HÍREK
A Rovatból

A valódi korhatáros szerelem: Kovács Patrícia 15 évvel fiatalabb kollégájába szeretett bele

A színésznő és Medveczky Balázs a Vígszínházban közös darabban is szerepel. Már a közösségi médiában sem titkolják kapcsolatukat.


Van, amikor az élet másolja a művészetet és nem fordítva. Így is felfoghatjuk azt, hogy a Korhatáros szerelem című népszerű sorozat főszereplője, Kovács Patrícia – képernyős alteregójához hasonlóan – egy fiatalabb férfiba szeretett bele. Színészkörökben egy ideje már ismert volt a tény, de most már a nyilvánosság számára is egyre nyilvánvalóbb:

egy párt alkot a 45 éves színésznő és az idén a 30-at betöltő Medveczky Balázs.

A két színész egy közös élményt is megmutatott közösségi oldalán: legutóbb megosztott posztjaik egy tandemugrásról szóló képsorozat és az azt követő kis videó, amin egyértelműen látható, hogy a bartáságnál erősebb érzés van közöttük.

A Blikknek nyilatkozott egy közös ismerősük is. Szerinte: „A szakmában már nyílt titok, hogy hónapok óta együtt vannak. Balázsnak korábban volt barátnője, de a munka és a közös érdeklődési kör révén egyre közelebb kerültek egymáshoz Patríciával.

Nem titkolóznak, hiszen mindketten független emberként mentek bele ebbe a kapcsolatba, de nem is reklámozzák.”

A pár közös darabban is szerepel: a Dzsungel könyvében Patrícia alakítja Bagirát, míg Balázs Kát, a kígyót. Medveczky Balázs 2022-ben tért vissza Szegedről a Vígszínházba, ahol 2021 óta jelenlegi is társulati tag.

Kovács Patrícia korábban együtt élt Anger Zsolttal, Gusztos Péter volt SZDSZ-es képviselővel pedig hét évig voltak házasok. Lánya, Hanna Lujza most 10 éves.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Megtalálták Szentkirályit egy teraszon ücsörögve, megkérdezték, őt is elütötte-e a villamos
Szentkirályi Alexandra péntek reggel 8 óra körül, két nappal az önkormányzati választás előtt a Facebookon jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Vitézy javára. Ezek után Deutsch Tamással ült ki egy kávézó teraszára.


A Telex péntek dél körül futott bele Szentkirályi Alexandrába, aki egy belvárosi kávézó teraszán beszélgetett Deutsch Tamással.

Szentkirályi először azt mondta, hogy nem szeretne nyilatkozni, de aztán mégis válaszolt a lap kérdéseire.

„Én azt gondolom, hogy ez egy lehetséges lépés a győzelem irányába, abba az irányba, hogy végre az én legfontosabb célomat, amit kitűztem a választások elején, azt elérjük, ez pedig az, hogy Karácsony Gergellyel együtt Gyurcsány Ferencet is végre a városházáról eltávolítsuk.”

- mondta a Telexnek a volt főpolgármester-jelölt, aki azt is hozzátette, hogy ez az ő személyes döntése volt.

Arra a kérdésre, hogy mit szólt hozzá Orbán Viktor, Szentkirályi így válaszolt:

„Nyilván egyeztettem mindenkivel, a miniszterelnökkel is.”

- válaszolta Szentkirályi, aki azt is elárulta, hogy évek óta nem beszélt Vitézy Dáviddal.

Szentkirályi Alexandra péntek reggel 8 óra után pár perccel, két nappal az önkormányzati választás előtt a Facebookon jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Vitézy javára.

A videót itt lehet megnézni!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Puzsér: Orbán Viktor végül csak levette a teljesen felesleges Szentkirályi ásványvizes palackot az asztalról
A kritikus szerint lehetőség nyílt arra, hogy Vitézy Dávid személyében tényleges gazdája legyen Budapestnek. Meglehetősen kemény véleményt mondott ugyanakkor a Fideszről, de Karácsonyról és Ungár Péterről is.


"Orbán Viktor végül csak levette a teljesen felesleges Szentkirályi ásványvizes palackot az asztalról, így megnyílt a lehetőség arra, hogy Demszky Gábor, Tarlós István és Karácsony Gergely siralmas főpolgármesteri ciklusai után Budapestnek Vitézy Dávid személyében végre tényleges gazdája legyen, aki nyugati normák szerint és valóban zöld identitás mentén vezetheti és fejlesztheti a fővárost"

– írta Facebook-posztjában Puzsér Róbert.

A kritikus szerint Szentkirályi visszalépése nem annak a jele, hogy Orbán Viktor Karácsony Gergely megbuktatásában érdekelt, hiszen "az ő cselekvőképtelenségére és gyurcsányi befolyásoltságára való állandó hivatkozás kommunikációs stratégiájának a gerincét képezi." Puzsér Róbert szerint a miniszterelnök attól félt, hogy a Fidesz jelöltje a budapesti főpolgármester-választáson mindössze a harmadik helyet szerzi meg,

"ez pedig annyira súlyos kudarc lett volna a teljes illiberális kurzusnak, amit mindenképp el kellett kerülniük."

A publicista úgy gondolja, hogy a képlet leegyszerűsödött: akinek Budapest zsákmány és erőd, az Karácsony Gergelyre szavaz; akinek Budapest az otthona, amelyre igényes annyira, hogy a vezetésére ne politikai pozícióként, hanem nagy lelkiismeretességet követelő feladatként tekintsen, Vitézy Dávidra szavaz

Puzsér szerint Karácsony Gergely bebizonyította, hogy alkalmatlan a városvezetésre, de "nem azért, mert hiányoznak az eszközei, hanem mert nem érdekli a város: számára Budapest vezetése mindössze a személyét illető rang."

"Tény, hogy Karácsony Gergelyt őrjöngve karaktergyilkolja a rogáni revolvermédia, ami hitelesíti őt, mint ellenzéki szereplőt, miközben a Fidesz épp visszalépteti a jelöltjét Vitézy Dávid javára – e fénytörés tükrében Karácsony az Orbán-rendszer kihívójának, Vitézy meg az állampárt másodikból első számúvá előlépő jelöltjének tűnik"

– írta Puzsér és hozzátette: most nem az Orbán-kormány leváltása a cél, hanem Budapest jövője a tét.

Írásában kitért arra is, hogy zavarja az a tény, hogy Vitézy Dávid annak az Ungár Péternek a jelöltje, "aki NER-oligarchaként a vásárolt mandátumával ellenzéki politikust játszik Kövér László Kossuth téri népszínházában", és nem kerülte el a figyelmét, hogy "Vitézy Dávidnak finoman szólva tisztázatlan a viszonya az Orbán-rendszerhez."

Emellett azonban szerinte azért tart ott Budapest és Magyarország, ahol, mert

"az itt élők soha nem azoknak a sorsáról döntenek, hanem minden választáson lövészárkot választanak maguknak a huszadik századból örökölt családi traumáik alapján."

"Elegem van a tizennégy éve tartó nemzeti radikális önkényből, ennek ellenére úgy ítélem meg, hogy ezen a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidra érdemes szavazni – akkor is, ha foltokban narancssárga"

– zárta írását Puzsér Róbert.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Karácsony Gergely: Vitézy ideális ember arra, hogy a Fidesz gazdasági érdekeit szolgálja
Budapest főpolgármestere szerint „az, hogy Vitézy a Fidesz jelöltje, eddig is tudtuk, nem tagadta meg a múltját, nem zárta ki a Fidesszel való közös kormányzást.”


„Sajnálom, hogy a Fidesz egyértelművé tette: számukra a nők azok, akiket bármikor le lehet venni a sakktábláról”

– mondta Karácsony Gergely főpolgármester, miután szinte az utolsó pillanatban visszalépett Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

„Na, hogy én megmondtam”

– kezdte Karácsony, mert elvégre ő a választás elején már megmondta, hogy Vitézy a Fidesz politikai, hatalmi és gazdasági érdekei miatt indult a választáson, számolt be róla a Telex.

Karácsony szerint most kiderül, kire voksolnak a szavazók az emberek hatalma vagy a hatalom embere közül. Karácsony sajnálja, akiket szerinte Vitézy becsapott, „ők komoly hatalmi harc áldozatává váltak” – mondta.

„Egy Fidesz van, az, amelyiknek célja, hogy megőrizze hatalmát.”

A főpolgármester úgy hiszi, az LMP támogatta Vitézy ideális ember arra, hogy a Fidesz gazdasági érdekeit szolgálja.

„Az, hogy Vitézy a Fidesz jelöltje, eddig is tudtuk, nem tagadta meg a múltját, nem zárta ki a Fidesszel való közös kormányzást”

– tette hozzá Karácsony Gergely.

Szerinte nincs két ellenzék sem, hiszen Vitézyvel nem akar együttműködni az MKKP, a Momentum, sem Magyar Péter.

Karácsony Gergely azt gondolja, ő a legérdekeltebb a zöld fordulatban, ehhez viszont értelmes vitákra van szükség és arra, hogy a kormány ne sarcolja Budapestet. Vitézy programjának megvalósítható része szerinte akkor hajtható végre, ha nem engedik át a várost a Fidesznek.

Hozzátette: Vitézy pénzügyi szempontból sem érti a főváros helyzetét, mert Budapest költségvetésével kapcsolatban 900 milliárdot tévedett egy interjúban. Megígérte, hogy nem engedi vissza a Fideszt a városba, kiáll azok mellett, akiknek arra van szüksége.

​Budapest főpolgármestere szerint Szentkirályi kampányában gyanús volt, hogy egyszer sem mondta ki azt, hogy rá kell szavazni, ellenben Vitézy mindig finoman fogalmazott a Fidesszel kapcsolatban.

„Ennek a városnak egy szabad főpolgármester kell választani, aki nem fogadja el az utasításokat a Karmelitából”

– fogalmazott.

„A Fidesszel nem kívánok együttműködni, így nem számolok azzal, hogy Vitézy Dávid a városvezetés része lesz”.

Karácsony arról beszélt, ha Vitézy „a megalázó erkölcsi vereség” után tagja lesz a Fővárosi Közgyűlésnek, akkor az ő véleményére is számít, ahogy mindenki máséra is.

„Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje”

– írta néhány perccel Szentkirályi reggeli bejelentése után Karácsony.

„Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása”

– írta Vitézy Dávid Szentkirályi visszalépéséről.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Sulyok Tamás a padlón – a szavazók 60%-a lemondatná
A Népszava megbízásából készült felmérés azt vizsgálta, hogy az emberek változtattak-e szavazási szándékukon a botrányok miatt a júniusi önkormányzati választásokra. Az eredmények szerint a Magyar Péter hívei között a legnagyobb az arány, 22 százalék, akik igennel válaszoltak a kérdésre.


A Publicus Intézet legfrissebb kutatása szerint a szavazók 11 százaléka módosította pártválasztását a Sulyok Tamás körüli botrányok és a hónapokkal ezelőtti kegyelmi ügyek hatására.

A Népszava megbízásából készült felmérés azt vizsgálta, hogy az emberek változtattak-e szavazási szándékukon a botrányok miatt a júniusi önkormányzati választásokra. Az eredmények szerint a Magyar Péter hívei között a legnagyobb az arány, 22 százalék, akik igennel válaszoltak a kérdésre.

A kutatás további megdöbbentő adatokkal szolgált:

- Az emberek 60 százaléka szerint Sulyok Tamásnak le kellene mondania a valótlan állításai és a földügyekben betöltött vitatott szerepe miatt.

- Fidesz-KDNP szavazók: a Fidesz-KDNP szavazóinak 27 százaléka is úgy véli, hogy Sulyoknak távoznia kellene.

- Zsebszerződések: a megkérdezettek 68 százaléka hallott arról, hogy Sulyok Tamás ügyvédként termőföldeket játszott át külföldieknek zsebszerződésekkel.

- Fidesz szavazók tájékozottsága: a Fidesz szavazóinak kevesebb mint fele, 48 százaléka ismeri ezt az ügyet.

- Kegyelmi botrány: bár már hónapok teltek el, még mindig 82 százalék tartja fontosnak, hogy kiderüljön, miért kapott kegyelmet a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese, K. Endre, aki a pedofil igazgatót mentegette.

Az eredmények jól mutatják, hogy a közvélemény erősen reagált a botrányokra, és ezek komolyan befolyásolják a választók döntéseit. A választások előtt 2 nappal a politikai helyzet továbbra is ingatag, és kérdéses, milyen hatással lesznek ezek az ügyek a közelgő választásokra.

Link másolása
KÖVESS MINKET: