FELFEDEZŐ

Egy Google alkalmazottat kizártak a rendszerből, így tudta meg, hogy kirúgták, az utolsó napjáról videót készített

Az első gyanús jel az volt, amikor a főnöke felajánlotta neki, hogy felhívhatja. Aztán a laptopjához ülve szembesült azzal, hogy már nincs is munkája.

Link másolása

Hidegzuhanyként ért egy Google-dolgozót a kirúgása: úgy tudta meg a rossz hírt, hogy reggel már nem tudott belépni a rendszerbe - számolt be róla a LADBible.

A Google anyavállalata, az Alphabet január 20-án jelentette be, hogy hat százalékkal csökkenti munkavállalói számát - ez körülbelül 12 ezer embert jelent.

Azonban ahelyett, hogy egyértelműen közölték volna az érintettekkel, hogy menniük kell, sokakat egyszerűen kizártak az informatikai rendszerből.

Így járt egy fiatal nő, Nicole is, aki a TikTokon mutatta meg, hogy értesült az elbocsátásáról. A lány számos videót készített már arról, hogy néznek ki a napjai a Google dolgozójaként. Most is egy ugyanolyan napi vlogot készített, mint máskor, ez viszont más lett, mint a többi.

Az első furcsaság az volt, amikor reggel kapott egy Messenger-üzenetet, amiben a főnöke azt írta, nyugodtan hívja fel őt, ha akarja. Nicole-nak ekkor még fogalma sem volt arról, miért kellene beszélnie a főnökével. Utána viszont olvasta a hírt, miszerint 12 ezer dolgozót elbocsátanak a Google-től.

Sietve odaült a számítógépéhez, ahol aztán azzal szembesült, hogy nem tud belépni az e-mail-fiókjába, és a naptárát sem tudja megnézni.

„Felhívtam a főnökömet, és gyakorlatilag csak sírtunk a telefonba, mert ő is csak aznap értesült arról, hogy elbocsátottak engem” - mesélte a lány.

A délelőtt folyamán aztán egyre többen jelezték neki, hogy őket is kirúgták, ráadásul ugyanúgy tudták ezt meg, mint Nicole. A fiatal nő szerint az egész egy orosz rulettnek érződött, mivel úgy tűnt, hogy teljesen véletlenszerűen választották ki azokat, akiknek menniük kellett. Amikor ránézett a Linkedin nevű üzleti közösségi oldalra, egyértelművé vált számára, hogy

számos korábbi Google-dolgozót ért ugyanúgy hidegzuhanyként a menesztésük.

Nicole-t annyira megviselte ez, hogy a nap nagy részében csak sírdogált. Aztán kitalálta, hogy mivel dobja fel a kedvét: elment a Disneylandbe.

A TikTok-videóját már több mint 4,5 milliószor nézték meg. Sokan együttéreztek vele a kommentekben, de arra biztatták, hogy sokkal jobb munkát is talál majd ennél, ezért ne keseredjen el. Számos hozzászóló viszont nem kímélte a Google-t, szerintük nagyon kegyetlenül intézik az elbocsátásokat.

@nicolesdailyvlog The Google layoffs were not how I expected to start off 2023, but I know it’s only up from here ? #techlayoffs #googlelayoffs #techgirl #corporatelife #techvlog #dayinmylife #techlayoffs2023 ♬ Flowers - Miley Cyrus


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Videó: óriási erővel szavalta el Ady versét Magyar Péter debreceni tüntetésén a Mi kis falunk sztárja
Rusznák András szuggesztív szavalata nagy hatással volt a tömegre, versmondás közben többször is hatalmas tapsot kapott.

Link másolása

Magyar Péter debreceni tüntetésén a felszólalások között Rost Andrea is énekelt, majd Rusznák András szavalt egy verset a színpadon. Ady Endre: Fölszállott a páva című versét adta elő.

Mikor azt szavalta, hogy "másképpen lesz holnap", majd "várjuk már az új magyar csodákat", hatalmas tapsot kapott.

Íme a teljes előadás:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Orbán Viktor három generációnyi cukisággal jelentkezett be anyák napján
Édesanyja és legkisebb unokája is szerepel a megosztott fotón.

Link másolása

Édesanyjáról és legkisebb unokájáról, Zsigmondról tett közzé bejegyzést anyák napján Orbán Viktor miniszterelnök.

„Isten éltessen minden édesanyát!”

– tette hozzá.

A kormány legkisebb unokája egyébként az ő nevét is viseli, Zsigmond Viktornak anyakönyvezték.

Zsigmond Viktor Orbán hatodik unokája, második legidősebb lányának, Sárának a gyereke, és tavaly novemberben született.

Korábban Karácsony Gergely is köszöntötte már az anyákat: ő egy gyerekkori fotóval jelentkezett be.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Felfalta a kacsákat az állatkerti medve, miközben a gyerekek végignézték a támadást
A Seattle-i Woodland Park Állatkertjének medvéje, Juniper elfogyasztott néhány kacsát a gyerekek szeme láttára.

Link másolása

A Seattle-i Woodland Park Állatkertjének medvéje egy állatkerti kirándulás során meglepte a gyerekeket – számolt be róla az UNILAD. Ugyanis az állat észrevette, hogy egy kacsacsalád úszkál a territoriumában, amire a medve vízbe ugrott, és a bámészkodó gyerekek szeme láttára széttépte a zsákmányát.

Az április 23-án megtörtént esetről videó is készült, amit egy anyuka vett fel, aki éppen lányával és annak barátaival ünnepelte a gyerek születésnapját. A medve, Juniper kiszúrta, hogy egy kacsa és több fiókája úszik a vízen, amire beleugrott a vízbe, és nekiesett a madaraknak, amiket a szülinapozó társaság előtt felfalt.

Az édesanya megosztotta az esetről készült videót a TikTokon, s megköszönte a medvének, hogy tönkretette a lánya születésnapját. Ugyanakkor az anyuka hozzátette, hogy a természet tette a dolgát, az eset szerencsére nem traumatizálta a gyerekeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Vitézy Dávid szomorú és megható poszttal jelentkezett anyák napján
Szép szavakkal emlékezett 2021-ben elhunyt édesanyjára.

Link másolása

„Anyák napja lehet egy alkalom a közös ünneplésre, de jelenthet egész mást, amikor már csak régi közös fotók nézegetésére ad apropót – nálam már így telik az elmúlt három évben” – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid, független főpolgármesterjelölt.

Vitézy édesanyja Hankiss Ágnes szociológus, politikus, az NMHH Médiatanácsának tagjavolt, aki 71 évesen, 2 és fél éve halt meg, és két cikluson keresztül EP-képviselő is volt a Fidesz színeiben.

A politikus emlékezését így folytatja:

„Boldog anyák napját kívánok az anyáknak és a gyerekeknek egyaránt, akár közös nevetéssel, akár emlékezéssel telik.”


Link másolása
KÖVESS MINKET: