News here

HÍREK

Elon Musk vissza akarja vonni 44 milliárd dolláros ajánlatát a Twitter megvásárlására

A milliárdos üzletember szerint a közösségimédia-platform több ponton is megsértette az adásvételre vonatkozó korábbi megállapodást.

Link másolása

Elon Musk még idén tavasszal jelentette be, hogy kész 44 milliárd dollárért megvásárolni az egyik legnépszerűbb közösségi média oldalt, a Twittert. A Tesla vezérigazgatójának most azonban kétségei támadtak, és vissza akarja vonni ajánlatát. A Twitter kényszerítené az üzlet lezárását, így valószínűleg bírósági csatározás következhet - írja a CNN.

A milliárdost képviselő ügyvéd a Twitter vezető ügyvédjének írt levelében azt állította, hogy Musk azért lép vissza az üzlettől, mert a Twitter egy péntek esti hivatalos bejelentés szerint „több pontban jelentősen megsértette” az áprilisban aláírt eredeti megállapodás több rendelkezését.

Musk már hetek óta aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy több bot és spam fiók van a közösségi oldalon, mint ahogyan azt állították korábban. Az elemzők szerint a milliárdos csak ürügyet próbált találni, hogy visszavonja ajánlatát, amelyet már túlárazottnak tart. Eközben a Tesla részvényeinek értéke, amelyekre Musk részben támaszkodni akart az üzlet finanszírozása érdekében, szintén csökkentek, mióta beleegyezett az üzletbe.

„A Twitter igazgatótanácsa elkötelezett az üzlet lezárása mellett, a Musk úrral egyeztetett áron és feltételekkel, és jogi lépéseket tervez a megállapodás érvényesítésére”

- írta Bret Taylor, a Twitter igazgatótanácsának elnöke pénteken egy tweetben.

Tehát mindenképpen meg szeretnék kötni az üzletet, még a bíróságra is hajlandók elmenni ennek érdekében. „Biztosak vagyunk benne, hogy a delaware-i bíróságon győzni fogunk” - tette hozzá Taylor.

Musk májusban azt nyilatkozta, hogy még vár az üzlet lezárásával, mivel a Twitter megszegte az egyesülési megállapodást. Ugyanis nem bocsátotta rendelkezésre a szükséges adatokat, a platformon lévő spamek és hamis fiókok számának értékeléséhez. A milliárdos célja pedig ezeknek a hamis felhasználóknak a minimalizálása lenne.

Musk ügyvédje a pénteki levélben mégis azt állította, hogy a Twitter nem tett eleget kötelezettségeinek, hogy elegendő adatot szolgáltasson a Tesla vezérigazgatójának. Hozzátette, hogy a Twitter hamis és félrevezető kijelentéseket tett, amelyekre Musk támaszkodott, amikor beleegyezett az üzletbe.

„Musk úr közel két hónapon keresztül kérte a szükséges adatokat és információkat ahhoz, hogy független értékelést készíthessen a hamis vagy spam fiókok elterjedtségéről a Twitter platformján. [...] A Twitter elmulasztotta vagy megtagadta ezen információk rendelkezésre bocsátását. A Twitter olykor figyelmen kívül hagyta Musk úr kéréseit, néha indokolatlannak tűnő okokból elutasította azokat, néha pedig azt állította, hogy teljesíti, miközben hiányos vagy használhatatlan információkat adott”

- állítja a milliárdos ügyvédje.

Az elemzők szerint a Twitter a bíróság előtt azt fogja képviselni, hogy nem szegte meg a feltételeket, és kérni fogja, hogy Muskot kötelezzék az üzlet befejezésére. A delaware-i bíróság valószínűleg figyelembe fogja venni a Twitter által eddig szolgáltatott információkat, valamint megvizsgálja, hogy Musk további információk közlésére vonatkozó kérései ésszerűek és szükségesek-e az ügy lezárásához. Azonban a két fél feltehetően a pereskedés ellenére is kommunikálni fog, így az eladási ár újratárgyalásával még létrejöhet az üzlet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
33-Ft-tal olcsóbban adja az Auchan a benzint – állítják, minden kútjukon van elég belőle
Nagyot kaszálhat a hipermarket, ismét hatalmas sorok várhatók.

Link másolása

Valamennyi Auchan benzinkút átállt már a piaci árra, és mindegyiken elegendő üzemanyag áll a rendelkezésre, hogy kiszolgálják a vevőket – írta az Auchan PR-ügynöksége a Portfoliónak.

Azt is elárulták, hogy milyen áron kínálják az üzemanyagot,

  • a 95-ös benzin literjét 599 forintért,
  • a gázolajat 699 forintos literenkénti áron értékesítik.

Ezek az árak péntek éjféltől lépnek érvénybe valamennyi Auchan töltőállomáson - olvasható a tájékoztatásban.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a MOL csökkenti az üzemanyagok árát. A holtankoljak.hu oldal szerint amennyiben a kutakon érvényesítik az árváltozást, akkor az átlagárak így alakulnak majd:

  • a 95-ös benzin litere 632 forint,
  • a gázolajé pedig 695 forint lesz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Lázár János továbbra is tájsebnek tartja a MOL ma átadott új, 143 méter magas toronyházát
Hernádi Zsolt szerint viszont nem is látható olyan sok helyről, a történelmi belvárosból például egyáltalán nem.

Link másolása

Átadták Budapest és Magyarország legmagasabb irodaházát, az új MOL-székházat. A Kopaszi-gátnál épült 143 méteres toronyházról az átadón azt mondták: az ország egyik legkorszerűbb irodaháza, amelynél odafigyeltek a takarékosságra is.

Az építkezést évekig viták övezték, sokak szerint a torony belerondít a főváros dunai látképébe.

Lázár János még kancelláriaminiszterként bírálta a projektet, ma az RTL Híradó megkeresésére is azt írta: „megvalósulása után is tájsebnek tartja azt”.

„Pont egy gázolaj- és üzemanyag-kereskedőnek kellene arra törekednie a 21. században, hogy ökológiailag viselhető és sebet nem ejtő épületeket hozzanak létre. Egy 120 méteres épület Budapesten tájseb lesz”

– véli az Építési és Közlekedési Minisztériumot vezető miniszter.

Vele ellentétben Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója úgy véli: „nagyon kevés helyről lehet majd látni az úgynevezett történelmi belvárosból, történelmi városközpontból”, így szerinte nem mondható ki, hogy az épület rontana Budapest látképén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Nincs értelme annak”, amit a magyar kormány mond az üzemanyaghiány ügyében az Európai Bizottság szerint
Magyarország mentesítést kapott a jelenlegi olajembargó alól, mégis erre fogja az üzemanyaghiányt a kormány.

Link másolása

A HVG szerint az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer a testület csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy az Oroszországgal szembeni olajembargó csak a tengeri szállítmányokra vonatkozik, Magyarország pedig felmentést kapott a vezetékes szállításra, így ez nem lehet magyarázat a magyarországi üzemanyaghiányra.

„Nincs értelme annak, amit a magyar kormány mond az üzemanyaghiány ügyében. Magyarország bűnbakként használ bennünket”

– közölte.

Csak a következő szankció fogja érinteni Magyarországot, február 5-től ugyanis az üzemanyag szállítását is megtiltják a tagállamok között. Addig viszont korlátlanul érkezhet a pozsonyi olajfinomítóban előállított, orosz eredetű üzemanyag.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Bulgáriát és Romániát sem veszik fel a schengeni övezetbe
Horvátország felvételét viszont megszavazták.
Címlapkép: Pixabay - szmo.hu
2022. december 08.


Link másolása

Az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa csütörtökön szavazott Bulgária, Románia és Horvátország schengeni csatlakozásáról – írja a Transtelex.

Míg Horvátország felvételét egyhangúlag megszavazták, addig Románia és Bulgária kérelmét elutasították.

Románia és Bulgária schengeni csatlakozása ellen Ausztria és Hollandia szavazott. A hollandok ellenszavazata annak köszönhető, hogy Romániáról és Bulgáriáról összevonva szavaztak, Hollandia Románia csatlakozása mellett, viszont Bulgária csatlakozása ellen szavazott.

Horvátország csatlakozása viszont azt jelenti, hogy 2023. január 1-től megszűnik a határellenőrzés Horvátország és a többi schengeni tagállam szárazföldi határain. A horvát repülőtereken pedig 2023. március 26-tól nem lesz több ellenőrzés.


Link másolása
KÖVESS MINKET: