A Rovatból

Az omikron variánssal megfertőződött házaspár egyik tagját kórházban ápolják, párjának enyhék a tünetei

Müller Cecília közlése szerint a fertőzöttek nem adatták be maguknak a harmadik oltást.

Link másolása

Mint azt megírtuk, az országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus omikron nevű mutációja. Rögtön két mintában is kimutatták a variánst, egy házaspár fertőződött meg, akik nem jártak külföldön, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget.

Az is kiderült, hogy

az egyik fertőzöttnek enyhe tünetei vannak, a másik középsúlyos állapotban van és kórházban ápolják.

Müller Cecília aTények.hu-nak azt is elmondta, hogy a házaspár tagjai nem adatták be maguknak a harmadik oltást, ennek kapcsán pedig hangsúlyozta, hogy azért fontos a harmadik oltás felvétele, mert az védelmet nyújt a koronavírus omikron mutációja ellen is.

A Tények.hu azt is írja, hogy

a házaspár tagjai nemcsak nem jártak külföldön, de külföldi személyekkel sem kerültek személyes kapcsolatba.

A Neumann Labs magyar tulajdonú diagnosztikai laboratórium az MTI-vel közleményben tudatta, hogy a házaspár igazolt omikron fertőzése mellett további gyanús eseteket is vizsgál.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Hatalmas meglepetés: Magyar Péterék az összegyűjtött aláírások ellenére sem indulnak el a megyei közgyűlési helyekért
A rövid idő alatt nem tudtak minden jelöltet ellenőrizni, és a politikus szerint sok a Fidesz és az ellenzéki pártok „trójai falova” a Tisza Párt jelöltjei között.

Link másolása

A Tisza Párt mind a 19 megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást – jelentette be Facebook-oldalán Magyar Péter.

Ezután azonban váratlan bejelentést tett:

„A közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a TISZA Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat.”

Az okokról szólva elmondta: „Az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat.”

„Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni” – tette hozzá.

A szimpatizánsoknak Magyar Péter az üzente: „Sajnáljuk, hogy ezzel sokaknak csalódást okozunk, de bízunk benne, hogy a nagyobb cél, hazánk mielőbbi visszavétele érdekében mindenki el tudja fogadni a döntésünket. Köszönjük a rengeteg, hazaszerető, becsületes jelölt jelentkezését! A közös munkát mindenképpen folytatjuk”.

Azt is megígérte, hogy a két év múlva tartandó országgyűlési választásokra „a hazájukért dolgozni kívánó szakembereket találjunk és egy ütőképes és ütésálló csapatot” hoznak létre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Hszi Csin-ping több száz fős delegációval érkezhet, autója pedig egy rakétatámadást is kibír
Állítólag több száz fős delegáció, magas rangú tisztviselők sora és egy különleges őrezred kíséri majd a Budapestre érkező kínai elnököt. Hszi Csin-ping autója is híres, a limuzint sokszor a kínai Rolls-Royce-ként emlegetik.

Link másolása

Több száz fős delegációval érkezhet Budapestre a kínai elnök szerdán, ezzel párhuzamosan pedig a legmagasabb biztonsági protokoll lép életbe a magyar fél részéről is – írja a Világgazdaság. A lap úgy tudja:

Olyan védelem kíséri – Magyarországra is – a kínai elnököt, amilyenben legutóbb Ferenc pápának volt része.

Nem megerősített források szerint a kínai delegáció több száz főből áll majd, a tagjai között ott lesz Vang Ji külügyminiszter, Lan Foan pénzügyminiszter, Vang Ventao kereskedelmi miniszter, Dzsen Sancsie, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottságnak elnöke és Ju Csianhua, a Vámügyi Főigazgatóság főigazgatója. Várható, hogy Hszi Csin-pinget felesége, Peng Li-jüan is elkíséri, akár csak Párizsba.

Hszi Csin-ping testőreiről kevés információ lelhető fel. Ezek alapján az viszont megállapítható, hogy a kínai elnök biztonságát a legendás és egyben hírhedt központi őrezred garantálja. Erről a kínai szervezetről azt kell tudni, hogy még 1950-es években jött létre a magas rangú kínai pártvezetők védelmére, beleértve a minisztereket és az államtanács tagjait, valamint az ő családtagjaikat.

De nem csak a kínai elnöki testőrség különleges, hanem a rá vigyázó autó is.

Hszi Csin-ping egy Hongqi N701 limuzint használ – igaz, a külföldi utak során előfordul, hogy az eggyel kisebb N501-et veszik igénybe. Az N701 6 métert meghaladó hosszúsággal rendelkezik, súlya legalább 3,1 tonna és állítólag rakétatámadás vagy vegyi fegyver ellen is védi az utasát. A járműből mindössze 50 darab készült, részletes leírása pedig titkos.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Hibát találtak a matekérettségi egyik feladatában, nem tudni, mi lesz a következmény
A rendelés helyett a krémes szó szerepelt a 17-es feladatban.

Link másolása

A matematikaérettségi egyik feladatában elírtak egy szót - szúrta ki a Redditen valaki.

A 17-es feladat kérdésében a rendelés szó helyett a krémes szó szerepel, eléggé megzavarva a kérdést.

Az áll a feladatban, hogy a cukrászdában szerdánként akciós az isler, a zserbó és a krémes. Később egy mondatban a rendelés helyett a krémes szó szerepel.

A 24.hu az ügyben megkereste az Oktatási Hivatalt is, hogy terveznek-e bármilyen lépést az ügyben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter pártja közzétette fővárosi listáját – ezt is ő vezeti, van rajta kívül is ismerős név
Nagy az átfedés a Tisza Párt fővárosi és EP-listája között. Egyelőre nem tudni, melyik jelölt hova ülne be, ha bejutna.

Link másolása

A délután négyes határidő lejárta előtt nem sokkal közzétette fővárosi listáját a Tisza Párt – szúrta ki a 444.

A listán szereplő 12 név a következő:

Íme az azon szereplő tizenkét név:

  1. Magyar Péter
  2. Dr. Ordas Eszter
  3. Porcher Áron Somerville
  4. Böröck-Gémes Szilvia
  5. Barna Judit Annamária
  6. Bovier György
  7. Dr. Kulja András
  8. Dr. Gerzsenyi Gabriella
  9. Dr. Kollár Kinga
  10. Bujdosó Andrea Anna
  11. Molnár Dániel
  12. Orbán Árpád István.

Ezt a listát is a pártot gründoló Magyar Péter vezeti, ám ahogy az Európai Parlamentbe sem kíván kiutazni (bár annak a listának az első helyén is ő áll), valószínű, hogy a fővárosi közgyűlés tagja sem akar majd lenni.

A listán szerepel többek között dr. Kulja András, dr. Gerzsenyi Gabriella, dr. Kollár Kinga és Bujdosó Andrea Anna neve is, akik mind szerepelnek a párt európai listáján is – igaz közülük utóbbi kettő szinte biztosan nem befutó helyen.

Az elmúlt napok híreiből ismerős lehet még Barna Judit neve is. Ő volt az, aki többek között nárcisztikus idiótának és baromnak nevezte Magyar Pétert annak közéleti feltűnésekor, ennek ellenére egy hónappal később mégis a budapesti X. kerület polgármester-jelöltje lett a Tisza színeiben.

Magyar Péter már korábban bejelentette, hogy bár mindenhol összegyűjtötték a megfelelő számú aláírást, sehol nem állítanak megyei listát az országban. Ennek első számú okaként azt jelölte meg, hogy a jelöltek ellenőrzésére nem volt elég idő, így a Fidesz és ellenzéki pártok „trójai falovai” kerülhettek közéjük.


Link másolása
KÖVESS MINKET: