HÍREK
A Rovatból

A Momentum a Btk. szigorításával tiltaná el a „propagandista” újságírókat foglalkozásuktól

Fekete-Győr András a Hír TV-ben beszélt arról is, hogyan képzelné el az elszámoltatást egy esetleges kormányváltás esetén.

Link másolása

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök jelöltje Földi-Kovács Andrea vendége volt a Hír TV-n - írja a Telex, ami szemlézte az interjút.

Fekete-Győrt elsősorban a járvány elleni védekezésben tett, ellentmondásosnak ítélt kijelentéseiről kérdezték, de szóba kerültek az esetleges kormányváltás alkalmával tervezett elszámoltatásaik is.

A riporter rákérdezett arra, miért változtatta meg a véleményét a politikus a kínai és orosz vakcinákról, amiket korábban "diplomáciai eszközöknek" nevezett. Fekete-Győr elmondta, hogy szerencsére időközben kiderült, hogy az oltóanyagok biztonságosan, még ha kevésbé hatékonyak is, ezért azokat már ő is beadatná.

A műsorvezető ezután felhozta, hogy a Momentum jelöltje az elmúlt időszakban néhány hetes eltérésekkel olyan kijelentéseket tett a korlátozások ügyében, amelyek ellentmondásosnak tűnnek: februárban még okos nyitásról beszélt, majd a kormányzati zárások bevezetésekor már azt mondta, hamarabb kellett volna szigorítani.

Fekete-Győr szerint ebben nincs ellentmondás, okos nyitás alatt ő azt érti, hogy este 10-ig kitolná a kijárási tilalom kezdetét, és este 9-ig nyitva lehetnének a boltok, hogy ne tömörüljenek össze az emberek munka után.

Ezután egy sokkal forróbb téma került szóba, ugyanis rákérdeztek arra, amivel az utóbbi időben a Momentum tematizálni igyekszik az őket körülvevő nyilvánosságot.

Korábban ugyanis kijelentették, hogy „eltiltanák a foglalkozásuk gyakorlásától a propagandistákat”.

Különösen izgalmas téma volt ez egy olyan tévében, ami a párt definíciója szerint kimerítheti ezt a fogalmat. Földi-Kovács megpróbálta kihúzni a politikusból, hogy vele személy szerint mi lenne a terv, hiszen még 2016-ban ő is olyan válaszokat kapott a Momentum sajtóosztályától, amelyekben lepropagandistázták.

Fekete-Győr azt mondta, az imént Földi-Kovács is hazugságokat állított némely kérdésében, ugyanakkor konkrétan vele szemben nincs semmilyen terv, és nyilván nem is ő maga hozna ilyen döntéseket;

a Büntető törvénykönyvet (Btk.) szigorítanák úgy, hogy nagyobb retorziók érjék azt, aki „szándékosan” hazugságokat terjeszt - akár eltiltással is lehessen a sorsa.

Hozzátette azt is, minden esetben független bíróság döntene arról, megvalósul-e a szándékos ferdítés a beperelt médiamunkás esetében.

Földi-Kovács, aki felidézte, hogy Áder Jánost leváltaná, Polt Pétert „satuba fogná” a Momentum, a vállalkozói kört és az adminisztrációt pedig fidesztelenítené. Fekete-Győr András erre azt válaszolta, hogy

léteznek bejáratott jogállami eszközök arra, hogy elszámoltassák a korrupt személyeket, ilyen lenne például a Romániában már kipróbált korrupcióellenes ügyészség.

Hozzátette ugyanakkor, hogy ha esetleges kormányra kerülésük esetén természetesen ellenzéki pártokat ugyanúgy elszámoltatnának, ha gyanús ügyeket látnának.

Szóba került még a Momentum összefogása a DK-val. Fekete-Győr 2017-ben ugyanis még azt mondta, jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc eltűnne a politikából. A pártelnök úgy reagált, hogy közben

az változott, hogy Gyurcsány megígérte, nem fog kormányzati pozíciót vállalni, és ugyanezt javasolná most Orbán Viktornak.

A Hírt TV-nek elmesélte azt is, hogy ő 2006-ban az akkori kormány elleni tüntetéseken is kinn volt, de arra a kérdésre nem adott egyértelmű választ, hogy vajon mit tettek volna vele, ha akkor veszi elő azt a füstgránátot, ami miatt most bírósági eljárás folyik ellene.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotók Magyar Péter országjárásáról – a résztvevőkkel is szóba elegyedett a TISZA Párt politikusa Gyulán
Megkezdte országjáró körútját a Talpra Magyarok alapítója, aki először Békés megyébe látogatott. A helyszínen volt a Szeretlek Magyarország stábja.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, körülbelül 200-250 ember előtt megkezdte országjáró turnéját Magyar Péter. A NER-ből két hónapja kilépett politikus nagyjából azokat a paneleket használta a gyulai várnál elmondott beszédében, amiket az eddigi nyilatkozataiban és tüntetésein. Ezen kívül beszélt Békés megye szerepéről, és arról, hogy a régió sokkal előrébb tarthatna, ha az Európai Uniótól kapott pénzeket nem oligarchák és kormányközeli emberek zsebébe csatornázták volna.

Azt is megígérte, hogy a TISZA Párt EP-képviselői hazahozzák a kormányzati korrupció miatt visszatartott több ezermilliárd forintos uniós támogatásokat.

Az eseményről készült rövid videónk itt látható:

@szeretlekmagyarorszag.hu

Itt pedig 12 pontban ismertette a Tisza Párt terveit, célkitűzéseit ♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

A helyszínen készült fotókon látható, hogy Magyar Péter beszéde után nagyjából egy órán keresztül beszélgetett az összegyűlt emberekkel, akikkel már az esemény előtt szóba elegyedett, kezet fogott és szelfizett egy sort.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Magyar Pétert csabai kolbásszal várták, a közmédia függetlenségének visszaállítását és a családi pótlék jelentős megemelését ígérte Békéscsabán
Gyula után a békési megyeszékhelyen folytatta országjáró körútját a TISZA Párt politikusa. Sok konkrét ígéretet megfogalmazott, de sok gondolat korábbi tüntetésekről is ismerős lehetett.

Link másolása

Gyula után rögtön Békéscsabán folytatta szerdán megkezdett országjáró körútját Magyar Péter. A TISZA Párt alelnökét a békési megyeszékhelyen szimpatizánsai helyi kolbásszal fogadták.

A több százezer ember előtt egy kisteherautó platóján megtartott beszédében Magyar Péter elismételt néhányat a korábban Gyulán (és már más tüntetéseken is) elmondott gondolataiból.

Beszélt arról is, hogy pártja fontosnak tartja a környezetvédelmet és a klímaváltozás elleni harcot is, valamint beszélt az állatjólétről és az állatok jogairól is. Magyar megemelné és inflációkövetővé tenné a családi pótlék összegét is.

A NER-ből két hónapja kiszállt politikus megígérte azt is: visszaállítja a közmédia függetlenségét is – pikírten megjegyezve, hogy a köztévé riporterei valószínűleg nincsenek a helyszínen.

„Beszüntetjük, és büntetőjogi tényállássá alakítjuk a propagandát” – tette hozzá, hatalmas tapsot kiváltva a többszáz nézőből. Ahogy fogalmazott: „A vélemény lehet szabad, de a hír szent.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter megkezdte országjáró körútját – többszáz ember előtt beszélt Gyulán
A TISZA Párt alelnöke jellemzően a korábbi jelszavakat és mondanivalókat ismételte el országjárása első állomásán.

Link másolása

Megkezdte országjárását Magyar Péter. A TISZA Párt alelnöke Gyulán indította be kampányát.

A NER-ből nemrég kilépett politikust rengeteg ember köszöntötte, sokakkal kezet fogott és szóba elegyedett az emberekkel.

Magyar Péter elmondta, hogy Gyula különösen fontos neki, mert nem messze onnan, Dobozon éltek ősei, édesanyja is odavalósi.

A változás elkezdődött, április 6. után semmi sem lesz ugyanolyan, mint amilyen addig volt, tégláról téglára vesszük vissza az országot

– ismételte meg az eddig is sokszor elmondott gondolatokat a rögtönzött színpadon Magyar.

Ezután Békés megyét dicsérte, elmondása szerint a megyét joggal nevezik Magyarország éléskamrájának. Beszélt arról, hogy a vidéknek minden adottsága megvolna ahhoz, hogy virágzó régió legyen. Elmondta: bár az ország az EU-s csatlakozás 20 éve alatt 40 ezermilliárd forintnyi európai uniós támogatást kapott, de azok jelentős része haveri zsebekben, jachtokban, offshore-cégekben és magántőkealapokban landolt.

Utána arról beszélt, a TISZA Párt megválasztása esetén mit tenne – ezek a pontok szinte teljesen megegyeztek azzal, amit Magyar április 6-án a Kossuth téren is elmondott.

A fideszes politikusoknak és a propagandistáknak azt üzente, hogy állításaikkal ellentétben ők is kiállnak az illegális migráció ellen, és mind a nemzetközi, mind a hazai térben maximálisan békepártiak.

Magyar Péter ezután elmondta azt is, hogy szerdától péntekig mindenki szavazhat pártja EP-jelöltjeinek listás sorrendjéről, a jelöltek bemutatkozása pedig megtalálható a párt honlapján és a saját YouTube-csatornáján.

Magyar Péter beszédének legfontosabb részeit itt lehet visszahallgatni:

@szeretlekmagyarorszag.hu

Itt pedig 12 pontban ismertette a Tisza Párt terveit, célkitűzéseit ♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

Beszéde után arra hívta fel az embereket, hogy keressék meg, mert mindenkivel nagyon szívesen beszél. Az országjárás ezután este fél8-kor Békéscsabán folytatódik majd.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Gyurcsány Ferenc Magyar Péternek szólt be keményen – persze a neve említése nélkül
A volt miniszterelnök szerint olyan időket élünk, amikor a jó ellenzéki az, aki az elmúlt 14 évben legalább egyszer a Fideszre szavazott.

Link másolása

Hírlevelében ment neki Magyar Péternek Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke (Molnár Csabához hasonlóan) név nélkül támadta a NER-ből kilépő politikust.

„Furcsa dolog ma ellenzékinek lenni. Olyan időket élünk, amikor a jó ellenzéki az, aki az elmúlt 14 évben legalább egyszer a Fideszre szavazott, lehetőleg nem is olyan régen. Mintha csak volt fideszesként lehetne igazán hitelesen szemben állni a Fidesszel, az eddig is ellenzékiek pedig csak álellenzékiek lennének”

– írja a volt miniszterelnök, egyértelműen Varga Judit volt férjének címezve sorait.

A Demokratikus Koalíció (és a Párbeszéd és az MSZP közös) kampánynyitóján Molnár Csaba, a párt vezető politikusa szintén nem említette Magyar Péter nevét, de egyértelműen neki üzent, amikor négy legendát említett, amikkel szerinte le kell számolni:

A rogánozás legendája, amivel szerinte elfedik Orbán Viktor szerepét.

A lopás nélküli Fidesz legendája – szerinte a kormánypártban szakpolitikai kérdésekben is helytelen döntések születnek: minden kétszer annyiba kerül, mint tavaly, kórházba menni lassan nagyobb kockázat, mint megmászni egy 8000 méter magas hegyet.

Az Orbán nélküli Fidesz legendája.

Az igazi ellenzékiek legendája: Molnár szerint az elmúlt években kiépült az a kép, hogy „a jó ellenzéki az, aki az elmúlt 14 évben legalább egyszer a Fideszre szavazott” „Ha pedig még 2022-ben is, az már maga a Jolly Joker, az igazi ellenzékiség kvintesszenciája” – tette hozzá.

via 444

Link másolása
KÖVESS MINKET: