News here
hirdetés

HÍREK

A momentumos Orosz Anna átveszi a parlamenti mandátumát

„Újbuda korábbi kormánypárti parlamenti képviselőjével szemben én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy felerősítsem az itt élő emberek hangját” – ígéri a politikus.

Link másolása

hirdetés

Facebook-oldalán jelentette be Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere, hogy felveszi a mandátumát és beül a parlamentbe. A Momentum politikusa 28 881 szavazattal győzött Budapest 2. számú választókerületében az április 3-i választáson, több mint 10 százalékponttal előzte meg a Fidesz-KDNP jelöltjét, Simicskó Istvánt, aki a KDNP frakcióvezetője, korábban honvédelmi miniszter is volt. Orosz azt írja, rengeteget dolgoztak a csapatával ezért a győzelemért, amely az egyik legnagyobb részvétel mellett az egyik legnagyobb ellenzéki siker lett. És bár az országos eredmény miatt ők is roppant csalódottak, de az újbudai győzelem számukra annál többet ér.

"Ez közös siker, amelyért az újbudai ellenzék összes szereplője keményen megdolgozott. A nekem bizalmat szavazó újbudai választók megérdemlik, hogy a legjobb tudásommal képviseljem őket és otthonunkat parlamenti képviselőként az Országgyűlésben és azon túl is.

A felhatalmazást arra kaptam, hogy Újbudát, az újbudaiakat szolgáljam, akik az elmúlt hónapokban megismerhették a szemléletemet, programomat, céljaimat. Éppen erre kaptam felhatalmazást. Újbuda korábbi kormánypárti parlamenti képviselőjével szemben én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy felerősítsem az itt élő emberek hangját" - ígéri a politikus.

Azt írta, ki fog állni a kerület zöldterületeinek védelmében, az önkormányzat függetlensége és önállósága mellett. Azért is fog dolgozni, hogy megszűnjenek a várólisták a kórházakban, legyen elég bölcsőde és óvoda az újbudai családoknak, a pedagógusok pedig megkapják az őket megillető elismerést és béreket.

Orosz Anna hozzátette, ahogy a kampány során, úgy most is számít a véleményekre, javaslatokra, konstruktív kritikákra a szimpatizánsaitól, hiszen "együtt nyertük meg ezt a választást, együtt megyünk tovább a parlamentbe is".

"És bár a Fidesz kétharmados győzelmet ért el, ez csak még nagyobb felelősséget jelent ránk nézve. Még jobban és még többet kell dolgoznunk egy tisztességes, békés, boldog Magyarországért"

- írta.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Havi 24 millió forintot keres a Puskás Akadémia iráni támadója
Sahab Zahedi az orosz-ukrán háború miatt költözött Magyarországra, ahol hosszabbított csapatával.

Link másolása

hirdetés

A labdarúgó NB I. egyik, ha nem a legjobban fizetett játékosává lépett elő Sahab Zahedi az ukrán tribuna.com értesülései szerint, amiről itthon a Blikk adott hírt.

A lap Viktor Vacko újságíró nyilatkozatát idézi, aki részleteket árult el a perzsa támadó magyarországi szerződéséről. A szakértő úgy fogalmazott: „Sahab a Puskás Akadémia történetében rekordot jelentő szerződést kapott, az egyik legnagyobbat a magyar labdarúgásban”.

Zahebi közel 800 ezer eurót (320 millió forint) fog keresni ebben a szezonban, ez több mint 60 ezer euró (24 millió forint) havonta.

A Zorja Luhanszktól érkezett 26 éves Sahab Zahedi az orosz–ukrán háború után igazolt hazánkba, és az elmúlt idényben 8 mérkőzésen 4 gólt szerzett a felcsúti együttesben, ami nem kimagasló eredmény egy csatártól. A német Transfermarkt által 1 millió euróra (400 millió forint) értékelt támadóra szüksége van a hazai bajnokságban bronzérmes klubnak, mert a Puskás július 21-én már nemzetközi kupameccset játszik. Az Európa-konferencialigában a portugál Vitória SC-hez látogat két hét múlva a csapat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Lemondott az egészségügyi és a pénzügyminiszter Nagy-Britanniában, veszélyben a kormány
Alakul a kormányválság: mindkettejük bizalma megrendült Boris Johnsonban.

Link másolása

hirdetés

Lemondott kedden Rishi Sunak brit pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter; mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

A BBC szakértője, Chris Mason úgy fogalmazott: „Aminek ma este tanúi vagyunk – percről percre a szemünk előtt lejátszódva – az a kormány esetleges összeomlása.”

A lap egy másik politikai szerkesztőjének, Nick Wattnak pedig Johnson egyik legközelebbi szövetségese azt nyilatkozta:

„Holnap ilyenkor mindennek vége lesz. Egyetlen miniszterelnök sem élheti túl két magas rangú miniszter ilyen lemondását.”

A liberálisok és a Munkáspárt vezetői már fel is szólították Johnsont a lemondásra. A Labour elnöke, Keir Starmer azt mondta: „Egyértelmű, hogy ez a kormány most összeomlik.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Ha azt hitted, már nem lesz rosszabb: a 410 forintot nyaldossa az euró estére
A magyar fizetőeszköz egyetlen nap alatt 1,2 százalékot veszített értékéből.

Link másolása

hirdetés

A magyar forint fekete napja a mai – nem túlzás ezt állítani, hiszen azok után, hogy napközben rekordon, 405 forinton állt egy euró, estére újabb, vaskos történelmi mélypontot ért el a magyar fizetőeszköz. Ugyanis

délutánra 409 forint fölé emelkedett az árfolyam.

Ez 1,2%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából mindössze egy nap alatt, miközben a régióban a lengyel zloty árfolyama 0,6%-kal csökkent, a cseh korona pedig stagnált. A háború kitörése óta a forint 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig csak egy százalékkal – írja a Porfolio.hu.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Minden nap elönti a szennyvíz Monorierdő utcáit
A lakók tehetetlenek, a vízügy szerint túlterhelt a csatornarendszer, a polgármester jogi érdekképviseletben gondolkozik.

Link másolása

hirdetés

Hónapok óta szinte naponta tör fel a szennyvíz a Pest megyei Monorierdőn.

A vízügyi cég szerint túlterhelt a rendszer, mivel másfélszer annyian laknak most a településen, mint amikor a csatornarendszer kiépült.

Egyesével mennek a problémás helyekre a szippantós autóval, de lassan haladnak, mert nincs elég emberük. A polgármester jogi érdekképviseletet akar létrehozni, mert egyre többen panaszkodnak neki

„Akár késő este, vagy csak másnap jönnek a hibát elhárítani és addig nem tudnak fürödni, nem tudják lehúzni a mellékhelyiséget, áldatlan állapotok is ki szoktak alakulni”

– mondta el az RTL Híradójának Szente Béla.

Az RTL Híradó riportja Monorierdőről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: