Az ügyészséghez fordul az Integritás Hatóság, amiért megszüntették a nyomozást Farkas Flórián ügyében

Hadházy Ákos szerint az Integritás Hatóság akkor sem tehetne semmit ebben az ügyben, ha akarna, mert a törvényt úgy fogalmazta meg a Fidesz, hogy csak a december 31. utáni feljelentésekre vonatkozzon.

Link másolása

Már foglalkoznak ügyekkel, de lefolytatott vizsgálat még nincs - árulta el Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke az ATV-nek. Elmondása szerint már sok bejelentés érkezett, egy részük kevésbé komolyan vehető, de van, ami az ő hatáskörükbe tartozik. Mint mondta, ők nem piaci szereplőket figyelnek, hanem tranzakciókat, iparágakat.

Közlése szerint

Farkas Flórián ügyében is érkezett bejelentés. Ezért meg fogják keresni az ügyészséget, és ha betekintést nyertek az iratokba, akkor tudnak továbblépni.

A lap emlékeztet rá, hogy Farkas Flórián volt fideszes országgyűlési képviselő neve összeforrt a roma felzárkóztatási programmal, ami miatt 2015-ben eljárás indult költségvetési csalás gyanúja miatt Hadházy Ákos feljelentése nyomán. Az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) elsősorban európai uniós forrásból kellett volna létrehoznia egy országos munkaerő-közvetítő irodahálózatot. Ez folyamatos és kiszámítható munkát biztosított volna a hátrányos helyzetűeknek, elsősorban romáknak. Az ORÖ azonban a pénzt autókra, használhatatlan irodákra, bútorokra és egy gellérthegyi villára költötte el.

Hadházy Ákos a közösségi oldalán most arról ír az ügy kapcsán: "Néhány megjegyzés ahhoz, hogy az Európai Ügyészség pótlékaként létrehozott kirakathivatal a „Híd a munka világába” program lezárt nyomozása miatt az ügyészséghez fordult iratbetekintésért:

1) Ha a kormány kicsit is komolyan gondolná, hogy ezután majd üldözi a korrupciót, akkor ez a gyalázatos határozat nem született volna meg és a kormány alá tartotó NAV nyomozói legalább tanúként meghallgatták volna Farkas Flóriánt. Ezzel szemben több száz oldalnyi kihallgatási jegyzőkönyvben még kérdésként sem merült fel a a neve.

2) Az „Integritás Hatóság” akkor sem tehetne semmit ebben az ügyben, ha akarna. A vádkikényszerítés egyrészt egy ilyen elszabotált nyomozás után akkor is nagyon nehéz lenne, ha lehetséges lenne jogilag – azonban a törvényt úgy fogalmazta meg a Fidesz, hogy csak a december 31. utáni feljelentésekre vonatkozzon.

3) Az ügyben már évek óta van lezárt OLAF-jelentés. Ők érdekes módon meghallgatták tanúként Farkas Flóriánt is. Ha a kormány kicsit is komolyan gondolná a korrupciós damaszkuszi utat, akkor nyilvánosságra hozná azt a jelentést. Vagy ha az „Integritás Hatóság” kicsit is komolyan gondolja a munkáját, akkor azt a jelentést is elkéri és nyilvánosságra hozza (amihez persze a kormány engedélye kell).

4) Én természetesen (feljelentőként) megkaptam a „nyomozást” lezáró iratokat".

Korábbi cikkünkben részletesen írtunk az ügyről:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotón, milyen hatalmas tömeg fogadta Magyar Pétert Szegeden
A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt. Az országjárás folytatódott.

Link másolása

Magyar Péter hétfőn Szegeden folytatta a hetek óta tartó országjárását.

A Dóm téren hatalmas tömeg gyűlt össze a TISZA Párt politikusának beszédére. Magyar Péter beszédében elmondta, hogy

„Szeged mindig mindenből győztesen kerül ki, most is így lesz”.

A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt.

Magyar azt is hozzátette, hogy

„milyen érdekes, hogy a sok ezres rendezvényeinkről a magát függetlennek nevező sajtó is elfelejt beszámolni, miközben az 1 %-os pártok minden nap a stúdiókban kezdik a napot és egy semmitmondó FB ömlengéssel is címlapra kerülnek.”

Íme a fotó a hétfői eseményről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Németh Balázs és Novák Katalin volt kommunikációs igazgatója lehet a műsorvezetője a köztévé választási vitájának
A vitát május 30-án este tartják majd. A műsorvezetésre a korábban Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatójaként dolgozó Volf-Nagy Tünde mellett azt a Németh Balázst kérték fel, aki sokáig az állami hírtévé egyik arca volt.

Link másolása

Korábban írtunk arról, hogy Pünkösd után közöl majd részleteket a választási vitáról az állami média. A Media1 azonban már megtudott több részletet is.

Nagyon úgy tűnik, hogy megvan az időpont is: jövő csütörtökön, május 30-án este tartja az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) és a Duna Médiaszolgáltató a június 9-i európai parlamenti választásokat megelőző élő televíziós választási vitaműsorát az EP-listavezetők számára - írta meg a Media1.

A portál úgy tudja, hogy a műsorvezetésre a korábban Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatójaként dolgozó Volf-Nagy Tünde mellett azt a Németh Balázst kérték fel, aki sokáig az állami hírtévé egyik arca volt.

Az információt a műsorvezetők személyéről és a vitaműsor időpontjáról több, egymástól független, megbízható forrás is megerősítette a Media1.hu részére.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Senki nem érti, miért kellett őt kivégezni” - Srkabski Fruzsina szerint Novák Katalin hiányzik a hazának
Azt is hozzátette, hogy nem találkozott vele a lemondása óta, de néha váltanak pár szót sms-ben. Hétfőn posztolt a közösségi oldalán minderről.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. május 21.


Link másolása

A februárban a kegyelmi botrány miatt lemondott köztársasági elnök egyik tanácsadója hétfőn hosszú posztban írta le, hogy szerinte nagyon sokaknak hiányzik Novák Katalin.

„Szinte nem telik el nap, hogy valaki ismerős, ismeretlen meg ne szólítson vagy írjon, hogy mennyire hiányzik nekik Novák Katalin” – írta egy hétfői Facebook-posztban Skrabski Fruzsina, a volt államfő egyik tanácsadója.

„Senki nem érti, miért kellett őt kivégezni. Még aki haragudott rá a kegyelmi döntés miatt, ők is azt mondják, hogy bőven elég lett volna, ha bocsánatot kér”

– írta bejegyzésében Skrabski.

Azt is hozzátette, hogy nem találkozott vele a lemondása óta, de néha váltanak pár szót sms-ben.

„Amikor kiálltam mellette, nem tudtam, hogy ennyi szeretetet és megbecsülést kapok érte, de ez is bizonyítja, hogy jónak lenni jó, bátornak és hűségesnek lenni érdemes”

– zárta gondolatait a volt tanácsadó.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Drágulás itt is: tízezer forint felett már az éves kártyadíj ennél a négy banknál
A készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

Link másolása

Néhány éve még átlagosan 4 ezer forintból meg lehetett úszni a kártyázást, de mostanra eljutottunk oda, hogy négy banknál is 10 ezer forint felett lesz az éves díja a bankkártyának.

Az Azénpénzem.hu összefoglalója szerint ez mostanra a négy nagyobb banknál (CIB, Erste, OTP, Unicredit) bekövetkezett.

A többi három banknál (K&H, MBH, Raiffeisen) is hasonló a helyzet: náluk kilencezer forint feletti kártyadíjat számítanak fel.

Ennek következtében a készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

Ez korábban 600 forint volt. Százezer forintot most majdnem másfél ezer forintért lehet átlagosan felvenni. Ezért aztán mindenkinek ajánlott, hogy használja ki a maximum két részletben díjmentesen felvehető 150 ezer forintot, amihez csak egy nyilatkozat szükséges.

Link másolása
KÖVESS MINKET: