HÍREK
A Rovatból

A DK beleszállt a Kutyapártba: Ne indítsanak jelölteket az ellenzéki polgármester-jelöltek ellen! – követelik, miután ők ráindítottak egyet Kovács Gergelyre

Az MKKP polgármester-jelölteket indítana az I., a III. és a VII. kerületben is, cserébe a DK-s Élő Norbert megzavarhatja a kialakult erőviszonyokat Kovács Gergely hazai terepén, a Hegyvidéken.

Link másolása

Nagyon úgy tűnik, hogy komolyan összerúgta port Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) az önkormányzati választás előtt, és egymást vádolják azzal, hogy a másik viselkedése a Fidesz győzelmét hozhatja a helyi voksolásokon.

A viccpártból egyre inkább fajsúlyos tényezővé nőtt MKKP eldöntötte: saját jelöltet indít néhány olyan kerületben is, ahol jelenleg ellenzéki polgármester van, de annak működésével nincsenek megelégedve. Ilyen az I., a III. és a VII. is. Utóbbi kettőben DK-s a polgármester (Óbudán Kiss László, Erzsébetvárosban Niedermüller Péter), míg a Várnegyedben regnáló V. Naszályi Márta mögött is ott áll Gyurcsány Ferenc pártja.

A DK Ne veszélyeztesse ráindulással a Kutyapárt a közös ellenzéki polgármester-jelöltek győzelmét a fővárosi kerületekben! címmel adott ki sajtóközleményt szombaton. Szerintük

mindez csak a Fidesz érdekét szolgálja. Egy valóban ellenzéki pártnak semmi oka nem lehet arra, hogy ellenzéki polgármesterekkel szemben induljon. Ez rossz a kerületnek, rossz az ellenzéknek és csak a Fidesznek jó. Aki le akarja győzni a Fideszt, annak tudnia kell: egy közös ellenzéki jelöltnek kell a Fidesz jelöltjével szemben indulnia.

Ez annak fényében érdekes álláspont, hogy kiderült: a DK elindíthatja Élő Norbertet, a XII. kerületben 20 év alatt választáson többször induló (2019-ben a polgármesteri cím megszerzésével is próbálkozó) politikust Kovács Gergely, az MKKP elnöke ellen, aki nagy fölénnyel nyerte a múlt heti hegyvidéki előválasztást. Élő azon nem indult el.

A DK egyébként kiadott egy cáfolatot, ám nem arról, hogy indítanák-e Élő Norbertet, hanem arról, hogy ezzel akadályoznák-e a Fidesz legyőzését a XII. kerületben. A helyi civilek, a Momentum és az MKKP részvételével lezajlott előválasztás, majd az LMP-s Kendernay János visszalépése után is úgy látják:

„nem is a DK és Élő Norbert lesz a Fidesz leváltásának akadálya, hanem a Kutyapárt”.

A Kutyapárt szerint miután nem engedték fel a kompenzációs listára, Élő „átállt zsaroló módra, és elkezdte tolni, hogy ha nem indulhatnak a megbeszéltek ellenére ők a 4 körzetben, akkor a DK majd elindul a Kutyapárt ellen minden egyéni körzetben”. Állításuk szerint Élő azzal fenyegette meg őket, ha elindulnak a három, részben vagy egészben DK-s vezetésű kerületben, akkor Hegyvidéken „összehozza nekik a fideszes győzelmet”.

Élő Norbert szerint „a DK a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudott, azt előlünk eltitkolták, ahogy azt Kovács Gergely korábbi nyilatkozatában büszkén el is ismerte. A DK-t – és a kerületben működő többi pártot – ez a titkos pártpaktum nem köti, nem is kötheti, hiszen abban nem vettünk részt, arról csak a sajtóból értesültünk. Most pedig ezt akarják erőszakosan lenyomni a torkunkon.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Hatalmas vihar csapott le Budapestre, megdöbbentő fotók
Viharos széllökésekre, felhőszakadásra és jégesőre figyelmeztettek korában az előrejelzésekben. A zivatarlánc este megérkezett a fővárosba is.

Link másolása

Hatalmas vihar érte el kedd este Budapestet.

A HungaroMet Zrt. már délután másodfokú riasztást adott ki Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira

a heves zivatarok miatt. A zivatarlánc már 6 óra előtt el is érte az ország délnyugati részét, Nagykanizsán például így nézett ki az ég:

Az Időkép Facebook-oldalán közzétett műholdképen látható, ahogy a zivatarrendszer tovább mozog északkelet felé, és lassan megközelíti Budapestet.

Este 8 óra körül ilyen apokaliptikus látványt nyújtott az ég a Budapesttől délre fekvő Szigethalomnál:

Budapesten pedig így néztek ki a viharfelhők:

A HungaroMet korábban azt írta az előrejelzésében, hogy a délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer fokozatosan gyengülve halad majd tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri.

A zivatarokat viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökés, felhőszakadás, apróbb szemű jég kísérheti. A Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak 2-4 centiméteres jéggel, óránkénti 90 kilométeres sebességet meghaladó széllökéssel. Az éjszaka második felére a zivatarok az ország északkeleti felére tevődnek át.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta:

javasolják, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, az emberek fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében.

A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat - kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt - javasolt védett helyre vinni. Azt kérik, lehetőleg senki ne parkoljon villanyvezetékek és fák alá, a fasorok mellett pedig kellő figyelemmel közlekedjen mindenki. Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón - mondta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Az eddigieknél is rejtélyesebbé vált az iráni elnök halálos helikopterbalesete, megszólalt egy szemtanú
A balesetben meghalt elnök kabinetfőnöke a három gépből álló raj utolsó helikopterében utazott. Azt mondta, hogy egyszer csak nyoma veszett Ebrahim Raiszi gépének.

Link másolása

Az elnöki helikopter lezuhanási előtti utolsó pillanatokról számolt be az egyik szemtanú az iráni állami televízióban. Golam-Husszein Eszmaili a balesetben meghalt Ebrahim Raiszi iráni államfő kabinetfönőke volt, és a három helikopterből álló géprajból a legutolsóban utazott.

Golam-Husszein azt mondta, hogy derült volt az idő, teljesen tiszta és világos, és egy körülbelül félórás repülés után egy felhőréteghez értek. Ekkor

a raj közepén repülő elnöki helikopter pilótája utasítást adott, hogy emelkedjenek magasabbra. Eszmaili elmondása szerint az ő gépének pilótája nem sokkal később észrevette, hogy az elnöki gép eltűnt.

Nem sokkal később annak a gépnek a pilótája, amelyen Eszmaili utazott, észrevette, hogy az elnöki gépnek nyoma veszett. A kabinetfőnök meg is kérdezte, hogy miért fordulnak vissza, amire a segédpilóta azt válaszolta, hogy eltűnt az elnök helikoptere.

A legénység akkor feltételezte, hogy Raiszit szállító gép kényszerleszállást hajtott végre.

A két megmaradt helikopter még perceken keresztül körözött a térség felett, de aztán hirtelen megszakadt a rádiókapcsolat.

Nem sokkal később a két másik gépnek is le kellett szállnia egy rézbánya mellett a rossz látási viszonyok miatt.

Az iráni elnököt szállító helikopter vasárnap délután, feltehetően a rossz időjárási körülmények miatt szenvedett balesetet az azeri határhoz közeli Varzekán városa mellett. A gép fedélzetén utazott Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter is, ő is életét vesztette a balesetben.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péter reagált a köztévés vitára: Szégyellje magát mindenki, akinek ehhez köze van
8 perc a nulla százalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is - írta egy hozzászólásban a Tisza Párt alelnöke.

Link másolása

Magyar Péter már reagált is a köztévé által szervezett vitára, miután kedden délután kiderültek annak részletei. A Tisza Párt alelnöke szerint mindenki szégyellje magát, akinek ehhez köze van.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke tette közzé a Facebook-oldalán a levelet, amelyet az MTVA vezetése küldött ki a meghívottaknak. Ebből derült ki többek között, hogy a vitát május 30-án rendezik a Várkert Bazárban, nézők nélkül, és élőben fogják közvetíteni. A két moderátor pedig Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesz.

Egy listavezető hozzászólására a vita alatt összesen 8 perc áll rendelkezésre, 5 hozzászólás formájában.

A listát állító szervezetek delegáltjai első körben 1 percben bemutatkoznak, majd a 3 témakörben, témakörönként 2-2 percben fejtik ki a véleményüket, és utolsó körben pedig 1 percben reagálnak az előttük elhangzottakra.

Magyar Péter minderre a Telex Facebook-oldalán reagált az erről szóló hír alatt.

„8 perc…a nulla százalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is. Vita propaganda televízió módra. Szégyellje magát Papp »Hírhamisító« Dániel, az MTVA vezetője és mindenki, akinek ehhez köze van.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Több gép nem tudott leszállni Budapesten a hatalmas vihar miatt
Az induló és az érkező járatok esetében is jelentős késések várhatók. A reptér működése folyamatos, a villámlás és a heves zivatar miatt azonban lelassult a földi kiszolgálás.

Link másolása

Jelentős késések várhatók az induló és az érkező járatok esetében is a budapesti repülőtéren - írta a 444 megkeresésére a Budapest Airport Zrt.

Kedd este hatalmas vihar csapott le a fővárosra, heves széllel, villámlással és felhőszakadással. Az Időkép Facebook-oldalán megosztott képek szerint, így festett Budapest felett az ég kedden délután, este:

A Budapest Airport Zrt. a vihar kapcsán a 444 érdeklődésére azt írta:

„A repülőtér környezetében tomboló zivatarlánc miatt az induló és az érkező járatok esetében is jelentős késések várhatók. Eddig a Berlinből és Stuttgartból Budapestre tartó gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és kitérő városokban landoltak. Jelenleg a repülőtér működése folyamatos, azonban a földi kiszolgálás a villámlás és a heves zivatar miatt lelassult.”

A reptér az utasok türelmét kéri.


Link másolása
KÖVESS MINKET: