HÍREK
A Rovatból

24.hu: Luxusautókat, ingatlanokat és készpénzt is lefoglalt a hatóság Völner Pál családjától

A volt államtitkár korábban azt mondta, családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelmekből származik.

Link másolása

Újabb fejleményekről számolt be a 24.hu Schadl György és Völner Pál korrupciós ügyében. A portál által megismert vádirat szerint

sportautót, luxusterepjárót, ingatlanokat, bankszámlákat és készpénzt is lefoglaltak a hatóságok Völner Pál családjától, miután az ügyészség vagyonelkobzást kért a volt államtitkár hozzátartozóinál zárolt vagyonra.

A vagyontárgyak jegyzése szerint zár alá vették

• Völner Pál két bankszámláját, rajtuk nagyjából 7,5 millió forintot;

• feleségének három bankszámláját több mint 8,5 millió forinttal, Lexus RX450H típusú terepjáróját, valamint egy résztulajdonban álló budapesti, VI. kerületi lakást, továbbá egy nyergesújfalui ingatlanát;

• Völner 26 éves fiának 320 lóerős Porsche Cayman S sportautóját, egy Mini Cooper Countryman All4 típusú autót, 5 millió forint készpénzt, a bankszámláján 3,3 milió forintot, egy VII. kerületi lakást és a hozzá tartozó tárolókat, Győrságban található két ingatlanát és cégének üzletrészét;

• Völner egyik lányának bankszámláját csaknem 34 millió forinttal,

• másik lányának pedig egy gazdasági társaságban lévő üzletrészét.

A volt államtitkár korábban azt mondta a 24.hu-nak, hogy családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelmekből származik. Elmondása szerint ő és a vagyonzárral sújtott családtagjai jogorvoslatot kértek, mivel olyan vagyonelemekről is szó van, melyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Fejbe lőtték a halott ukrán katona koponyájával a kezében szónokló orosz zsoldost
Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Lehet, hogy az akcióval neki akartak üzenni.

Link másolása

Ivor Mangusev tavaly augusztusban hívta harcba az orosz katonákat egy ukrán katona koponyájával a kezében.

Szombat hajnalban egy támadás során fejbelőtték a 36 éves Ivor Mangusevet, aki a Daily Mail cikke szerint a rettegett orosz Wagner-csoport vezetőjével is kapcsolatban állt.

A zsoldost fejlövéssel szállították kórházba szombaton Oroszország keleti régiójában, Luhanszk tartományban.

Az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Galeotti szerint ez a fejlövés figyelmeztetés lehetett Prigozsin számára.

A Putyin-hívő Mangusev 2022 augusztusában arról híresült el, hogy a kezében egy Mariupolban lelőtt ukrán katona koponyájával a kezében szónokolt, és így uszította az oroszokat Ukrajna ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Leválthatja a védelmi minisztert, akár már a jövő héten cserélhet a poszton Zelenszkij
Már azt is lehet tudni, hogy ki lesz az utód. Olekszij Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet az ukrán kormányban.

Link másolása

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij egy vasárnapi sajtótájékoztatón reagált az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov a távozásáról szóló hírekre.

Az Ukrainskaja Pravda vasárnap megjelent cikkében már arról is írnak, hogy Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet. Bár Reznyikov azt állítja, hogy ő nem tud arról, hogy távoznia kell, a Pravda úgy tudja, hogy már

jövő héten megtörténhet a védelmi miniszter leváltása.

A lap kormányközeli forrásai szerint abban egyetértés van, hogy Reznyikovnak a jövőben is a felsővezetésben kell maradnia, és felmerült az is, hogy az igazságügyi minisztérium élére kerülhet.

A miniszter távozásában szerepet játszhat az ukrán kormányban januárban kirobbant korrupciós botrány, erről itt írtunk részletesen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj
A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.

Link másolása

Három nappal korábban csenget a postás a februári nyugdíjjal. A 15 százalékkal megemelt összegnek a dupláját kapják az érintettek, most fizetik a 13. havi nyugdíjat is. A bankszámlákra pénteken érkezik az utalás. A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem - hangzott el az RTL híradójában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Csigolyái és bordái törtek el a férfinak, akire egy kettétört fa ágai zuhantak Debrecenben
A kétgyerekes apa épp szánkózott a kicsikkel egy lakótelepi parkban, amikor rázuhantak a 15 méteres nyárfa ágai.

Link másolása

Kettétört fa hatalmas ágai estek egy debreceni férfira a szombati szélviharban - hangzott el az RTL híradójában. Csigolyái és bordái törtek el.

A kétgyerekes apa épp szánkózott a kicsikkel egy lakótelepi parkban, amikor rázuhantak a 15 méteres nyárfa ágai.

Járókelők próbáltak segíteni, amíg megérkezett a mentő. A férfit a kórházban megműtötték.


Link másolása
KÖVESS MINKET: