HÍREK
A Rovatból

Borkai reagált a fotójával terjedő álhírre: „Egyszer már felakasztottam magamat, most Olsson néven haltam meg, de könyörgöm, még élek!”

Azt mindenesetre érdekesnek találja, hogy annak idején leírták őt, mégis rendre „előrángatják”.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy Borkai Zsolt fotójával terjesztenek egy álhírt orosz oldalak az Északi Áramlat felrobbantásáról. Ebben az egykori győri polgármestert "egy svéd nyomozónak" állították be, aki szerintük a szabotázs ügyében nyomozott. A több nyelven is terjedő álhír szerint az Erik Ollsen/Olsson névű férfi halálát méhszúrás okozta, boncolni pedig nem lehetett, mert a halála után pár órával már el is hamvasztották. A bejegyzésekben a hír Borkai Zsolt fotójával terjedt.

A Blikk elérte a volt fideszes politikust, aki az esetet „baromságnak” nevezte:

„Maradjunk abban, hogy senkit nem akarok megsérteni, de sajnos a világ elég hazug hellyé vált, és ebben a hazugságban a média előszeretettel sütkérezik. Talán az egyik pápa mondta annak idején, a rossz hír is tud jó lenni, de azért ez mégiscsak túlzás.”

Borkai arról is beszélt, hogy nem először keltették halálhírét:

„Egyszer már felakasztottam magamat, most Olsson néven haltam meg, de könyörgöm, még élek! Úgy látom, ez egy visszatérő elem az életemben, hogy olykor a halálhíremet keltik, valahol csak nevetni lehet rajta.”

Majd hozzátette, hogy a hasonló álhírek már nem tudják meglepni, mivel az elmúlt három évben sok mindent átélt. Azt mindenesetre érdekesnek találja, hogy annak idején leírták őt, mégis rendre „előrángatják”.

„Ma már kevésbé szeretik megemlíteni, mégiscsak olimpiai bajnok vagyok, ezt az eredményt senki nem veheti el tőlem, ahogy azt a tizenhárom évnyi városvezetést sem, amit a város sikerként könyvelhet el, és amire végtelenül büszke is vagyok”

- zárta le a témát Borkai.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Így jampecosabb” – Orbán Viktor fiatalokkal fotózkodott, amiről a TikTokon posztolt is egy videót
Menő szemüveg, fotózkodás, vagány autó, bicepszfeszítés: ilyennek láthatjuk a Szakma Sztár Fesztivált a kormányfő videómegosztóján keresztül.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. április 25.


Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-videójában mutatta be, milyen élmény volt a kormányfő számára a Szakma Sztár Fesztiválon találkozni a fiatalokkal.

A videó elején a kormányfő két fiatalemberrel fotózkodik, amikor egyiküknek azt mondja: „Menő a szemüvege”, mire a fiatal fiú átnyújtja a miniszterelnöknek, hogy próbálja fel, s így lőnek egy közös képet. A kép készítése közben türelmet kér a miniszterelnök, és előrébb tolja a szemüveget, majd hozzáteszi: „így jampecosabb”.

De Orbán a videóban fotózkodik kisiskolás lányokkal is, sőt a fesztiválon kiállított luxusautóban ülő három lányt is megszólítja:

„Mit szólnak hozzá, hogy ez Magyarországon készült?” Mire egyikőjük azt mondja: „Hát elég jó!”, míg a másiktól annyit hallhatunk: „Ott lakom!”, majd valaki hozzáteszi, hogy „Én hazaviszem!”

A sok fotó között viszont akad olyan is, ahol munkásruhában lévő fiatalokkal bicepszet feszít a miniszterelnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Választási plakátokat távolíthat el a Budapest Közút – ez az oka
A cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a választások után a szervezeteknek kell a kihelyezett plakátokat begyűjteni.

Link másolása

A Budapest Közút Zrt. hivatalból eltávolítja a biztonságos közlekedést veszélyeztető választási plakátokat, illetve a plakátok kihelyezésére létesített felületeket az üzemeltetésébe tartozó helyszínekről a Fővárosban - írja a 24.hu a cég közleménye alapján.

Elsősorban azok a plakátok érintettek, amelyek a gyalogátkelőknél zavarják a gyalogosokat, vagy a közúti jelzőtáblák és a jelzőlámpák láthatóságát akadályozzák.

A társaságként "elkötelezettek a demokrácia lényegéhez tartozó választási kampánytevékenység minél szabadabb folytatása iránt, éppen ezért tudomásul veszik azt is, hogy kampányidőszakban a nyilvántartásba vett jelölő szervezetek és jelöltek a közterületen előzetes engedélyeztetés nélkül jelölteket, vagy pártokat népszerűsítő választási plakátokat helyeznek el" - közölték.

Ugyanakkor azt figyelembe kell venni a plakátok elhelyezésekor, hogy azok

ne zavarják a jelzőtáblák, jelzőlámpák és a közlekedés résztvevőinek észlelhetőségét, és ne okozhassak balesetveszélyes helyzeteket. Ezért a közutak mellett a jelzőtáblák és jelzőlámpák kihelyezési sávjába (a szegélytől 2 méteres távolságon belül és a járdaszinttől 4 méteres magasság alatt) nem rakhatnak ki ilyen táblákat.

A Közút azt írta, hogy azokat a plakátokat, amelyek nem felelnek meg az elvárásoknak, a balesetek megelőzése érdekében a Budapest Közút Zrt. további értesítés nélkül eltávolíthatja, és azt a hulladékgazdálkodás rendje szerint kezeli tovább.

Arra is felhívták a szervezetek figyelmét, hogy a választások után 30 napon belül el kell távolítaniuk a kihelyezett plakátokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ferenc pápa magyarul köszöntötte a Magyar Nemzeti Zarándoklat tagjait – ezt mondta
A pápa köszönetet mondott azért, hogy a magyarok „nyitott szívvel” fogadják a háború elől menekülő ukrajnai menekülteket, valamint erőfeszítéseket tesznek a táradalom peremén élők integrálására. Magyar zarándokokkal találkozott az egyházfő.

Link másolása

A tavaly áprilisban Budapestre látogató Ferenc pápa csütörtökön egy magánaudiencián fogadta a magyar nemzeti zarándoklat 1200 tagját, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjait.

Az MTI beszámolója szerint az egyházfő kiemelte a fiatalokkal tartott budapesti találkozót, hangoztatva, hogy a nemzedékek közötti párbeszéd, a gyökerek ápolása erősíti az életet adó értékeket, a családot, az egységet, a békét.

A pápa köszönetet mondott azért, hogy a magyarok „nyitott szívvel” fogadják a háború elől menekülő ukrajnai menekülteket, valamint erőfeszítéseket tesznek a táradalom peremén élők integrálására.

Úgy vélte, a magyar közmondás „jobb adni, mint kapni”, amit magyarul mondott, jól összefoglalja az evangéliumi tanítást.

„Isten, áldd meg a magyart!”

– zárta beszédét magyarul Ferenc pápa, aki a Szűzanya oltalmát kérte a magyarságra. Imádkozzatok értem is, ne ellenem – mondta tréfásan.

Kerekesszékkel körbejárta az audienciatermet majdnem egyenként köszöntve a résztvevőket. A zarándokok fehér kendőjüket lobogtatták, magyar zászlókat és városaik tábláit tartották magasba. Magyar egyházi énekeket énekeltek, imádságokat mondtak.

A több ezer fős audienciaterem közel felét töltötték meg a magyar zarándokok. Az első sorokban ült Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) elnöke és a testület tagjai.

Ferenc pápa az audiencia végén külön köszöntött egy ötvenfős csoportot, amelynek tagjaival kezet fogott. Közöttük voltak a Rómában tanuló magyar papnövendékek, a Pápai Magyar Intézet papnövendékei, a Collegium Germanicum-Hungaricum és a római Görög Kollégium magyar hallgatói.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Pápai áldásban részesítette Sulyok Tamást a katolikus egyházfő
Személyesen fogadta Vatikánban Ferenc pápa a magyar köztársasági elnököt.

Link másolása

Vatikánba látogatott Sulyok Tamás magyar köztársasági elnök. Ferenc pápa személyesen fogadta a magyar államfőt, a találkozás során Sulyok Tamás pápai áldásban részesülhetett – számolt be róla az ATV.

„Hívő katolikus emberként a legnagyobb megtiszteltetés az, ha Szent Péter utódjával találkozhatom. Imádkozom, hogy a Szentatya kiváló egészségnek örvendjen, és sokáig tudja szolgálni a világ katolikusait”

– mondta az államfő, aki Facebook-oldalán is beszámolt az eseményről.

Továbbá a magyar államfő római látogatása során egy magyar nyelvű szentmisén isrészt vesz, amit Erdő Péter bíboros celebrál majd.


Link másolása
KÖVESS MINKET: