News here
hirdetés

HÍREK

Egyperces szünetet tervez a Liverpool Cristiano Ronaldo családja és kisfia tiszteletére a keddi meccsen

A futballcsillag nem lép ma pályára a Manchester Unitedben a Liverpool ellen. Az egész futballvilág együttérzését fejezi ki a portugál sztárnak.

Link másolása

hirdetés

„A legmélyebb szomorúságunkkal kell bejelentenünk, hogy kisfiunk elhunyt. Ez a legnagyobb fájdalom, amit bármely szülő érezhet. Csak a kislányunk születése ad erőt, hogy némi reménnyel és boldogsággal éljük meg ezt a pillanatot” – írta közösségi oldalán Cristiano Ronaldo, aki nem lép pályára a ma esti Liverpool elleni mérkőzésen.

A portugál világsztárral az egész futballvilág együtt érez, ma több csapat és játékos is részvétet nyilvánított a családnak.

„A te fájdalmad a mi fájdalmunk. Szeretetet és erőt küldünk neked és a családodnak” – írta közleményben Twitter-oldalán Ronaldo futballcsapata, a Manchester United.

Csapattársa, Marcus Rashford, akinek tavaly rasszista támadásokkal kellett szembenéznie a közösségi médiában, szintén együttérzését és sajnálatát fejezte ki a családot ért veszteség miatt.

A Manchester United nagy riválisa, a Manchester City is legmélyebb részvétét fejezte ki a portugál legendának és családjának:

A Leads United Twitteren nyilvánított részvétet a futballsztárnak:

David de Gea egy szívvel fejezte ki együttérzését:

A Real Madrid, Ronaldo korábbi csapata hivatalos oldalán azt írta, mélységesen sajnálja a gyermek elvesztését, és osztozik az egész család fájdalmában.

A Juventus FC Twitteren azt írta, gondolatban Georginával és a családdal vannak, imádkoznak értük:

"Mindenki legmélyebb részvétét fejezi ki a Newcastle Unitednél. Gondolatatban Georginával és a családdal vagyunk"

- írta a csapat Twitteren.

A Tottenham csapata is részvétet nyilvánított:

"A Premier League-ben gondolatban mindenki veled és családoddal van és részvétét küldi, Cristiano" - írják a szervezet hivatalos Twitter-fiókján.

A Liverpool csapata legmélyebb részvétet küldi, a ma esti meccsen pedig egyperces szünetet tervez Cristiano Ronaldo családja és kisfia tiszteletére. A klub legendája, Sir Kenny Dalglish pedig azt írta, "őszinte részvétünket küldjük neked és családodnak az elképzelhetetlen veszteség miatt."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Kiszámolták, mekkora nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok
Orbán Viktor pénteken azt mondta, hogy 4 százalékos GDP-növekedés alapján várható a nyugdíjprémium. Egy szakértő kiszámolta, ez alapján mekkora összeg érkezhet a novemberi nyugdíjakkal.

Link másolása

hirdetés

Tízezer forint nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok a novemberi nyugdíjukkal együtt - írta pénteki cikkében Farkas András a Nyugdíjguru alapítója.

Orbán Viktor pénteki Kossuth Rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy

4 százalékos GDP-növekedés alapján várható a nyugdíjprémium.

Farkas András ez alapján a következő képlettel számolt: a novemberi ellátás egynegyedét (de legfeljebb 20 ezer forintot) kell megszorozni annyival, amennyivel a GDP tényleges növekedése meghaladja a 3,5 százalékot (de legfeljebb 4-gyel).

4 százalékos várt növekedés esetén a nyugdíjprémium maximuma 20.000 x 0,5 = 10.000 forint

- vezette le cikkében a szakértő.

Farkas András számításai szerint így a 2,5 millió jogosultnak az állami költségvetés legfeljebb 25 milliárd forintot osztana szét.

hirdetés

A szakértő csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy a kormányzat lesöpörte azon javaslatát, miszerint a nyugdíjprémiumra félretett pénzt (ami 68 milliárd forint volt) inkább a kisnyugdíjasok között kellene szétosztani.

„A 13. havi nyugdíj visszavezetésével okafogyottá vált nyugdíjprémiumra szánt összeget ne a két és félmillió lehetséges jogosult között porlasszák el (ugyan mit ér egyszeri tízezer forint a megvadult infláció közegében), hanem a mélyszegénységbe süllyedő 300 ezer nyugdíjas között osszák szét szolidaritási segélyként, hogy a téli hónapokban ezek a szerencsétlen sorsú nyugdíjasok se haljanak éhen vagy fagyjanak meg” - írta Farkas András. Szerinte a legszegényebbek részére

a 68 milliárd forintos tartalék egy részéből akár 100 ezer forintos fejenkénti szolidaritási segély lenne adható,

miközben maradna 25 milliárd forint a "rendes" nyugdíjprémiumra is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Orbán Viktor megnyugtató bejelentést tett a plusznyugdíjról
Úgy látja nyugdíjprémiumra is fogja futni idén, és a 13. havi sincs veszélyben.

Link másolása

hirdetés

A miniszterelnök szombat reggel a közösségi-média oldalán jelentkezett egy videóval, amelyben bejelentette, hogy a nyugdíjasok november 10 és 15. között kapják majd meg, az inflációs nyugdíjkiegészítésüket.

"Egész Európában nehéz idők járnak, de ilyenkor sem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabb nagy nemzeti céljainkat. Az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülése Magyarországon"
- mondta el videójában a miniszterelnök és kijelentette, sikerült az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően sikerült visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett tőlük.
"Ahogy idén, úgy jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat".

- tette hozzá a miniszterelnök.

"A brüsszeli szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. Ezért, az idei évben már másodszor, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10. és 15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok. A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, hogy lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez"
– mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
„Nagymellű nőket simogatok” – mondta az Apple egyik alelnöke egy videóban, most távozik a cégtől
A techóriás egyes dolgozói is kiakadtak Tony Blevins mondatán, amelyet egyébként egy filmből vett át.

Link másolása

hirdetés

Távozik pozíciójából az Apple egyik felsővezetője, miután azzal kérkedett egy videóban, hogy "nagymellű nőket simogat" - írta meg a Bloomberg.

Tony Blevins egy népszerű tartalomgyártó, Daniel Mac TikTok-videójában tűnt fel, amit még szeptember elején publikáltak. Ebben Mac kiszúr egy 500 ezer dolláros (215 millió forint), már nem gyártott Mercedes-Benz SLR McLaren típusú sportkocsit, amelyben az Apple egyik alelnöke ül egy hölgy társaságában. Odament hozzá és megkérdezte, hogy mivel foglalkozik. Blevins erre azt válaszolta:

„Drága autóim vannak, golfozok, és nagymellű nőket simogatok, a hétvégéket és a nagyobb ünnepeket pedig kiveszem.”

A videó elterjedt a TikTokon, már több mint 1,4 milliószor nézték meg. A Bloomberg szerint a videó az elmúlt hetekben az Apple alkalmazottai között vitatéma lett, többen ki is fejezték nemtetszésüket. Ennél is égetőbb volt azonban az, hogy a cég kulcsfontosságú beszállítóinak dolgozói körében is elkezdett terjedni a videó.

@itsdanielmac Quite the occupation this man has ✍️ #mercedesbenz #supercarstiktok #slr #car ♬ original sound - DANIEL MAC

Az elhangzottak miatt aztán az Apple belső vizsgálatot indított, melynek eredményeként Blevinst eltávolították a pozíciójából. Már 22 éve dolgozott a techóriásnál, ő volt a beszerzésekért felelős alelnök, aki a beszállítókkal és a partnerekkel kötött szerződésekért, valamint az Apple mobileszközeibe kerülő kritikus alkatrészek költségeinek csökkentésért. Az elmúlt két évtizedben nagy szerepe volt a vállalat sikerében.

Csütörtökön az Apple megerősítette, hogy Blevins távozik a cégtől. A menesztett felsővezető a Bloombergnek nyilatkozva bocsánatot kért azoktól, akiket megsértett "téves humorizálási kísérlete".

Azt is elárulta a lapnak, hogy a videó augusztus 18-án készült egy kaliforniai autókiállításon. Blevins egy 1981-es filmben elhangzottakra utalt a botrányt kiváltó mondataival, ugyanis a főszereplő Arthur Bach így jellemzi saját karrierjét: "Autókkal versenyzek, teniszezek, nőket simogatok, a hétvégéim szabadok, és saját magam főnöke vagyok".

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
1,4 millió forintnyi büntetést is kaphat, akinek büdös a kukája Ausztráliában
Az emberek szerint ennyi erővel a túlzott parfümhasználatot vagy a nyilvános helyen szellentést is lehetne büntetni.

Link másolása

hirdetés

Tetemes bírsággal sújthatja a perth-i önkormányzat azokat, akiknek túl büdös a kukája, írja a LADbible.

Karen Vernon polgármester szerint azért vezették be az akár 5000 ausztrál dollárt (1,4 millió forint) is elérő büntetést, hogy az emberek megfelelően dobják ki a szemetet.

Szeretnék elérni, hogy a frissen kihelyezett, zöld tárolókba csak olyan hulladék kerüljön, ami komposztálható. Ilyen lehet a lenyírt fű, a falevelek, a gyomok, a lehullott fakéreg vagy a faágak. Reményei szerint ide kerülhetnek idővel majd a bioélelmiszerek és a kerti biotermékek is.

A bejelentést követően a kommentek elárasztották az önkormányzat felületeit.

A többség azt próbálja megtudni, hogy mi a bűz mértékegysége, és ki dönti el, hogy mennyire büdös egy szemetes. Akad olyan is, aki megemlíti, hogy az ő körzetében kifejezetten azt kérték, hogy a konyhai maradékokat is a zöld tartályba helyezzék. De mivel csak kéthetente ürítik ezeket, így a az utolsó napokban valóban elég kellemetlen a szaguk.

Egy harmadik hozzászóló szerint ha a bűzért büntetést lehet kiszabni, akkor innentől kezdve bírságolni kellene a nyilvános helyeken, például boltokban szellentőket is. Egy másik kommentelő pedig úgy véli, hogy akár a túlzott parfümhasználatot is lehetne szankcionálni a jövőben.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: