HÍREK

Egyre több helyen lesz fizetős a Penny Market parkolója

Március eleje óta Székesfehérváron, csütörtök óta pedig Szombathelyen is fizetni kell az egy órát meghaladó parkolásért.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2023. március 18.


Link másolása

Csütörtök óta fizetni kell a parkolásért szombathelyi Penny Marketnél, írja az ugytudjuk.hu.

A Körmendi úti üzlet parkolójában az első óra továbbra is ingyenes, a második óráért 2500 forintot kell fizetni, míg a második óra után 5000 forintos napidíjat számolnak fel. Az intézkedéssel feltehetően azt szeretnék megakadályozni, hogy a szomszédos plázába látogatók az eddigi inygenes parkolóban hagyják az autókat, miközben a bevásárolni érkezőknek nem marad elég hely.

A lap információi szerint a parkolót a Park-Ferr Kft. üzemelteti, akik hasonló szolgáltatást nyújtanak az egyik szombathelyi Lidlnél is.

Ez a cég üzemelteti a március elseje óta ugyancsak fizetős székesfehérvári Penny parkolója is. Itt a rendszer néhány hete még nem tette lehetővé a jegyváltást, így a helyszínen a cég egyik munkatársa utólag állapította meg az autósoknak a parkolási díjat, amit postán vagy utalással tudtak rendezni, írja a fmc.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Hétfőtől 10 ezer forintos büntetést kap, aki lakossági engedély nélkül parkol a IX. kerületben
A szabálysértési bírság akkor jár, ha valaki a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyja az autóját engedély nélkül.

Link másolása

Hétfőtől 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben - közölte az Ferencvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

A kizárólagos parkolás csak az esti időszakot érinti, reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban. A zöld rendszámú autókra is ugyanez a szabály vonatkozik, csak lakossági engedéllyel parkolhatnak a kijelölt részeken. A várakozási tilalmi időszak a hét minden napján érvényes.

Minden kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla jelez.

Ferencváros február 20-án vezette be a kizárólagos lakossági parkolást a Haller utcától befelé eső Belső és Középső-Ferencvárosban a helyi lakosok parkolás-problémáinak enyhítésére. Ezen a területen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak.

A tájékoztatás szerint az első tapasztalatok kifejezetten jók, felméréseik alapján az autósok csak 10 százaléka állt eddig rossz helyre.

Mint írták, Ferencváros polgármestere a kizárólagos lakossági parkolást azért kezdeményezte, hogy a helyiek parkolási gondjait enyhítsék a kijelölt idősávban. A rendszer segít abban, hogy este ne kelljen hosszan körözve parkolóhelyet keresni - fűzték hozzá a közleményben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Baleset miatt félbeszakítottak egy előadást a Pesti Magyar Színházban
A címszerepet játszó gyerekszínész megsérült, azonnal orvosi ellátásban részesült.

Link másolása

Baleset történt a Pesti Magyar Színház szombati Oliver! című előadásának első felvonása alatt, ezért a darabot félbeszakították.

A színház közleménye szerint

a balesetben a címszerepet játszó Farkas Olivér megsérült, ezért azonnali orvosi ellátásban részesült.

Az elsődleges vizsgálat során külsérelmi nyomokat, sérüléseket találtak a gyerekszereplőn, aki az orvosi stábbal tisztán kommunikált. A fiút az előírásoknak, valamint a színház protokolljának megfelelően a mentők további orvosi vizsgálatra szállították.

A színházigazgató azonnali hatállyal elrendelte a baleset körülményeinek vizsgálatát, amelynek lefolytatását már meg is kezdték. Ha lezárult a vizsgálat, tájékoztatni fognak annak eredményéről.

Az előadást az érvényes jeggyel rendelkező nézők számára egy későbbi időpontban megtartják, melyre a 2023. március 18. 19 órára megváltott jegyek automatikusan érvényesek. A pótlás időpontjáról a színház online felületein és a nézők által megadott elérhetőségeken adnak tájékoztatást a jövő hét folyamán.

Arról vasárnap 11 óráig adnak információt, hogy a 15 órára meghirdetett Oliver! című előadást megtartják-e. A gyerekszínész állapotáról az orvosi vizsgálatok megtörténte után ígértek tájékoztatást.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Enikő nyisd ki az ajtót, mert baj van!” – Megszólalt a megkéselt rendőr családja, így tudták meg a szörnyű hírt
Baumann Péter édesanyja épp éjszakai műszakban dolgozott, amikor megjelent a férje két rendőrrel.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2023. március 19.


Link másolása

Mint arról mi is hírt adtunk, január 13-án egy őrjöngő férfi késsel halálra szúrta Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert. A 29 éves rendőr még élt, amikor kórházba vitték, de végül belehalt sérüléseibe.

A család eddig nem nyilatkozott, most azonban a Retró Rádiónak interjút adtak - szúrta ki a Blikk.

Az áldozat édesanyja és testvére mesélt arról, hogy az elhunyt Péter kicsi korától rendőrnek készült. István nagyon közel állt testvéréhez, aki már középiskolásként arról beszélt, hogy szeretne segíteni másokon.

Az édesanya pedig arról beszélt, hogy fia már óvodásként rendőrnek öltözött farsangon, majd diákként a Rendészeti Szakközépiskolába jelentkezett.

"Ott már lehetett látni a szemében a csillogást: akkor és ott eldöntötte, hogy ide szeretne jönni. Miután felvették, mindig féltettük. Tudtuk, hogy milyen veszélyben van, mert mindig ott volt az első sorban. Valahogy ezt az anyai szív megérzi, én pedig minden beszélgetésünk alkalmával úgy búcsúztam el tőle, hogy „nagyon vigyázz magadra, kisfiam!”

– mondta el sírva az édesanya.

A tragédia napját is felidézte:

"Brutális volt, amikor megtudtuk, hogy mi történt Péterrel. A férjemmel külön-külön kaptuk a hírt. Műtősnő vagyok, aznap éjszaka is dolgoztam. Amikor hajnali fél háromkor kopogtak a műtősnői szoba ajtaján, azt hittem, munka lesz. Felriadtam a pihenésből, de először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját: Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van!"

A folyóson hárman álltak, a férje és két rendőr.

"Először nem értettem, mi a baj, és nem is hittem el... igazából a mai napig nem hiszem el. Akkor azt mondtam, hogy ez nem igaz, ez nem történhet meg, és most is ezt mondom: ez nem lehet igaz!"

Az elhunyt rendőr testvérét, Istvánt szintén álmából keltették fel. Péter menyasszonya szólt neki, hogy azonnal menjen a kórházba. A férfi reménykedett még, de a kórházban már két rendőr várta és ott közölték vele, hogy a fivére meghalt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Putyin váratlanul a porig rombolt Mariupolba utazott, helyi lakosokkal is beszélgetett
Járt lakótelepen, a tengerparton, a színház épületénél és más helyi nevezetességeknél is.

Link másolása

Mariupolba tett munkalátogatást Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai tájékoztatás szerint

az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal.

Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes beszámolt az államfőnek az újjáépítési munkálatok állásáról, valamint az új lakónegyedek, szociális, oktatási és egészségügyi létesítmények, a közmű-infrastruktúra építéséről.

Putyin szót váltott a Nyevszkij lakótelep lakóival, és felkereste az egyik család otthonát. Az elnök járt a város tengerpartján a jachtklub közelében, a színház épületénél és más helyi nevezetességeknél.

Előző nap az orosz vezető a Krím-félszigeten tett előre nem bejelentett látogatást, a terület Oroszországhoz csatlakozása ügyében megrendezett referendum kilencedik évfordulóján. Mariupol felkeresése az első ismertté vált alkalom, hogy Putyin az Ukrajna ellen tavaly februárban elindított "különleges hadművelet" során megszállt területen járt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: