HÍREK

Azonnal végezhetett a négyéves Madeleine-nel gyilkosa, miután megerőszakolta

Egy pedofilok közti online beszélgetésből derültek ki újabb, vérfagyasztó részletek.

Link másolása

Hans Christian Wolters, aki a feltételezett gyilkos, Christian Brückner ügyében folyó nyomozást irányítja, bejelentette, hogy a rendőrség rábukkant egy üzenetváltásra, amelyben a gyanúsított egy kislány elrablásáról, megerőszakolásáról és meggyilkolásáról beszél. Leírja, hogy „minden vágya elkapni egy kicsit, hogy napokig kihasználhassa”, majd arra a kérdésre, hogy mi van, ha elkapják, azt válaszolja: „Hát, ha a bizonyítékot megsemmisítjük…”

Az ügyész szerint a gyilkos valószínűleg elrablása és megerőszakolása után hamar végzett áldozatával. Azt is feltételezi, hogy más szexuális jellegű bűntényeket is elkövethetett, de még további bizonyítékokra is szüksége van.

Brückner körül öt gyermek eltűnése ügyében folyik vizsgálat. Egyikük volt a hároméves Madeleine, aki a 2007 májusában családja szállodai szobájából tűnt el a portugáliai Algarve tartománybeli Praia de Luzban. A 43 éves férfit egyébként kétszer is elítélték Portugáliában: 1999-ben egy hónapot töltött börtönben kisebb kihágásért, 2006-ban viszont már kilenc hónapot kapott benzinlopásért. Éppen Algarvéban ült és nem sokkal Madeleine eltűnése előtt szabadult. Ezt most a portugál hatóságok is megerősítették, akik szorosan együttműködnek német és brit kollégáikkal.

Brücknert tavaly ítélték el hét évi börtönre Németországban egy idős amerikai nő megerőszakolásáért és megkínzásáért, amit még 2005-ben követett el szintén Portugáliában. A magából kivetkőzött férfi még filmre is vette annak idején az aktust, végül egy DNS-mintavétel buktatta le. Ezt követően egy ír nő, Hazel Behan is jelentkezett, mint Brückner ugyancsak 2005-ös áldozata, erre azonban eddig nem találtak bizonyítékot.

A napokban derült fény arra, hogy a perverz férfit már egy kilencéves német kislány 2001-es eltűnésével is gyanúsították. A lány csontjait 15 évvel később találta meg egy gombaszedő egy bajorországi erdőben, 90 km-re otthonától, a Felső-Frankföldi Lichterbergtől. Most ezt az ügyet is újra előveszik, akárcsak a hatéves Rene Hasee portugáliai eltűnését. Feltételezett bűnlajstromán szerepel még a 16 éves Carola Titze, akinek 1996-ban Belgiumban, és az ötéves Inga Gehricke, akinek 2015-ben Németországban veszett nyoma. Gyanúsítják továbbá egy 24 éves hannoveri prostituált, Monika Pawlak 2010-es megölésével is – írja a Daily Mail

Tovább árnyalja a képet egy névtelenségbe burkolózó férfi, Brückner két korábbi angol barátnőjének ismerőse, aki elmondta, hogy 2007-ben, néhány nappal Madeleine eltűnése előtt a gyanúsított közölte egyikükkel, hogy elutazik Praia de Luzba, mert munkát kapott ott. Három évvel később a másik ex találkozott vele, és azzal tréfálkozott, hogy hasonlít a Maddie eltűnése kapcsán nyilvánosságra hozott fantomképekre.

A tanú, aki azt állítja, hogy találkozott Brücknerrel Portugáliában, amikor a feltételezett gyilkos egy bárban dolgozott, és beszélgetésükből arra következtetett, hogy a szörnyű tettet alaposan megtervezte, sőt, azt sem tartja kizártnak, hogy valakinek a parancsára tette.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a magyar külügy, miután bekérették a kijevi magyar nagykövetet, mert Orbán Viktor „senkiföldjének” nevezte Ukrajnát
A tárca szerint „a háború következménye, hogy egész országrészek válnak pusztasággá”, Magyarország ezért békét és azonnali tűzszünetet akar.

Link másolása

A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg és egész országrészek válnak pusztasággá - így reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium arra, hogy az ukrán külügy bekérette a kijevi magyar nagykövetet Orbán Viktor Ukrajnáról szóló kijelentése miatt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor személyesen fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciájának vendégeit. Rod Dreher, az American Conservative című folyóirat felelős szerkesztőjének beszámolója szerint a magyar kormányfő a találkozón Ukrajna kapcsán többek között azt mondta, hogy

„ez most Afganisztán [...] a senki földje”.

Ezen az ukránok eléggé kiakadtak és bekérették a kijevi magyar nagykövetet. Az ukrán külügyminisztérium szóvivője többek között azt mondta, hogy „az ilyen kijelentések teljesen elfogadhatatlanok”, illetve hogy „Budapest továbbra is szándékosan a magyar-ukrán kapcsolatok tönkretétélére törekszik”.

Az ügyben most megszólalt a magyar külügyminisztérium is. A Mandiner megkeresésére a tárca azt írta:

„A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta. Magyarország sem szavakban sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Orbán Viktor manipuláltnak nevezte az orosz választásokat szűk körben
A magyar miniszterelnök szerint Putyin aligha adja fel a harcot a közelgő orosz elnökválasztás miatt.

Link másolása

Újabb részletek derültek ki Orbán Viktor zártkörű háttérbeszélgetéséről, ahol Magyarország EU-tagságával kapcsolatban is elmondta véleményét. Roland Tichy írt meg újabb részleteket a MCC-konferencián 15 újságíró előtt elhangzottakról, szúrta ki a hvg.hu.

A „liberális-konzervatív” magazin szerzője szerint

a magyar miniszterelnök úgy véli, Putyin aligha adja fel a harcot Ukrajnában, mivel Oroszországban elnökválasztás lesz, és „a háború vesztesei nem nyernek választásokat, még a manipuláltakat sem”. Orbán szerint az oroszok kegyetlenek, erre példaként hozta fel oroszok Nagy Imrét, akit „1956-ban az oroszok felakasztottak”.

A kormányfő úgy véli, Oroszországnak fel kellett adnia eredeti háborús céljait, és most arra törekszik, hogy egy ütközőzónát hozzon létre, nagyjából a vitatott donbászi vonal mentén. A miniszterelnök szerint az „azonnali tűzszünet” lehet a megoldás, de a területek elosztásába feltehetően nem egyeznének bele az ukránok.

„Nem Európa számít egy orosz támadás esetén, hanem csak az USA biztonsága! Minket nem kérdeznek!” – mondta a beszámoló szerint Orbán, majd hozzátette, hogy „Európa teljes megsemmisülésének valódi veszélye azon a tényen alapul, hogy Európa elsősorban az USA geopolitikai érdeke”.

A cikkben Tichy is kitér Magyarország és az EU viszonyára. Az újságíró szerint „Orbán elutasítja a vágyott egységes uniós államot, és ragaszkodik a szuverén államok uniójának koncepciójához”. Tichy szerint Orbán elutasítja „az EU iránti vak lelkesedést”, de ugyanígy elutasítja „az EU-ból való kilépést is”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Mi lesz ezzel az országgal, ha mindenhol ilyen gyárak működnek” – mikepércsi anyák tiltakoztak a Debrecenhez tervezett kínai akkumulátorgyár ellen
Orbán Viktor már 2017-ben arról beszélt, hogy minél több hasonló gyárat vonzanának Magyarországra. A beruházások ellen egyelőre hiába tiltakoznak a helyiek és az ellenzéki pártok.

Link másolása

Majdnem 10 kilométert sétáltak a hidegben azok a mikepércsi anyák és szimpatizánsaik, akik a Debrecen mellé tervezett kínai akkumulátorgyár ellen tiltakoztak szombaton - számolt be róla az RTL Híradó. A szervezők szerint a gyár ügye nemcsak a helyieket érinti, hanem az egész országot.

Mi is beszámoltunk róla, hogy egyre kevésbé tetszik a helyieknek, hogy a kormány támogatásával az ország legnagyobb akkumulátorgyárát építenék fel Debrecennél.

A múlt hét péntekre szervezett közmeghallgatáson tettlegességig fajult a vita: egy a beruházást ellenző férfi megtámadott egy nőt, miközben az éppen a projekt mellett érvelt.

Szombaton a hideg idő ellenére sokan részt vettek azon a tüntetésen, amit a tervezett gyárhoz legközelebb fekvő Mikepércs lakói szerveztek. A résztvevők közel tíz kilométert gyalogoltak Debrecen főteréig.

„Mi lesz ezzel az országgal, ha mindenhol ilyen gyárak és ennek kiszolgálói működnek majd? Pusztaság lesz. Nem egy év múlva, nem két év múlva, de rövidebb időn belül, mint azt most gondolnánk”

- mondta egy mikepércsi anyuka, a tüntetés főszervezője.

A Híradó felidézi, hogy Orbán Viktor már 2017-ben, a gödi Samsung gyár avatóján arról beszélt, hogy minél több hasonló gyárat vonzanának Magyarországra.

A beruházások ellen egyelőre hiába tiltakoznak a helyiek mellett az ellenzéki pártok is. A Jobbik például az akkumulátorgyártóknak járó vissza nem térítendő állami támogatások felfüggesztését követeli, az LMP pedig veszélyesnek és elhibázottnak tartja a kormány politikáját.

A párt ezért országos népszavazást kezdeményezett, a helyi képviselőik pedig az önkormányzatoknál olyan javaslatokat nyújtanak be, amelyek megtiltanák, hogy a helyiek jóváhagyása nélkül veszélyes üzemeket hozzanak létre a településeken.

ˇ


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Filmelőzetes-szerű videóval hangol Orbán a februári évértékelő beszédére
A miniszterelnök valószínűleg a Várkert Bazárban beszél majd az elmúlt évben történtekről.

Link másolása

Orbán Viktor a Facebook-oldalán tudatta mindenkivel, hogy február 18-án, szombaton évértékelő beszédet tart. A dátumot pár napja az Origo is megszellőztette már, akkor a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan azt mondta,

valószínűleg ezúttal is a Várkert Bazárban mond beszédet a kormányfő.

Mivel a 2022-es év igencsak eseménydús volt, Orbánnak lesz miről beszélni. Bizonyára szóba kerül majd az orosz-ukrán háború, illetve a vele kialakult gazdasági válság és a magas infláció, az Európai Unió válaszlépései a háborúra, az áprilisi parlamenti választások, valamint a magyar gazdaság helyzete.

A miniszterelnök Facebook-oldalára most egy olyan videó került ki, amellyelaz évértékelő beszédet harangozzák be.


Link másolása
KÖVESS MINKET: