KÉK HÍREK
A Rovatból

Életfogytig tartó fegyházat kértek a barátnője szemét kinyomó férfi ellen

Vádat emelt az ügyészség „különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete” miatt.
MTI - szmo.hu
2022. december 21.


Link másolása

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki ez év februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemét kinyomta - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a sértett 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején a vádlott - békülési szándékkal - többször felkereste lakóhelyén barátnőjét.

Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A vádlott megragadta a sértettet és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte.

A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a sértett elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy a sértett meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

A sértett korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok, láttukra a vádlott elszökött a helyszínről, de a hatóságok napokon belül elfogták.

A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette.

"A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő" férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja - írták a közleményben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát
A tragikus baleset május 18-án éjjel Verőcénél történt. Egy szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, ami azonnal elsüllyedt. A motorcsónakon lévő nyolc ember közül eddig hat embert találtak meg.

Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán közölte vasárnap este, hogy megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát. A férfi 30 éves volt.

- áll a posztban.

Ő a hajóbaleset hatodik halálos áldozata, egy 19 éves nőt továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A kapitányt kihallgatták, őrizetbe vették, néhány napja pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Rolleres tragédia Szabolcsban: meghalt egy férfi a végzetes balesetben
Egy kátyú okozta a végzetes balesetet. A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

Vasárnap délelőtt felborult egy rolleres Nyírtelken. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a szakemberek hiába küzdöttek érte, a rolleres életét már nem lehetett megmenteni – írta meg a szon.hu.

Az Országos Mentőszolgálat a lap megkeresésére azt írta, a helyszínre mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak.

Egy középkorú férfi sérült meg a balesetben, a megyei lap információi szerint a balesetet egy kátyú okozta.

A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem sikerült megmenteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Tizenketten sérültek meg a Qatar Airways járatán, miután légörvénybe került a repülőgép
Hat utas és a személyzet hat tagja sérült meg egy turbulencia következtében. A repülőgép Törökország fölött került légörvénybe.

Link másolása

Tizenkét ember megsérült, miután a Qatar Airways Dohából Dublinba tartó járata vasárnap turbulenciába került – írta meg a CNN.

A járat magyar idő szerint nem sokkal 14 óra előtt szállt le Dublinban, ahol rendőrök, tűzoltók és mentők várták az utasokat.

A dublini repülőtér közleményében azt írta, a turbulencia során 6 utas és a személyzet 6 tagja könnyebb sérülést szenvedtek. A Qatar Airways QR107-es járata Törökország fölött repülve került légörvénybe.

A szerencsétlenség előtt néhány nappal történt az a baleset, amelyben 104 utas megsérült, egy szívbeteg férfi pedig meghalt a Singapore Airlines egyik járatán, amikor súlyos légörvénybe keveredett a repülő. Erről korábban itt írtunk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Verőcei hajóbaleset: Továbbra is keresünk kicsi lány! Nem adjuk fel! – szívszorító posztban üzent a rendőrség
Eddig hat áldozat holtteste került elő, már csak a 19 éves Daniellát keresik. A rendőrök azt írták hétfőn, hogy nem adják fel.

Link másolása

Szívszorító bejegyzést tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság: továbbra is keresik a verőcei hajóbaleset utolsó eltűnt áldozatát.

Május 18-án éjjel súlyos baleset történt a Dunán, amikor egy motorcsónak egy szállódahajónak ütközött Verőcénél. A csónakban nyolcan utaztak, közülük egy embernek, egy olasz férfinak sikerült csak kiúszni a partra.

Eddig hat áldozat holttestét találták meg, legutóbb a 30 éves Olivér került elő Szigetújfalu közelében. A rendőrség már csak embert, a 19 éves Balogh Daniellát keresi.

„Drága Daniella! Továbbra is keresünk kicsi lány! Nem adjuk fel! Meg fogunk találni! Haza fogunk vinni!

Keressük a 18 éves Balogh Daniellát, aki nyolcadmagával azon a kis hajón ült, ami egy szállodahajóval ütközött Verőcénél” - írta hétfői bejegyzésében a BRFK. A rendőrség.

A balesetben érintett szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A kapitányt kihallgatták, őrizetbe vették és bűnügyi felügyelet alá helyezték.


Link másolása
KÖVESS MINKET: