News here
hirdetés

HÍREK

Ellenzéki tüntetés: felszólították az üldözött keresztényekért felelős államtitkárt, hogy álljon ki Iványi Gábor mellett

A felszólaló ellenzéki politikusok szerint az állam a saját adósságát próbálja behajtani Iványi Gáborék egyesületén, miközben már régóta csak nevükben kereszténydemokraták.

Link másolása

hirdetés

Este 6 órára tüntetést hirdetett Márki-Zay Péter és az ellenzéki pártok a budapesti Dankó utca 11. elé, ahol reggel óta helyszínelnek az adóhatóság emberei Iványi Gábor szervezete, az Oltalom Karitatív Egyesület székházánál.

A megmozduláson Jámbor András elmondta: miközben tizenkét milliárddal tartozik a magyar állam ennek a szervezetnek, rájuk küldik a NAV-ot. Józsefváros és Ferencváros ellenzéki képviselőjelöltje hozzátette, az itt élő embereknek, csakúgy mint az ország lakóinak, elege van abból, hogy miközben a kormányközeli üzletemberek folyamatosan gazdagodnak, a szegényekért dolgozó lelkész ellen egész napos eljárás zajlik.

Tudjuk, hogy mi történt Iványi Gáborék egyházával, hogyan vették el tőlük az egyházi státuszt, most pedig a hatalom a saját tartozását próbálja behajtani a szervezeten – mondta el Pikó András, a VIII. kerület polgármestere.

Azért a reményért állunk ki, hogy egyszer az Iványi Gábor által képviselt humánum áthatja ezt a világot

– tette hozzá.

hirdetés

Márki-Zay Péter kampánycsapatának egyházügyért felelős szakembere, Lukácsi Katalin szerint a kormány a végnapjait éli, ezt bizonyítja a hétfői NAV-os akció is. A volt KDNP-s politikus szerint április 3-a után olyan kormánya lehet az országnak, amely nem csak nevében kereszténydemokrata. Egyben felszólította Azbej Tristant, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárt, hogy ne „messzi-messzi galaxisokban” keresse az üldözött keresztényeket, hanem intézkedjen Iványi vegzálása ellen.

Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a hatalom Iványi Gábor vélt tartozása miatt rendőri erőkkel intézkedik, a Parlamentben az őrizetbe még nem vett, de vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál segítségével biztosítják a kétharmadot Novák Katalin köztársasági elnökké választásához.

Schmuck Erzsébet LMP-s politikus szerint „ki kell állnuk azokért az alapítványokért, amelyeknek a célja a szegénység felszámolása, az elesettek segítése”. Szerinte olyanok ellen kellene eljárást folytatni, mint Mészáros Lőrinc, aki „emberek húsán és zsírján” gazdagszik.

Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a reggeli NAV-razziát nem is egy, hanem két határozat alapján történt. Mint mondta, hiába vetette be már másodszorra a kormány a NAV-ot, a végrehajtók semmilyen értéktárgyat nem tudtak lefoglalni.

Donáth Anna, a Momentum elnöke kijelentette:

„A lehető legtöbbet akkor tudunk segíteni Iványi Gábornak és az Evangéliumi Testvérközösségnek, ha itt vagyunk, és kiállunk mellettük”.

Közben megkérte a tömeget, hogy fejezze ki a véleményét a NAV munkatársaival szemben, akik éppen a azokban a pillanatokban vitték el az Oltalomtól lefoglalt iratokat.

A Szeretlek Magyarország élő videója a tüntetésről:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Megvan, mi okozta II. Erzsébet halálát
Szeptember 8-án, helyi idő szerint 15 óra 10 perckor halt meg a királynő.

Link másolása

hirdetés

A királynő halotti anyakönyvi kivonata szerint a 96 éves uralkodó halálát az „öregkor” okozta - írja a BBC.

A skót hatóságok csütörtökön tették közzé a dokumentumot, amin II. Erzsébet lányának, Anna hercegnőnek az aláírása szerepel.

A dokumentum rögzíti, hogy szeptember 8-án, helyi idő szerint szerint 15:10-kor (magyar idő szerint 16:10-kor) halt meg II. Erzsébet a skóciai Balmoralban.

A palota a haláleset után közleményében azt írta, a királynő „békésen hunyt el”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
„Matolcsy György mondata lökte történelmi mélységbe a forint árfolyamát”
A Portfolio elemzője szerint a gyengülés oka, hogy a jegybank bejelentette, nem emeli tovább a kamatot. A szakértők most már 440 forintos euroárfolyamot és 20 százalék fölötti inflációt várnak.

Link másolása

hirdetés

A portfolio.hu elemzője szerint a gyengülés közvetlen kiváltó oka az, hogy a jegybank két napja bejelentette, nem emeli tovább a kamatot - számolt be róla az RTL Híradó.

Csütörtökön újabb történelmi mélypontra zuhant a forint: napközben 424 forintnál is többe került egy euró és 437 forintnál is többe egy dollár.

A Portfolio elemzője szerint Matolcsy György mondata lökte történelmi mélységbe a forint árfolyamát a dollárhoz és az euróhoz képest is, a piac ugyanis magasabb kamatszintre számított.

"Ami közvetlen kiváltó oka volt ennek a mostani forintgyengülésnek, az meglátásunk szerint egyértelműen az, hogy a Magyar Nemzeti Bank lezárta a kamatemelési ciklusát" - fogalmazott Beke Károly.

Matolcsy György kedden jelentette be, hogy 13 százalékra emelték az alapkamatot, további emeléseket azonban nem terveznek a forintgyengülés megállítására.

"Nem megyünk azonban tovább, mert innentől kezdve úgy látjuk, hogy az infláció, mint máshol is, de Magyarországon már öngerjesztő lenne" - fogalmazott a jegybank elnöke.

hirdetés
Beke Károly elemző szerint a folyamatot csak az állíthatná meg, ha a kormány gyorsan egyezségre jutna az Európai Bizottsággal az uniós támogatások kifizetéséről. Ellenkező esetben azonban az emberek közvetlenül is érzik majd gyenge a forint hatását - tette hozzá.

"Ha az újabb forintgyengülési hullám ha kitart néhány hétig, akkor majdnem biztosra vehetjük, hogy fogunk látni 20 százalék fölötti inflációt a következő hónapokban Magyarországon" - fogalmazott a Portfolio elemzője.

Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
CNN: Orosz hadihajókat figyeltek meg hétfőn ott, ahol aztán felrobbant a gázvezeték
A múlt héten pedig tengeralattjárókat is láttak nem messze ezektől a területektől egy forrás szerint.

Link másolása

hirdetés

Az orosz hadiflotta támogatóhajóit figyelték meg hétfőn és kedden a Balti-tengernek azon részén, ahol felrobbant és szivárogni kezdett az Északi Áramlat gázvezeték - jelentette a CNN két nyugati hírszerző forrására hivatkozva.

Az egyik forrás szerint a múlt héten orosz tengeralattjárókat is megfigyeltek nem messze ezektől a területektől.

A CNN forrásai szerint azonban arról nincs információjuk, hogy közük lehettek-e a gázvezeték megrongálásához.

Egy dán katonai tisztviselő a CNN-nek elmondta, orosz hajók rutinszerűen megjelennek a térségben, de hangsúlyozta, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Oroszország okozta a károkat.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a CNN értesüléseit az MTI szerint úgy kommentálta, hogy a Balti-tengerről van szó, és a NATO-tagországoknak azon a vidéken sokkal több repülő, úszó és egyéb haditengerészeti eszköze észlelhető, ezért - mint mondta - "ezek teljesen ostoba, mondjuk úgy, hogy elfogult hírek".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Felakasztotta magát egy újpesti gimnázium diákja
Az iskola Facebook-oldalát elárasztották a szülők és a diákok együttérző kommentjei.

Link másolása

hirdetés

Felakasztotta magát egy fiatal, aki az Újpesti Bródy Imre Gimnáziumba járt - számolt be róla a Metropol.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu-nak megerősítette a diák halálhírét.

A rendőrség közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Az iskola Facebook-oldalát elárasztották a szülők és a diákok együttérző kommentjei.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: