HÍREK
A Rovatból

Balatonhenyére költözhet az asztalosnak tanuló Varga Judit

A volt miniszter még Magyar Péterrel együtt vette a házat, amire annak idején CSOK-ot vettek fel, amit azonban visszafizettek. A volt miniszter gyakran tűnik fel a faluban, már új párjának is megmutatta a házát.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. május 07.


Link másolása

A Blikk videóriportban mutatta be azt a balatoni községet, ahol Varga Judit mostanában több időt tölt: a helyiek szerint a volt miniszter már a költözést tervezi, sőt, új párjával Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével is ellátogatott már a faluba.

A kegyelmi botrányba belebukott, azóta visszavonult Vargával kapcsolatban helyieket szólaltatott meg a riporter. Horváth Károly így beszélt: „Judit már 2010 óta szinte hazajár ide. Nagyon kedves, intelligens, okos, művelt nőnek ismerem.

Szerintem nehezen viselte a felhajtást maga körül, de lassan megnyugszik. Ehhez biztosan hozzájárul, hogy már olyan sokat látjuk, mintha itt lakna. Úgy gondolom, ha a munkája engedi, hamarosan véglegesen be is költözik a balatonhenyei házba.”

Az is kiderült, hogy a helyiek jobban kedvelik Varga Juditot, mint Magyar Pétert, aminek az is oka lehet, hogy Magyar 2019-ben el akart indulni a polgármester-választáson, ám végül visszalépett a megmérettetéstől. A henyeiek úgy érezték, Magyar cserben hagyta őket – nyilatkozta egy helyi lakos.

Viszont

Varga bántalmazási vádjait a többség annak ellenére sem hiszi el, hogy kedvelik és kedves embernek tartják Varga Juditot.

A csak névrokon Varga József ezt így fogalmazta meg: „Ennek az egésznek sokkal előbb ki kellett volna derülnie, amíg együtt voltak, nem azután, hogy elváltak.”

A 127 fős községben sokan ismerik Vargáékat, a volt politikusnő a fiaival rendszeresen kerékpározik Balatonhenyén. Az is kiderült, már új párjának is megmutatta a falut, sőt egy helybelitől birkát is vásároltak.

A riporter megpróbálta Varga Juditot is megszólaltatni, de a ház körül semmi mozgás nem volt. Az Állami Számvevőszéken keresztül megpróbálták elérni Windisch Lászlót is, de a sajtóosztály csak azt közölte, hogy Windischt megilleti a magánélet védelme.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt
Szerinte a TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért.

Link másolása

A TISZA Párt politikusa folytatta az országjárását: szombaton többek között Szentendrén járt, ahol bejelentette, hogy nemsokára egy fajsúlyos poszttal jelentkezik majd a Facebook-oldalán.

Ez meg is történt, szombat este egy olyan bejegyzést tett közzé, amiben bejelentette, hogy feljelenti Orbán Viktort.

"A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért"

- kezdte sorait Magyar Péter, majd leírta, hogy a miniszterelnök, a pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak, most már óriásplakátokon és videó hirdetésekben is ezt terjesztik.

"Elég volt! A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért."

- tette hozzá a politikus.

"Miniszterelnök Úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé!"

- áll Magyar Péter bejegyzésében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Ráhel 13 milliós Cartier órát és Dior szoknyát viselt Dubajban – állítja Hadházy Ákos
A luxus divat- és babaiparban tevékenykedő Orbán Ráhel, aki egyben Tiborcz István felesége is, néhány képet tett közzé a nemrég újra nyilvánossá tett Instagram-profilján. Hadházy szerint Orbán egy Cartier órát viselt, amit gyémántberakással is gyártanak.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. május 18.


Link másolása

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya, egy 13 millió forintos Cartier órát és egy Dior szoknyát viselt a dubaji turisztikai kiállítás vacsoráján. Ezt a politikus szombaton osztotta meg Facebook-oldalán.

A luxus divat- és babaiparban tevékenykedő Orbán Ráhel, aki egyben Tiborcz István felesége is, néhány képet tett közzé a nemrég újra nyilvánossá tett Instagram-profilján. Hadházy szerint az eseményen Orbán egy Cartier órát viselt, amit gyémántberakással is gyártanak.

Az országgyűlési képviselő korábban posztolt Ráhel öltözetéről, pontosabban a szoknyájáról is, amit ugyanerre az eseményre vett fel. A posztban azt írta:

„A szoknya is különleges darab, a Dior Dioriveire Toile de Jouy kollekció úgynevezett »fluorescent blue« darabja. Egy ilyen darab 2750-3400 euró lehetett (1 060 000 – 1 315 000 forint).”

Orbán Ráhel öltözéke tehát nem mindennapi volt a dubaji eseményen, és a független képviselő szerint az összegyűjtött információk alapján jelentős értéket képviseltek a viselt darabok.

(via rtl.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Riasztást adtak ki: szinte az egész országban leszakad az ég, jégeső is jöhet pünkösdvasárnap
A következő napokban is folytatódik az esős, záporos, zivataros idő, néhol hevesebb viharok is kialakulhatnak. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Link másolása

Ma napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak néhol, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számítani kell.

Pünkösdvasárnap napközben elsősorban a Dunától keletre elszórtan, a Dunántúl északkeleti részén helyenként alakulhatnak ki zivatarok. Előbbi területen délután, kora este néhol intenzívebb zivatar is előfordulhat, amelyet felhőszakadás (~25-30 mm), viharos szél (60-90 km/h), jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) kísérhet. Kissé nagyobb valószínűséggel a Dél-Alföldön is van esélye egy-egy heves zivatarnak. Több járásra is riasztást adtak ki zivatarok miatt - írja a met.hu.

Többfelé megélénkül a délies szél, de zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pünkösdhétfőn sok felhő lesz felettünk, és sokfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra, illetve helyenként felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Helyenként ismét párás, ködös lesz a hajnal. Napközben 24 és 29 fok közé melegszik a levegő, de a viharokat követően ismét jelentősebb mértékben visszaeshet a hőmérséklet - írja az Időkép.

Kedden folytatódik az esős, záporos, zivataros idő, délután és este hevesebb viharok is kialakulhatnak. Csak kevés helyen süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Sokfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Brutális áradások a Saar-vidéken: a gát átszakadt, Ottweiler óvárosa víz alatt
Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak. Saarbrücken egyes részein áramkimaradások is voltak.

Link másolása

Heves esőzések okoztak komoly áradásokat délnyugat-Németországban, a Saar-vidéken. Az elmúlt 24 órában négyzetméterenként 100 liter csapadék hullott a térségben, ami miatt a folyók vízszintje gyorsan emelkedni kezdett, különösen Neunkirchen, Saarpfalz és Saarbrücken környékén.

Ottweiler óvárosát teljesen elárasztotta a víz egy átszakadt gát miatt. Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak, és Saarbrücken egyes részein áramkimaradások is voltak.

Olaf Scholz német kancellár szombaton a térségbe látogatott, és az ország szolidaritásáról biztosította a katasztrófa sújtotta vidék lakosságát. Scholz hangsúlyozta, hogy a mostani áradásokból is le kell vonni a tanulságokat, hogy milyen elővigyázatossági lépéseket kell tenni a jövőben.

Anke Rehlinger tartományi miniszterelnök anyagi támogatást ígért azoknak, akiket nehéz helyzetbe hozott a természeti katasztrófa.

A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint az esőzések és áradások ellenére senki sem sérült meg. A német meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint a heves esőzések szombat estig folytatódnak, különösen a Rajnától nyugatra eső területeken, de az előrejelzések szerint ezután az eső fokozatosan alábbhagy.

(MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk