HÍREK
A Rovatból

Drágulnak a számlavezetési díjak is – ezeknél a bankoknál már biztosan többet kell majd fizetni

Az infláció és az áremelés utolérte a banki szektort is, ne lepődjünk meg, ha a banki szolgáltatásokért is többet kell fizetnünk a korábbiaknál 2024-ben.

Link másolása

A bankok sem maradnak ki az áremelésből: számos hazai pénzintézet már korábban bejelentette, hogy alkalmazza a számlacsomagok terén érvényesíthető éves inflációkövető díjemelést. A Bankmonitor számításai szerint egy átlagos díjazású bankszámla éves költsége ezáltal 42 ezer forintról 49 ezer forintra emelkedhet.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai

tavaly átlagosan 17,6 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál. A magyar bankok jó része ez alapján 2024-be is inflációkövető díjemelést alkalmaz a lakossági számlacsomagoknál.

A Bankmonitor gyűjtése alapján az alábbi hitelintézetek már biztosan megemelik a számlaköltségeiket a 2023-as átlagos inflációval megegyező – 17,6 százalékos – mértékben.

K&H Bank (2024.04.01-től), UniCredit Bank (2024.04.01-től), CIB Bank (2024.04.01-től), Magnet Bank (2024.04.01-től), Erste Bank (2024.05.01-től). A Gránit Bank, az MBH Bank, az OTP Bank és a Raiffeisen Bank döntéséről egyelőre nincs pontos információ.

A díjemelés elleni kifejezett tiltakozás hiányában a számlavezető bank elfogadottnak tekinti a kondíciók módosítását, és ennek megfelelően vonja le ügyfeleitől a számlaköltségeket.

Aki nem szeretné elfogadni a díjak emelését, felmondhatja a meglévő szerződését. A választási lehetőség adott: új bankszámlát kell nyitnia vagy megpróbálja csak készpénzben bonyolítani a pénzügyeit.

Aki bankot váltana, azon segíthet az egyszerűsített bankváltás folyamata. A választott új bank nem csak megnyitja az ügyfél számláját, hanem a régi banknál vezetett számla bezárásáról is gondoskodik, erről értesít minden érintettet, ráadásul minden kért megbízást átvezet a régiről az új számlára.

Egy 2019-től hatályos kormányrendelet értelmében minden banknak kötelező évente egy személyre szóló, tételes díjkimutatást küldenie a lakossági ügyfelek részére január 31-ig és és a megelőző naptári évben felszámított összes költséget tartalmazza. Ha jobban utánajárunk a dolognak, kiderül: több ingyenesen használható csomag is elérhető és ha ügyesek vagyunk, ezek a díjak akár teljes mértékben kikerülhetők.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fideszes államtitkár és miniszter rokona a szentesi gyilkosság gyanúsítottja
Farkas Sándort testvére révén fűzik rokoni szálak a gyilkosság gyanúsítottjához. A fideszes képviselő nyilatkozott is a történtekről.

Link másolása

Farkas Sándor fideszes képviselő, agrárminisztériumi parlamenti államtitkár és Nagy István agrárminiszter helyettesének rokonát keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság miatt – derül ki a csongrádi cs3.hu cikkéből. A lap megkereste Farkast, aki – mint idézik – azt nyilatkozta:

„Mivel a tragédia a József Attila utcához közel történt, még aznap este átadtuk a rendőrségnek a Fidesz iroda biztonsági kameráinak a felvételeit, amelyeken látszódik az utca egy része, remélem tudtuk segíteni a nyomozást. Habár testvérem révén rokoni szál fűz a feltételezett elkövetőhöz, nem tudok többet, mint a közvélemény. Bízom a rendőrség munkájában, hogy mielőbb megtalálják az elkövetőt és tettének megfelelő ítéletben részesítik! Osztozom az áldozat családjának a gyászában!”

Csütörtökön délután érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére arról, hogy egy holttestet találtak az egyik szentesi utcán. Az áldozat egy 52 éves nő, akit otthona előtt gyilkoltak meg. A megalapozott gyanú szerint egy 21 éves férfi követte el a gyilkosságot, akit jelenleg is keresnek:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Cseh Katalin Facebook-posztja alatt őrjöngött, ezért felfüggesztették a nyíregyházi kórház szülész főorvosát
A Momentum EP-képviselője a közösségi oldalán, hogy a pártjuk az UEFA-hoz fordul, hogy megakadályozza a Gazprom Fradi-szponzorációját. Erre reagált a szülész-nőgyógyász elképesztő hozzászólásokkal.

Link másolása

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház egyik szülész-nőgyógyászának, dr. Kornafeld Jánosnak nagyon nem tetszett Cseh Katalin momentumos EP-képviselő pénteki, Gazpromról szóló Facebook-posztja, ezért teljesen kikelt magából a bejegyzés alatti kommentek között - vette észre a Telex.

Cseh arról írt még a múlt héten, hogy a Momentum az UEFA-hoz fordul, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját.

"Levélben szólítjuk fel az UEFA elnökét, hogy tegyen lépéseket Putyin újabb befolyásolási kísérletének megakadályozására! Eddig tartott: európai nyomásra az orosz kémbankból sikerült kilépnünk, Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza Putyinékat."

- írta a Momentum EP-képviselője a közösségi oldalán, ahol több brutális kommentet is hagyott a nyíregyházi főorvos.

„Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki,s s úgy húzzon a s saját nyakadbaromarc'...ha már nem szopta le inkább édespapát...anno!”

- írta kommentben a szülész-nőgyógyász, majd egy másik hozzászólásban azt írta, hogy

„Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat,a botmixert is esetedben...akár 9 hónapos magzati korodban is…”

A kommenteken teljesen felháborodtak a kórház vezetői is.

„Etikai és morális kérdéseket is felvetnek az inkriminált kommentek, így intézményünk vezetése Etikai Bizottsághoz fordul, hogy tisztázza, milyen események állhatnak a bejegyzés mögött, beleértve azt az esetet is, hogy valaki visszaélhetett-e az említett orvos profiljával.A vizsgálat lezárultáig az érintett orvost felfüggesztettük”.

- írták válaszukban a Telexnek.

Cseh Katalin pedig azt mondta a lapnak, hogy szerinte az orvosi szakmának elvileg az emberség és a jó szándék lenne az alappillére. „Ebben a kommentben nem túl sok ilyet tudtam felfedezni, de hát ez van. Ez az ő lelkiismeretének a kérdése”

– válaszolta a lapnak Cseh Katalin.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Dobrev Klára: ököllel vertek egy DK-s jelöltet, mentőt kellett hívni
Aláírásgyűjtés közben támadtak a párt képviselőjelöltjére Jászapátiban. Dobrev Klára online sajtótájékoztatón mondta el a részleteket.
FM. Kép: Facebook - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Megtámadták a Demokratikus Kolaíció (DK) képviselőjelöltjét Jászapátiban – írja közleményében a párt. Mint részletezik, április 28-án vasárnap egy férfi a nyílt utcán esett az éppen ajánlásokat gyűjtő Ungvári Istvánra.

„Az Orbán-rendszer már nemcsak esetenként, hanem a választási kampány szerves részeként, az ország egész területén hajlandó politikai erőszakot alkalmazni”

– áll a közleményben. A párt szerint Ungvárit már napok óta fenyegetették, ami végül odáig fajult, hogy támadója ököllel olyan erővel mért ütést a képviselőjelölt fejére, hogy mentőknek kellett őt kórházba szállítani.

Dobrev Klára a közlemény kiadása után online sajtótájékoztatójában arról beszélt: minden egyes hasonló eset csak erősíti a pártot abban a meggyőződésben, hogy a mostani rendszernek buknia kell.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megint változik az üzemanyagok ára – mutatjuk, mennyit kell fizetni szerdától
Néhány forinttal kevesebbet kell fizetni majd a benzinért és a gázolajért. Ez még nem az a csökkentés, amit a kormány akar kieszközölni a kutaknál.

Link másolása

Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, írja a holtankoljak.hu.

Bruttó 3-3 forinttal kerül majd kevesebbe mindkét üzemanyag beszerzési ára, így a hét közepén az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk a kutakon:

A kormány a hetekben nagy nyomást helyet a kutakra, hogy csökkentsék áraikat. Legutóbb a kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról, hogy ha a kereskedők önként nem csökkentik az üzemanyagok szintjét, akkor „a kormány lépni fog”. Ez egyes hírek szerint az ársapkák visszatérését is jelenthetik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: