátran a polgármester szemébe vágta a nagy kérdést: valóban azt akarja-e a városvezető, hogy minden újpesti lakos megvegye a 32 ezer forintos napijegyet, hogy hallhassa kedvencét?

hirdetés

„Duna Lipát (!) és Justin Biebert várom, amióta bejelentették, most akkor Justin sem hallgathatom majd pénteken miattad?” – méltatlankodott a levélíró, aki eddig az erkélyéről kristálytisztán hallotta a koncerteket, és ez így szerinte nem mehet tovább.

„Add vissza az élményt, add vissza a hangerőt!”

- fogalmazta meg világos követeléseit a levélíró.

Úgy tűnik, Déri Tibor is a helyén kezelte a levelet, amit mi csak íróniaként tudunk értelmezni, és a bejegyzéshez azt írta: polgármesterként nehéz mindenkinek a kedvére tenni, olykor az érdekek ütik egymást.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Hiába örültek a 400 millió forintos adománynak az SMA-s kisfiú szülei, kiderült, hogy csak egy technikai hiba történt
Csak azért potyogtak a könnyeim, mert átéltem, milyen érzés, ha sikerül – mondta a gerincvelő sorvadásban szenvedő Tomika édesanyja.
Fotó: StockSnap / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 12.


Link másolása

hirdetés

Hiába kapott gratuláló üzeneteket egy SMA-s kisfiú édesanyja arról, hogy több mint 400 millió forint gyűlt össze a gyereke génterápiás kezelésére, kiderült, hogy csak egy technikai hiba történt, nincs még meg a szükséges összeg - írja a Blikk.

Tomika a gerincvelői izomsorvadás (SMA) legsúlyosabb, 1-es típusában szenved. A szülei nyolc hónapja küzdenek azért, hogy gyermekük megkapja a számára életet jelentő génterápiát.

A gyógyszerre azonban nem kaptak állami támogatást, így maguknak kell előteremteni a szükséges 760 millió forintot.

Tomika anyukája, Hornischer Anikó kedden délelőtt több gratuláló üzenetet is kapott, miszerint az adományok összege már elérte a 402 millió forintot. A nő megnyitotta a kisfiú támogatására létrehozott felületet, ahol valóban ott szerepelt ez az összeg.

„Minden este megnézem az aktuális egyenlegünket. Tomikának több felületen is gyűjtünk, eddig összesen 274 millió jött összeg. Az adománygyűjtő felületen pedig kedd reggelig kétmillió forint szerepelt. Ledöbbentem, amikor másnap megláttam a több százmillió forintos összeget” – mondta a nő a lapnak. Anikó először arra gondolt, hogy valaki talán anonim módon, a gazdag emberek közül akart segíteni nekik.

Az édesanyát azonban tíz perc múlva felhívták, hogy

hirdetés
a karbantartási munka alatt gond volt azzal a szűrővel, ami csak azokat az utalásokat engedi hozzáadni az egyenleghez, amik be is érkeztek.

A szülőktől elnézést kértek, de Anikó szerint valójában senki nem hibázott, egyszerűen pont velük babrált ki a technika.

„Egy csodálatos támogatóközösségünk van a felületen, árgus szemekkel figyelik az oldalt és éljenzésben törnek ki, ha gyarapodik a számlánk. Csak azért potyogtak a könnyeim, mert átéltem, milyen érzés, ha sikerül” – mondta az anyuka.

Ha szeretnéd támogatni a családot, akkor a Facebook-oldalukon megtalálod az ehhez szükséges információkat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Halálos napernyőbalesetet szenvedett a tengerparton egy dél-karolinai nő
Felkapta a szél a hegyes végű napernyőt, ami egyenesen a 63 éves strandoló mellkasába zuhant.

Link másolása

hirdetés

Életét vesztette egy 63 éves nő a dél-karolinai Garden City strandján szerdán, miután napernyő fúródott a mellkasába, írja a New York Post. Nem sokkal délután egy óra előtt a szél felkapott egy rosszul rögzített napernyőt, ami zuhanás közben szabályosan keresztülszúrta Tammy Perreault mellkasát.

A közelben tartózkodó szolgálaton kívüli egészségügyi dolgozók és civilek próbáltak segíteni a súlyos sérülést szenvedett strandolónak a mentők kiérkezéséig. A nő végül egy órával később halt bele sérüléseibe egy helyi kórházban.

Egy helyi strandbár szomorú posztban búcsúzik egykori kedves vendégüktől, akiről azt írják, hogy semmit rosszat nem lehet mondani. Egyben a teljes csapat nevében fejezik ki együttérzésüket Tammy Perreault családjának.

Az ehhez hasonló balesetek egyáltalán nem ritkák világszerte. A hegyes végű napernyők csak az Egyesült Államokban évi 3000 balesetért tehetők felelőssé. Legutóbb 2016-ban okozta egy 55 éves virginiai nő halálát napernyő szinte épp úgy, ahogy most Dél-Karolinában. Két évvel később éppen csak megúszott élve egy napernyőbalesetet egy pennsylvaniai nő:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Megint csökkent a Fidesz támogatottsága a rezsiintézkedések után, de még mindig stabilan vezet
Csak azok a szavazók pártoltak el, akiket a választás előtt meg tudtak nyerni a hatalmas osztogatásokkal.

Link másolása

hirdetés

Az IDEA Intézet 2022. július 27. és augusztus 7. között készített reprezentatív adatfelvétele azt mutatja, hogy a Fidesz fokozatosan veszít támogatottságából, de a tábor kohéziója nem repedt meg – közli az eredményeket az RTL.hu.

A kutatócég szerint a július eleji méréshez képest hibahatáron belüli, a teljes népesség vonatkozásában 2, a biztos szavazó pártot választók körében pedig 3 százalékponttal csökkent a Fidesz támogatottsága.

A bejelentett adóintézkedések és rezsiemelések óta a teljes népesség körében 8, a biztos szavazó pártot választóknál pedig 6 százalékponttal kevesebb választó támogatja a pártot. Az intézet hozzátette: ez utóbbi, szűk választói rétegben minden második választópolgár továbbra is fideszes.

A kormánypárt támogatottsága 2022 májusához képest, amikor az IDEA Intézet által valaha mért legmagasabb szinten állt (43%), 8 százalékponttal csökkent (35%), ami bőven hibahatáron túli változás. A nagyobbik kormánypárt támogatottsága most tért vissza arra a szintre, ahol 2021 decemberében állt.

Az is világosan látszik a számokból, hogy

az ellenzéki pártok közvetlenül nem tudtak profitálni a kormánypártról lecsatlakozó szavazók első dühéből.

Egyedül a DK tudta 1 százalékponttal növelni támogatottságát, míg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az MSZP esetében ugyanekkora mértékű csökkenésről beszélhetünk. A parlamenti ellenzéki pártok a Mi Hazánk nélkül együttesen 22 százalékon állnak, ami teljesen megegyezik az előző hónapban mért eredményekkel.

hirdetés

A biztos szavazó pártot választók körében viszont a DK 3 százalékponttal növelte támogatottságát, a párt 2022. májushoz képest összességében 5 százalékponttal emelkedett. A Jobbik elvi szavazótábora 1 százalékponttal nőtt, míg a katatüntetések élére álló MKKP-é ugyanennyivel csökkent.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: