News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Egyperces szünetet tervez a Liverpool Cristiano Ronaldo családja és kisfia tiszteletére a keddi meccsen

A futballcsillag nem lép ma pályára a Manchester Unitedben a Liverpool ellen. Az egész futballvilág együttérzését fejezi ki a portugál sztárnak.

Link másolása

hirdetés

„A legmélyebb szomorúságunkkal kell bejelentenünk, hogy kisfiunk elhunyt. Ez a legnagyobb fájdalom, amit bármely szülő érezhet. Csak a kislányunk születése ad erőt, hogy némi reménnyel és boldogsággal éljük meg ezt a pillanatot” – írta közösségi oldalán Cristiano Ronaldo, aki nem lép pályára a ma esti Liverpool elleni mérkőzésen.

A portugál világsztárral az egész futballvilág együtt érez, ma több csapat és játékos is részvétet nyilvánított a családnak.

„A te fájdalmad a mi fájdalmunk. Szeretetet és erőt küldünk neked és a családodnak” – írta közleményben Twitter-oldalán Ronaldo futballcsapata, a Manchester United.

Csapattársa, Marcus Rashford, akinek tavaly rasszista támadásokkal kellett szembenéznie a közösségi médiában, szintén együttérzését és sajnálatát fejezte ki a családot ért veszteség miatt.

A Manchester United nagy riválisa, a Manchester City is legmélyebb részvétét fejezte ki a portugál legendának és családjának:

A Leads United Twitteren nyilvánított részvétet a futballsztárnak:

David de Gea egy szívvel fejezte ki együttérzését:

A Real Madrid, Ronaldo korábbi csapata hivatalos oldalán azt írta, mélységesen sajnálja a gyermek elvesztését, és osztozik az egész család fájdalmában.

A Juventus FC Twitteren azt írta, gondolatban Georginával és a családdal vannak, imádkoznak értük:

"Mindenki legmélyebb részvétét fejezi ki a Newcastle Unitednél. Gondolatatban Georginával és a családdal vagyunk"

- írta a csapat Twitteren.

A Tottenham csapata is részvétet nyilvánított:

"A Premier League-ben gondolatban mindenki veled és családoddal van és részvétét küldi, Cristiano" - írják a szervezet hivatalos Twitter-fiókján.

A Liverpool csapata legmélyebb részvétet küldi, a ma esti meccsen pedig egyperces szünetet tervez Cristiano Ronaldo családja és kisfia tiszteletére. A klub legendája, Sir Kenny Dalglish pedig azt írta, "őszinte részvétünket küldjük neked és családodnak az elképzelhetetlen veszteség miatt."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Itt a Belügyminisztérium válasza a tanárok követeléseire
Nagyobb béremelés akkor lehetséges, ha gazdaság jobban teljesít, az óraszámcsökkenés nem reális – írta Pintér Sándor minisztériuma a szakszervezeteknek.

Link másolása

hirdetés

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tavaly októberben alakított közös sztrájkbizottságot. A sztrájktárgyalásokat júniusban nyitották újra, és a szakszervezetek továbbra is lényegében két dolgot szeretnének elérni:

 • a kormány által ajánlott 10 százalékon felül a tanárok garantált illetménye további 45 százalékkal emelkedjen,
 • a kötelező óraszámuk pedig heti 22 órára csökkenjen.
 • A követeléseikkel kapcsolatban a Belügyminisztérium levélben fejtette ki az álláspontját – a dokumentumot a Telex tette közzé szerdán. (Az új kormányban a közoktatás a Pintér Sándor vezette belügyi tárcához került.)

  A béremeléssel kapcsolatban azt írták, hogy a következő két évben is további legalább 10-10 százalékos béremelésre kerülhet sor,

  „ennél nagyobb mértékű emelés is lehetséges, amennyiben a gazdaság jól teljesít”.

  „A következő bérfejlesztési lépés ütemezése az Európai Bizottsággal folytatott megállapodástól is függ, a tárgyalások ennek érdekében folyamatban vannak, a Kormány érdeke is az, hogy ezek mielőbb lezárásra kerüljenek” – írta a belügyi tárca.

  Az óraszám-csökkentés a Belügyminisztérium szerint „jelen helyzetben nem tekinthető reálisnak”.

  „Arra kell törekednünk, hogy a 22-26 óra közötti szabályozás szerinti óraterhelés az alsó érték felé mozduljon el, a szabályozás ugyanakkor az intézmények humánerőforrás-gazdálkodását teszi rugalmasabbá” – fejtette ki levelében a BM, és azt is hozzátették: azzal egyetértenek, hogy akik a többiekhez képest magasabb óraszámot és túlórát vállalnak, magasabb juttatásban részesüljenek.

  hirdetés


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  hirdetés
  HÍREK
  A Rovatból
  hirdetés
  Fontos bejelentést tett Joe Biden a NATO-csúcson
  Az amerikai erők Spanyolországban, Lengyelországban, Romániában, a balti államokban, az Egyesült Királyságban, Németország és Olaszországban is növelni fogják jelenlétüket.

  Link másolása

  hirdetés

  Jelentősen megnöveli katonai jelenlétét Európában az Egyesült Államok - jelentette be Joe Biden amerikai elnök a NATO madridi csúcstalálkozóján.

  "Szövetségeseinkkel együtt biztosítani fogjuk, hogy a NATO készen álljon minden földi, tengeri vagy légi fenyegetés kezelésére"

  - jelentette ki.

  Az amerikai erők Spanyolországban, Lengyelországban, Romániában, a balti államokban, az Egyesült Királyságban, Németország és Olaszországban is növelni fogják jelenlétüket.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  Döbbenetes videókon a kremencsuki bevásárlóközpont hétfői lerakétázása
  Az oroszok szerint szó sincs rakétatámadásról. Ők egy közeli fegyverraktárat találtak el, és az ott tárolt lőszerekről terjedhetett át a tűz a plázára.

  Link másolása

  hirdetés

  Egy közeli gyár biztonsági kamerája megörökítette azt a pillanatot, amikor két orosz rakéta hétfőn a kremencsuki plázába csapódott, írja a The Sun. A sokkoló felvételen jól látszik, ahogy az egyik rakéta óriási sebességgel az épületbe csapódik, lángok csapnak fel, ezzel párhuzamosan pedig a törmelék a magasba repül.

  A mentésben részt vevő helyi tűzoltóparancsnok szerint ilyen intenzitású tűzben szinte semmi esély a túlélésre. A férfi szerint szörnyű volt látni a rengeteg holttestet, köztük gyerekeket is. Az orosz támadásban legalább 20 ember halt meg, több tucatot kórházban ápolnak, 50-60 embert pedig egyelőre eltűntként kezelnek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn azt mondta, hogy nagyjából ezer vásárló tartózkodhatott az épületben a becsapódás idején.

  A bevásárlóközpont melletti parkban elhelyezett térfigyelő kamerák több szögből is rögzítették az irtózatos erejű becsapódásokat. A videón jól látszik, ahogy a sétáló emberek hirtelen menekülni kezdenek az első rakéta felrobbanása után, majd másodpercekkel később egy még nagyobb robbanást lehet látni a felvételeken. A park látogatói között akad olyan, aki rémületében a park közepén található tóba veti magát, egy másik ember pedig a gyerekével menekül egy hatalmas fa tövébe.

  Oroszország tagadja, hogy rakétákkal találta volna el a porig rombolt bevásárlóközpontot. A Kreml álláspontja szerint egy közeli amerikai és európai fegyverraktárat céloztak, és az ott tárolt lőszerek miatt keletkezett tűz terjedt át a plázára.

  hirdetés

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  Aki hisz a koronvírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletekben, az az orosz propagandát is könnyebben beveszi
  A Fidesz szavazói jobban hajlanak az oroszbarát narratívára, a Covid-oltások kapcsán azonban már nincs ekkora szakadék a két tábor között.

  Link másolása

  hirdetés

  Aki hajlamos a Covid és az oltások mögött is a háttérhatalom manipulációit látni, az inkább hisz az orosz dezinformációban is - ez derül ki a Political Capital elemzéséből, ami a Telexen jelent meg szerdán.

  A szerzők a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletekbe vetett hitet a felmérésben az orosz propaganda jellemző, már egyértelműen megcáfolt álhíreivel és összeesküvés-elméleteivel vetették össze. Az elemzés alapját egy a Medián által május 27. és június 2. között végzet közvélemény-kutatás adta.

  Ez alapján azt írták:

  akik hisznek abban, hogy a koronavírus a globális elit titkos tervének eredményeképpen jött létre, azoknak a 42 százaléka azzal is egyetértett, hogy Ukrajna vezetése nácikból áll, és náci ideológiát képvisel.

  Azok között, akik nem látnak világhatalmi összeesküvést a Covid-oltások mögött csak 11 százaléka hisz az ukrán náci kormány mítoszában.

  Azt is kimutatták, hogy míg az orosz invázióval kapcsolatos konteók tekintetében jelentős eltérés figyelhető meg a pártreferencia alapján, addig a koronavírussal kapcsolatos elméletek elfogadottságában közel sincs akkora szakadék a Fidesz és az ellenzéki pártok szavazói között.

  hirdetés
  A Fidesz szavazóit az átlagosnál jobban jellemzi az oroszbarát narratívák elfogadása, az ellenzékiek körében azonban jóval az átlag alatti értéket mértek,

  ami az elemzők szerint a téma polarizáltságát mutatja.

  Az orosz dezinformációk közül leginkább az ukrán kisebbségpolitikára építő narratívákra fogékony a magyarok. A választókorú népességnek például 46 százalék valósnak gondolja, hogy az ukrán nacionalisták miatt a kárpátaljai magyar kisebbség állandó életveszélyben van, viszont csak 14 százalék értett egyet azzal az állítással, hogy Ukrajna nukleáris fegyvereket fejlesztett, és így Oroszország csak megvédte magát a beavatkozással.

  A legkisebb eltérés a két szavazótábor között annál az állításnál volt, ami szerint a háborúban mindenki hazudik és álhíreket gerjeszt.

  Az elemzők szerint a nagyhatalmakkal szembeni általános gyanakvás tehát táborokon átívelő jellemzője a hazai szavazóközönségnek.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: