News here
hirdetés

HÍREK

Aki rágta a körmét, annak ecetbe mártatta a kezét egy iskolai kézilabdaedző a szülők szerint

Az iskola vezetője vizsgálatot indított az érdi női kézilabdacsapatnál is dolgozó, játékosként több mint 200-szoros válogatott edző ügyében.

Link másolása

hirdetés

Kegyetlen módszerekkel vádolják az egyik pusztazámori általános iskola kézilabdaedzőjét. A szülők állítása szerint a külsős óraadóként tanító edző felháborító büntetéseket talált ki a gyerekeknek - számolt be róla az RTL Híradó.

Például aki rágta a körmét, annak a társaival adatott taslit. Később a körömrágás miatt már egy pohár 20 százalékos ecetbe kellett mártaniuk a kezüket.

Az egyik kisfiú így mesélte el előbbit az édesanyjának, aki hangfelvételt is készített erről.

hirdetés

– Mit mondott **** néni, mit kell csinálni?

– Pofon kell, nem erőset, de kell adni egy kis taslit. (…)

– Kinek kell adni a taslit, mondd el még egyszer?

– Hát, aki rágja a körmét.

– És ki adja a pofont?

– Mindenki.

A szülők levélben keresték meg az RTL Híradót, ketten közülük névtelenséget kérve nyilatkoztak. Elmondásuk szerint miután az egyik kislánynál nem volt hajgumi, az edző belevágott a hajába.

Az egyik szülő kisfia pedig azt mesélte el, hogy egy osztálytársa zokogott az órán, mert halomban ráfeküdtek a gyerekek, és nem kapott levegőt.

A szülők panaszt tettek az iskola vezetőjénél, aki azt válaszolta levélben, hogy "az ilyen módszereket" nem támogatja, és kivizsgálja az ügyet. Arról is tájékoztatott, hogy a tanév hátralévő időszakában nem lesznek kézilabdaórák. A szülők szerint azonban ez kevés, az nyugtatná meg őket, ha az edző soha semmilyen intézményben nem kapna munkát, és gyerekekkel sem foglalkozhatna.

"Itt már nem csak a mi gyerekeinkről van szó, hanem mindenkiről, aki a célpontjává válhat"

– mondta egyikük.

Az érdi női kézilabdacsapatnál is dolgozó, játékosként több mint 200-szoros válogatott edzőre a Magyar Kézilabda Szövetséghez nem érkezett panasz. Az RTL Híradó megkeresésére azt közölték, ha hivatalos, írásos jelzést kapnak, etikai és fegyelmi bizottságuk kivizsgálja az ügyet.

Az edzőt foglalkoztató érdi kézilabdacsapat nem válaszolt a Híradó megkeresésére, ahogy az iskolát fenntartó tankerületi központ sem.

A rendőrséghez nem érkezett feljelentés az ügyben.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Putyin visszaszólt a nyugati vezetőknek, akik a félmeztelen fotóin élcelődtek
Szerinte ők hasonló helyzetben „gusztustalan látványt nyújtanának”.

Link másolása

hirdetés

A napokban tartották a G7-tagállamok németországi csúcstalálkozóját, ahol a fontos megvitatandók – például az Oroszországgal szembeni szankciók bővítése – mellett viccelődni is volt ideje az államfőknek. Élcelődésük tárgya pedig nem más volt, mint az orosz elnök – vette észre az RTL.hu.

Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azzal viccelődtek, hogy meg kell mutatniuk a mellizmukkal, hogy keményebbek Putyinnál – ebbe idővel Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is bekapcsolódott. A vezetők ezzel természetesen Putyin félmeztelenül lovaglós fotóira utaltak. Ezt persze Putyin sem hagyhatta szó nélkül, egy csütörtöki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta:

„Nem tudom, hogy akartak levetkőzni, derék alatt, vagy felett? De szerintem mindkét esetben gusztustalan látványt nyújtottak volna.”

A háborút kirobbantó orosz elnök azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy olyan jól nézzenek ki, mint ő, le kell mondani a káros szenvedélyekről, a túlzott alkoholfogyasztásról, edzeni és sportolni kell. De Boris Johnson egy másik megnyilvánulására is reagált. Az angol miniszterelnök korábban azt mondta, ha Putyin nő lenne, most nem lenne háború. Erre az orosz elnök annyit üzent: négy évtizeddel ezelőtt épp Margaret Thatcher brit miniszterelnök döntött úgy, hogy csapatokat küld a Falkland-szigetekre. Ez pedig szerinte kizárólag a britek birodalmi törekvéseit szolgálta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Az Alkotmánybíróság elkaszált rendelkezéseket, amelyek a Balaton beépítését segítették
Miniszteri, kormányzati vagy önkormányzati engedéllyel ki lehetett kerülni eddig beépítési korlátozásokat.

Link másolása

hirdetés

Alaptörvény-ellenesnek nyilvánított és megsemmisített néhány törvényi passzust, amelyek megkönnyítették a Balaton-part beépítését – írja a 444.

A lap szerint eddig miniszteri, kormányzati vagy önkormányzati engedéllyel ki lehetett kerülni az amúgy érvényes beépítési korlátozásokat, és

megfelelő papír birtokában a part 30 méteres sávján belül is építkezhettek, túlléphették a településrendezési tervben előírt beépítettség és beépítési magasság maximális mértékét, ezek mellett pedig csökkenthető volt a strandok, kempingek, zöldterületek partszakasza.

Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint rendeletekben nem, legfeljebb törvényekben lehetne ilyen kivételekről határozni. Az Ab kimondta, hogy ebben a formában a szabályozás gyengíti az Alaptörvényben foglalt egészséges környezethez való jog garanciáit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Solymár mellett egyre több Budapest-környéki települést sújt a vízhiány
Már legalább tíz településen vezettek be vízkorlátozást.

Link másolása

hirdetés

Ahogyan azt megírtuk, Solymáron már hétfő akadozik a vízellátás, emellett vízkorlátozást is bevezettek: jelenleg közel háromezer embert érint a vízhiány. A Duna Menti Regionális Vízmű közleménye azonban rámutat, hogy nem csak ott rossz a helyzet: több másik településen is korlátozásokat vezettek be.

Solymár mellett Üröm, Piliborosjenő, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka és Szentendre is érintett.

Ezeken a településeken a teljes körű szociális célú ivóvízellátás biztosítása érdekében arra kérik a lakosokat, hogy törekedjenek az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását – ide tartozik például a medencetöltés. Kérik továbbá, hogy mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.

De az önkormányzatokat is arra kérik, szüneteltessék a közterületi locsolást. Ezt elsősorban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerinti, rendkívüli hőség miatt kérik, hiszen az ilyen időben az ivóvízfogyasztási igény tovább fog növekedni.

A Telex azt írja olvasói visszajelzések alapján, hogy szerda óta Pilisszentlászlón sincs víz, Pest megyén kívül pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén is hektikus a vízellátás, a lakosok alig tudnak mosni és tisztálkodni.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Van, ahol már 29 fokos a Balaton, a Velencei-tó 27,5 fokig melegedett
A Duna és a Tisza vize sem hűsítő már.

Link másolása

hirdetés

A Telex információi szerint a mérőpontok közül Siófoknál a leghűvösebb a magyar tenger vize, ott „csak” 26,2 Celsius-fokra tudott még felmelegedni.

Az északi parton található Gyenesdiásnál azonban a Balaton hőfoka már elérte a 29,1 Celsius-fokot.

De olyan meleg van, hogy még a Duna is 24-25 fokos: Bajánál 24.7, míg Budapestnél 25,7 fokot mértek. A Tisza pedig 27,7 fokig is fel tudott melegedni Szegednél.

A Velencei-tó vize sem túl hűsítő már, Agárdnál 27,5 Celsius-fokos.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk