HÍREK
A Rovatból

Elég sok iskola úgy gondolta, hogy mégis kötelező megnézni a diákoknak a Petőfi-filmet

Több budapesti és vidéki iskola is kötelezővé tette a film megnézését a diákoknak. Az egyik iskolában igazolatlan hiányzás járt volna a tanulóknak, ha nem jönnek el a moziba.

Link másolása

Bár korábban Rákay Philip, a Most vagy soha! című Petőfi-film producere a Nők Lapjának arról beszélt, hogy nem lesz kötelező az iskolásoknak elmenni a 6,1 milliárd forintból készült mozira, a 444 most arról ír, hogy több iskolában is kötelezővé tették a programot.

A Westendben egy budapesti alapítványi technikum diákjainak volt kötelező a program: a gyerekek azt mondták, igazolatlan hiányzás járt volna érte, ha nem jönnek.

A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumból is vittek diákokat. A filmnézés itt is kötelező volt.

A lap szerint a Magyar Hajózási Technikumból is visznek diákokat péntek délután a Duna plázába.

Ezen kívül a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum esetében a március 15-i ünnepséget váltják ki a kötelező mozizással. A 2000 Ft-os belépőt a szülőkkel fizetettik meg.

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium 4. és 8. osztályos tanulóinak is kötelező volt a Most vagy soha film megnézése.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
A Mandiner szerint sikertelen volt Magyar Péter tüntetése, csak néhány százan voltak rajta
A portál rövid beszámolót közölt a demonstrációról, és kiemelte, hogy Magyar a beszédében bohócnak nevezett több kormánypárti politikust.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter péntek esti tüntetésére sokan érkeztek a Belügyminisztérium elé. Az ATV - helyszínről jelentkező - riportere is azt mondta, hogy rengetegen voltak a téren:

A Mandiner cikke szerint azonban:

"Hiába a bohócozás és a bezzegromániázás, kevesen voltak Magyar Péter tüntetésén".

A portál rövid beszámolóval jelentkezett a demonstrációról. Ebben azt írták: "Bevallásuk szerint valódi gyermekvédelmi reformért és Pintér Sándor lemondásáért demonstrálnak a mostani alkalommal. A tüntetésen Nagy Ervin színész és unokahúga, Szilágyi Kitti, a Civil Bázis elnökségi tagja, gyermekpedagógus óvónő is felszólalt". Beszédéből kiemelték, hogy szerinte a magyar kormány megbukott, és hogy „a kormány nem képes és nem is akarja megvédeni a gyermekeket, a kormány módszere a büntetés és az ellenőrzés, de ez nem egyenlő a gyermekvédelemmel”.

Magyar Péter beszédéből azt emelték ki, hogy "újfent beleállt a Fidesz frakcióvezetőjébe, Kocsis Mátéba. A frakcióvezető volt a gyermekvédelmi törvényjavaslat beterjesztője, őt egyszerűen bohócnak nevezte a Tisza párt elnöke".

Majd idézték a politikust, aki azt javasolta Orbán Viktornak, hogy „próbálják meg visszaelőzni Romániát, és érjék el hogy a magyar iskolákban, kórházakban legyen szappan, WC-papír és fertőtlenítőszer”.

Kitértek még arra, hogy a politikus többször használta a bohóc jelzőt, Kocsis mellett Menczer Tamásra és Deutsch Tamásra, azzal összefüggésben, hogy "szerintük Brüsszelből a baj jön".


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: csak a múlt héten két munkatársamat rúgták ki, akik ingyen segítenek a Tisza-pártban
Magyar szerint Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 27.


Link másolása

Magyar Péter tegnapi, a gyermekvédelem témakörében meghirdetett tüntetésén meglepő információt közölt. Mint kiderült, nemcsak Tarr Zoltán református lelkészt rúgták ki állami munkahelyéről, mer a politikus rendezvényén felszólalt, de a múlt héten Magyar további két munkatársát is hasonló retorzió érte.

Magyar emlékeztetett rá, hogy

Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.

Ellenpéldának hozta fel akkor Németországot, ahol a kormányfő szerint egy egyszerű melós egyik napról a másikra utcára kerülhet, ha a politikai véleményét teszi közzé a Facebookon.

A 24.hu kérdésére a demonstráció végén Magyar Péter még annyit elárult, hogy az egyik munkatársa kommunikációs szakember volt, a másik jogász. Kilátásba helyezte, hogy bíróságon szereznek érvényt igazuknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter június 8-ra a rendszerváltás utáni legnagyobb tüntetést hirdette meg
A TISZA-párt politikusa Debrecenbe is ellátogat, május 5-én anyák napán. Mint mondta, kíváncsi rá, hogy még mindig fideszes város-e.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé hirdetett tüntetést.

A TISZA-párt politikusa beszéde végén bejelentette, hogy az EP- és önkormányzati választások előtti napra, június 8-ra újabb demonstrációt hirdet.

Mint mondta, hétfőtől folytatja az országjárást, így május 5-én, anyák napján Debrecenbe is elmegy, hogy megnézze, valóban még mindig fideszes város-e.

Majd közölte, hogy

június 8-án, szombaton Budapesten tartják a legnagyobb rendszerváltás utáni demonstrációt, hogy beleremegjenek a Karmelita ablakai is

– mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Dobrev Klára Magyar Péterről: aki egymással szembefordítja az ellenzéki szavazókat, az éppen hogy Orbán malmára hajtja a vizet
A DK Tv beszélgetős műsorában elemezték a Magyar Péter-jelenséget. Dobrev szerint Magyar Péternek el kell dönteni, ki ellen harcol.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 27.


Link másolása

A DK Tv DK Szubjektív című műsorában más témák mellett hosszasan szóba került Magyar Péter és az általa keltett mozgások a politikában.

Dobrev Klára szerint a Fidesz választójogi csapdája tökéletesen működik. Azaz olyan választójogi törvényt raktak össze, hogy az ellenzéki pártok - még akkor is, ha mást gondolnak erről-arról, kénytelenek együttműködni, koalíciót kötni a választások előtt, mert együttműködés nélkül nem lehet Orbán-rendszerét megbuktatni.

„Ehhez képest pár hónappal a választások előtt most már sokadszorra megjelenik egy szereplő, aki azt mondja, hogy itt mindenki hülye az elmúlt években, csak ő a helikopter, és egyébként pedig mindenki takarodjon, csak ő maradjon, mert ez az egyetlen üdvözítő út,

A DK listavezetője szerint ez Orbán csak mérhetetlen győzelméhez vezethet, és mindig megtörténik választások előtt egy pár hónappal. Utalt arra is, hogy 2021-ben, az ellenzéki összefogás az előválasztás végén minden kutató szerint messze verte a Fideszt, meg tudtuk volna nyerni a választást. De „jön egy szereplő, Márki-Zay Péter, aki azt mondja, hogy na jó, akkor most leváltottuk az ellenzéket, és eltűnik majdnem”.

Dobrev az akkori történtekből azt a tanulságot vonta le, hogy

„soha többé nem fogom engedni, hogy minket arról az útról levigyenek, amiben mélységesen hiszek, hogy egy egységes, együttműködő és egyébként szociáldemokrata politikára van szükség ebben az országban”.

Kuncze Gábor árnyaltabban látta a helyzetet. Szerinte azt a vákuumot, amelybe Magyar Péter berobbanhatott a kegyelmi botrány és az ellenzék tehetetlensége együttesen állította elő. „Az ellenzék és a környezete és a sajtó sokat tett annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy az ellenzék tehetetlen. Nem igaz egyébként, de meggyőzött egy csomó embert,

és egyszer csak megjelent a fénylő csillag, vagy helikopternek is nevezhetjük az égen, és azt mondta, hogy hát itt vagyok, hát ezt most lehet rám szavazni.”

– tette hozzá Kuncze, aki nem hiszi, hogy Magyart bárki is küldte volna. A rendszeresen felbukkanó messiásvárásról annyit mondott, hogy

„a Messiás a végén a mennybe ment, ezek meg földbe álltak”.

Kunczénak semmi baj nem lett volna azzal, ha Magyar csinál egy „virtigli konzervatív pártot”, amiben nincs korrupció, lopás, urambátyám.

Dobrev Klára még beszélt arról, hogy Magyarék pártja három sikeres ellenzéki polgármesterrel szemben akar saját jelöltet állítani. A DK-s politikus felteszi a kérdést: „Nem a Fidesz-kormányt akarja megdönteni? Nem a fideszes uralom alatt lévő városokat akarja megmenteni, nem ott akar fordítani, hanem ott, ahol már sikerült kivívni a szabadságát a kerületnek, a fővárosnak?

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET: