HÍREK
A Rovatból

Donáth Anna a Deák téri pénzszórásról: Hol volt a rendőrség, amikor elszabadult, felelőtlen, gátlástalan TikTok-influenszereket kellett volna megfékezni?

A Momentum elnökének nagyon nem tetszik, hogy fiatalok, akár a testi épségüket is kockáztatva ezresekért álltak sorban Budapest belvárosában.

Link másolása

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, a marketing egy különös módját választotta egy telefontokokat forgalmazó cég: kétmillió forintot szórt szét ezresekben a Mobilfox Dalszínház utcai székházának tetejéről. Szépréthy Roland korábban azt állította, hogy a cég kirúgta, pedig neki köszönhették a közösségi médiás sikereiket. A jelenet végül káoszba és tömegnyomorba fulladt.

A tömegjelenetben végül senki nem sérült meg, de egy lány rosszul lett, őt a helyszínen tartózkodó mentőknek kellett ellátniuk.

Vasárnap délután megszólalt a pénzosztásról Donáth Anna is. A Momentum elnöke azt írta: „A képeket, a tumultust, az egymást lökdöső tinédzsereket elnézve csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Nem tudom, hogy hol volt a rendőrség, de az jellemző, hogy amikor jogellenesen felállított kordont kell védeni békésen tiltakozó diákokkal szemben, akkor a karhatalom nagy létszámban jelenik meg és durva erőszakkal reagál. Amikor gyerekek testi épségét kellene megvédeni, elszabadult, felelőtlen, gátlástalan TikTok-influenszereket megfékezni, akkor sehol sincsenek.”

A politikus szerint: „Távolabbról nézve meg mindent elmond a kormány gazdaságpolitikájáról, hogy fél kiló eper áráért ma sok ezer fiatal megy utcára.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter feljelenti egy rokonát – unokatestvére volt férje szerinte valótlanságot terjeszt róla
A TISZA Párt politikusa azt is tudni véli, hogy mindez megint az ellene folyó propaganda műve. A rokon a politikus apjáról és nagybátyjáról is súlyos állításokat tett.

Link másolása

Interjút adott a Mandinernek Molnár Miklós, Magyar Péter unokatestvérének volt férje. Molnár egy videóban azt állítja: 10 éve pálinkafőzdét alapított Magyar Józseffel (Magyar Péter édesapjának testvérével), cég jogi tanácsadója pedig a NER-ből februárban kiugrott politikus apja, Magyar István volt.

Molnár Miklós súlyos vádakkal illette a családot. Úgy fogalmazott: „a Magyar család lopott, csalt, sikkasztott és közokiratot is hamisított a családi vállalkozással összefüggésben”. Az ügyben jelenleg nyomozás zajlik. Szerinte:

„A Magyar család egy dologban egységes: agresszívek és hataloméhesek”.

A férfi most az állítja: őt rendszeresen fenyegették, és azzal is vádolja Magyar Pétert, hogy ő mindvégig tudott a vállalkozásban zajló dolgokról, és többször is segített a rokonainak.

Magyar Péter Facebook-posztban reagált a vádakra. Azt írta: „A propaganda szintet lépett. Most épp az unokatestvérem legalább 5 éve nem látott volt férje hazugságait kezdték el terjeszteni.”

„Az illető, Molnár Miklós jó pár éve elhagyta az unokatestvéremet és az akkor még pár éves közös gyereküket. A nagybátyámmal közös cégét pedig ellehetetlenítette. Molnár Miklós ma – nyilván jó pénzért – valótlanságok sorozatát állította a propagandamédiának, és abba engem is belekevert úgy, hogy – amint említettem – legalább 5 éve nem láttuk egymást.”

„A gyalázatos rágalmak miatt természetesen őt és a hazugságokat terjesztő minden sajtóterméket feljelentem”

– közölte a politikus. Molnár Miklósról pedig megjegyezte: „egyébként csak kétes üzleti ügyei voltak, lehet, hogy ezekkel zsarolják éppen. Családon belüli erőszakról meg éppen az unokatestvérem tudna mesélni…”

Magyar Péter nagybátyja, Magyar József kedd este a Facebookon az alábbi közleményt tette:

„Egyes hírportálon megjelent ma egy propaganda cikk+video, amely Magyar Pétert, apját és engem támad. A fő előadó Molnár Miklós monológja hemzseg a hazugságoktól, becsületsértő és nagy nyilvánosság előtt rágalmazó. A "hiteles" újságírás mindezt a hazugságözönt kész tényként közvetíti a választási kampányban. Egyébként az arcképem fotózásához és közzétételéhez, valamint az ingatlan fotózásához és közzétételéhez nem kértek és nem is kaptak hozzájárulást. Ezért is felelni kell majd. Visszautasítjuk a rágalmakat, minden jogi eszközt igénybe veszünk : sajtóeljárást indítunk, személyiségjogi védelmi-, polgári peres eljárást kezdeményezünk-, és büntető feljelentést teszünk.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Meghalt Lindner András
A HVG legendás portré rovatának egykori vezetője 78 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Lindner András, a HVG egykori újságírója, a lap portré rovatának szerkesztője – írja a hvg.hu.

„Élete, neve szétszálazhatatlanul fonódik össze a HVG-vel, a lap évtizedeken át legnépszerűbb rovatával, a Portréval. Társszerzőjével, Horváth Zoltánnal ezernél több „arctéri jelentést” készítettek, amíg 2008 nyarán át nem adták utódaiknak a stafétabotot”

– írja róla a lap.

Hozzáteszik: „Munkabírásánál talán csak szakmai alázata volt nagyobb: hétről hétre ő kelt birokra a nyilatkozóval, s ráhárult a csipkelődő riposztokban sem szűkölködő, egyoldalasra tömörített kérdezz-felelek-szöveg elfogadtatása.”

Kollégái egy történet felidézésével is megemlékeznek a legendás rovat szerkesztőjéről.

„Mindössze egyetlen alkalommal fordult elő, hogy ez nem sikerült: sajtótörténeti és HVG-s kuriózum, hogy az 1990. június 9-i számunkból kényszerűen kimaradt a Szabad György-portré. Attól kezdve András nem nyugodott, amíg nem volt a fiókjában legalább egy tartalék”.

„Az 1993-ban indult rovatban, a Szellemben – ha írásai mögé rejtőzve is – immár jobban feltárhatta magát, de legalábbis a hobbijait, s ha úgy tetszik, a félelmeit is. Ez utóbbiak gyakorta ihlették orvosi témájú írásait. Az egykori kórusénekes és vájt fülű komolyzene-rajongó cikkek garmadájában kamatoztatta ez irányú tudását. A sakk szeretetét pedig családi örökségként kapta nemzetközi mesterként jegyzett apjától, s remek stratégaként „csempészte be” a rovat népszerű cikkei közé” – írja a hvg.hu.

Lindner András 78 éves volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter hajnalig tartó bulizásra hívja a fiatalokat a Békemenet előestéjén – ő is a Margitszigetre
A Fidesz legnagyobb rendezvénye előtt egy nappal a fiatal TISZA-szimpatizánsok vehetik be a szigetet. Nem az lesz az egyetlen rendezvényük az elkövetkező időszakban.

Link másolása

Talpra, fiatalok! címmel rendezvényt szervez Magyar Péter a budapesti Margitszigetre péntek estére – derült ki az esemény meghívójából. A TISZA Párt politikusa valószínűleg nem véletlenül választotta a helyszínt: másnap, június elsején, szombaton a Fidesz is a budapestiek kedvelt helyére szervezi az aktuális békemenetét, amin maga Orbán Viktor is beszédet mond majd.

„Ha már eleged van az írásbeli és szóbeli érettségik közötti stresszből, vagy csak kiszabadulnál a vizsgaidőszak fojtogató légköréből, gyere el május utolsó napján, pénteken a Margitszigeten lévő Wonder Island-be!” – olvasható az esemény bejegyzésében, ami egyben belövi azt a célcsoportot is, akiknek a buli szól.

„Egy olyan napot szervezünk, ahol lazíthatsz és feltöltődhetsz, hogy újult erővel vághass neki a a nyár előtt meg rád váró feladatoknak. Erre számíthatsz ha velünk tartasz: Mozogj, játssz és versenyezz, hogy kiengedhesd a fáradt gőzt! Élvezd a zenét, előadásokat, vegyél részt a tematikus kvízeken. Ismerj meg új embereket, barátkozz, és töltsd velünk ezt a különleges napot!” – áll a leírásban.

A zárt helyszín miatt a résztvevőknek regisztrálniuk kell, csak az első 1000 ember jut be a bulira.

Magyar Péter számos rendezvényt szervez a választások előtti kampány hajrájában: május 30-ra a Várkert Bazár elé várja híveit, ahol ő maga a köztévé kritizált vitáján vesz majd részt. Egy héttel a békemenet után, a szavazás előtti szombaton pedig nagygyűlésre hívta a szimpatizánsokat a budapesti Hősök terére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Mészáros Lőrinc: A Jóisten sokat adott nekem, ebből megpróbálok jelentős mértékben visszaadni a rászorulóknak
A leggazdagabbnak számító magyar üzletember ezúttal egy speciális betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ – Kapcsolat Központnak.

Link másolása

Mészáros Lőrinc egy speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ – Kapcsolat Központnak – írja a Blikk.

Az ünnepélyes megnyitón elmondta, szívesen segít a környékbeli rászorulóknak, mert tudja milyen nélkülözni.

„A Jóisten sokat adott nekem, ebből megpróbálok jelentős mértékben visszaadni a rászorulóknak”

– idézi az üzletember szavait az MTI. Hozzátette: ezért is hozott létre cégcsoportja több alapítványt, amelyek éves szinten több mint egymilliárd forintot adományoznak országszerte.

Az üzletember megemlítette, hogy felcsúti és lokálpatrióta, ugyanakkor bicskeinek is érzi magát, hiszen lakott életvitelszerűen a városban. Éppen ezért kiemelt figyelemmel követi a város gyarapodását. Bicske esetében korábban egy új tűzoltóautó megvásárlását támogatta, most pedig a kisbusszal a mozgásukban korlátozott emberek mindennapjain igyekszik könnyíteni.

Bálint Istvánné polgármester szerint önkormányzati intézményük egy több mint tízéves járművel végezte eddig a feladatát, és félő volt, hogy az autó tönkremegy. Emiatt kétszer pályáztak új autóra, de eddig nem jártak sikerrel, ezért kért segítséget Mészáros Lőrinctől, aki azonnal segítségéről biztosította a helyi politikust.

Szabó Ágnes, az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központ intézményvezetője közölte: napi munkájuk során többek között fogyatékossággal élők szállítását végzik egészségügyi intézményekbe, gyógyszertárba vagy boltba.

Megjegyezte: olyanoknak segítenek mindennap, akik helyzetükből adódóan elszigetelten élnek, kiszolgáltatottak. E nehézségeket igyekeznek enyhíteni az új járművel is, amely minden extrával felszerelt, biztonságos szolgáltatást garantál számukra a jövőben.

Az MTI tudósítása szerint a kilencszemélyes Volkswagen Caravelle kisbusz speciálisan átalakított, a kerekesszékesek biztonságos szállítását ötpontos rögzítés segíti, és a ki- és beszállást megkönnyítendő elektromos rámpával és lépcsővel is felszerelt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: