News here

HÍREK

Csak magánrepülővel tudott Közép-Afrikába jutni a választást megfigyelni – állítja az azóta felfüggesztett jobbikos

Szabó Balázs újpesti képviselő ellen a pártja etikai vizsgálatot indított, mert a hvg szerint orosz pénzen utazhatott.

Link másolása

Felfüggesztette párttagságát és etikai vizsgálatot indít a Jobbik Szabó Balázs újpesti képviselő ellen, mert orosz pénzen, magángépen utazott a Közép-Afrikai Köztársaságba választási megfigyelőnek. Az RTL Híradónak a képviselő azt mondta, más módon nem tudtak volna odajutni, az orosz háttérről pedig nem tudott.

A választásokat az ENSZ mellett magyar választási megfigyelők is figyelemmel kísérték. A hvg.hu írta meg, hogy a voksolást, - amelyen végül újraválasztották az oroszbarát elnököt, -

Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője és egy korábbi jobbikos parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is felügyelte.

A lap szerint egy orosz hátterű cég fizette az utazásukat, ezért a Jobbik felfüggesztette Szabó Balázs párttagságát, és etikai vizsgálatot indított. A párt szerint a képviselő megsértette a párt elvi nyilatkozatát, amely szerint a Jobbik egy nyugati elköteleződésű néppárt.

Brenner Koloman szerint amikor egy közép-afrikai országban az oroszok által felügyelt módon zajlik egy választás, és azt legitimálja egy Jobbikos párttag, akkor ezzel az elvi nyilatkozattal és a Jobbik külpolitikájával szembe ment.

Szabó Balázs az RTL Híradónak azt mondta, nem nézett utána, hogy milyen cég hívta meg az útra: "Én szakmai alapon vettem részt korábban is, illetve ezen a választási misszión is és nekem ez különösebb erkölcsi gondot nem okozott, szerintem ez egy szakmai tapasztalatszerzés volt".

Samu Tamás Gergő közösségi oldaláról pedig kiderült, hogy Párizsból magángéppel repültek. Szabó Balázs szerint amikor elindultak, még úgy tudták, hogy a marokkói légitársaság járatával mennek, de ezt törölték.

"Egész egyszerűen semmi más olyan utazási mód nem volt arra, hogy eljussunk a Közép-Afrikai Köztársaságba, nemcsak mi ketten, Samu Tamás Gergővel, hanem a választási misszió másik tagja is, tehát az egész csoport rá volt szorulva arra, hogy magánrepülővel utazzon".

Szabó Balázs szerint felfüggesztése Gyöngyösi Márton Jobbik alelnök politikai bosszúja ellene, de hogy ennek mi lehet az oka, azt nem tudta megmondani. A Jobbik szerint nincs szó bosszúról.

VIDEÓ: AZ RTL Híradó beszámolója

Az ÚPK frakciószövetség vezetője, Trippon Norbert az Újpest Médiának elmondta: tekintettel arra, hogy Szabó Balázs tagságát a Jobbik felfüggesztette, a frakciószövetség nem tekinti tagjának a képviselőt, és a párt kérésével azonos módon mandátumának visszaadására szólítja fel. Déri Tibor, Újpest polgármestere pedig arról tájékoztatta a lapot, hogy kezdeményezik a képviselő tanácsnoki pozícióból való visszahívását is.

"Az újpesti önkormányzatban nem tűrjük meg azokat, akiket az orosz titkosszolgálat saját céljaira használ fel. Szabó Balázsnak tudnia kellett arról, hogy útját az a szervezet finanszírozta, amely az Oroszországnak és Kínának kémkedő lengyel Mateusz Piskorskihoz kötődik. Még ha csak egyszerű választási megfigyelőként is, de Szabó a tevékenységével Oroszország EU-val szembeni geopolitikai ambícióit szolgálta ki. Ezzel méltatlanná vált bármilyen politikai pozícióra"

- írta Facebook-bejegyzésében a kerület polgármestere.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
„Elmegyünk éjszaka a gyerekeidért és el fogjuk vágni a torkukat” – durván megfenyegettek egy tankerületi igazgatót
„Kicsúszott belőlem” - védekezett a fenyegető férfi.

Link másolása

„Elmegyünk éjszaka a gyerekeidért és el fogjuk vágni a torkukat te mocskos rohadt büdös k…, anyádat is kibelezzük. Légy résen éjszaka” - írta e-mailben a szombathelyi N. Andor az egyik fővárosi tankerületi központ vezetőjének október 7-én.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtöki közleménye szerint a 24 éves, szombathelyi N. Andor december 7-én elismerte, hogy ő írta a fenyegető üzenetet. Azt is elmondta a rendőröknek, hogy nem Magyarországon tanult. Ausztriában járt iskolába – jelenleg egy osztrák cégnél dolgozik –, az igazgatót nem ismeri, de rá akart ijeszteni.

A BRFK eljárást indított az e-mailt „nagyon megbánó” N. Andor ellen, aki szabadlábon védekezhet.

„Kicsúszott belőlem”

- mondta a rendőröknek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Vasárnap este megérkezik a tél
Addig viszont még egy egy jó adag esőt kapunk a nyakunkba.

Link másolása

A következő napokban jelentős mennyiségű esőre kell számítani, vasárnaptól az északi-északkeleti országrészben egyre nagyobb területen várható hó. A jövő hét első felében pedig téliesre fordul az időjárás, erős éjszakai lehűléssel - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Az előrejelzésük szerint a hét további részében csapadékos, eleinte enyhe időre van kilátás, majd hétfőtől a hideg is megérkezik.

Pénteken és szombaton eső várható, majd

vasárnap az ország északi felén, nyugat felől egyre többfelé havas esőbe majd havazásba vált át az eső, így hétfő reggelre főként a Bakonyban és az északkeleti országrészben néhány centiméteres hóréteg is kialakulhat.

Összességében 20-40 milliméternyi csapadék valószínű hétfő délig, de helyenként ennél több is eshet.

Az enyhe idő vasárnap reggelig folytatódik, akkor északnyugat felől csökkenni kezd a hőmérséklet, és az északi tájakon napközben is csak kevéssel fagypont fölötti értékek várhatók.

Hétfőn reggel már sokfelé lesz fagy, és napközben sem melegszik számottevő mértékben a levegő,

majd kedden és szerdán reggelente már -3, -8 fokig hűl le a levegő, de a hóval borított területeken ennél hidegebb lehet - írták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A Máramarosi-havasokban fagyott halálra egy férfi, aki Románián keresztül szökött el Ukrajnából
Négyen indultak útnak szerdán, de eltévedtek a hegyekben. A társai kórházba kerültek.

Link másolása

A Máramarosi-havasokon át szökött Romániába négy ukrán állampolgár, a mostoha időjárási viszonyok miatt egyikük halálra fagyott - közölte csütörtökön a máramarosszigeti határrendészet jelentésére hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

A három 30 és 32 év közötti férfiből és egy nőből álló csoport szerdán reggel szökött át Romániába, de eltévedtek a hegyekben,

ahol az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó hullott. Szerda este a hegyimentőket riasztották, hogy induljanak a megkeresésükre. A határrendészet és a hegyimentők közös csapatai csütörtök hajnalban találták meg az ukrán határsértőket, egyiküket a kihűlés állapotában.

Az eltévedt ukrán állampolgárokat nem messze az államhatártól, 1400 méteres magasságban, egy nehezen megközelíthető helyen találták meg. Amint Dan Benga, a hegyimentő csapat vezetője közölte,

a kihűlt személyt próbálták újraéleszteni, de kísérleteik eredménytelenek maradtak.

Három társa kórházba került Romániában.

A hegyimentők vezetője elmondta, hogy a Máramarosi-havasokban helyenként 60-80 centiméteres a hóréteg vastagsága.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


EGÉSZSÉG
Szövetdarab lehet a mini perecekben, visszahívta a Nébih
Bármelyik Rossmann üzletben visszafizetik a termék árát.

Link másolása

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

A 75 grammos kiszerelésű perec visszahívása a 2023.06.30. lejárati idejű csomagokat érinti.

Azt kérik, hogy aki vett belőle, ne fogyassza el, és vigye vissza valamelyik Rossmann üzletbe, ahol a termék árát visszafizetik.

A termék pontos adatait a Nébih honlapján lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: