HÍREK

11 ábra, ami mindent elárul arról, milyen súlyos a járványhelyzet Magyarországon

A hivatalos adatokat táblázatba vagy grafikonba rendezve látjuk igazán azt, hogy Magyarország hogy jutott ebbe a tragikus helyzetbe. Mind a napi, mind pedig az összhalálozásban világelső lakosságarányosan.

Link másolása

Pártos Balázs készített néhány táblázatot és grafikont arról, hogy Magyarország hogy került a világ élére Covid-halálozásban, és a számai (amelyik mind hivatalos adatokból állnak össze) megmutatják, milyen tragikusak voltak az elmúlt hetek-hónapok a járvány sújtotta országban.

Ez a grafikon azt mutatja meg, hogy alakult a járvány az egymillió főre vetített összhalálozást tekintve. Látható, ahogy Magyarországon ível felfelé a görbe, és végül áprilisban megelőzi Csehországot is. Így lettünk világelsők a lakosságarányos összhalálozásban.

A második grafikonon a napi halálozás látható egymillió főre vetítve szintén, és látszik, hogy ebben Magyarország hetek óra listavezető, nem véletlen tehát, hogy az összhalálozásban is a lista élén vagyunk.

Ezek a táblázatok pedig abban segítenek eligazodni, hogy januártól április végéig hogyan növekedett hónapról-hónapra a halottak száma lakosságarányosan, és hogyan lett a legtragikusabb hónap március és április a harmadik hullámban. A többi ország számai segítenek elhelyezni a térképen Magyarországot, az ő adataikkal való összehasonlításból jól látszik, hogy vált nálunk egyre súlyosabbá a helyzet.

A januári számok:

Február:

Március:

Április 24-ig:

A legsúlyosabb két hónap, március-április:

Januártól április 24-ig:

Ez pedig a járvány teljes ideje, az összhalálozás:

Ez a hivatalos halálozás 1 millió főre vetítve, március 1-től, tehát a 3. hullám hozzávetőleges kezdetétől mostanáig:

Ez pedig a járvány kezdetétől, 2019 decemberétől (igaz, Magyarországon csak 2020 márciusában regisztrálták az első halottat, de Kína is szerepel az ábrán)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter reagált arra, hogy a 444 szerint egy NER-közeli cég tulajdonosa lett
Varga Judit exférje egy kommentelő bejegyzésére reagálva írta meg, hogy mikor és mit vett tavaly ősszel.

Link másolása

Tanácsadócéget vett Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje – vette észre a hvg.hu a nemrég megjelent Cégközlönyben.

A cégről a 444.hu azt írja, hogy az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt.-t Császár Dániel, a Miniszterelnökség korábbi helyettes államtitkára - aki korábban két éven át a közbeszerzésekért felelt - alapította 2020-ban. Császár másik működő cége, a Stratilex közbeszerzési tanácsadással foglalkozik.

Az LLM két másik korábbi tulajdonosa Kruchina Károly - a Nemzeti Sportügynökség felügyelőbizottsági elnöke - és Palatinus-Woth Márton, aki a Varga Juditnak kommunikációs tréningeket tartó PlanB igazgatója.

A lap hozzáteszi, hogy Magyar Péter lett a vezérigazgatója a cégnek, ami eddig nem végzett érdemi tevékenységet.

A 444 cikkére Magyar a közösségi oldalon, egy kommentelő bejegyzésére válaszolt:

"NER közeli cég... Kifizettek... Valóban vettem tavaly november 30-án névértéken egy ötmillió forint alaptőkéjű céget. Ennyi."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Török Gábor: „Alábecsültem Orbán Viktort”
A politikai elemző reagált arra, hogy a kormánypárt Sulyok Tamást jelölte a köztársasági elnöki posztra.

Link másolása

Mint megírtuk, Novák Katalin helyére Sulyok Tamást jelölte a kormánypárt.

A hírre reagálva Török Gábor politikai elemző a közösségi oldalán azt írta:

"Alábecsültem Orbán Viktort. Vagy a helyzet kritikusságát. A miniszterelnök eddigi négy választása közül messze a mai áll a legközelebb az alkotmány szelleméhez. Még inkább: ez a mai esélyes csak arra, hogy megfeleljen annak. Kevés rá az esély, de az ellenzéki pártok helyében megfontolnám, hogy támogassák Sulyok Tamást".

Az ellenzék is megszólalt, miután Kocsis Máté ismertette Orbán Viktor javasltát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Gyúró Mónika, többszörös magyar bajnok úszó, a Verrasztó testvérek édesanyja
Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn olimpikon úszók édesanyja 54 éves volt.

Link másolása

Gyászol a magyar úszósport: 54 esztendős korában elhunyt Gyúró Mónika, többszörös magyar bajnok, egykori válogatott versenyzőnk – akit a sportrajongók elsősorban Verrasztó Dávid és Evelyn odaadó édesanyjaként ismertek - írja a Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott a közösségi oldalán.

Gyúró Mónika az 1980-as évek egyik reménysége volt. Ifjúsági Eb-n szerzett érmet, és 14 évesen ott volt a római Európa-bajnokságon a felnőttek között. Legjobb eredménye az 5. hely volt Szófiában 800 méter gyorson. kamaszként több magyar felnőtt bajnoki aranyérmet is szerzett. Széchy Tamás egyik tanítványa volt. 1986-ban szerepelt a világbajnokságon is.

Házasságot kötött az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Verrasztó Zoltánnal, és bár célul tűzte ki a szöuli olimpiát, de addigra megszületett fia Dávid, majd Evelyn.

Lánya egy szívszorító fotóval búcsúzik édesanyjától.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ezt bebukta: Nem taníthat tovább gyermekvédelmet a Pázmányon a bicskei exigazgatót mentegető Csókay László
Az egyetem közlése szerint az óraadó tanár szerződését csütörtökön azonnali hatállyal megszüntették.

Link másolása

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem csütörtökön azonnali hatállyal megszüntette Csókay László szerződését, aki eddig tanára volt az intézménybek - írja a 444.hu.

A lap kérdésére az egyetem közölte, hogy Csókay "eddig az egyetem óraadó oktatója volt". Egy másik kérdésre pedig azt közölték: "A gyermekek bántalmazása és az ellenük elkövetett visszaélés minden formáját elítéljük". Arra pedig, hogy "Kíván-e az egyetem vezetése ezzel kapcsolatban lépéseket tenni?" azt a választ adták:

"Igen, mai nappal szerződését azonnali hatállyal megszüntettük, a továbbiakban nem tartunk igényt oktatói munkájára".

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Csókay egy interjúban azt mondta, hogy a történtek ellenére is úgy véli, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója szakmailag értett a munkájához és "jól tudott bánni a gyerekekkel".

A 444.hu emlékeztet rá, hogy csókay László a Tarlós-korszakban a bicskei gyermekotthont fenntartó fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályának vezetője volt. jelenleg pedig a Pázmány Péter Egyetemen tanárszakosoknak tartott órákat a gyermekvédelemről, az óvodai és iskolai szociális munkáról, az észlelő- és jelzőrendszer a gyermekvédelemben témáról és a gyermekjóléti alapellátás rendszeréről. Az intézmény Csókay nyilatkozata után megszüntette az együttműködést vele.

Link másolása
KÖVESS MINKET: