hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Egy pár napos kisbaba is van a koronavírusban elhunyt magyarok listáján

A kislány a járvány 30 090. magyar áldozata. Hirtelen csecsemőhalált tüntettek fel nála alapbetegségként.

Link másolása

hirdetés

Egy újszülött is szerepel a Magyarországon elhunyt koronavírus-fertőzöttek listáján - szúrta ki a 444.hu a koronavirus.gov.hu táblázatában, amelyet nemrég frissítettek.

A kislány mindössze pár napos volt, amikor meghalt, ő a járvány 30 090. magyar áldozata.

Alapbetegségként korábban azt tüntették fel nála, hogy "hirtelen csecsemőhalál, oxigénhiányos állapot, újraélesztést követő szervkárosodás", most már csak a "hirtelen csecsemőhalál" szerepel ott.

Legutóbb áprilisban hunyt el két, egy év alatti koronavírusos beteg Magyarországon. Egyikük három hónapos volt, örökletes izombetegségben, úgynevezett MLASA-szindrómában, mitokondriális izombántalomban szenvedett. A másik, nyolchónapos csecsemő ugyan koronavírus-fertőzött volt, de Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy a halálát nem a vírus okozta, hanem Meningococcus okozta vérmérgezés.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Egy idős fideszes asszony megütötte Szabó Tímeát a Széll Kálmán téren

„Ide vezet az Orbán-féle gyűlölködés, az aljas hergelés” – írja a politikus a Facebook-oldalán, ahol egy képet is megosztott a támadójáról.

Link másolása

hirdetés

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke és frakcióvezetője kedd délben tett közzé egy posztot, amelyben ezt írja:

"Ez a fideszes hölgy az imént megütött a Széll Kálmán téren, miután megkérdezte, hogy én hol voltam a zsidók deportálásánál."

Hozzátette: úgy látja, ide vezet az Orbán Viktor-féle gyűlöletkeltés.

"Ez a nő most még csak megütött, holnap lehet, hogy durvábbat is tenne velünk. Vessünk ennek véget, és hozzunk végre békét az országba!"

A bejegyzés zárásaként pedig mindenkit arra biztat, hogy szavazzanak az élőválasztáson, amíg lehet. Pontosabban: arra biztat, hogy mindenki szavazzon Karácsony Gergelyre, "arra a jelöltre, akinek a célja nem a bosszú, hanem az, hogy újraegyesítse Magyarországot".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Köztévés elemző: „Merkel nagyobbat ütött Németországon, mint Hitler”

A radikális véleményeiről ismert Földi László erre a 2015-ös menekültválság kapcsán asszociált az M5 kulturális csatornán.

Link másolása

hirdetés

Az állami média csatornáin is foglalkoztak a hétvégi németországi választással, ami után hamarosan leköszön az országot 16 éven át vezető jobboldali, kereszténydemokrata Angela Merkel kancellár.

A közmédia egyik gyakori elemzője, az általában biztonságpolitikai szakértőként szereplő Földi László – szokásához híven – erős mondatokkal foglalta össze a német kormány fejének több mint másfél évtizedes működését – szúrta ki a 444.hu.

Egy ponton Földi eljutott ahhoz a gondolathoz, hogy Merkel sikertelensége abban rejlett, hogy Németországnak csak meg kellett volna tartani az Európa motorja státuszt, de ez nem sikerült neki, és leépítette azt. Ekkor előkerült 2015 és a menekültválság kérdése is, amivel kapcsolatban az elemző így fogalmazott:

De igazából akkor üt legnagyobbat Németországon, picit azt is szokták mondani, hogy Hitlernél is nagyobbat, amikor '15-ben megnyitja a határait.

Az idézett Kommentár Klub című műsor a közmédia művészettel és kultúrával foglalkozó ismeretterjesztő csatornáján, az m5-ön fut.

Földi László nem először kerül a hírekbe meghökkentő állítással. Legutóbb mi is írtunk róla, hogy szerinte a Szájer József elleni brüsszeli rendőri akció titkosszolgálati jellegű volt. Korábban arról beszélt, hogy mivel „tudatos támadás folyik a normalitás ellen”, el kellene gondolkozni az internet központi lekapcsolásán. De nem kevésbé volt szélsőséges vélemény az sem, amikor a Szijjártó Péter titkos luxusjachtozását leleplező újságírók elsüllyesztéséről vagy a menekülteket segítő civilek likvidálásáról beszélt.

hirdetés

Az ominózus Merkel kontra Hitler eszmefuttatást EZEN A LINKEN lehet megnézni, 36 perc 45 másodperctől.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Videók: Leomlott a nyíregyházi stadion főlelátója, a környékbeliek nagyon megijedtek

A katasztrófavédelem szerint normál bontás volt, de egy önkormányzati képviselő azt mondta, a tervek szerint a ledőlt lelátórész az új stadionban is megmaradt volna.

Link másolása

hirdetés

Szombat este 7 órakor leomlott a nyíregyházi stadion főlelátója. A közelben lakók szerint őket nem értesítették a bontásról. A zaj és dübörgés olyan nagy volt, hogy még a távolabb lakók is megijedtek - mondták el az ATV Híradónak.

A katasztrófavédelem azt közölte, hogy normál bontás volt, de egy önkormányzati képviselő azt mondta, hogy a tervek szerint a ledőlt lelátórész az új stadionban is megmaradt volna

- írja az ATV.hu.

Az új stadion beruházója a helyiek szerint a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

VIDEÓ: Így dőlt le a nyíregyházi stadion lelátója

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Kitiltották Ukrajnából Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselőt

Az indoklás szerint a politikus beavatkozott az ország belügyeibe.

Link másolása

hirdetés

Tavaly december eleje óta nem léphet be Ukrajna területére Tilki Attila - írja a szabadeuropa.hu. A Fidesz szabolcsi országgyűlési képviselőjét az SZBU szeparatizmussal és azzal vádolta meg, hogy beavatkozott az ukrán belügyekbe.

A politikus legkorábban 2023 decemberében léphet de Ukrajnába. A képviselő eddig nem beszélt a kitiltásáról.

A hírt az SZBU megerősítette a portálnak:

"Tájékoztatjuk, hogy Tilki Attila, magyar tisztviselő az ukrán belügyekbe való beavatkozás és az ukrán állambiztonság aláásására irányuló tevékenysége miatt 2020.12.10 kezdődően három évig nem léphet be Ukrajna területére.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jogi tájékoztatás, jogi tanácsadás és jogi kérdésekben történő felvilágosítás nyújtását Ukrajna ”Az ingyenes jogi segítségnyújtásról„ szóló törvényének 9. cikkében meghatározott szervezetek végzik. Ukrajna Biztonsági Szolgálata nem szerepel az ilyen szervezetek között”" - írták.

Azt nem árulták el, hogy milyen beavatkozás történt, és arra sem válaszoltak, hogy hány magyar politikust tiltottak ki az elmúlt öt évben.

hirdetés

A lap megjegyzi, hogy így azt sem tudni, hogyan fogja tudni a politikus ellátni a Nemzeti Összetartozás parlamenti bizottságának tagjaként rá háruló feladatokat. Neki kellene többek között tartani a kapcsolatot a Kárpát-medencében és a diaszpórában működő magyar politikai, egyházi és civil szervezetekkel, így az Ukrajnában lévőkkel is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: