HÍREK

20 millió forintból készült el egy Nagy-Magyarország alakú virágágyás Somoskőújfalun

De futotta még egy réztáblára is, amire azt írták: rendületlenül. A Nemzeti Összetartozás Emlékművének költségeit a Nemzeti Művelődési Intézet állta.

Link másolása

20 millió forintból készült el Somoskőújfalun az „Nemzeti Összetartozás Emlékműve”, amely egy Nagy-Magyarország formájú virágágyásból és egy kisebb réztáblából áll – derül ki Hadházy Ákos szombati Facebook-bejegyzéséből.

A független országgyűlési képviselő a posztban úgy fogalmaz, hogy

az emlékművet „nyugodtan hívhatjuk »Nemzethy Hülyeség és Lopás« emlékművének is”.

A politikus bejegyzése szerint a Nógrád megyei településen található emlékmű 20 millió forintba került, a pénzt pedig lakitelki Nemzeti Művelődési Intézet adta. Ebből az összegből szerinte

 • kivágtak néhány fenyőfát,
 • egy kéttenyérnyi réz Nagy-Magyarországra ráírták, hogy „rendületlenül”,
 • és a fenyők helyére kövekből kiraktak egy Nagy-Magyarország formájú virágágyást.

  Hadházy több képet is megosztott a Facebook-oldalán az emlékműről.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  Hétfőtől 10 ezer forintos büntetést kap, aki lakossági engedély nélkül parkol a IX. kerületben
  A szabálysértési bírság akkor jár, ha valaki a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyja az autóját engedély nélkül.

  Link másolása

  Hétfőtől 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben - közölte az Ferencvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

  A kizárólagos parkolás csak az esti időszakot érinti, reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban. A zöld rendszámú autókra is ugyanez a szabály vonatkozik, csak lakossági engedéllyel parkolhatnak a kijelölt részeken. A várakozási tilalmi időszak a hét minden napján érvényes.

  Minden kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla jelez.

  Ferencváros február 20-án vezette be a kizárólagos lakossági parkolást a Haller utcától befelé eső Belső és Középső-Ferencvárosban a helyi lakosok parkolás-problémáinak enyhítésére. Ezen a területen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak.

  A tájékoztatás szerint az első tapasztalatok kifejezetten jók, felméréseik alapján az autósok csak 10 százaléka állt eddig rossz helyre.

  Mint írták, Ferencváros polgármestere a kizárólagos lakossági parkolást azért kezdeményezte, hogy a helyiek parkolási gondjait enyhítsék a kijelölt idősávban. A rendszer segít abban, hogy este ne kelljen hosszan körözve parkolóhelyet keresni - fűzték hozzá a közleményben.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  Baleset miatt félbeszakítottak egy előadást a Pesti Magyar Színházban
  A címszerepet játszó gyerekszínész megsérült, azonnal orvosi ellátásban részesült.

  Link másolása

  Baleset történt a Pesti Magyar Színház szombati Oliver! című előadásának első felvonása alatt, ezért a darabot félbeszakították.

  A színház közleménye szerint

  a balesetben a címszerepet játszó Farkas Olivér megsérült, ezért azonnali orvosi ellátásban részesült.

  Az elsődleges vizsgálat során külsérelmi nyomokat, sérüléseket találtak a gyerekszereplőn, aki az orvosi stábbal tisztán kommunikált. A fiút az előírásoknak, valamint a színház protokolljának megfelelően a mentők további orvosi vizsgálatra szállították.

  A színházigazgató azonnali hatállyal elrendelte a baleset körülményeinek vizsgálatát, amelynek lefolytatását már meg is kezdték. Ha lezárult a vizsgálat, tájékoztatni fognak annak eredményéről.

  Az előadást az érvényes jeggyel rendelkező nézők számára egy későbbi időpontban megtartják, melyre a 2023. március 18. 19 órára megváltott jegyek automatikusan érvényesek. A pótlás időpontjáról a színház online felületein és a nézők által megadott elérhetőségeken adnak tájékoztatást a jövő hét folyamán.

  Arról vasárnap 11 óráig adnak információt, hogy a 15 órára meghirdetett Oliver! című előadást megtartják-e. A gyerekszínész állapotáról az orvosi vizsgálatok megtörténte után ígértek tájékoztatást.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Putyin váratlanul a porig rombolt Mariupolba utazott, helyi lakosokkal is beszélgetett
  Járt lakótelepen, a tengerparton, a színház épületénél és más helyi nevezetességeknél is.

  Link másolása

  Mariupolba tett munkalátogatást Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.

  A moszkvai tájékoztatás szerint

  az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal.

  Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes beszámolt az államfőnek az újjáépítési munkálatok állásáról, valamint az új lakónegyedek, szociális, oktatási és egészségügyi létesítmények, a közmű-infrastruktúra építéséről.

  Putyin szót váltott a Nyevszkij lakótelep lakóival, és felkereste az egyik család otthonát. Az elnök járt a város tengerpartján a jachtklub közelében, a színház épületénél és más helyi nevezetességeknél.

  Előző nap az orosz vezető a Krím-félszigeten tett előre nem bejelentett látogatást, a terület Oroszországhoz csatlakozása ügyében megrendezett referendum kilencedik évfordulóján. Mariupol felkeresése az első ismertté vált alkalom, hogy Putyin az Ukrajna ellen tavaly februárban elindított "különleges hadművelet" során megszállt területen járt.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Nagyot drágulhat a narancs és a banán jövő héten a gyenge forint miatt
  A külföldről behozott használt autók árát is megdobja, ha tartósan 400 forint körül marad az euró.

  Link másolása

  A rossz forint árfolyam hatása miatt a jövő héten egy-kétszáz forinttal már biztosan drágább lesz a narancs meg a banán - ezt mondta RTL Híradónak egy pécsi zöldséges. Szerinte

  ez a mostani 690, 790-es árakról esetleg még az 1000 forintig is felmehet.

  Egy átlagos ötéves, külföldről behozott használt autó ma 4 millió forintba kerül. Halász Bertalan, a joautok.hu vezérigazgatója azonban azt mondta, hogy akár 200 ezer forinttal is drágulhatnak majd ezek, ha tartósan 400 forint környékére kerül az euró.

  A Híradóban kiemelték, hogy egyetlen hét alatt öt százalékot veszítette az értékéből a forint, miután az Egyesült Államokban két közepes méretű bank is csődöt jelentett. Ezzel kapcsolatban Beke Károly, a Portfolio.hu elemzője azt mondta, hogy

  „a forint nagyon sérülékeny és kockázatos deviza, a befektetők igyekeznek menekülni belőle”.

  Az Eurostat adatai alapján 25,8 százalékkal februárban is Magyarországon volt a legmagasabb az infláció az EU-ban. Az unióban az átlagos infláció már egy számjegyű, 9,9 százalék volt - a magyar adat ennek több mint a duplája.

  A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezérigazgatója szerint a kiugró hazai drágulást a kormány intézkedései okozzák.

  „Az ársapkák nagyon károsak voltak az infláció alakulása szempontjából. Nagyon nehéz megértetni az emberekkel, hogy jó, ezt vagy azt a terméket viszonylag olcsóbban tudják megvenni, viszont minden egyéb termék árában megfizetik ezt a különbséget, mert a boltok nem tudnak olcsóbban adni, mint az ő beszerzési áruk”

  - fejtette ki Palócz Éva. A szakértő szerint emellett a különadók, illetve a jegybank tizennyolc százalékos irányadó kamata is gerjeszti az inflációt Magyarországon.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: