hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke "titkos beruházás" miatt fordult a nyilvánossághoz

Stummer János jobbikos képviselő azt állítja, Orbán Viktor érdekében végeznének el egy milliárdos beruházást, amit titkosítottak.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy hétfőn egy olyan papírt kapott a kezébe, miszerint

egy titkos beruházással építene Orbán Viktor számára valamit a kormány.

Stummer a videóban azt is elmondja, a terv azért került hozzá, mert a beruházást a Nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták titkosítani.

"Én már tegnap délelőtt azonnal jeleztem, hogy ezt én a bizottság elnökeként nem hagyom jóvá, és nem engedem napirendre venni a mai bizottsági ülésen. Aztán délután megjelent az irodámban Halász János, a bizottság fideszes alelnöke, és jelezte nekem, hogy módosítani fognak a napirenden, hogy dönthessünk a mai ülésen erről.

Mármint, hogy ők dönthessenek, merthogy a Fidesznek többsége van ebben a bizottságban is, mint az összes többi parlamentiben.

A mai ülésen pedig annak rendje és módja szerint, Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubay György meg is szavazták ezt"

- mondja a videóban Stummer János.

Azt is hozzátette, úgy érzi, nem maradt más választása, minthogy a nyilvánosság elé álljon és tájékoztassa az embereket, hogy "mit is építenek az adóforintjaikból, és azt hogyan próbálják a titkosítások segítségével elsumákolni".

hirdetés

A videóban Stummer azt is elmondja, tudja, hogy a mostani lépésének jogi és politikai következményei lesznek, de ezeket vállalja.

"Tudom, hogy a kétharmad most azonnal elmozdít majd a Nemzetbiztonsági bizottság éléről és bíróság elé állít, pedig ők semmilyen magyarázatot nem adtak, hogy miért most, és miért így van erre szükség"

- fogalmazott Stummer.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Gulyás: Március 15-ig maradnak a korlátozások, nehéz lesz a következő két hét

A miniszter elmondása szerint az oltás tömegessé válásával jó esély van arra, hogy a lazítás néhány hét, vagy akár egy hónapon belül megtörténhessen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Március 15-ig fenntartja a november óta érvényben lévő járványügyi korlátozásokat a kormány - jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy ahogy Európában, úgy Magyarországon is a koronavírus-járvány harmadik hulláma zajlik, már többféle mutáns koronavírus is terjed az országban. A járványügyi szakemberek szerint a következő két hétben romlani fognak az adatok.

"Minden előrejelzés azt mutatja, hogy a következő két hét kifejezetten nehéz lesz"

- fogalmazott a miniszter.

A szakértők és az operatív törzs is a korlátozások meghosszabbítását javasolta, ezért döntött a kormány ezek megtartása mellett. Gulyás azt mondta, tudják, hogy már nagyon nehéz ezzel a helyzettel együttélni, de

az oltás tömegessé válásával jó esély van arra, hogy a korlátozások végső, utolsó szakaszában legyünk, és ezek feloldása néhány hét, vagy akár egy hónapon belül megtörténhessen.

hirdetés

Hozzátette, hogy

a nemzeti konzultációval összefüggésben fog majd döntést hozni a kormány arról, hogy ütemezetten, vagy egy ütemben szüntessék meg a korlátozásokat, és hogy az oltási igazolvány mire jogosítson. Később azt is elmondta, hogy

minden bizonnyal a tömegrendezvényekre vonatkozó tilalmat oldják majd fel legkésőbb, a leghamarabb pedig szerinte a kijárási tilalmat kell majd eltörölni.

Mint mondta, a lazításhoz akkor jutunk a legközelebb, ha minél többen beoltatják magukat. Kiemelte, hogy Magyarországon áll rendelkezésre a legtöbb fajta oltóanyag a legnagyobb számban az Európai Unió tagállamai közül, elmondása szerint pedig a következő hetekben gyorsulni fog majd az oltás.

"Ezen a héten és jövő héten több embert tudunk majd beoltani, mint amennyit eddig összesen beoltottunk Magyarországon"

- jelentette ki.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

A lekötött mennyiségnek csak a felét kérte Magyarország a Moderna vakcinából

A lépés már csak azért is érthetetlen, mert a kormány most fogadott el Izraeltől 5000 adag Moderna-vakcinát.
Címkép:Pixabay - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Szerdán Izrael bejelentette, hogy ötezer adag Moderna-vakcinát ad Magyarországnak a diplomáciai támogatásáért cserébe.

Összesen százezer adagot osztottak szét olyan országoknak, amelyek „Jeruzsálem segítségét kérték”.

A dolog érdekessége, hogy a Moderna része az európai uniós vakcinabeszerzési programnak is, ezért a közös uniós keretből Magyarország lakosságarányosan vásárolhat a vakcinájából.

A Telex számításai szerint azonban az uniós keretből lekötött mennyiség a fele annak, amennyi Magyarországnak - eredetileg lakosságarányosan - rendelkezésére állt volna.

És negyede annak, amit egy újabb megállapodás alapján összesen leköthetnénk.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hadházy: „Baján is pont úgy megy a tömegoltás, ahogyan a szarvasmarhákat és a birkákat szoktuk oltani”

Több idős ember 3 órát is várt a hidegben, amíg sorra került. Volt aki mankóval érkezett és úgy kellett ácsorognia. A bajaiak magyarázatot akarnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

"Összeterelik őket, majd egy szűk folyosón átterelve oltják be őket" - írja Facebook bejegyzésében a politikus, a bajai kórházról szóló szombati beszámoló alapján.

A Bácskai Horizont oldal írta meg, hogy szombat délelőttre 400, 70 év feletti embernek adtak időpontot.

"Volt, aki két órát is várt a 3-4 fokos hidegben. Ennél nagyobb baj, hogy a beszámoló szerint odabent sem volt esély a szűk légterű helységben a fél méter tartására sem"
-közölte Hadházy.

A politikus szerint ez már csak azért is veszélyes, mert a vakcinák nem hatnak azonnal. A beadás után még napokig védtelen a beoltott.

A lap magyarázatot szeretett volna kérni a kórháztól a történtekre, mire az igazgató válaszlevelet küldött nekik, amelyben leírja: jogi lépéseket fontolgat a megjelent beszámoló miatt.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Kásler cáfolta, hogy letiltotta volna a Centrumkórház dolgozóinak fényképes projektjét

Az Arccal a koronavírus ellen, a gyógyulásért kampányban védőruhára ragasztható portrékat készítettek volna, hogy a covid-osztályon dolgozók arcát a betegek is láthassák.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Kásler Miklós állítása szerint hazugság, hogy telefonon letiltotta a frontvonalban dolgozó kollégákat érintő projektet. A miniszter ezt a Facebookon közölte.

Kedden a HVG arról írt, hogy információi szerint Kásler felhívta a Dél-pesti Centrumkórház vezetését, hogy tiltsák le az Arccal a koronavírus ellen, a gyógyulásért kampányt, amely keretei között védőruhára ragasztható portrékat készítettek volna az ARC plakátkiállítás szervezői a covid-osztályon dolgozó orvosokról, hogy a betegek lássák, kik vannak a védőruha mögött.

Az ötletet egyébként az orvosok is nagyon jónak tartották.

Bakos Gábor képzőművész nem is kapott hivatalos indoklást róla, miért fújták le a december óta szervezett fotózásukat.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: