HÍREK
A Rovatból

Donald Trump egyetlen napra diktátor lenne, ha újra megválasztanák

A konkrét intézkedésekre ugyanakkor republikánus párt első számú elnökjelöltje nem tért ki.

Link másolása

Érdekes kijelentést tett Donald Trump, amikor a hozzá közel álló Fox News egyik rendezvényén kérdezték esetleges újraválasztásáról.

A volt amerikai elnököt a Fox News egyik műsorvezetője, Sean Hannity kérdezte Trump-szimpatizánsok előtt egy városi fórumon. Hannity azt szerette volna megtudni, a most 77 éves exelnök tervez-e megtorló lépéseket politikai ellenfelei ellen, utánuk nyúl-e, ha visszakerül az elnöki székbe. Trump először frappánsan annyit válaszolt: „Mármint ahogy most ők csinálják” – amivel nagy ovációt váltott ki a közönségből.

Később a riporter konkrétan rákérdezett, hogy igazak-e azok a vádak, ami szerint diktátorként viselkedne újraválasztása esetén. Trump ekkor már izgalmasabb választ adott:

„Csak az első napon!” [Ekkor Hannityre mutat: „Most kiakasztottam!”] „Szeretném a határt lezárni, és utána csak fúrni, fúrni, fúrni.”

Később még egyszer kiemeli, hogy politikai ellenfelei szokták kérdezni, hogy diktátor lesz-e, amire csak azt tudja mondani, hogy nem – kivéve az első napot. A konkrét intézkedésekre ugyanakkor republikánus párt első számú elnökjelöltje nem tért ki.

Jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy kevesebb, mint egy év múlva ismét Donald Trump és a jelenlegi elnök, Joe Biden harcolhat majd az Ovális Irodáért. Kettejük harcába érdekes mellékszereplőként érkezett meg a függetlenként indulni kívánó ifj. Robert Kennedy, aki szakértők szerint akár mindkét jelölttől vehet el értékes szavazatokat, és akinek népszerűsége párton kívülisége ellenére egyes mérések szerint 20 százalék feletti.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Orosz tisztviselő fenyeget: ha az orosz csapatok Magyarország határán állnak, Európa máshogy beszél majd
Konsztantyin Gavrilov a katonai biztonságról és fegyverzet-ellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon mondott nagyot.

Link másolása

Európa hozzáállása Oroszországhoz a biztonsági párbeszédben konstruktívabbá válik, amikor az orosz hadsereg megközelíti az Ukrajnával határos keleti EU-államokat – jelentette ki a katonai biztonságról és fegyverzet-ellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon részt vevő orosz küldöttség vezetője, Konsztantyin Gavrilov a RIA tudósítása alapján.

„A hév akkor fog csökkenni, amikor csapatok állnak majd Lengyelország, Románia, Magyarország és Szlovákia határánál. Teljesen más lesz a hangnem.”

- mondta Gavrilov.

Egy ilyen helyzetben kezdődhetnek majd komoly tárgyalások fékekről és egyensúlyokról, garanciákról. Hozzátette, ésszerű partnerek beszélnek egy ilyen forgatókönyvről.

(via Mandiner)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Magyar Péter visszaszólt Kubatovnak: Ezek szerint focistafeleségként vezettem 200 milliárdos állami céget
Kubatov szerint mindig „futballfeleség státuszban volt” Varga Judit volt férje. Magyar nem hagyta ezt szó nélkül.

Link másolása

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke egy interjúban Magyar Péterről is beszélt: Varga Judit volt férjéről azt nyilatkozta, „ő mindig is egy kicsit amolyan futballistafeleség státuszban volt”. Magyar szerdán a Facebook-on válaszolt.

„Ezek szerint »futballista feleségként« vezettem 200 milliárdos, 200 ezres ügyfélkörű állami céget, és voltam az Orbán kormány diplomatája 8 évig olyan területen például, mint a Sargentini-jelentés. Szegény hazám”

– írta Magyar. A Kubatov-interjút szemléző hvg.hu-cikk alatti kommentjében azt teszi hozzá, egy bohóc-emojival kísérve: „hajrá, Fradi”.

(Via hvg.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint már készülnek róla a hamisított rendőri jelentések
Nem ért célt a megafonos propaganda Magyar szerint. Úgy értesült: most durvább eszközöket is bevetnek ellene.

Link másolása

Magyar Péter, Varga Judit volt férje szerdán ismét posztolt Facebook-oldalán. Ebben arról ír, hogy „a sajtóból” olyan információk jutottak el hozzá:

„Nem érte el a kívánt hatást a megafonos peopagandisták 50 millió forint közpénzből folytatott lejárató cunamija, ezért már készülnek a hamisított rendőri jelentések”.

Magyar posztja szerint ezzel vehet majd új lendületet a „figyelemelterelés”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Egyperces néma felállás Navalnij emlékére – ezzel kezdené a parlament jövő heti ülését a DK
„Amíg a többi európai ország kormányai megemlékeztek és kifejezték tiszteletüket az orosz ellenzéki mártír iránt, valamint elítélték a gyilkos putyini rezsimet, a magyar kormány egyetlen szót sem emelt a történtek miatt” - írták.

Link másolása

Egyperces néma felállással kezdené a parlament jövő heti ülését a DK Alekszej Navalnij emlékére - írta meg a Telex.

Az ellenzéki párt azt kezdeményezi, hogy egyperces tiszteletadással kezdődjön az Országgyűlés február 26-i ülése.

„Amíg a többi európai ország kormányai megemlékeztek és kifejezték tiszteletüket az orosz ellenzéki mártír iránt, valamint elítélték a gyilkos putyini rezsimet és annak vezetőjét, a Navalnij gyilkosához törleszkedő magyar kormány egyetlen szót sem emelt a történtek miatt”

– írta közleményében a DK.

Mint arról korábban írtunk, Putyin legnagyobb kritikusa február 16-án, 47 évesen halt meg az északi sarkkör közelében, Oroszország egyik legszigorúbban őrzött börtönében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk