KÉK HÍREK
A Rovatból

15 ezer dollárért akart kiskorú szexrabszolgát venni az új-zélandi pedofil, aki az amstetteni rémhez hasonlította magát

Szerencsére elkapták, még mielőtt megvalósíthatta volna gyomorforgató tervét.

Link másolása

Tegnap bűnösnek mondta ki az aucklandi kerületi bíróság azt a meg nem nevezett új-zélandi férfit, akit pedofíliával vádoltak meg - írja a NZ Herald.

A férfit azért állították elő, mert 2015-ben a dark weben próbált meg magának kiskorú szexrabszolgát venni. A nyilvánosságra hozott anyagokból kiderült, hogy 15 ezer dollárért akart megvásárolni egy hét év alatti gyermeket, hogy szexrabszolgaként tartsa.

A dark weben Kiwipedo néven futó férfi egy beépített rendőrrel kezdett beszélgetni az internet sötétebbik részén,

azt javasolta neki, hogy raboljanak el egy gyereket, és tartsák a pincében, ahogy Fritzl tette.

Ezzel Josef Fritzlre, az amstetteni rémre utalt, aki 24 éven át tartotta fogva pincéjében saját lányát, miközben vérfertőző kapcsolatukból hét gyerek született. Azt is elmondta a beépített embernek, hogy 15 ezer dollárt is hajlandó lenne fizetni, ha valaki szerezne neki egy hét év alatti gyermeket. A rendőr megkérdezte a férfitól, hogy egy ázsiai gyerek is megfelelne-e neki, mivel valószínűleg feltűnő lenne a szomszédok számára egy új-zélandi férfi egy ázsiai gyerekkel.

Azt válaszolta, hogy erre a megoldást pincének hívják, ismét utalva arra, hogy nagy valószínűséggel a ház alatt bezárva tartotta volna a gyermeket.

Egy másik beépített rendőrrel azt is megbeszélték, hogy egy motelben találkoznak majd, ahová egy gyereket is magukkal visznek, illetve pendrive-on cserélnek majd kiskorúakról készített pornográf felvételeket. A férfinél később 417 ilyen fájt találtak. A találkozó nem valósult meg, a rendőrségnek sikerült bemérnie a férfi számítógépét, így kapták el végül, és állították bíróság elé. Elfogásakor azt mondta a rendőröknek, hogy fogalma sincs, miért kapták el, és azt is letagadta, hogy az azt megelőző időben bejelentkezett a dark webre.

A 2015-ben történt incidens ügyében tegnap mondtak ítéletet, miután a férfi mindent bevallott, a bíróság bűnösnek találta őt két vádpontban is: pedofil tartalmú képek birtoklásáért, és azért, amiért kiskorú kizsákmányolásával kapcsolatos ügyletet akart lebonyolítani.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Így találtak rá a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatára
A 19 éves éltanuló Marci maradványaira Vác és Sződliget között találtak rá. A kapitány elmondta, hogyan.

Link másolása

A szerdán előkerült fiatal férfi holttestére egy civil kapitány talált rá, aki egy nagyobb hajóval járta a Duna Vác és Sződliget közötti szakaszát, hogy minél hamarabb megtalálja a fiatal áldozatokat.

Arról, hogy hogyan sikerült rátalálnia a holttestre, egy másik hajós számolt be a Borsnak, aki szintén részt vesz a keresésben.

A fiatal áldozatot, Marcit egy nagyobb, családi hajó kapitánya és annak fia találta meg, akik éppen egy hosszabb túráról hazatérve értesültek a tragédiáról.

"Találkoztunk is velük a vízen, és ők maguk mesélték el, hogyan keresték szerdán az akkor még öt eltűnt fiatal testét, illetve hogyan sikerült ráakadniuk a 19 éves éltanuló Marci maradványaira Vác és Sződliget között"

- mondta.

A kapitány a módszerről is beszámolt.

„A nagyobb hajó kapitánya elmondta, hogy már aznap is magasabb volt a Duna vízállása, mint a baleset napján, így arra a következtetésre jutott, hogy célszerű lehet, ha az ártérre fókuszál. Arra jutott, hogy a hajója farával annyira közelíti meg az ártér fáit, amennyire csak tudja, és a nagy erejű hajócsavarok segítségével felkavarja az elárasztott területet. Sikerrel is járt, hiszen Marci testét így adta vissza a folyó.”

- tette hozzá a szakember.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát
A tragikus baleset május 18-án éjjel Verőcénél történt. Egy szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, ami azonnal elsüllyedt. A motorcsónakon lévő nyolc ember közül eddig hat embert találtak meg.

Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán közölte vasárnap este, hogy megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát. A férfi 30 éves volt.

- áll a posztban.

Ő a hajóbaleset hatodik halálos áldozata, egy 19 éves nőt továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A kapitányt kihallgatták, őrizetbe vették, néhány napja pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Lelőtték Johnny Wactort, a General Hospital sztárját Los Angeles belvárosában
Egy barátjával sétált haza, amikor észrevette, hogy három férfi megpróbálja ellopni az autója katalizátorát.

Link másolása

Lelőtték szombat hajnalban Los Angeles belvárosában Johnny Wactort, a General Hospital című amerikai sorozat egykori sztárját.

A halálhírt a színész édesanyja erősítette meg. Scarlett Wactor a KABC-nak azt mondta,

Johnny egy kollégájával sétált hazafelé, amikor

észrevette, hogy három férfi megpróbálja ellopni az autója katalizátorát. Ekkor megpróbált közbeavatkozni, a tettes pedig azonnal tüzet nyitott rá, majd elmenekült a helyszínről.

A Los Angeles-i rendőrség egyik tisztje a CNN-nek azt mondta, hogy a lövöldözés szombaton hajnalban, helyi idő szerint 3:25 körül történt. Wactort kórházba szállították, ahol később halottnak nyilvánították. Az elkövetőket még nem tartóztatták le.

Johnny Wactor 2020 és 2022 között alakította Brando Corbin karakterét a General Hospitalban, de emellett feltűnt a Gyilkos elmék és a "Siberia" című sorozatokban is.

via CNN

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Rolleres tragédia Szabolcsban: meghalt egy férfi a végzetes balesetben
Egy kátyú okozta a végzetes balesetet. A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

Vasárnap délelőtt felborult egy rolleres Nyírtelken. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a szakemberek hiába küzdöttek érte, a rolleres életét már nem lehetett megmenteni – írta meg a szon.hu.

Az Országos Mentőszolgálat a lap megkeresésére azt írta, a helyszínre mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak.

Egy középkorú férfi sérült meg a balesetben, a megyei lap információi szerint a balesetet egy kátyú okozta.

A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem sikerült megmenteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET: