News here

HÍREK

„Abszurdisztán. Elmebetegfalva.” – Lilu is kiakadt a Meteorológiai Szolgálat vezetőinek kirúgásán

A műsorvezető szerint a történtek még A tanú című filmben is erősen hatottak volna.

Link másolása

Mint arról hétfő este beszámoltunk, azonnali hatállyal felmentette Palkovics László, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) vezetője az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét és szakmai elnökhelyettesét nem sokkal azután, hogy viharos időt valószínűsítettek az augusztus 20-i tűzijáték idejére, ám abból végül nem lett semmi.

A hírre – mémoldalak mellett – több közszereplő is reagált. Köztük volt Lilu is, aki egy 24 órán át elérhető Instagram-sztoriban mondta el sarkos véleményét a kirúgásokról.

„Abszurdisztán. Elmebetegfalva. Ez még A tanúban is erős lett volna. A magyar narancs ehhez képest semmi... De ez a valóság. Nem tudok nevetni”

– írta a műsorvezetőnő, aki nem először szólal meg közösségi oldalán társadalmi, politikai kérdésekben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Gulyás Gergely: a mai EU-s bejelentés miatt még a korábban vártnál is jobb helyzetbe került az államháztartás
A miniszter elmondta: 2500 milliárd forinthoz juthat Magyarország, és további 1500 milliárd érkezésének sincs akadálya.

Link másolása

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón elmondta:

2500 milliárd érkezhet Magyarországra, amiből 1500 milliárd érkezésének már most sincs akadálya, és abban bíznak, hogy a maradék 1000 milliárdnak előtt is elhárulnak az akadályok.

A miniszter szerint stabil az ország költségvetése, és a mai EU-s bejelentés miatt még a korábban vártnál is jobb helyzetbe került az államháztartás.

Az európai intézményekkel folyó tárgyalásokat Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is alapvetően pozitívnak értékelte, bár ő hozzátette, akkor lenne teljesen elégedett, ha az év végéig aláírják a partnerségi megállapodást és a helyreállítási tervet is elfogadják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Navracsics Tibor nem volt hajlandó a baloldal aknamunkájáról beszélni, Gulyás Gergely megtette helyette
A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a baloldali EP-képviselők havi 6 milliót keresnek, és közben az Európai Parlamentben olyan határozatot fogadnak el, ami a magyarok ellen van.

Link másolása

A szerdai kormányinfón az uniós pénzek egy nagy részének befagyasztásáról volt szó. A Magyar Nemzet újságírója Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert kérdezte, hogy az Európai Bizottság mai döntése értelmében hogyan lehet értékelni a „baloldal aknamunkáját”.

Navracsics erre zavartan annyit mondott, hogy erről a baloldalt kell megkérdezni, majd kollégájára, Gulyás Gergelyre nézett.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter átvette a szót, és elismételte a kormány néhány hete hangoztatott álláspontját, miszerint a baloldali EP-képviselők havi 6 milliót keresnek, és közben az Európai Parlamentben olyan határozatot fogadnak el, ami a magyarok ellen van, és ami miatt többek között a pedagógusok bérrendezését sem tudják elintézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Gulyás az újabb tanárok kirúgásáról: a jogszabályokat mindenkinek be kell tartani
Szerinte a pedagógusoknak megvan a lehetőségük a törvényes tiltakozásra.

Link másolása

A szerdai kormányinfó kezdetekor Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ugyan elmondta, hogy azon csak az európai uniós pénzek részleges befagyasztásának témájáról lesz szó, de egy kérdés érkezett a szerdán nem sokkal a tájékoztató előtt kirúgott nyolc fővárosi tanárról is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta:

a kormány álláspontja változatlan. A jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, a tanároknak különösen.

Arról nem beszélt, a közeljövőben várható-e más tiltakozó pedagógusok elbocsátása is. A miniszter szerint Magyarországon mindenki számára adottak a tiltakozás jogszerű formái.

Korábban egy másik kérdés kapcsán elmondta a kormány egy másik kommunikációs paneljét is, ami szerint alapvetően a magyar baloldal Európai Parlamentben végzett "aknamunkájának" eredménye, hogy Magyarországra egyelőre nem érkeznek meg az uniós pénzek, így közvetve ők felelősek azért is, hogy nem sikerül a pedagógusok béremelése.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Gulyás Gergely az üzemanyaghiányról: „Most valóban aggasztó hírek vannak az ellátást illetően”
A miniszter szerint a MOL-nak kell válaszolnia, hogy képes-e biztosítani az ország üzemanyagellátását.

Link másolása

A szerdai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter az ársapkákról és az üzemanyaghiányról is kapott újságírói kérdéseket.

Gulyás elmondta, hogy legutóbb december 31-ig hosszabbítottak,

de most valóban aggasztó hírek vannak az ellátást illetően.

A miniszter szerint akkor változtatnak, ha az ellátásbiztonság veszélybe kerül. Most aggasztó fejlemények vannak: december 5-én újabb szankciók lépnek életbe, és a MOL százhalombattai üzemében is vannak problémák.

Szerinte a MOL-nak kell eldöntenie, hogy képes-e ellátni az országot a szükséges üzemanyaggal, vagy sem.


Link másolása
KÖVESS MINKET: