Vadászni indult a sztárséf egy jó lakoma reményében, de hogy lett ebből halászlé?
Fotók: Vas Gergely
Hogy készül egy téli recept? Az alapokhoz végy egy Michelin-csillagos séfet, használd fel a konyhafőnök új nyertesét, és jó barátját, a vadászt.
Sárközi Ákos, Németh Ádám, és Vári Dávid vadászatra indult Baja mellett, ahol szuper kalandokat éltek át együtt, és a helyi vadásztársaság melegszívű képviselőivel. A séf már korán elindult, útitársának pedig ismét képi krónikása, Vas Gergely fotográfus szegődött.
A GPS vicces módba kapcsolt, és kicsit félrekalauzolta Ákosékat. Hiába várták a kompot, így kis kerülővel érkeztek meg a vadászat kiindulópontjára, ahol Ádám és Dávid, valamint a vadásztársaság tagjai már várták őket.
Gyors ellenőrzés után a kis csapat terepjáróval indult a természetbe, útközben megvitatva, szárcsa legyen vagy gumikacsa a cél? :)
Első feladatként Ákos elsajátította az álcázást, ami nagyon fontos dolog egy vadászatnál. Az első helyszínt elhagyva a csapat sikertelenül próbálkozott a hajtással, így mélyebben is benyomultak az erdőbe-bozótba.
A természetet nem lehet nem szeretni, így amíg a fővadász Dávid cserkészte a szárcsákat Ádámmal, addig Ákos a fákat ölelgette, és új, ehető növények után kutatott, több kevesebb sikerrel.
A vadászat utolsó szakaszában, a lecsapolt tavak adtak új reményt. Az információk szerint ott több szárcsát láttak, így a csapat kimerészkedett a jeges tómederre.
Ákos itt sem unatkozott, elütötte az időt szó szerint: némi jeges mutatványt adott elő.
Ám az eredménytelennek látszódó vadászat legvégén Ádám volt az, aki kiszúrt egy tetszetős, potenciális zsákmányt. Így aztán egy vadliba került Vári Dávid elé, aki nem habozott, és pár pillanattal később a vadászatot sikeresnek lehetett minősíteni.
Ezután a vidám csapat visszatért a vadásztársaság egyik helyszínére, ahol Ákos és Dávid hagymaszeletelését Ádám figyelte szigorú konyhafőnökként.
Rövidesen finom illatok kezdtek terjengeni, és meglepetésként pompás halászlé készült a bográcsban. Természetesen a legjobb receptek sem maradhattak el a beszélgetésből. A kóstolásban mindenki lelkesen részt vett, és úgy tűnt, a bajai halászlének tényleg nincsen párja.
Amíg a bográcsban főtt a hallé, Ákos, Ádám és Dávid egy közös képet készítettek a napi fogással, ami akkora példánynak bizonyult, hogy a hinta nem is bírta a terhelést.
A nagy ijedtségre való tekintettel a vendéglátók betessékelték a fiúkat, és tálalták is a finom falatokat. A szakmai zsűri kifogást nem talált, ezt a második szedés is bizonyította.
A konyhafőnök és kis csapat megköszönte a vadásztársaságnak a vendéglátást, és azzal búcsúztak, hogy ki tudja, talán lesz még ennek folytatása...
Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!