HÍREK
A Rovatból

„Az ukrán-orosz háború brutális valóságát kellene a kormányra borítani” – egy elkeseredett katonai szakértő írását tette közzé Hadházy Ákos

Novák Katalin férjének alezredesi kinevezése miatt háborodott fel a szakértő, de írása jóval túlmutat ezen az eseten.

Link másolása

Hadházy Ákos ma tette közzé a Facebook-oldalán azt a posztot, amelyben változtatás nélkül köli egy honvédelmi szakértő írását. Az elkeseredett, illetve felháborodott írás a független képviselő szerint arról szól, hogy "Novák Katalin férjének alezredesi kinevezése a propaganda hülyeségén túl az operett-honvédség sokkal több és mélyebb problémájára mutat rá."

„A Veres István bankár, katonai újonc avatása, tiszti kinevezése egy pillanatkép a rezsim »nagyzolásáról« és egyben »filléres kicsinyességéről« is, jól illik majd, a Fidesz-fülbevaló mellé a fogadásokon... Szegénységi bizonyítványa a Fidesz-állam honvédelmi kötelességeit semmibe vevő hazárdjátékainak. Az esemény a honvéd alezredesi rendfokozat megcsúfolásán túl – mivel annak eléréséhez katonai készségek, végzettségek, több éves szakmai tapasztalatok kellenek, normális esetekben – mutatja, hogy protokolláris és anyagi megfontolások is közrejátszhattak a férj kinevezésén.

Megteszik ezt a szívességet, mert a szolgalelkű, honvédségi katonai felső vezetés régi csöndes divatja és bevált gyakorlata, hogy egymás hozzátartozóit veszik fel katonai beosztásokba, orvosi, pszichológiai alkalmatlansággal, és természetesen katonai kiképzés, és végzettségek nélkül.

A Honvédség legfőbb vezetői közül nem egy ízig-vérig nepotista (és nem mellesleg korábbi KISZ-titkár.) Most a Köztársasági Elnök családja is bekerült a nagy uram-bátyám klubba…

A történetben a LEGKISEBB baj, hogy Veres »first-genteman« alezredesnek ezentúl nem kell útiköltséget fizetnie a honvédségi utasszállító repülőgépek igénybevétele során, sőt akár napidíjban is részesíthető a felesége utaztatásai alkalmával...

Az alezredesi kinevezés és eskütétele egy korábban valószínűleg már katonai esküt tett személy esetében indokolatlan, kinevezése szakmailag rendkívüli, azonban nem jogszabály ellenes, maximum a Honvédség belső szervezeti előírásait szegi meg. Ilyet »normál halandó« esetében nem tesznek sosem, még egy agysebész, orvos professzor esetében sem, ha véletlenül ilyen korban csatlakozna a honvédséghez.

Az Egységes Alapkiképzési Program, amire hivatkozik a miniszter a beszédében egy »gagyi-humbug«, amit megpróbálnak kiképzésként eladni a civil, magyar társadalomnak. Meg sem közelíti egy NATO ország alapkiképzésének szakmai alapelveit. Az orosz agresszió következtében bevezetett kényszerű sorozásokhoz, katonák alapos kiképzés nélküli harcbavetéséhez lehet csak hasonlítani a Fidesz-Honvédség alapkiképzési gyakorlatát.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy például az egészségügyben is olyan dolgozók lennének, akik csak egy ápolói tanfolyamot végeznek el, de »avatásuk« után már sebészeti műtéteket, vagy gyógyszereket írnának fel az embereknek. Vagy az oktatásunkban a pedagógiai asszisztensek oktatnák a fizikát, matematikát a középiskolákban.

A háborús propagandák helyett az ukrán-orosz háború brutális valóságát kellene a jelenlegi kormányra borítani, hogy a zajló háború józanítsa már ki a magyar társadalmat… Megmutatni, hogy a kormány a biztonságunk is ellopta a demokrácia mellett, szép csöndben…

A miniszteri mondatokra (»Az igazi dolgok mindig egyszerűek. A katonák jól tudják ezt. Nincs mellébeszélés, nincs maszatolás, nincs egyrészt-másrészt. Mert a rend az parancs, a hűség törvény, a haza szerelem«), mivel megszólította, egy valódi tartalékos alezredes három évtized szolgálati viszonnyal így reagált:

»A Magyar Honvédségben 12 év alatt felszámolták a kiképzést, felvettek ezreket családi alapon, tönkretették a kiképzés-felkészítés kialakult, több éves szakmai rendszereit, kirúgtak több száz, egészséges, oltatlan hivatásos tisztet, altisztet, most pedig kirúgják a 'politikailag megbízhatatlan' parancsnoki szakember gárdát.

A honvédelemre szánt éves költségvetések ellenére nem tudnak felmutatni, valódi több tízezres kiképzett fiatal személyi utánpótlást, és csak most, a háború nyílttá válásával kezdtek a toborzásba is.

Most kapkodnak, és rosszabb helyzetbe hozták hazánkat, és a Magyar Honvédséget, mint az 1999-ben a NATO-hoz való csatlakozás idején volt! Hiába vettek, vesznek modern fegyvereket, nincsenek rá kiképzett fiatal generációk, mert 13 év alatt nem tettek semmit a fiatalok tömeges felkészítéséért! A rendfokozat és a katonai kiképzés-felkészítés, nem származás, titulus, vagy rokoni kapcsolat függvénye! Az magyar egyenruha viselése, és Honvédség erői, illetve azok alkalmazásának felelőssége, közös össztársadalmi érdekünk!

A Honvédség már nem egy »stadion« amit a haverokkal építünk, ahová egyébként senki nem megy focimeccsre sem, és nem lesz belőle gond. Amikor, szükség van a katonáinkra, akkor már nincs rá mód, és életveszélyes is a »rokoni állomány« kivételezéseinek fenntartása! Hazánk biztonsága nem játék és családi idill a katonai beosztásokban!! Maradjanak a rokonok távol a seregtől, és menjenek haza ultizni és műkörmöket építeni! A haza védelmét hagyják meg a valódi katonáknak! Jobban jár mindenki..!

Veres »first-gentleman« alezredes egy protokoll-katona lesz, akinek rendfokozata jelenleg egy újonc bevonuló öregfiú »Fidesz-munkásőrével« egyenértékű. Hasonló a helyzet borokhoz: vannak valódi alezredesek, és vannak alezredesnek látszó álkatonák, ahogyan van valódi bor és tablettás-kannás is a piacon…”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
A Gulyáságyú Média bement abba a titokzatos bérházba, ami előtt Orbán számolta a húszezreseket
A soklakásos épületben több ismert embernek is van apartmanja, köztük egy fideszes meggyőződését nem titkoló, a Fidesz rendezvényein korábban többször is fellépő veterán popzenész is.

Link másolása

A 444.hu egy rövid videót mutatott meg kedden arról, ahogy munkatársaik Orbán Viktort igyekeznek kérdezni egy ferencvárosi bérház előtt.

A honlap szerint a miniszterelnök mostanában minden kedd reggel beugrik egy órára ebbe a kérdéses Bakáts utcai házba.

A kormányfő a 444.hu videójában zavartnak tűnt, nem válaszolt a lap kérdéseire, helyette tíz- és húszezer forintos bankjegyek számolgatásába fogott az utcán, majd eltűnt a kérdéses bérházban.

Ezek után a Gulyáságyú Média ellátogatott az ominózus bérházba, ahol ezt találták:

- több lakó is látta már az épületben a Orbán Viktort.

- beszéltek a közös képviselővel, aki elzárkózott attól, hogy bármilyen információt is kiadjon Orbán látogatásáról.

- a soklakásos épületben több ismert embernek is van apartmanja, köztük egy fideszes meggyőződését nem titkoló, a Fidesz rendezvényein korábban többször is fellépő veterán popzenész is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megvan, mennyi lehet a novemberi nyugdíjemelés, viszont a prémium még 2025-ben is kérdéses
A Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntő ülését követően egy órával nemcsak a szokásos közleményét tette közzé, hanem a harmadik negyedéves Inflációs Jelentés két legfontosabb adatát is: a GDP-re és az infláció alakulására vonatkozó előrejelzésüket.

Link másolása

A jelentés adatai szerint bőven a kormányzat által várt 15 százalék felett lesz az idei éves infláció, az MNB az idén 17,6-18,1 százalékos éves átlagos inflációt vár.

Mivel az MNB szakemberei ilyen adatokkal várják az idei pénzromlási ütemet, ez azt jelenti, hogy

2,6 és 3,1 százalék közötti nyugdíjkorrekcióra mutatkozik a legnagyobb esély, ami az átlagnyugdíj szintjén havi 4700-5600 forint körüli többletet jelenthet.

Az viszont már régóta nem újdonság, hogy idén esély sem mutatkozik a nyugdíjprémium kifizetésére, ellenben új fejlemény, hogy ez jövőre is meglehetősen kérdéses. Sőt, még a 2025-ös év prémiumát is nagy kérdőjelek övezik.

(via Mfor)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„A mennyországban éreztem magam, de a pokolban kötöttem ki” - Zsoltnak ikrei születtek, de elvesztette a feleségét és másfél éves kislányát
Tőzsér Zsolt és Kadlót Szilvia két éve kapta a nagyszerű hírt, hogy ikreik fognak születni: a pedagógusként tanító leendő édesanya és a párja az egész világot át tudták volna ölelni örömükben. Aztán 2021. november 27-én eljött az idő, de a szüléskor komplikációk léptek fel.

Link másolása

„A mennyországban éreztem magam, de a pokolban kötöttem ki. Voltak rossz gondolataim, de menni kellett előre, erősnek kellett maradnom a kislány miatt”

mondta a Blikknek Tőzsér Zsolt a szörnyű tragédiáról, amit átélt.

Tőzsér Zsolttal és Kadlót Szilvia két éve kapta a nagyszerű hírt, hogy ikreik fognak születni: a pedagógusként tanító leendő édesanya és a párja az egész világot át tudták volna ölelni örömükben.

Aztán 2021. november 27-én eljött az idő: a szüléskor komplikációk léptek fel, és az ikerpár egyike, Zsoltika holtan született, míg a testvérét, az agyvérzést kapó Annuskát újra kellett éleszteni. Közben az édesanya is életveszélyes állapotba került, kilenc nappal később pedig a szervezete feladta a harcot, ő is elhunyt.

"A koronavírus miatt az életemért küzdöttem otthon, amikor november 22-én a párom sem érezte jól magát, ezért az anyukájával bementek az ügyeletre, s nála is megállapították a fertőzést. A várandóssága 34. hetében járt, a lába be volt dagadva, de a babák ultrahangos ellenőrzésén túl nem vizsgálták meg, nem vettek tőle sem vért, sem vizeletmintát. Megfigyelés helyett veszélyeztetett terhesen, vírusosan hazaküldték"

- idézte fel a történteket Zsolt.

"Úgy 17 óráig kihúzta mindkét baba életben, ám fél órával később egyikük meghalt, míg a másikukat, Nusikát újra kellett éleszteni. Zsoltikának hivatalosan nincs is neve, ki sem adták a holttestét, ő hivatalosan nem is létezett..."

– mondta a férfi a lapnak.

"Szilvi ezután élet-halál között lebegett, majd december 6-án leállt a veséje, a mája, és elhatalmasodott rajta a koronavírus-fertőzés. Ebben a kilenc napban már nem tért magához többet. Azt gondolom, az első hibát akkor vétették, amikor nem készült laborvizsgálat, másodjára pedig, amikor öt nappal később nem végeztek rajta azonnal császármetszést.

Nyolc órát volt a halál árnyékában. Úgy talán mindkét baba életben maradhatott volna"

- emlékezett vissza Zsolt.

A férfi közjegyzőn keresztül beadta a vizsgálati anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központba. Ha ott megállapítják a mulasztást, büntetőeljárást indíthatnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Szijjártó látogatása miatt Szlovákia bekérette a magyar nagykövetet
Szlovákia külügyminisztere bekérette a magyar nagykövetet, miután Szijjártó Péter a Szövetség politikusaival együtt több dél-szlovákiai helyszínen is felszólalt, és az „egységes magyar párt” támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Link másolása

Szijjártó Péter szeptember 26-27-én Szlovákiába utazott, és részt vett a a szlovákiai ellenzék, a Szövetség eseményén. Mivel Szlovákiában épp kampányidőszak van, a szlovák külügyminisztérium behívatta Balogh Csabát Magyarország szlovákiai nagykövetét.

Szlovákia külügyminisztere azután kérette be a magyar nagykövetet, miután a magyar külügyminiszter a Szövetség politikusaival együtt több dél-szlovákiai helyszínen is felszólalt, és az „egységes magyar párt” támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

„A nagykövetet arra kérték, tolmácsolja a magyar miniszternek Szlovákia fenntartásait a választási kampányba való beavatkozásával kapcsolatban, és konkrét politikai szubjektumok támogatása miatt”

- közölte a TASR szlovák hírügynökség.

A szlovák külügyminisztérium kommunikációs osztálya szerint „az ilyen cselekedetek túl vannak a diplomáciai kommunikáció normáin”.

Szijjártó szerint semmi kivetnivaló nincs abban, amit tett.

„Mi szurkolunk a Szövetségnek, de nem azért, mert minket a szlovák belpolitikai eredmény érdekelne, hanem azért, mert mi Szlovákiával jó kapcsolatokra törekszünk. A jó szlovák-magyar kapcsolatokban pedig mi mindig erőforrásként és összekötő kapocsként tekintünk a felvidéki magyarságra.”

- mondta Magyarország külügyminisztere.

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk