HÍREK
A Rovatból

Állami támogatásból vett telket a Kitörés túra szervezője Dobogókőn

A Hazajáró Honismereti és Turista Egylet nemcsak 70 millió forint turisztikai támogatást kapott, de a Miniszterelnökség alá tartozó Bethlen Gábor Alapkezelő is segítette őket 85 millió forinttal.

Link másolása

A 24.hu nemrég megtudta: a 70 milliós turisztikai támogatáson felül további 85 millió forint közpénzt kapott a Kitörés túra szervezője egy „bakancsos turistaház” megépítésére Dobogókőn.

A lap kiderítette, hogy a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet nemcsak 70 millió forint turisztikai támogatást kapott, de a Miniszterelnökség alá tartozó Bethlen Gábor Alapkezelő is segítette őket 85 millió forinttal.

A Hazajáró Honismereti és Turista Egylet (melynek alapító elnöke Moys Zoltán, Lezsák Sándor parlamenti alelnök veje, a Duna TV Hazajáró című turisztikai magazinműsorának rendezője, forgatókönyvírója) már a turistaháznak helyet adó területet is közpénzből vásárolta meg.

Az egyesület 2021-es beszámolójában írt arról, hogy pályázati támogatással sikerült megvenniük Dobogókőn egy 2158 négyzetméteres belterületi telket, amelyen terveik szerint felépítik a Hazajáró Turistaházat.

Arra a kérdésre, hogy hol épül fel, és összesen mennyibe került a turistaház megvásárlása és felújítása, a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet sok konkrétumot nem adott válaszában, de azt leírták, hogy a Kitörés túra politikától és politikai üzenetektől mentes.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: csak a múlt héten két munkatársamat rúgták ki, akik ingyen segítenek a Tisza-pártban
Magyar szerint Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 27.


Link másolása

Magyar Péter tegnapi, a gyermekvédelem témakörében meghirdetett tüntetésén meglepő információt közölt. Mint kiderült, nemcsak Tarr Zoltán református lelkészt rúgták ki állami munkahelyéről, mer a politikus rendezvényén felszólalt, de a múlt héten Magyar további két munkatársát is hasonló retorzió érte.

Magyar emlékeztetett rá, hogy

Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.

Ellenpéldának hozta fel akkor Németországot, ahol a kormányfő szerint egy egyszerű melós egyik napról a másikra utcára kerülhet, ha a politikai véleményét teszi közzé a Facebookon.

A 24.hu kérdésére a demonstráció végén Magyar Péter még annyit elárult, hogy az egyik munkatársa kommunikációs szakember volt, a másik jogász. Kilátásba helyezte, hogy bíróságon szereznek érvényt igazuknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
„Attól hiteles, hogy jobbról és balról is támadják” – Magyar Péter népszerűségéről kérdeztük a tüntetés résztvevőit a Belügyminisztérium előtt
Továbbra is a kíváncsiság, a szimpátia hajtja ki az embereket. Amikor a párt választási esélyeiről kérdeztünk, óvatos optimizmus volt a válaszokban.

Link másolása

Tüntetést hívott össze Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé, ahol a gyerekvédelemről, a pedofil-botrányról, a kormány hibáiról és a TISZA-párt terveiről is beszélt.

Az elmaradhatatlan, nemzetiszínűre firkált platóskocsi, ami a színpadot pótolja, most a Széchenyi-térre érkezett, a Belügyminisztérium elé. Magyar Péter itt tartott tüntetést a gyermekvédelem tarthatatlan helyzete miatt. Bár hivatalosan (és Magyar beszédében is) ez volt a fő téma, az általunk megkérdezettek nem ezt nevezték meg okként, hogy kimentek a demonstrációra.

Továbbra is a kíváncsiság, a szimpátia hajtja ki az embereket,

volt olyan, aki a Tisza párt politikusának összes tüntetésén kint volt eddig. Bizonyára ebbe az összesbe az országjárás nem tartozik bele.

Amikor a párt választási esélyeiről kérdeztünk, óvatos optimizmus volt a válaszokban.

Természetesen a párt szimpatizánsai inkább a nekik 26 százalékot jósló közvéleménykutatási eredményeket tartják reálisnak,

bár ketten is hozzátették, hogy az igazi közvéleménykutatás az csak június 9-én lesz.

Akiket viszont hiába kerestünk, azok a kiábrándult fideszesek. Lehet, hogy csak nekünk nem volt szerencsénk, de akik a mi kameránk előtt nyilatkoztak, ők vagy az eddigi ellenzéktől pártoltak át, vagy távol maradtak a választásoktól eddig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
2100 után csökkenni fog az emberiség lélekszáma, ma másodpercenként négy-öt újszülött látja meg a napvilágot
Több ezer éven keresztül szinte stagnált a Föld népessége, majd az 1800-as évektől óriási növekedés történt. Eddig összesen 117 milliárd ember született a Földön.

Link másolása

Vajon hányan éltek a Földön időszámításunk kezdetekor? És hány ember élt összesen a Földön? Ennek kiszámítása részben tudomány, részben művészet. A Fókuszban megszólaló szakemberek azonban megpróbálnak választ adni a kérdésre.

Több ezer éven keresztül szinte stagnált a Föld népessége, majd az 1800-as évektől óriási növekedés történt. Ma másodpercenként négy-öt újszülött látja meg a napvilágot. Csak ma több mint háromszázezren születtek.

Hogy hol állhat meg a növekedés, annak próbált utánajárni a Fókusz.


Link másolása
KÖVESS MINKET: