HÍREK
A Rovatból

Dúró Dóra most nem ledarált, hanem széttépett egy mesekönyvet

A politikus szerint Bán Zsófia: „Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más” című kötetében az is kifogásolható, hogy a főszereplője egy lánybagoly, akinek fiú neve van.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Dúró Dóra országgyűlési képviselő megsemmisített egy magyar mesekönyvet a Mi Hazánk Mozgalom szeptember végén tartott sajtótájékoztatóján, mert az szerinte "homoszexuális propagandakiadvány". A Meseország mindenkié mesekönyvet ezek után szinte azonnal elkapkodták, és pillanatok alatt a könyv-sikerlista élére került. Többen is megszólaltak a könyv kapcsán, többek között Orbán Viktor is, aki annyit mondott, hogy hagyják békén a gyerekeinket.

A politikus pénteken a közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy újabb mesekönyvet semmisített meg. Mint írja:

"Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben: a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a mesekönyvet, amelyben az egyik szereplőnek anya és apa helyett két anyja van, míg a barna bőre miatt csúfolt gyerek azt mondja: "beverem a pofájukat". Olyan szerzőt támogatott a Fidesz-kormány 2019-ben az adófizetők pénzéből, aki a 2013-as ún. Pride-on megnyitó beszédet is mondott.

Törvényjavaslatot nyújtok be, hogy ezek a könyvek eltűnjenek a boltok polcairól, és kérdőre vonom a minisztert, hogy ezt mégis miért támogatják. Addig is széttéptem a sajtótájékoztatómon".

Dúró Dóra

Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben:... a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a mesekönyvet, amelyben az egyik szereplőnek anya és apa helyett két anyja van, míg a barna bőre miatt csúfolt gyerek azt mondja: "beverem a pofájukat". Olyan szerzőt támogatott a Fidesz-kormány 2019-ben az adófizetők pénzéből, aki a 2013-as ún.

A MI Hazánk Mozgalom elnökhelyettese most Bán Zsófia: Vagánybagoly és a harmadik Á - avagy mindenki lehet más című kötetét semmisítette meg.

Elmondása szerint egy édesanya hívta fel a könyvre a figyelmét. Dúró szerint az is kifogásolható a kötetben, hogy a főszereplője egy lánybagoly, akinek fiú neve van.

A Telex.hu kérdésére a politikus elmondta, hogy több tippet is kapott már, így valószínű, lesz folytatása az akciónak.

Bán Zsófia: Vagánybagoly és a harmadik Á - avagy mindenki lehet más 2019-ben jelent meg a Pozsonyi Pagony Kft. kiadásában. A Pagony.hu leírása szerint:

"Ismerjétek meg a harmadik Á-t! Ide jár Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth Kohinoor és Lakatos Sanyika is. Ahányan vannak, annyi-félék! Van egy szuper tanító nénijük, Mimi néni, aki mindig mindent megold. De van, amikor Mimi néni sem elég: ilyenkor lép a színre Vagánybagoly, aki ott él az -iskola melletti erdőben, mindent tud, mindent lát, mindent ért, és segít a gyerekeknek. Vagyis Vagánybagoly egy igazi szuperhős! Bán Zsófia (Esti iskola, Turul és dínó, Lehet lélegezni) – meséje igazi érzékenyítő mesekönyv, hiszen minden fejezete, minden története arra emlékeztet, amit az alcím ki is mond: mindenki lehet más. Még ha néha ezt nem is mindig olyan könnyű elfogadni és feldolgozni."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Így jampecosabb” – Orbán Viktor fiatalokkal fotózkodott, amiről a TikTokon posztolt is egy videót
Menő szemüveg, fotózkodás, vagány autó, bicepszfeszítés: ilyennek láthatjuk a Szakma Sztár Fesztivált a kormányfő videómegosztóján keresztül.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. április 25.


Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-videójában mutatta be, milyen élmény volt a kormányfő számára a Szakma Sztár Fesztiválon találkozni a fiatalokkal.

A videó elején a kormányfő két fiatalemberrel fotózkodik, amikor egyiküknek azt mondja: „Menő a szemüvege”, mire a fiatal fiú átnyújtja a miniszterelnöknek, hogy próbálja fel, s így lőnek egy közös képet. A kép készítése közben türelmet kér a miniszterelnök, és előrébb tolja a szemüveget, majd hozzáteszi: „így jampecosabb”.

De Orbán a videóban fotózkodik kisiskolás lányokkal is, sőt a fesztiválon kiállított luxusautóban ülő három lányt is megszólítja:

„Mit szólnak hozzá, hogy ez Magyarországon készült?” Mire egyikőjük azt mondja: „Hát elég jó!”, míg a másiktól annyit hallhatunk: „Ott lakom!”, majd valaki hozzáteszi, hogy „Én hazaviszem!”

A sok fotó között viszont akad olyan is, ahol munkásruhában lévő fiatalokkal bicepszet feszít a miniszterelnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Választási plakátokat távolíthat el a Budapest Közút – ez az oka
A cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a választások után a szervezeteknek kell a kihelyezett plakátokat begyűjteni.

Link másolása

A Budapest Közút Zrt. hivatalból eltávolítja a biztonságos közlekedést veszélyeztető választási plakátokat, illetve a plakátok kihelyezésére létesített felületeket az üzemeltetésébe tartozó helyszínekről a Fővárosban - írja a 24.hu a cég közleménye alapján.

Elsősorban azok a plakátok érintettek, amelyek a gyalogátkelőknél zavarják a gyalogosokat, vagy a közúti jelzőtáblák és a jelzőlámpák láthatóságát akadályozzák.

A társaságként "elkötelezettek a demokrácia lényegéhez tartozó választási kampánytevékenység minél szabadabb folytatása iránt, éppen ezért tudomásul veszik azt is, hogy kampányidőszakban a nyilvántartásba vett jelölő szervezetek és jelöltek a közterületen előzetes engedélyeztetés nélkül jelölteket, vagy pártokat népszerűsítő választási plakátokat helyeznek el" - közölték.

Ugyanakkor azt figyelembe kell venni a plakátok elhelyezésekor, hogy azok

ne zavarják a jelzőtáblák, jelzőlámpák és a közlekedés résztvevőinek észlelhetőségét, és ne okozhassak balesetveszélyes helyzeteket. Ezért a közutak mellett a jelzőtáblák és jelzőlámpák kihelyezési sávjába (a szegélytől 2 méteres távolságon belül és a járdaszinttől 4 méteres magasság alatt) nem rakhatnak ki ilyen táblákat.

A Közút azt írta, hogy azokat a plakátokat, amelyek nem felelnek meg az elvárásoknak, a balesetek megelőzése érdekében a Budapest Közút Zrt. további értesítés nélkül eltávolíthatja, és azt a hulladékgazdálkodás rendje szerint kezeli tovább.

Arra is felhívták a szervezetek figyelmét, hogy a választások után 30 napon belül el kell távolítaniuk a kihelyezett plakátokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: