News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Állítólag már az oroszok körében is terjed a videó, amin Arnold Schwarzenegger figyelmeztet a háborús dezinformációra

Videóüzenetben figyelmezteti Schwarzenegger az oroszokat arra, hogy kormányuk félretájékoztatja őket az Ukrajna elleni támadásról, és közvetlenül Vlagyimir Putyinnak is üzent.

Link másolása

hirdetés

Az osztrák származású egykori testépítő bajnok Vörös zsaru című filmje volt az első amerikai alkotás, amit a moszkvai Vörös téren forgattak – erről is mesél Twitter-videójában Arnold Schwarzenegger, amelyre a BBC figyelt fel. Üzenetében "Schwarzi" az orosz nép iránti szeretetéről és arról is beszél, hogy ifjúkorában az orosz olimpiai súlyemelő, Jurij Vlaszov motiválta őt, hogy elindítsa karrierjét, de kitért édesapjára is, aki a náci német csapatok tagja volt, amikor azok megtámadták Szentpétervárt a második világháború alatt. Elmondta, hogy apja fájdalommal teli megtört emberként tért haza a bűntudat miatt, amiért részt vett a véres harcokban.

„Az orosz nép ereje és szíve mindig is inspirált”

– mondja a színész. –

„Ezért remélem, hogy megengedik, hogy elmondjam az igazat az ukrajnai háborúról. Ez egy illegális háború. Az életeteket, a végtagjaitokat, a jövőtöket feláldozták egy értelmetlen háborúért, amit az egész világ elítél.”

Schwarzenegger videójában arra is felhívta a figyelmet, hogy a Kreml hazudott az orosz népnek, amikor azt mondta, hogy az invázió célja Ukrajna „nácítlanítása”, és felhívta az emberek figyelmét arra, hogy lássanak át a dezinformáción és a propagandán:

„Nem Ukrajna indította el ezt a háborút, ahogy a nacionalisták vagy a nácik sem”

- mondja a volt kaliforniai kormányzó, hozzátéve, hogy az ország elnöke, Volodimir Zelenszkij is zsidó származású.

Schwarzenegger Twitter-profilja azon kevesek közé tartozik, amelyeket a Kreml hivatalos orosz és angol nyelvű oldalai is követnek. Kalifornia volt kormányzója nemcsak az orosz népnek, hanem közvetlenül Putyinnak is üzent:

hirdetés
„Ön indította ezt a háborút, ön tudja megállítani.”

„Arnold Schwarzeneggernek egyedülálló képessége van ahhoz, hogy meggyőzéssel, tisztelettel és egyenlő feltételek mellett beszéljen bárkivel. Ész, erő és igazságosság. Hallgassák meg. Gondoljanak bele. Értsék meg!” – üzente a Telegramon Lev Sloszberg orosz ellenzéki politikus.

Anton Orekh liberális újságíró szintén a Telegramon reagált a videóra. Kiemelte, hogy a színész üzenete nem oroszellenes:

„A világ kitaszítottjai vagyunk. Arnold azon kevesek közé tartozik, akik nem vad orkoknak, hanem jó emberként szólítják meg az oroszokat, akik letértek az útról.”

Egy Barack Obmana néven regisztrált Kreml-barát álprofil a Twitteren azonban kigúnyolta a színészt, mondván, hogy „a fizetett amerikai beszélő fejek véleménye” keveset számít az orosz népnek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
A bolygó legnagyobb, 2400 kiliméteres zivatarlánca alakult ki tegnap Kelet-Európában
Moldovától a sarkkörig nyúló zivatarlánc alakult ki tőlünk keletre. A zivatarrendszer szombat délután, este öltött testet a Baltikum és Finnország felett, ahol több helyen heves kifutószéllel érkezve okozott jelentős károkat.

Link másolása

hirdetés

Elképesztő méretű zivatarlánc alakult ki tőlünk keletre egy hosszan elnyúló hidegfront mentén. A zivatarrendszer szombat délután, este öltött testet a Baltikum és Finnország felett, ahol több helyen heves kifutószéllel érkezve okozott jelentős károkat.

Hossza már ekkor 1600-1800 kilométer között mozgott, vasárnap kora délutánra pedig egy 2400 kilométer hosszúságú zivatarrendszerré fejlődött, ami Moldovától egészen a Barents-tengerig nyúlik

- írta az Időkép.

Még az északi sarkkörön túl is előfordultak zivatarok, ami meglehetősen ritkának számít. De a front előoldalán még ebben a sarkköri régióban is 30 fok közelébe melegedett a levegő, így kellően labilissá tudott válni a légkör a zivatarok számára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Lerobbant Orbánék motorcsónakja, partra kellett vontatni őket Horvátországban
Az esetet lehozó lap egyik volt munkatársa járt épp arra, és segítette kis a magyar miniszterelnököt a bajból.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor jelenleg Horvátországban nyaral, de vannak kis anomáliák a kikapcsolódásban.

A hvg.hu talált rá a Slobodna Dalmacija cikkére, amely szerint Orbán Viktor motorcsónakja lerobbant.

Az eset nem messze történt Vistől, de szerencsés véget ért a miniszterelnök számára, ugyanis épp a lap egykori munkatársa, Boris Vrkic vontatta partra őt és a feleségét a csónakkal együtt, és még egy közös fotóra is futotta.

Vrkic szerint volt egy testőr is a csónakban. Az újságíró egy éttermet is javasolt nekik, ahol kipihenhetik a történteket, el is látogattak oda, de az étterem dolgozói csak később szerezhetetk tudomást az illusztris vendégükről, mert nem ismerték fel a magyar kormányfőt.

Korábban egy braci vendéglő posztolta ki, hogy Orbán ott járt náluk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Egy bejegyzése miatt nem vette fel a fideszes igazgató - ezt állítja egy kecskeméti tanárnő, aki pert nyert az intézmény ellen
Borosné Kerekes Lívia ügyvéd nélkül vágott neki az eljárásnak, végül a bíróság kártérítésre kötelezte az intézményt.

Link másolása

hirdetés

Pert nyert a Kecskeméti Szakképzési Centrum ellen egy helyi tanárnő, aki szerint azért nem kezdhetett el dolgozni tavaly szeptemberben a Szent-Györgyi technikumban, mert korábban egy Facebook-bejegyzésben bírálta a helyi Fidesz-vezetést - írja a Népszava.

A cikk szerint Borosné Kerekes Lívia tavaly augusztus 28-án állt volna munkába az intézményben. A magyar szakos tanárnő július 7-én egyeztetett volna az iskola vezetésével a tantárgyfelosztásról, a találkozóra azonban már nem került sor, mert

előző nap kapott egy rövid levelet a Szent-Györgyiből, amelyben közölték, mégsem kívánják foglalkoztatni.

Az iskolában a megállapodásuk után igazgatóváltás történt, így a levelet már az új vezető, Papp Gábor jegyezte, aki a kecskeméti önkormányzat egyik fideszes képviselője is.

Borosné Kerekes Lívia szerint az elutasítás oka egy korábbi Facebook-bejegyzése volt, amelyben „az egyenlő bánásmód és a szakmaiság hiányáról, a politikai összefonódásokról” írt, megemlítve helyi fideszes közszereplőket is.

A pedagógus ezt követően bírósághoz fordult, és bár ügyvéd nélkül vágott neki a pernek, sikert aratott. A Kecskeméti Törvényszéken ugyanis kimondták, hogy

hirdetés
181 ezer forint kártérítés illeti meg a munkaszerződés meghiúsulása miatt. Emellett az ítélet szerint a Szent-Györgyi újonnan kinevezett igazgatója megsértette a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés elvét is.

Arra azonban nincs bizonyíték, hogy Borosnét valóban az említette Facebook-bejegyzése miatt utasították el.

„Amikor belefogtam, mindenki azt gondolhatta, a pénz motivál. Tévedtek. Az igazságtalanság az, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. A kollégáim közül sokan úgy vannak vele, hogy inkább ne szóljunk, mert akkor bajba kerülünk. Nekem ez nem tetszik” - mondta a pedagógus a lapnak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair
A légitársaság szabadszájú vezetője korábban idiótának nevezte a kormánytagokat a különadók bevezetése miatt. Vajon mit szól majd a büntetéshez Michael O'Leary?

Link másolása

hirdetés

A Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, a légitársaság 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot kapott - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Facebook-oldalán.

A tárcavezető felidézte, hogy június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában.

„Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, amelynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság hétfőn jogsértést állapított meg, a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A fogyasztóvédelmi bírság összege 300 millió forint”

- írja Facebook bejegyzésében a miniszter.

Varga Judit azt is kiemelte, hogy a kormány megígérte, hogy meg fogja védeni a magyar embereket, az extraprofit-különadó áthárítása esetén mindig fogyasztóvédelmi vizsgálatot fog indítani.

„Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogják büntetni a továbbiakban is” - közölte Varga Judit.

hirdetés

A különadók bejelentése után az ír légitársaság vezére kendőzetlen stílusban bírálta a magyar kormányt emiatt: Michael O'Leary többek között Dumb és Dumbernek, illetve idiótának nevezte a kormány tagjait.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: