HÍREK
A Rovatból

„Amikor befejezték, nevettek, és az utolsó fejbe lőtte” – újabb borzalmas történetek láttak napvilágot a Hamász izraeli támadásairól

Egy „gyönyörű angyalarcú nőt” erőszakoltak meg csoportosan a terroristák, aki azt kiabálta, hogy öljék meg.

Link másolása

Yoni Saadon, egy 39 éves, négygyermekes apa a brit Sunday Timesnak elmondta, hogy még mindig kísértik azok a szörnyű jelenetek, amelyeknek tanúja volt a Nova Music fesztiválon, amikor a palesztin terroristák legalább 364 fesztiválozót mészároltak le, köztük egy csoportosan megerőszakolt nőt, aki könyörgött nekik, hogy öljék meg.

„Láttam ezt a gyönyörű nőt angyali arccal, és nyolc vagy tíz harcost, akik verték és megerőszakolták” – emlékezett vissza Saadon, egy öntödei műszakvezető. „Azt üvöltötte: »Hagyd már abba! Úgyis meg fogok halni attól, amit csinálsz, csak ölj meg!«”

„Amikor befejezték, nevettek, és az utolsó fejbe lőtte” – mondta.

Saadon elmondta, hogy szemtanúja volt a szörnyű tettnek, miután áthúzta rajta egy megölt nő holttestét, akit szintén fejbe lőttek – és a vérét magára kente, így úgy tűnt, hogy ő is meghalt.

"Soha nem fogom elfelejteni az arcát" – mondta. "Minden este erre ébredek, és bocsánatot kérek tőle, mondván. Sajnálom.« "

Saadon elmondta, hogy végül csatlakozott másokhoz, akik elmenekültek a helyszínről, és fák és bokrok között rejtőztek el. Ekkor szemtanúja volt annak, hogy két másik Hamász fegyveres megtámad egy másik fiatal nőt, aki a vetkőztetés ellen küzdött, mondta.

„A földre dobták, az egyik terrorista pedig fogott egy lapátot, és lefejezte” – mondta Saadon a brit hírportálnak.

„És a feje végiggördült a földön. Még mindig látom azt a fejet.”

Saadon története egy újabb tanúvallomás a Hamász ellen, amely azzal vádolja a terrorista csoportot, hogy tömeges nemi erőszakot szervezett az október 7-i támadás során, amely több mint 1,200 halottat hagyott maga után Izraelben. A Hamász tagadta a szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakat, bár az Izraeli Védelmi Erők forrásai azt állítják, hogy az elfogott terroristák azt mondták, hogy

parancsot kaptak a nők „megbecstelenítésére”

Míg az állítólagos szexuális támadások kivizsgálását kezdetben akadályozta a fizikai bizonyítékok hiánya, mivel a túlélők ellen nem követtek el nemi erőszakot, a hatóságok az elmúlt hetekben kezdtek tisztább képet kapni a borzalmakról, beleértve a nemi erőszakot is.

Az izraeli törvényszéki csoportok, akik megvizsgálták a halottak testét, azt mondták, hogy több jelét találták az áldozatok által elszenvedett nemi erőszaknak, kínzásnak és más atrocitásoknak. Több mint 1,500 szívszorító jelentés is született.

„Sok nőt láttunk véres fehérneművel, törött csontokkal, törött lábakkal, törött medencével”

- mondta Shari nevű önkéntes munkás a sura katonai hullaházban a Washington Postnak. Shari, egy 60 éves jeruzsálemi építész azt mondta, hogy a mészárlás helyszínéről származó hullazsákok kinyitása túl traumatikus volt. „Mindannyian fiatal nők voltak. A legtöbben kis ruhában vagy szétszaggatott ruhában, testük véres volt, különösen a fehérneműjük körül, és néhány nőt sokszor arcon lőttek, mintha meg akarták volna csonkítani őket” - mondta. „Arcuk elgyötört volt, és gyakran ökölbe szorították a kezüket, amikor meghaltak.

A tisztviselők megjegyezték, hogy a surába érkezett holttestek némelyike olyan súlyosan meg volt csonkítva, hogy lehetetlen volt bizonyítékokat gyűjteni szexuális zaklatásról.

A ZAKA mentőszolgálat magas rangú tagja, Haim Outmezgine, azt mondta, hogy a Hamász bűncselekményei nyilvánvalóak az elhunyt izraeliek maradványai alapján.

„Egyértelmű volt, hogy annyi borzalmat próbáltak elkövetni, amennyit csak tudtak, hogy öljenek, élve égessenek, megerőszakoljanak mindenkit, akit csak érnek”

– mondta Outmezgine a terroristákról.

Az izraeli rendőrség jelenleg az október 7-én szexuális támadásokat elkövető Hamász terroristák elleni ügyeket vizsgálja, azzal a céllal, hogy bíróság elé állítsa a fegyvereseket nemi erőszak miatt. A nemi erőszakkal kapcsolatos állítások izraeli kivizsgálásával párhuzamosan az ENSZ, közel nyolc hét hallgatás után, saját vizsgálatot is indított a Hamász által elkövetett szexuális erőszak ügyében.

„Számos beszámoló szól a Hamász október 7-i szörnyű terrorcselekményei során elkövetett szexuális erőszakról, amelyeket szigorúan ki kell vizsgálni és büntetőeljárás alá kell vonni” – nyilatkozta Antonio Guterres ENSZ-főtitkár. „A nemi alapú erőszakot el kell ítélni. Bármikor. Bárhol” – mondta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Ennek nem lesz jó vége: brutális tempóban zuhan a forint
Ezzel szemben a lengyel fizetőeszköz szabályos szárnyalásba kezdett.

Link másolása

Szerda délután már 394 forintot is kértek egy euróért, derül ki a Portfolio cikkéből. Ez azt jelenti, hogy csak ezen a napon 0,8%-ot gyengült a magyar fizetőeszköz az euróval szemben.

Gyengült a forint az amerikai dollárral szemben is: délelőtt 362 forint 20 fillért kértek egy dollárért.

A magyar fizetőeszköz napok óta tartó zuhanásával szemben szabályosan szárnyal a lengyel zloty, mely történelmi csúcson van a forinttal szemben. A zloty erősödésének hátterében a lengyel EU-pénzekkel kapcsolatban hamarosan várható megállapodás állhat.

A Reutersnek egy meg nem nevezett budapesti befektető azt mondta, hogy szerinte a forint egy hónapon belül 395-ös szintre gyengül az euróval szemben, minden erősödés csak átmeneti lesz, az MNB felgyorsított kamatvágása gyengüléssel jár a forintra nézve.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Gyöngyösi Márton: A fideszes EP-képviselők kimentek Navalnij özvegyének beszéde alatt
A Jobbik elnöke fotót is posztolt a zsúfolásig megtelt teremről. Szerinte szégyenletes, ahogy a kormánypárti képviselők viselkedtek.

Link másolása

Egy tucatnál is több fideszes EP-képviselő hiányzott az Európai Parlament strasbourgi üléséről, miközben felszólalt Alekszej Navalnij özvegye, írta az X-en Gyöngyösi Márton. A Jobbik elnöke szerint „szégyenletes”, hogy a kormánypárti képviselők demonstratíve maradtak távol Julija Navalnaja beszéde alatt.

Gyöngyösi egy fotót is mellékelt magáról, miközben Navalnaja beszélt a zsúfolásig megtelt teremben. Az özvegy bűnözőnek nevezte Vlagyimir Putyint, aki szerinte a férje halálát okozta.

Navalnij halála hétfőn téma volt a magyar parlamentben is. Orbán Viktor megköszönte a Fidesz-frakciónak, hogy megőrizte a hidegvérét, és nem állt fel Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető tiszteletére, akit sovinisztának nevezett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Csak látszólag közterület: érdekes kalandja volt a NER kedvenc luxusétterménél forgató Partizánnak
A biztonsági őr állította meg a stábot, miután átlépték a bicikliutat: ami járdának tűnt, az valójában magánterület.

Link másolása

Ami a budai Várkert Bazárral szemben látszólag járda, az a jelek szerint a NER kedvenc luxuséttermének, a Felixnek a magánterülete – legalábbis ez derül ki a Partizán rövid videójából. Amikor ugyanis a Felix Kitchennél akartak forgatni, a stábhoz egy biztonsági őr lépett, aki elmagyarázta:

Ha átlépnek a bicikliúton, akkor magánterületen állnak, ahol csak engedéllyel forgathatnak.

Így kénytelenek voltak nagyjából 10 centiméterrel odébb állni, hogy leforgathassák videójukat.

A Felix Kitchent a Matolcsy Ádám barátjaként ismertté vált Pintér Máté üzemelteti – írta egy korábbi cikkében a 444.hu. A luxusétteremben nemcsak a Nemzeti Együttműködés Rendszerének tehetséges vállalkozói fordulnak meg – mint például Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea –, de a kormány tagjai is felbukkannak. Látták már itt Rogán Antalt, sőt, Orbán Viktort is. Az épületet közpénzből újította fel az MNB-féle Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány, mielőtt túladott azon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„A férjemet megkínozták, megölték és még utána bántalmazták a testét” – Alekszej Navalnij özvegye az Európai Parlamentben beszélt a
Julia Navalnaja szerint Vlagyimir Putyinnal nem lehet a politika eszközeivel harcolni, mert ő nem politikus, hanem gengszter és bűnöző. Helyszíni beszámoló.

Link másolása

Február 16-án eddig tisztázatlan körülmények között meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, Vlagyimir Putyin egyik legismertebb kritikusa.

Navalnij számos tüntetést szervezett az orosz államfő ellen, vállalva annak a kockázatát, hogy ezért súlyos büntetést kaphat. Az első Navalnij ellen szervezett merénylet mérgezés volt, amikor egy hivatalos út során idegmérget tettek az ételébe. Az ellenzéki politikus túlélte a mérgezést, de újra kellett tanulnia a járást, a beszédet és az írást, ebben az időszakban Dél-Németországban tartózkodott a családjával, majd amikor felépült, visszatért Moszkvába, de még a repülőtéren letartóztatták a hatóságok.

Három éve tartották fogva, ez idő alatt egészsége látványosan megromlott, majd közel két hete meghalt. Bár az oroszok és az ukrán hírszerzés is arról beszél, hogy Navalnij természetes halált halt a börtönben, a világ jókora része nem akarja ezt elhinni, hanem úgy gondolják: akár a választásokra készülő Putyin is állhat az ellenzéki politikus halála mögött. Felesége szerint Navalnijt brutálisan meggyilkolták, állítása szerint még halála után is meggyalázták a testét, valamint bántalmazták édesanyját is.

Julija Navalnaja tétlenül követte az eseményeket, nem tehetett semmit férje szabadságáért, végül megrendülten fogadta férje halálhírét. Egészen szerdáig, amikor nyilvánosan megjelent Strasbourgban, az Európai Parlamentben, ahol a Szeretlek Magyarország munkatársa találkozhatott az özveggyel.

Navalnaja megtörten, mégis tettre készen lépett az Európai Parlament üléstermébe, ahol Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke fogadta. Ő elmondta, hogy ezen a napon azért hívta össze az ülést, hogy együtt emlékezzenek Alekszej Navalnijról bátor felesége jelenlétében, aki készen áll arra, hogy a nehéz körülmények ellenére folytassa férje munkáját. Metsola együttérzését fejezte ki az özvegy számára, és emlékeztetett arra, hogy Alekszej börtönbüntetése alatt az Európai Parlament nevében felszólította az orosz államot, hogy engedjék szabadon az ellenzéki politikust.Alekszej Navalnij fotója az Európai Parlamentben

Az özvegy fél a temetéstől

„A férjemet megfenyegették, megmérgezték, megkínozták, de nem tudták megtörni” – mondta Julija Navalnaja talpig feketében, és a strasbourgi tartózkodása kapcsán visszaemlékezett arra, hogy férje letartóztatása előtt, megközelítőleg pontosan három éve is ebben a francia városban volt Alekszejjel. „Együtt kirándultunk Strasbourgban, miután a férjem újra megtanult járni a mérgezés után. De most

egyedül jöttem, mert Alekszej már nem lehet velem.”

Navalnaja beszélt arról is, hogy férjét három évig kínozták, egy apró börtöncellában éheztették, elzárták a külvilágtól, és megtagadták a tőle a látogatásokat, a telefonhívásokat, végül azt is, hogy leveleket kapjon.

„És aztán megölték. Majd még ezután is bántalmazták a testét”

– jelentette ki az asszony.

Az özvegy beszámolt arról is, hogy az elmúlt tizenkét napban szeretett volna teljesen megerősödni a strasbourgi út előtt, de helyette a holttest kiadatásával és a temetés megszervezésével foglalkozott, amellyel kapcsolatban a találkozás pillanatában is sok a kérdés. „Hamarosan megtartjuk a temetést, de nem tudom, hogy mire számíthatok, nem tudom, hogy békés temetés lesz-e, nem tudom, hogy letartóztatják-e a gyásznép tagjait, nem tudom, hogy ott lesznek-e a hatóságok” – mondta aggódva Júlia.

Folytatja férje munkáját

A halálhír elterjedése után Julia hamar kijelentette, hogy folytatja férje politikai munkáját, és ezennel megerősítette szándékát. „Mostanra Oroszországban mindenki hozzászokott a háborúhoz, és sokan úgy gondolják, hogy nincs más megoldás, mint megállapodást kötni Putyinnal. A férjem gyilkossága azonban sokkoló hatással volt a világra, és rávilágított arra, hogy Putyin több egy politikusnál, hiszen egy bűnszervezet vezetője, és felelősséget kell vállalnia a tetteiért. Alekszej millióknak adott reményt, hogy jobbá lehet tenni Oroszországot. De már sosem láthatja, hogy milyen lesz a jövő Oroszországa, mi viszont szemtanúi lehetünk, és ennek érdekében mindent megteszek” – jelentette ki Júlia, aki láthatóan minden bátorságát összeszedte, hogy ezekről a tervekről beszéljen. Visszaemlékezett még arra is, hogy férje milyen módon küzdött Putyin ellen. Például

amikor nem szerepelhetett a televízóban, akkor megtanult YouTube videót készíteni.

A feleség ezt az utat akarja folytatni, és tervei között szerepel azoknak az orosz embereknek a felfedése, akik Putyin munkatársaiként komoly összegeket rejtenek el Európában. Szerinte ovábbi szankciók, további állásfoglalások nem érnek célt, az orosz elnöknek ugyanis nincsnek elvei, erkölcsei, szabályai – mondta.

„Nem politikussal van dolgunk, hanem egy gengszterrel, egy bűnözővel”

– fogalmazott.

„Elsősorban pénzügyi kivizsgálást kell indítani, majd minden új eszközzel megakadályozni Putyin hatalmát, és ennek érdekében minden tőlem telhetőt megteszek” – zárta a gondolatait az özvegyasszony, aki bár nem kommentálta a magyar politikusok reakcióját, akik nem fejezték ki tiszteletüket férje halála után a magyar parlamentben, de saját szemével láthatta, hogy a kormánypárti Európai Parlamenti képviselők nem jelentek meg a nyilvános felszólalása alatt az ülésteremben, hanem csak ezt követően érkeztek meg a februári plenáris ülésre.


Link másolása
KÖVESS MINKET: