HÍREK
A Rovatból

Csak a Jóisten tudja, lesz-e eső Ferenc pápa vasárnapi Kossuth téri miséje alatt

A hosszú hétvégére igencsak változékony időt jósolnak az előrejelzések, a felhők közül olykor előbújik a nap, de csapadékra is számítani lehet.


Ferenc pápa pénteki érkezése délutánra esőt hozhat Magyarországra, és szombaton is sok lesz a felhő az égen. Viszont vasárnap már több napos időszakban bízhatunk.

Az időjárás-előrejelzések szerint egész hétvégén van esély csapadékra országszerte, így Budapesten is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint pénteken délutántól megnövekszik a felhőzet és főként a Dunántúlon alakulhat ki eső. Szombaton és vasárnap országszerte szórványosan várható csapadék, gomolyfelhős idő lesz.

Ferenc pápa vasárnap 9.30-tól celebrál szentmisét a Kossuth téren, az Időkép szerint aznap hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan fordulhat elő zápor, ugyanakkor a koponyeg.hu nem jósol csapadékot.

A hét utolsó napján a minimum-hőmérséklet 2 és 11, a csúcshőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Május elsején már csak kisebb gomolyfelhők zavarják majd meg a napsütést, csapadékra pedig nagyon kicsi lesz az esély.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fideszes önkormányzati képviselőt rázott halálra az áram Ráckevén, a munkatársa is meghalt
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyben. Mindenkit sokkolt a halálhír.


Fideszes önkormányzati képviselő volt az a gazda, akit tegnap munkatársaival együtt megrázott az áram Ráckevén.

Meggyet szedtek egy rázógéppel, és a gép hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez. Az RTL úgy tudja, hogy a gazda azonnal meghalt. A munkatársa, aki a traktort vezette pedig akkor, amikor ki akart szállni a járműből. Rajtuk kívül még ketten sérültek meg a balesetben, a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A város polgármestere azt mondta az RTL Híradónak: a képviselőt az önkormányzat saját halottjának tekinti.

A balesetben meghalt gazda Bécsi Balázs, Ráckeve egyik fideszes önkormányzati képviselője volt. A város Facebook-oldalán már korábban hírt adtak haláláról.

Az elhunyt képviselőtársa, Mester Csaba szerint Balázs mindig segítette a munkájukat.

"Mindenkit sokkolt a hír, hiszen egy fiatalember váratlan halála az mindenképpen megráz mindenkit. Mi a Balázzsal a bizottságból ismertük egymást, az önkormányzati bizottságban dolgoztunk együtt és valóban egy lelkiismeretes fiatalemberkét ismerhettük meg."

- mondta Mester Csaba az RTL Híradónak.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Vlagyimir Putyin elárulta, jelenleg hány orosz katona harcol Ukrajnában
Az orosz elnök állítása szerint közel 700 ezer orosz katona van jelenleg Ukrajnában, ám a halottak és sebesültek számáról nem adott tájékoztatást.


„A különleges katonai műveletünk övezetében csaknem 700 ezren vannak”

– mondta Putyin az offenzíva kitüntetett résztvevőivel folytatott pénteki televíziós találkozón.

Tavaly decemberben az orosz elnök még 617 ezres számot közölt az ukrajnai háborúban részt vevőkről. Akkor azt is elárulta, hogy ebből 244 ezret mozgósítottak. Putyin azt követően nyilatkozott, hogy az orosz hadsereg május elején újabb támadást indított az észak-ukrajnai Harkiv ellen.

Az orosz állam hivatalosan alig több mint 5000 katonát vesztett a 2022 februárja óta tartó háborúban, míg a független szervezetek szerint legalább ötvenezer olyan orosz állampolgár azonosítható, aki meghalt a harcokban.

Ukrán és független források szerint az orosz veszteségek meghaladják a félmilliót. A szakértők szerint a megtámadott ország is százezreket veszített.

Kamala Harris, az Amerikai Egyesült Államok alelnöke közben több mint 1,5 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt segélyt jelentett be a Svájcban kezdődött Ukrajna békekonferencián, ami javarészt az ukrajnai energetikai hálózat helyreállítására, illetve a humanitárius helyzet javítására fordítják.

(via HVG)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Kiderült, meddig dönt arról Vitézy Dávid, hogy fellebbez-e a főpolgármester-választás eredményei ellen
A Nemzeti Választási Bizottság pénteken újraszámolta a szavazatokat, amelynek eredményeképp kiderült, hogy a regnáló főpolgármester megtarthatja pozícióját.


A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken újraszámolta a főpolgármester-választáson leadott érvénytelen szavazatokat. A végeredmény szerint a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely összesen 41 szavazattal nyerte meg a versenyt. Vitézy Dávid gratulált a győztesnek, és az RTL Híradónak azt mondta: hétfőig dönt arról, fellebbez-e az eredmény ellen.

Amennyiben Karácsony Gergely Budapest aktuális főpolgármestere megtámadja az eredményt, és az NVB új főpolgármester-választást ír ki, azt a szabály szerint a korábbi választás követő 30 napon belül, azaz július 9-ig meg kell tartani.

Erre lehet esély, mert Karácsony korábban többször is közölte: a tiszta választási eredmény miatt akkor is újraválasztást fog kérni, ha megnyeri a szavazást.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Figyelmeztetés: kánikula és magas UV-sugárzás mellett zivatarok is lecsapnak az országra
Ugyanakkor búcsúzik is a nagyobb mennyiségű csapadék: a jövő hét első felétől érkezik az év első komolyabb hőhulláma.


Vasárnap többnyire napos-gomolyfelhős időben lesz részünk – írja az Időkép.

Egy súroló hidegfront hatására helyenként, elsősorban hazánk északkeleti, északi harmadán alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok, de késő délutántól nyugatra is besodródhat egy-egy góc.

Többfelé élénk lesz a légmozgás, záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre kell számítani. Délutánra 24 és 31 fok közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb. A délkörüli órákban sok helyütt a magas UV-B sugárzás miatt érdemes óvatosnak lennünk.

Hétfőtől fokozatosan érkezik a korábban beígért hőhullám: a hét első napján sok napsütésre, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Reggelre helyenként – elsősorban keleten – pára, köd képződhet. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Kedden és szerdán sok napsütésre számíthatunk, egy-egy jelentéktelen zápor legfeljebb kedden fordulhat elő. Kedden nyugaton és északnyugaton, szerdán viszont már többfelé élénk lehet a déli-délkeleti szél. Kedden 28 és 34, szerdán már 31 és 37 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: