HÍREK
A Rovatból

„A babákat persze meg kell fürdetni, a WC-t is le kell húzni, de minden másra nagyon figyeljünk oda” – karácsonyig is tarthat a vízhiány Érden, Törökbálinton és Diósdon

Egy hatalmas vízvezeték tört el, a szükséges alkatrészt pedig csak napok múlva tudják beszerelni. Ezért a vízzel való spórolásra és palackos víz beszerzésére szólították fel az érintett területek lakosságát.

Link másolása

Komoly vízproblémákat okozhat egy nagy vízcsőtörés több településen is - derült ki Földvári László törökbálinti önkormányzati képviselő közösségi oldalára kitett tájékoztatóból. Mint írja:

"Néhány nappal ezelőtt egy stratégiai fontosságú 600 mm belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, amely vezeték a Budapest-Csepel irányból átvett ivóvizet továbbítja az Érd, Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tároló medencékbe".

Innen kerül a víz Érdparkváros, Törökbálint és Diósd egyes részeire.

"Mivel a 600-as vezetéken olyan jellegű meghibásodás van, amelyet csak speciális anyagokkal, idomokkal lehet javítani, két speciális csőkötő idomot kellett külföldről megrendelnünk, ami előreláthatólag pénteken (december 22-én) érkezik hozzánk. Ezzel reményeink szerint meg tudjuk javítani a vezetéket" - írta.

A pótlásként beállított vezeték kisebb kapacitású, de még tudják a vizet biztosítani.

Azonban azóta újabb "csőtörések keletkeztek más vezetékeken (Érd, Mecset u., Erzsébet u. Tárnoki u., Diósd Pacsirta u.), amely csőtörések negatívan befolyásolták a medencék tölthetőségét. Így mára olyan mértékben csökkentek a medence szintek, hogy azt valószínűsítjük, holnap Érd, II. III. IV. nyomásövezetben, Törökbálinton és Diósd egy részén vízhiány lesz, ami előreláthatólag szombat-vasárnapig eltarthat (a tervezett pénteki csőjavítás után idő kell az újra töltésekhez). Sóskúton és Pusztazámoron csak rövidebb idejű vízhiány várható, Tárnokon pedig az érdi I. nyomászónához hasonlóan valószínűleg nem lesz vízhiány (kivéve esetleges csőtörést abban a zónában)."

A bejegyzés szerint:

"Tehát fel kell készülni három településen is többnapos vízhiányra."

Tartálykocsikkal próbálnak segíteni, és arra kérték a lakosságot, hogy palackos vízből is vásároljanak nagyobb mennyiséget.

Csőzik László, Érd polgármestere pedig arról tájékoztatta a város lakóit, hogy időszakos vízhiányra kell készülniük. Ugyanakkor, ha spórolnak a vízfogyasztással, akkor csak rövidebb idejű vízkorlátozásra kell számolni. Víz ugyanis érkezik a medencébe, csak azok lassan telnek. A nagy vezetéket pedig csak az alkatrész megérkezése után tudják kijavítani.

"Érdemes tehát takarékoskodni: a babákat persze meg kell fürdetni, a WC-t is le kell húzni, de minden másra nagyon figyeljünk oda, amit lehet, mellőzzünk"

- írta.

Forrás: ATV

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Semmilyen pozíciója nincs S. Máriának a Tisza Pártban azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja
Magyar cáfolta a Metropol állításait, szerinte a cikk 90 százaléka nem is igaz.

Link másolása

A Zala megyei Söjtörön folytatja országjárását Magyar Péter, ahol a 444 gyorsinterjút készített a politikussal.

Magyart reagáltatták a Metropol cikkére is, ami szerint a korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária különböző gazdasági feladatokat lát el a Tisza Pártban.

„Semmilyen pozíciója nincs az illetőnek. Azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja. Egyébként annak a cikknek a 90 százaléka nem is igaz.

Nem megyek bele a részletekbe, feljelentettük a Metropolt, a nyomozóhatóság ki fogja vizsgálni az ügyet. A Metropol megkérdezhette volna az illetőt vagy minket. Ezt természetesen nem tették meg, csak leírták, hogy ő viszi a pártunk gazdasági ügyeit. Ebből egy árva szó sem igaz.”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint pártjának már másfél millió szavazója van: „Lőtávolság”
„Figyeljék a ma esti RTL híradót!” – írta közösségi oldalán a politikus.

Link másolása

„Figyeljék a ma esti RTL híradót! A legfrissebb felmérés szerint már másfél millió szavazónk van. A 36 éves Fidesz-nek még úgy 2,2 millió. Lőtávolság. Árad a TISZA”

– írta egy magyar zászlós és két szivecskés hangulatjel kíséretében Magyar Péter a Facebook-oldalán.

Arról még csak találgatni lehet, hogy miért is kell nézni ma este a híradót, de az biztos, hogy

egyelőre nem jelent meg olyan felmérés, amely szerint Magyar Péter pártjának másfélmillió szavazója lenne.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Pottyondy Edina: A faszméregető hatalom meghátrált
Magyar Péter közmédiának adott ultimátumára utalt a youtuber, taktikai visszavonulást emlegetve.

Link másolása

Eheti videójában Pottyondy Edina többek közt kitért arra, hogy miután az MTVA közölte, „a magyar emberek érdekében nem engedik be a köztévébe” Magyar Pétert, mégis megváltoztatták álláspontjukat, ugyanis Magyar Péter az MTVA-székház előtti tüntetéssel fenyegette őket, ha nem lesz élő jelölti vita.

Pottyondy szerint ez „taktikai visszavonulás”, biztosan befutott egy közvélemény-kutatás, ami alapján döntöttek így.

A humorista persze nem állta meg, hogy ne kommentálja az előző hét történései közül azt, hogy Hszi Csin-ping látogatása alkalmából kínaiakat vezényeltek ki ünnepelni a kínai elnököt, akik többször összetűzésbe kerültek a tibeti autonómiát hirdető aktivistákkal is.

A teljes videó itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hadházy Ákos: Az állami Családbarát cég különös módon bérelt ki egy nyomdát – hatalmas összegű sikkasztásra gyanakszik a politikus
A vizsgálati anyagból az is kiderült, hogy a nyomdát a teljesen felesleges és méregdrága bérleti megállapodás előtt pár nappal vette át egy névtelen stróman, majd szerződött az uniós pénzekből fizető céggel.

Link másolása

Hadházy Ákos a közösségi oldalán írt arról, hogy a birtokába jutott dokumentumok alapján

„néhány szórólap nyomtatására EGY EGÉSZ NYOMDÁT BÉRELT KI ÉS 19 DOLGOZÓT FIZETETT A CSALÁDBARÁT ORSZÁG NKFT. Ezzel TÖBB SZÁZMILLIÓ FORINTOT sikkasztottak el a GYERMEKEK VÉDELMÉRE HIVATKOZVA”.

Az ehhez felhasznált pénzt pedig „két EU-s projektből lopták:

A független politikus szerint ilyen pénzből lopni bűn, mert bajban lévő, „sajátos nevelési igényű gyermekek ürügyén lopták a pénzeket”.

Hadházy szerint a munkákhoz nem kellett volna saját nyomda, ráadásul a vizsgálat készítésekor a 19 dolgozót és a nyomdát már két éve fizették és még egy hátra volt. A számítások szerint a hátralévő évben csak néhány dokumentum nyomtatását tervezték.

A vizsgálat szerint ha rendelték volna egy nyomdától, akkor 30 millióba került volna a munka, így viszont 110 millióba került.

Az is kiderült, hogy „a nyomda megbízása a dokumentum szerint teljesen törvénytelenül történt”. Az előírások ellenére sem volt három árajánlat, sem közbeszerzés, csak a „győztes” cég ajánlata volt meg, két órás határidős beadással.

A jelentés azt is kiderítette, hogy ezen kívül egy igen drága digitális nyomdát is béreltek, feleslegesen.

„Az engem informáló kormányalkalmazott szerint ez csak a jéghegy csúcsa. Természetesen feljelentést fogok tenni és a dokumentumot az OLAF-hoz is el fogom juttatni” – írta Hadházy a posztjában.

A politikus bejegyzése után a 444.hu még azt is kiszúrta a jelentésből, hogy „a nyomdát néhány nappal azelőtt vette át egy névtelen stróman, mielőtt teljesen feleslegesen és méregdrágán kibérelte a Családbarát Ország nevű állami cég” - tette hozzá Hadházy az oldalán.

A lap megjegyzi: „A Családbarát Ország Nkft. visszatérő szereplője a K-Monitor korrupciós adatbázisának. Idén áprilisban az RTL számolt be arról, hogy idén akár bruttó 3 milliárd forint is elmehet a családbarátság különféle formában történő reklámozására és az ezzel kapcsolatos programokra”.


Link másolása
KÖVESS MINKET: