hirdetés

HÍREK

Csányi Sándorral találkozott Márki-Zay Péter szerdán

Az RTL Híradó úgy tudja, a megbeszélést az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kezdeményezte.

Link másolása

hirdetés

Csányi Sándorral, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával találkozott Márki-Zay Péter szerdán Budapesten - tudta meg az RTL Híradó.

Információik szerint az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje Király Júliával, a Magyar Nemzeti Bank egykori alelnökével együtt érkezett az OTP székházába.

A Híradó úgy tudja, a megbeszélést Csányi Sándor kezdeményezte. Az egyik leggazdagabb magyar üzletember és az ellenzéki politikus zárt ajtók mögött tárgyalt a pénzügyi szektor működéséről.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Halálra ítéltek egy észak-koreai férfit, aki becsempészte a Squid Game-et az országba

Diákok terjesztették a sorozatot pendrive-on, ők életfogytiglant és kényszermunkatábori büntetést kaptak.

Link másolása

hirdetés

Észak-Koreában nem ritkák a halálbüntetések olyan dolgokért, amikért a világ demokratikusabb felén semmilyen szankció nem járna. A Radio Free Asia beszámolója szerint ezúttal az ország egyik állampolgárát azért fogják kivégezni, mert becsempészte a világ legelzártabb diktatúrájába a szomszédos (és ellenséges) Dél-Korea világot letaroló sorozata, a Squid Game (magyarul: Nyerd meg az életed!) egy kópiáját.

A "bűnös" egy pendrive-on hozta az országba a sorozatot Kínából, és középiskolások között kezdte terjeszteni annak másolatait.

Egy diák, aki vásárolt a meghajtókból, életfogytiglani börtönbüntetést kapott, míg hat másikat, akik csak megnézték a sorozatot, öt év kényszermunkára ítélték.

Tanáraikat és az iskolai adminisztrátorokat pedig elbocsátották és száműzték őket, valószínűleg rájuk is munkatábor vár.

Az RFA szerint azonban a Squid Game így is terjed az országban, ahol különösen megérinti az embereket az erőszakos hatalom és a kisember viszonyát bemutató történet. Annak ellenére is, hogy egy tavaly kihirdetett törvény halálbüntetéssel sújtja a kapitalista országok, különösen a dél-koreai és az Egyesült Államok médiatermékeinek megtekintését, birtoklását vagy terjesztését.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

„Mindenkinek jogában áll hülyének lenni és meghalni” – mondta Lázár János az oltásellenesekről

A volt miniszter egy laza hangvételű online fórumon fejtette ki a véleményét egy nézői hozzászólásra reagálva.

Link másolása

hirdetés

Laza hangvételű online fórumot tartott szerda este a Facebookon élőben Lázár János, ami túlnyomórészt a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-trainről szólt, de szóba került a Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és a koronavírus elleni védőoltás is.

Lázár alapvetően kommenteket olvasott be, amikre aztán válaszolt is. Volt, aki kastélyügyéről kérdezte, neki személyes találkozót javasolt, más "faszának" nevezte a tram-train projektjét, amit Lázár úgy kommentált, hogy ezzel csak egyet érteni tud.

Hozzászólás érkezett az oltás ügyében is: egy hölgy (akinek nevét Lázár kétszer is beolvasta) méregnek nevezte a vakcinákat, „aljas beteg állatoknak” az oltásra buzdítókat. Szerinte pandémia sincs, az embereket pedig „nyomorékká teszik”. Lázár János „óriási intellektuális teljesítménynek” nevezte, hogy sikerült összekötni az oltás és a tram-train ügyét, majd azt mondta:

„mindenkinek jogában áll hülyének lenni és meghalni”, ugyanakkor szerinte ahhoz senkinek nincs joga, hogy mások életét kockáztassa.

Én úgy gondolom, hogy aki fölveszi a védőoltást, az mind hozzájárul, hogy ezen minél hamarabb túllegyünk, és hogy ezt a nehéz időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen túléljük” – tette hozzá a volt kancelláriaminiszter.

hirdetés

Lázár János reakciója az oltásellenes kommentre 30:47-től látható az alábbi videóban:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Ismét 12 ezer felett az új koronavírus-fertőzöttek száma itthon, 185-en meghaltak

Az oltási akcióhét keretében az első három napon már 388 ezer adag vakcinát beadtak, a legtöbben a harmadik, megerősítő oltást veszik fel.

Link másolása

hirdetés

Csütörtök reggelig 12 165 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 057 017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzati tájékoztató holnap.

Elhunyt 185 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 704 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 857 451 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 862 főre emelkedett. 6858 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 680-an vannak lélegeztetőgépen.

Arról is írnak, hogy az oltási akcióhét harmadik napján újabb 132 ezer oltást adtak be. Az első három nap összesen már 388 ezer oltás történt, közülük 319 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és közel 48 ezer eddig oltatlan ember is döntött úgy, hogy felveszi az első oltását.

A portálon felhívják a figyelmet arra is, hogy a statisztikák alapján a beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A megerősítő oltás ismét 80-90%-ra képes emelni a védettséget.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Néhány óra után lemondott Svédország első miniszterelnöknője

A költségvetés elfogadását nem sikerült keresztülvinnie, és egy koalíciós partnere is kihátrált mögüle.

Link másolása

hirdetés

Szerdán beiktatták hivatalába Svédország első női miniszterelnökét. Magdalena Andersson megválasztása azért volt történelmi jelentőségű, mert a skandináv államban éppen száz éve lépett életbe az a törvény, amely biztosította a nők választójogát. Nem mellesleg végre úgy tűnt, sikerült vezetőt találni a tízmilliós ország élére, miután augusztusban lemondott az addigi kormányfő, a hét évig kormányzó Stefan Löfven.

Arról már tegnap több helyen cikkeztek, hogy az Andersson mögött álló koalíció nem éppen atombiztos, miután a mögötte álló pártok támogatása sem volt egyértelmű.

A Parlament (Riksdag) végül nem fogadta el a kormányfő által benyújtott költségvetést, helyette a szélsőjobb által is támogatott, részben migránsellenes elemeket tartalmazó büdzsének szavaztak bizalmat.

Az Andersson mellett álló Zöldek kijelentették, hogy számukra ez elfogadhatatlan, ezután pedig a miniszterelnök maga kezdeményezte a lemondását, amit az országgyűlés el is fogadott. A tiszavirág életű országvezető azonban jelezte, hogy egy egypárti kormány élén hajlandó újra megmérettetni magát.

hirdetés

A most 54 éves Magdalena Andersson 1996-ban tűnt fel a politika színpadán az akkori kormányfő mellett, korábban úszóbajnokként tett szert ismertségre. Az utóbbi hét évben egyébként Svédország pénzügyminisztereként dolgozott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: