News here
hirdetés

HÍREK

Állítólag már az oroszok körében is terjed a videó, amin Arnold Schwarzenegger figyelmeztet a háborús dezinformációra

Videóüzenetben figyelmezteti Schwarzenegger az oroszokat arra, hogy kormányuk félretájékoztatja őket az Ukrajna elleni támadásról, és közvetlenül Vlagyimir Putyinnak is üzent.

Link másolása

hirdetés

Az osztrák származású egykori testépítő bajnok Vörös zsaru című filmje volt az első amerikai alkotás, amit a moszkvai Vörös téren forgattak – erről is mesél Twitter-videójában Arnold Schwarzenegger, amelyre a BBC figyelt fel. Üzenetében "Schwarzi" az orosz nép iránti szeretetéről és arról is beszél, hogy ifjúkorában az orosz olimpiai súlyemelő, Jurij Vlaszov motiválta őt, hogy elindítsa karrierjét, de kitért édesapjára is, aki a náci német csapatok tagja volt, amikor azok megtámadták Szentpétervárt a második világháború alatt. Elmondta, hogy apja fájdalommal teli megtört emberként tért haza a bűntudat miatt, amiért részt vett a véres harcokban.

„Az orosz nép ereje és szíve mindig is inspirált”

– mondja a színész. –

„Ezért remélem, hogy megengedik, hogy elmondjam az igazat az ukrajnai háborúról. Ez egy illegális háború. Az életeteket, a végtagjaitokat, a jövőtöket feláldozták egy értelmetlen háborúért, amit az egész világ elítél.”

Schwarzenegger videójában arra is felhívta a figyelmet, hogy a Kreml hazudott az orosz népnek, amikor azt mondta, hogy az invázió célja Ukrajna „nácítlanítása”, és felhívta az emberek figyelmét arra, hogy lássanak át a dezinformáción és a propagandán:

„Nem Ukrajna indította el ezt a háborút, ahogy a nacionalisták vagy a nácik sem”

- mondja a volt kaliforniai kormányzó, hozzátéve, hogy az ország elnöke, Volodimir Zelenszkij is zsidó származású.

Schwarzenegger Twitter-profilja azon kevesek közé tartozik, amelyeket a Kreml hivatalos orosz és angol nyelvű oldalai is követnek. Kalifornia volt kormányzója nemcsak az orosz népnek, hanem közvetlenül Putyinnak is üzent:

hirdetés
„Ön indította ezt a háborút, ön tudja megállítani.”

„Arnold Schwarzeneggernek egyedülálló képessége van ahhoz, hogy meggyőzéssel, tisztelettel és egyenlő feltételek mellett beszéljen bárkivel. Ész, erő és igazságosság. Hallgassák meg. Gondoljanak bele. Értsék meg!” – üzente a Telegramon Lev Sloszberg orosz ellenzéki politikus.

Anton Orekh liberális újságíró szintén a Telegramon reagált a videóra. Kiemelte, hogy a színész üzenete nem oroszellenes:

„A világ kitaszítottjai vagyunk. Arnold azon kevesek közé tartozik, akik nem vad orkoknak, hanem jó emberként szólítják meg az oroszokat, akik letértek az útról.”

Egy Barack Obmana néven regisztrált Kreml-barát álprofil a Twitteren azonban kigúnyolta a színészt, mondván, hogy „a fizetett amerikai beszélő fejek véleménye” keveset számít az orosz népnek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: