hirdetés

HÍREK

Eltűnt influenszer: bizonyítékokat foglalhatott le az FBI Gabby Petito vőlegényének otthonában

Órákig tartott a házkutatás hétfőn Brian Laundrie szüleinek házában.

Link másolása

hirdetés

Hosszú órákig kutatott hétfőn az FBI a hivatalosan eltűntként számon tartott Gabby Petito vőlegényének otthonában, írja a CNN. A 22 éves influenszer eltűnését szeptember 11-én jelentette a rendőrségen a családja, a nő holttestét hétvégén találhatták meg egy wyomingi nomád kemping területén, de a maradványok patológiai vizsgálata még nem fejeződött be, ezért a hatóságok hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy kinek a holttestét találták meg.

Gabby Petito és 23 éves vőlegénye még nyáron indult eredetileg öthónaposra tervezett nomád túrára az Egyesült Államok területén. Petito és Brian Laundrie szerették volna bejárni az ország nevezetességeit egy, az útra átalakított furgonnal. Kalandjaikról folyamatosan beszámoltak az Instagramon és a YouTube-on, amíg Petito hirtelen el nem tűnt.

A fiatal lány eltűnése előtt nem sokkal rájuk hívták a rendőrséget, mert szemtanúk szerint a férfi megütötte a menyasszonyát. A rendőrség később nyilvánosságra hozta a párral folytatott több mint egyórás beszélgetés teljes felvételét, amit itt lehet megnézni:

Néhány nap múlva, szeptember 1-jén Brian Laundrie egyedül tért haza az utazásról jegyese furgonjával, jóval korábban az eredetileg tervezettnél. A nő családja végül 10 nappal később jelentette Gabby Petito eltűnését, miután Laundrie nem állt szóba velük, és arról sem mondott semmit, hogy mi történt menyasszonyával.

Laundrie-t egyelőre csak fontos szemtanúként tartja számon a hatóság, aki feltehetően az utolsók között beszélt Petitóval. Ezért is szeretne vele mielőbb kapcsolatba lépni a rendőrség, de a férfi múlt kedden elhagyta szülei otthonát, és egy közeli mocsárvidékre indult túrázni. Brian Laundrie azonban azóta nem adott életjelet magáról, üres autóját is a nemzeti park közelében találták meg a családtagjai, péntek óta pedig őt is eltűntként kezelik.

hirdetés

Az FBI végül hétfőn jelent meg Laundrie-ék házánál, és miután a szülőket kikísérték az épületből, alaposan átkutattak mindent. A nyomozók lefoglalták az eltűnt férfi autóját, külső merevlemezeket és egyéb eszközöket, amin bizonyítékok lehetnek az üggyel kapcsolatban.

Gabby Petito legutóbb augusztus 27-én írt üzenetet édesanyjának, amiben Stannek nevezi a nagypapáját, amire korábban nem volt példa. Ezért Petito anyja arra gyanakszik, hogy ezt az üzenetet már nem lánya, hanem vőlegénye küldhette, hogy elterelje a hatóságok és a család figyelmét. Ezután három nappal még egy üzentet kapott a nő a lányától, amiben röviden azt írta, hogy éppen a Yosemite Nemzeti Parkban van, ahol nincs térerő.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Újra emelkedik a nyugdíjkorhatár januártól

A nyugdíjkorhatár 2022. január 1-től már 65 év lesz az 1957-ben vagy később születetteknél.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. október 20.


Link másolása

hirdetés

2022. január 1-én újabb nyugdíjkorhatár-emelés jön, így az 1957-ben születetteknek már 65 éves korukig kell várniuk rá – írja a Portfolio. A lap összeszedte, mikor és milyen feltételekkel lehet nyugdíjba vonulni.

Hozzáteszik: a nyugdíjkorhatár meglehetősen gyors ütemben emelkedik, az elmúlt évtizedben ráadásul számos korábbi kedvezmény is megszűnt.

A 2014 óta zajló fokozatos korhatáremelés alapján az egyes születési évjáratok küszöbértékei évről évre sávosan emelkedtek. Az öregségi nyugdíjkorhatár az az életkor, amikortól az öregségi teljes- vagy résznyugdíj megállapítható.

Ez a következőképp alakul:

• 1952. január 1-je előtt születetteknél a betöltött 62. életév;

• 1952-ben születetteknél a 62. életév betöltését követő 183. nap;

hirdetés

• 1953-ban születetteknél a betöltött 63. életév;

• 1954-ben születetteknél a 63. életév betöltését követő 183. nap;

• 1955-ben születetteknél a betöltött 64. életév;

• 1956-ban születetteknél a 64. életév betöltését követő 183. nap;

• 1957-ben vagy azt követően születetteknél a betöltött 65. életév.

A nyugdíjkorhatár emelése 2022-ig lezárul, hiszen az 2022. január 1-től 65 évre emelkedik az 1957-ben vagy később születettek részére. Az idei év második félévében így nem lesz nyugdíjmegállapítás a korhatár aktuális betöltése alapján, éppen úgy, ahogyan 2020 első félévében sem volt.

A férfiak és a nők nyugdíjkorhatára ennek köszönhetően 65 év lesz, de a nők esetében öregségi nyugdíj kiszámítása már 40 év szolgálati idő után is megtörténhet, életkortól függetlenül. Ebbe legfeljebb 8 évet lehet gyermeknevelési időként beszámítani, vagyis legalább 32 évi szolgálati időt keresőtevékenységgel, munkával kell megszerezniük.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Megvan, hol lesz a közös ellenzéki demonstráció október 23-án

Az Andrássy út egyik végén Orbán Viktor tart beszédet, a másikon pedig Márki-Zay Péter és Dobrev Klára.

Link másolása

hirdetés

A Népszava megtudta a szombati közös ellenzéki demonstráció helyszínét és időpontját: azt írják, délután 4 órától az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán, vagyis a Hősök terénél tartanak nagygyűlést az összefogás pártjai.

Az eseményen felszólal Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, valamint korábbi ellenfele, a DK-s Dobrev Klára is.

Mindez azért is érdekes, mert Orbán Viktor miniszterelnök ugyancsak az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél mond majd beszédet fél 4-től, így akár az sem zárható ki, hogy a két tábor találkozik. Egyébként oda csatlakozik majd be a Békemenet is.

Márki-Zay hétfőn még arról beszélt, hogy az Astoria és Blaha Lujza tér környékén lesz az ünnepség, de a jelek szerint végül változott a terv. Nem kizárt, hogy amiatt, mert az a helyszín még közelebb lett volna a kormányoldal rendezvényéhez.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Stadionok képeivel reagált a Momentum arra, hogy a Fidelitas Ceaușescuhoz hasonlította Márki-Zayt

„Diktátor ikertornyok. Kommentár nélkül” - írta a képpárhoz a Momentum.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, a Fidesz ifjúsági szervezete szerdán egy olyan bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán, amelyben Márki-Zay Pétert Nicolae Ceaușescu néhai román kommunisa diktátorhoz hasonlítják.

"Baloldali ikertornyok. Kommentár nélkül" - írták a képpárhoz.

A Momentum egy hasonló bejegyzéssel rukkolt elő a Facebookon. Ebben a romániai Scornicești-ben található Stadionul Viitorul stadiont és a felcsúti Pancho Arénát hasonlítják össze egy képpáron.

"Diktátor ikertornyok. Kommentár nélkül" - fűzték hozzá.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Ceaușescuhoz hasonlítja Márki-Zay Pétert a Fidelitas egy Facebook-posztban

„Baloldali ikertornyok” - fogalmazott a Fidesz ifjúsági szervezete a posztban.

Link másolása

hirdetés

„Baloldali ikertornyoknak” nevezi a Fidesz ifjúsági szervezete Márki-Zay Pétert egy szerda délelőtt közzétett posztban a Facebookon.

Ezzel azt a narratívát folytatják, ami már az előválasztás vasárnapi végeredménye óta kirajzolódni látszik: vagyis, hogy a magát vállaltan jobboldalinak tartó vásárhelyi polgármester valójában baloldali, hiába állítja az ellenkezőjét.

Ezt az üzenetet először Kocsis Máté fogalmazta meg, majd nem sokkal később a Fidesz-közeli influenszerek egész sora is terjeszteni kezdte. Készült egy újabb rész a "Gyurcsány-show" reklámokból is, ami szintén ezt sulykolja.

Most viszont a jelek szerint új szintre léptek azzal, hogy a romániai kommunista diktátorhoz hasonlítják Márki-Zayt, ráadásul a Fidelitas hivatalos oldalán.

A poszthoz egyébként mindössze annyit tettek hozzá: "Kommentár nélkül. #fidelitas"

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: