HÍREK
A Rovatból

„Az ukrán-orosz háború brutális valóságát kellene a kormányra borítani” – egy elkeseredett katonai szakértő írását tette közzé Hadházy Ákos

Novák Katalin férjének alezredesi kinevezése miatt háborodott fel a szakértő, de írása jóval túlmutat ezen az eseten.

Link másolása

Hadházy Ákos ma tette közzé a Facebook-oldalán azt a posztot, amelyben változtatás nélkül köli egy honvédelmi szakértő írását. Az elkeseredett, illetve felháborodott írás a független képviselő szerint arról szól, hogy "Novák Katalin férjének alezredesi kinevezése a propaganda hülyeségén túl az operett-honvédség sokkal több és mélyebb problémájára mutat rá."

„A Veres István bankár, katonai újonc avatása, tiszti kinevezése egy pillanatkép a rezsim »nagyzolásáról« és egyben »filléres kicsinyességéről« is, jól illik majd, a Fidesz-fülbevaló mellé a fogadásokon... Szegénységi bizonyítványa a Fidesz-állam honvédelmi kötelességeit semmibe vevő hazárdjátékainak. Az esemény a honvéd alezredesi rendfokozat megcsúfolásán túl – mivel annak eléréséhez katonai készségek, végzettségek, több éves szakmai tapasztalatok kellenek, normális esetekben – mutatja, hogy protokolláris és anyagi megfontolások is közrejátszhattak a férj kinevezésén.

Megteszik ezt a szívességet, mert a szolgalelkű, honvédségi katonai felső vezetés régi csöndes divatja és bevált gyakorlata, hogy egymás hozzátartozóit veszik fel katonai beosztásokba, orvosi, pszichológiai alkalmatlansággal, és természetesen katonai kiképzés, és végzettségek nélkül.

A Honvédség legfőbb vezetői közül nem egy ízig-vérig nepotista (és nem mellesleg korábbi KISZ-titkár.) Most a Köztársasági Elnök családja is bekerült a nagy uram-bátyám klubba…

A történetben a LEGKISEBB baj, hogy Veres »first-genteman« alezredesnek ezentúl nem kell útiköltséget fizetnie a honvédségi utasszállító repülőgépek igénybevétele során, sőt akár napidíjban is részesíthető a felesége utaztatásai alkalmával...

Az alezredesi kinevezés és eskütétele egy korábban valószínűleg már katonai esküt tett személy esetében indokolatlan, kinevezése szakmailag rendkívüli, azonban nem jogszabály ellenes, maximum a Honvédség belső szervezeti előírásait szegi meg. Ilyet »normál halandó« esetében nem tesznek sosem, még egy agysebész, orvos professzor esetében sem, ha véletlenül ilyen korban csatlakozna a honvédséghez.

Az Egységes Alapkiképzési Program, amire hivatkozik a miniszter a beszédében egy »gagyi-humbug«, amit megpróbálnak kiképzésként eladni a civil, magyar társadalomnak. Meg sem közelíti egy NATO ország alapkiképzésének szakmai alapelveit. Az orosz agresszió következtében bevezetett kényszerű sorozásokhoz, katonák alapos kiképzés nélküli harcbavetéséhez lehet csak hasonlítani a Fidesz-Honvédség alapkiképzési gyakorlatát.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy például az egészségügyben is olyan dolgozók lennének, akik csak egy ápolói tanfolyamot végeznek el, de »avatásuk« után már sebészeti műtéteket, vagy gyógyszereket írnának fel az embereknek. Vagy az oktatásunkban a pedagógiai asszisztensek oktatnák a fizikát, matematikát a középiskolákban.

A háborús propagandák helyett az ukrán-orosz háború brutális valóságát kellene a jelenlegi kormányra borítani, hogy a zajló háború józanítsa már ki a magyar társadalmat… Megmutatni, hogy a kormány a biztonságunk is ellopta a demokrácia mellett, szép csöndben…

A miniszteri mondatokra (»Az igazi dolgok mindig egyszerűek. A katonák jól tudják ezt. Nincs mellébeszélés, nincs maszatolás, nincs egyrészt-másrészt. Mert a rend az parancs, a hűség törvény, a haza szerelem«), mivel megszólította, egy valódi tartalékos alezredes három évtized szolgálati viszonnyal így reagált:

»A Magyar Honvédségben 12 év alatt felszámolták a kiképzést, felvettek ezreket családi alapon, tönkretették a kiképzés-felkészítés kialakult, több éves szakmai rendszereit, kirúgtak több száz, egészséges, oltatlan hivatásos tisztet, altisztet, most pedig kirúgják a 'politikailag megbízhatatlan' parancsnoki szakember gárdát.

A honvédelemre szánt éves költségvetések ellenére nem tudnak felmutatni, valódi több tízezres kiképzett fiatal személyi utánpótlást, és csak most, a háború nyílttá válásával kezdtek a toborzásba is.

Most kapkodnak, és rosszabb helyzetbe hozták hazánkat, és a Magyar Honvédséget, mint az 1999-ben a NATO-hoz való csatlakozás idején volt! Hiába vettek, vesznek modern fegyvereket, nincsenek rá kiképzett fiatal generációk, mert 13 év alatt nem tettek semmit a fiatalok tömeges felkészítéséért! A rendfokozat és a katonai kiképzés-felkészítés, nem származás, titulus, vagy rokoni kapcsolat függvénye! Az magyar egyenruha viselése, és Honvédség erői, illetve azok alkalmazásának felelőssége, közös össztársadalmi érdekünk!

A Honvédség már nem egy »stadion« amit a haverokkal építünk, ahová egyébként senki nem megy focimeccsre sem, és nem lesz belőle gond. Amikor, szükség van a katonáinkra, akkor már nincs rá mód, és életveszélyes is a »rokoni állomány« kivételezéseinek fenntartása! Hazánk biztonsága nem játék és családi idill a katonai beosztásokban!! Maradjanak a rokonok távol a seregtől, és menjenek haza ultizni és műkörmöket építeni! A haza védelmét hagyják meg a valódi katonáknak! Jobban jár mindenki..!

Veres »first-gentleman« alezredes egy protokoll-katona lesz, akinek rendfokozata jelenleg egy újonc bevonuló öregfiú »Fidesz-munkásőrével« egyenértékű. Hasonló a helyzet borokhoz: vannak valódi alezredesek, és vannak alezredesnek látszó álkatonák, ahogyan van valódi bor és tablettás-kannás is a piacon…”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Leleplezte Putyin hasonmásait egy ukrán hírszerző, egyértelművé váltak a különbségek
Régóta keringenek arról pletykák, hogy az orosz elnök betegségei miatt hasonmásokra szorul hivatalos szereplései során. A katonai hírszerző szerint viselkedésben és kinézetben is jelentős különbségek fedezhetőek fel.

Link másolása

Egy ukrán katonai tisztviselő részletesen beszélt arról, hogy hogyan lehet Vlagyimir Putyint megkülönböztetni azoktól a hasonmásoktól, akiket a nyilvános szerepléseire küld maga helyett - írja a Daily Star.

Régóta keringenek pletykák arról, hogy a már 70 év felett járó orosz elnök súlyos egészségügyi problémákkal küzd, ezért kénytelen hasonmásokat alkalmazni. Bennfentesek tudni vélték már korábban, hogy rákban vagy Parkinson-kórban szenved.

Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerző ügynökség tisztje és szóvivője a héten arról beszélt, hogy az operatív hírszerzés és sok szakember értekelése alapján tényként beszélhetünk arról, hogy Putyin hasonmásokat használ.

„A megszállt déli ukrán területeken tett látogatásai teljes hamisítványok voltak, meglehetősen rosszul és elhamarkodottan szervezték meg ezeket. Mind »Putyin« viselkedésében, mind kinézetében jelentős különbség volt tapasztalható”

- mondta Juszov Putyin idén márciusi és áprilisi látogatásairól.

„Soha nem ülne be abba a kocsiba, és soha nem öltözne így. Soha nem beszélne állítólagos helyi lakosokkal, mivel tudjuk, hogy a Kremlben az igazi Putyinnal még a saját környezete is csak korlátozottan tálákozhat - egy kötelező karantén letöltése után, egy méretes asztal mögött, amely csak egyre hosszabb lesz” - ismertette érveit a szóvivő.

Will Geddes nemzetközi biztonsági szakértő márciusban úgy nyilatkozott, hogy nagyon valószínűnek tartja a dublőrök alkalmazását, mivel a világ számos vezetője használ ilyen embereket, hogy bizonyos körülmények között biztonságban tudják magukat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Sárosdi Lilla válaszolt Rákay Philipnek: „Én nem tudtam, hogy ilyen sokat jelentek neked, hogy Párizsról én jutok eszedbe”
A Rákay által korábban árufeltőnek nevezett színésznő Facebookon szólt vissza a kormánypárti influenszernek. Az Aranybulla sorozatról is elmondta a véleményét.

Link másolása

Napok óta zajlik a közösségi médiában egy adok-kapok Rákay Philip és Nagy Ervin között, amibe a Megafon influenszere Sárosdi Lillát és a férjét is belekeverte, amikor arról beszélt, hogy árufeltöltőként dolgoznak egy helyi kisboltban, és ő személy szerint „vállalhatatlan mocsoknak” tartja a házaspár tevékenységét.

Ezekre a kijelentésekre reagált most Facebook-oldalán a színésznő.

"Philip! Hallom, hogy álmatlan éjszakáid vannak miattam! Én nem tudtam, hogy ilyen sokat jelentek neked, hogy Párizsról én jutok eszedbe"

- mondja a videóban Sárosdi Lilla, majd arrol beszél, hogy ő maga sohasem gondol a kormánypárti influenszerre, ez azonban most meg fog változni, követni fogja a tevékenységét.

"Nem találok szavakat. Te, imádom ezt a feudális tempót, mennyi szőr, mennyi bőr, mennyi prém, mennyi feltárulkozó kebel! Mennyi széles, sűrű, szőrös férfi mellkas" - mondta el ironikus véleményét a színésznő az Aranybulla sorozatról, amelynek Rákay volt az egyik producere.

"Még több történelmi filmet kell csinálni! Az összes megnyert háborúnkról! Az összes győztes csatánkról! És nem egymilliárdból! Jaj, cheri, te még olyan fiatal vagy, olyan szerény. 30 milliárdból, 40 milliárdból, ugyan már, mit pampognak? Hagyjad a plebszet! Menjen át Romániába, ha valami nem tetszik, ott lehet tanítani. Vagy húzzon el!"

- adott tanácsot a Megafon influenszerének.

A színésznő szerint igazán nagyvonalú a kormány, hogy még el lehet hagyni az országot, azonban a határon emelt kerítés alkalmas lehetne akár arra is, hogy már ne lehessen visszatérni az országba.

Sárosdi Lilla teljes válaszát ITT lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Lenácizta és fellökte a Blokád rendezője egy fesztiválon – állítja a Népszava kritikusa
Csákvári Gáza szerint Tősér Ádám egy péntek esti rendezvényen ment neki a mosdónál. Két másik filmrendezőnek köszönhető, hogy nem fajult el a helyzet.

Link másolása

Tettlegesen lépett fel a Népszava munkatársa ellen Tősér Ádám filmrendező a Magyar Mozgókép Fesztivál péntek esti programján, számolt be a FOTON Audiovizuális Centrumban történetről a lap. Csákvári Géza a Népszava tudósítójaként, meghívott vendégeként vett részt az eseményen, amikor a mosdónál egy onnan kilépő férfi úgy fellökte, hogy a földre került.

A mellékhelyiségből kilépő férfi üvölteni kezdett, majd lenácizta a kritikust, végül pedig kilátásba helyezte, hogy „szétveri a pofáját”.

Csak azért nem fajult verekedésig a helyzet, mert az időközben felálló és védekező Csákváritól a támadót két filmrendező, Kocsis Ágnes és Szűcs Dóra elhúzta, miközben próbálták lenyugtatni.

„Nem tudtam ez egészet mire vélni, nem ismertem fel a férfit. Megtudtam, hogy Tősér Ádám, a Blokád című film rendezője volt a támadó. Bár az indulatot és az erőszakot nem indokolhatja, a Blokád valóban nem tartozik az általam kedvelt és jónak vélt alkotások közé. Kurzusfilmnek tartom, nem egyedüliként, amelyben Göncz Árpád, a néhai köztársasági elnök a filmben hazaárulásra készül, más jelenetekben pedig egy fóbiák miatt szenvedő, bomlott elméjű művész paródiája, ami szimplán méltatlan ábrázolás és művészi interpretáció. Egy filmkritikus jogában áll, hogy véleményt formáljon egy-egy adott műről. Az újságíró szavaira az erőszak vagy a nyilvános becsmérlés nem lehet válasz. Még akkor sem, ha az alkotó nem nyugszik meg azzal ténnyel, hogy nem kevesebb mint tizennégy kategóriában jelölték Magyar Mozgókép Díjra és nyilvánvalóan fontosabb neki, mit gondolnak a kritikusok” - írta a megtámadott Csákvári Géza a történtek után.

A Népszava azt írja, hogy tettleges becsületsértés miatt feljelentést tesz az ügyben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Hiteltartozás miatt három háza is elúszott egy családnak, még a kutyákat is elvették tőlük
Az új tulajdonosk sintérrel vitették el a kutyákat. A pórul járt családanya korábbi életszínvonalát feladva egy matracon kénytelen meghúzni magát.

Link másolása

Mára mindkét házából kidobták családjával együtt azt a középkorú tiszaalpári nőt, akinek hiteltartozások miatt árverezték el otthonait. Karádi Kinga ráadásul még egy harmadik, Kiskunfélegyházán álló házát is elbukta, amit a napokban kellett átadnia - írja a Blikk.

„A végrehajtótól kaptunk egy levelet, hogy az új tulajdonos elsején jönne átvenni a házat rendőrökkel, de már előző nap megérkeztek. Abban az időben pedig éppen senki nem tartózkodott otthon, ők viszont lecserélték a zárakat”
– panaszkodott a lapnak az asszony.

„A legbosszantóbb, hogy kihívták a sintért és elvitették az én uszkáromat is meg a kislányom kutyáját is. Ők pedig nem adják vissza, csak két hét után, mert a protokoll szerint karanténba teszik. Utána még ki kell váltani őket, ami nem kevés pénzbe, tetemes összegbe fog kerülni. Azt mondták, délig ott lesznek a háznál, ha esetleg menni akarok értük, én azonnal odasiettem, de már nem találkoztam senkivel. Egyből hívtam őket, szóltam, hogy ne vigyék be a kedvenceinket a telepre, de már nem tudtam megakadályozni. Olyanok ők nekem, mint a gyerekeim, most pedig ki tudja, mikor láthatom újra őket” – tette hozzá.

Anyósa lakhatását már sikeresen megoldotta, de a kétgyerekes nő még nem talált albérletet maguknak, ezért néha a szüleinél, néha pedig a barátainál húzzák meg magukat.

Az eladósodott család története 2008-ban keződött, amikor a nő párja egy nyolcmillió forintos svájcifrank-alapú kölcsönt vett fel, az úgynevezett adóstársa pedig a húga volt. A törlesztőrészletek 80 ezer forintról indultak, de két év múlva már havi 200 ezret kért a bank, miközben már másfél milliót egyösszegben törlesztettek.

A nyolcmilliós hitel kamata az egekbe szökött, egy ponton már a 40 milliót is elérte a tartozás. Ekkor indult meg a végrehajtás, melynek végén egy magánszemély vásárolta meg a háromszintes, medencével és üzlethelyiséggel kialakított hatalmas házat mindössze 8,4 millió forintért. Ezután az anyósa háza következett, amit 5,8 millióért szerezte meg tőlük egy ingatlanos. Végül a kiskunfélegyházi ház egy másik svájcifrank-alapú hitel miatt úszott el.

A jelenleg is dolgozó nő most korábbi életszínvonalát feladva egy matracon húzza meg magát.


Link másolása
KÖVESS MINKET: